Fatih ÇOLAK 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 arkadaşlar 2006 moden mondeo 2.0 dizel otomatik aracın olması gereken performansı nedir. Kıstas amaçlı soruyorum bunu. Mesela 1.5 dci 90 hp clio sedan aracı kalkışta geçemiyorum kafa kafaya gidiyor 100km hızın üstüne çıkınca önüne geçiyorum. Elazığ kayseri arası 430 km mesafesi var 110-130 km hız arasında kullandım 6.3 litre yaktı. Kovancılar elazığ arası 70 km mesafesi var. 104 km hıza sabitledim 5.3 gösterdi. Kovancılar elazığ arası 70 km mesafesi var. 88km hıza sabitledim. 4.0 litre yaktı. Mesela tam aracım son viteste 2500 devirde kadranda 125 hızı gösteriyor. Kıyaslama açısından soruyorum kullanıcı arkadaşların tüketim performans km hız göstergesi nasıl? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Jatco döneminin en iyi şanzımanlarından biridir. Sorunsuzluğu nedeniyle de hala daha aranan bir sistemdir. 2.0 TDCİ ile de gayet uyumludur. Aracınızı bir başka araç ile kıyaslamak yerine fabrika verilerine göre kıyaslamak daha uygundur. Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 26 Nisan 2023 Yazar Paylaş 26 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: Jatco döneminin en iyi şanzımanlarından biridir. Sorunsuzluğu nedeniyle de hala daha aranan bir sistemdir. 2.0 TDCİ ile de gayet uyumludur. Aracınızı bir başka araç ile kıyaslamak yerine fabrika verilerine göre kıyaslamak daha uygundur. Tamer bey kıyaslamayı yine mondeolar arasında kıstas yapmak istiyorum başka araçlarla değil. Forumda okuyorum mesela yazmış arkadaş 240 km hız yaptım . işte mükemmel tork falan filan bunları görünce moralim bozuluyor aracımdan şüphe duyuyorum. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Fatih ÇOLAK yazdı: Tamer bey kıyaslamayı yine mondeolar arasında kıstas yapmak istiyorum başka araçlarla değil. Forumda okuyorum mesela yazmış arkadaş 240 km hız yaptım . işte mükemmel tork falan filan bunları görünce moralim bozuluyor aracımdan şüphe duyuyorum. Jatco 240 yapamaz. 2 Yorum bağlantısı
Çözüm Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2023 Çözüm Paylaş 26 Nisan 2023 Fatih ÇOLAK yazdı: Tamer bey kıyaslamayı yine mondeolar arasında kıstas yapmak istiyorum başka araçlarla değil. Forumda okuyorum mesela yazmış arkadaş 240 km hız yaptım . işte mükemmel tork falan filan bunları görünce moralim bozuluyor aracımdan şüphe duyuyorum. Mk3 dizel otomatik mondeo 240 yapamaz.. ibre maksimum 220 görür, o da gerçekte 200 falandır.. Mesela rampada benzinli turbo astra mondeonun üstünden atlar. Mondeo keyiflidir, jatco şanzıman sağlamdır, akıllıdır. Ancak performans amaçlı üretilmiş bir araç ve şanzıman değildir. Emsallerine göre de biraz fazla yakar. Mondeo ile benim uzun yol dip tüketimim 4,5 litre idi. Ortalama 5-5,5 litre yakıyorsa normaldir. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Bir yerde gördü iseniz, eski aracımdır. İbre çok daha aşağılara inmiştir. Ancak araç manuel vites ve tepeden tırnağa ciddi işlemler yapılmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Devir ve hız oranlarınız normal. Yakıt tüketiminiz de normal. Clio gibi arabalara kalkışta geçilmeniz de normal onların havası 100 e kadar sonrası bizde :S. Sizin 0-100 zaten 10.5-11 sn arası bir şeydir. Clio da 11-12 sn arası. Kalkışa göre kafa kafaya gidersiniz. EGR iptal ettirin bir nebze performans artışı olabilir. Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 26 Nisan 2023 Yazar Paylaş 26 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: Bir yerde gördü iseniz, eski aracımdır. İbre çok daha aşağılara inmiştir. Ancak araç manuel vites ve tepeden tırnağa ciddi işlemler yapılmıştır. hocam bu depresyon sebebi işte Harun Kocaçalışkan yazdı: Devir ve hız oranlarınız normal. Yakıt tüketiminiz de normal. Clio gibi arabalara kalkışta geçilmeniz de normal onların havası 100 e kadar sonrası bizde :S. Sizin 0-100 zaten 10.5-11 sn arası bir şeydir. Clio da 11-12 sn arası. Kalkışa göre kafa kafaya gidersiniz. EGR iptal ettirin bir nebze performans artışı olabilir. Hocam işte sadece sabah ilk çalıştırmada bi 15 sn performans düşüklüğü var sonra normale geliyor. Arıza kodu bulamadım. Amacım performansı normal mi onu anlamaya çalışıyorum. Anladığım kadarıyla normal aracım. