Mikail Yıldızili 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Merhaba, Araç hakkında çoğunlukla mekanik olarak müdahalelerden bahsedilmiş, hiç aramızda yazılımla uğraşan var mı ? Veya ufaktan gizli özellik diye hitap edilen elektronik paketlerle de uğraşan oldu mu ? Yazılım yaptıranlar ne gibi avantaj dezavantajlarla karşılaştılar ? Chip tuning yaptıranlar ne gibi avantaj , dezavantaj ile karşılaştılar ? Elm327 gibi cihazlarla uğraşanlar var mı aramızda ? Vereceğiniz tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler umarım güzel bir teknik sohbet olur Saygılarımla.. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Mikail Yıldızili yazdı: Elm327 Çok kullandım aracımda. Ustaya gitmeden parçayı alıp gidiyordum bazen. Her arabaya lazım bir parça. Opeller bu parça olmadan da arıza kodunu sürücüye söyleyebiliyor ancak arızayı sadece bu parça ile silebiliyorsun. Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Benim araç da da sürekli p0263 hatası veriyordu. Ve Cruise Control çalışmıyor, ve alt devirler de motordan bazen enjektör sesleri geliyordu. Bir çok yollarla silmeye çalıştım ama silememişim. En sonunda telefonda car scanner diye bir programla sildim ve araç kendine geldi, cruise control de çalışmaya başladı. Gerçekten memnun oldum. araç megane ,eğer cruise control ile sorunu olan varsa hata kodlarına baksın. Sanayide bu sorun için 500 TL istediler. Cihazı 250TL ye internetten aldım, siyah kutulu olan. bluetoothlu. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 2011 den beri bu forumdayım, her sene düzenli olarak bu konu açılır ve yöneticilerimiz '' şu konudan devam edelim '' diyerek konuyu oraya taşır... Bu arada hoş geldiniz Mikail bey... 1 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Ben maviyi almıştım daha ucuz 2.1 değil de V1.5 olanlar çok sağlam. Eğer araçta bir problem varsa ve bu olmaya devam ediyorsa bu cihazlar arızayı ortadan kaldırmazlar sadece arıza lambalarını o arıza tekrar tetiklenip ışık yakana kadarlığına silerler. Yani arıza kodu silindikten sonra arızanın da ortadan kalkması biraz ilginç geldi bir denk geliş olabilir. O arıza kodu da masum bir arıza kodu değil normalde illaki işlem gerektirir. DTC P0266 The ECM detects unstable crankshaft acceleration for cylinder 2 - Silindir 2'den kararsız - dengesiz krank mili ivmesi saptandı anlamına gelir. Kısaca karışım - denge hatası. Bu da ya kompresyon ile ya ateşleyicilerle ya da enjektörlerle alakalı bir problemdir. Sizinki sonradan geçtiyse sensör hatası da olabilir. Benim araba da yüksek süratlerde bazen saniyelik servis ışığı yakıp söndürürdü. Normalde yandığı zaman sönmemesi gerek. Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Erkut Uysal yazdı: 2011 den beri bu forumdayım, her sene düzenli olarak bu konu açılır ve yöneticilerimiz '' şu konudan devam edelim '' diyerek konuyu oraya taşır... Bu arada hoş geldiniz Mikail bey... Merhaba Erkut abi diyeyim Hayırlı bayramların olsun. Evet bu elektronik kısmı biraz yılan hikayesi elektroniğe de ilgim olduğu için aracları da seviyorum kendi çapımda birleştirmek istiyorum. bilgi paylaşmak ve okumak her zamanlık iyidir benim gözümde Çağrı Alaf yazdı: Ben maviyi almıştım daha ucuz 2.1 değil de V1.5 olanlar çok sağlam. Eğer araçta bir problem varsa ve bu olmaya devam ediyorsa bu cihazlar arızayı ortadan kaldırmazlar sadece arıza lambalarını o arıza tekrar tetiklenip ışık yakana kadarlığına silerler. Yani arıza kodu silindikten sonra arızanın da ortadan kalkması biraz ilginç geldi bir denk geliş olabilir. O arıza kodu da masum bir arıza kodu değil normalde illaki işlem gerektirir. DTC P0266 The ECM detects unstable crankshaft acceleration for cylinder 2 - Silindir 2'den kararsız - dengesiz krank mili ivmesi saptandı anlamına gelir. Kısaca karışım - denge hatası. Bu da ya kompresyon ile ya ateşleyicilerle ya da enjektörlerle alakalı bir problemdir. Sizinki sonradan geçtiyse sensör hatası da olabilir. Benim araba da yüksek süratlerde bazen