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Fabrika verilerini ne kadar yakalıyor aracınız ona bakmalısınız. Ayrıca 20 yaşına da yaklaşmış bir araç bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: Bir yerde gördü iseniz, eski aracımdır. İbre çok daha aşağılara inmiştir. Ancak araç manuel vites ve tepeden tırnağa ciddi işlemler yapılmıştır. Yada Suha'nın manuel mondeosudur 1 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 26 Nisan 2023 Yazar Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Mk3 dizel otomatik mondeo 240 yapamaz.. ibre maksimum 220 görür, o da gerçekte 200 falandır.. Mesela rampada benzinli turbo astra mondeonun üstünden atlar. Mondeo keyiflidir, jatco şanzıman sağlamdır, akıllıdır. Ancak performans amaçlı üretilmiş bir araç ve şanzıman değildir. Emsallerine göre de biraz fazla yakar. Mondeo ile benim uzun yol dip tüketimim 4,5 litre idi. Ortalama 5-5,5 litre yakıyorsa normaldir. Teşekkürler hocam. Tamer Topaç yazdı: Fabrika verilerini ne kadar yakalıyor aracınız ona bakmalısınız. Ayrıca 20 yaşına da yaklaşmış bir araç bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Hocam autodatadan baktım verilere hemen hemen aynı gibi. Aracım normal galiba Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Yada Suha'nın manuel mondeosudur O araç Abi. Süha' dan sonra Cüneyt' e, sonra da bana geçmişti. Bende iken sıfır yarım motor, enjektör, hybrid turbo, yeni yazılım ve komple egzoz sistemi yapmıştım. Fren sistemini de komple EBC' ye çevirmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: O araç Abi. Süha' dan sonra Cüneyt' e, sonra da bana geçmişti. Bende iken sıfır yarım motor, enjektör, hybrid turbo, yeni yazılım ve komple egzoz sistemi yapmıştım. Fren sistemini de komple EBC' ye çevirmiştim. Böyle bir mondeo tek demekki Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Böyle bir mondeo tek demekki Tek derken yalan söylemiyorduk Bizlerden önce de Serhan Abideydi . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Suha, araç durmuyor diye epey uğraşmıştı Diskleri falan o büyütmüştü galiba. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Suha, araç durmuyor diye epey uğraşmıştı Diskleri falan o büyütmüştü galiba. Evet Abi. Önlere EBC Carbon Sport Series disk ve Green Stuff balata takmıştı. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Suha, araç durmuyor diye epey uğraşmıştı Diskleri falan o büyütmüştü galiba. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: Bununla duruyor muydu Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bununla duruyor muydu Bunların yeni versiyonunu çıkmıştı. Carbon miktarı biraz daha artmış. Hatırladığım kadarıyla 100-150 derece daha fazla sıcaklığa dayanabiliyordu ön/arka olarak değiştirmiştim. Yine green stuff balataların race/ralli (aslında Blue ve black stuff arasında bir üründü) versiyonunu getirtmiştim. Yine EBC' nin Dot 4+ 320 derecelik fren hidroliğini alınca asıl o zaman tam olmuştu. Tabi döviz kuru çok iyi seviyede ve Maslak EBC' de Deniz hiç kırmazdı 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mk3 2.0 tdci benim araba ile aynı mı kalkıyor şimdi. Ben geçerim diyordum 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bununla duruyor muydu İlk takılanlar bunlardı. Senin için arşivimi taradım Abim. 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Mk3 2.0 tdci benim araba ile aynı mı kalkıyor şimdi. Ben geçerim diyordum Otomatikleri evet, manuel olana yaklaşamaz. Manuel, 3. viteste patinaj çeker. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Nisan 2023 Paylaş 26 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Yada Suha'nın manuel mondeosudur O Mondeo bir yıldız görene kadar çok hızlıydı. Yıldıza denk geldi daha da hızlandı. Sonra bir yıldız daha denk geldi bı daha hızlandı. Sonra zaten film koptu gitti. YouTube da videoları var :P güzel günlerimiz olmuş Mondeo vs c200 yazınca çıkıyor Süha başkan ile filmlerimiz 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts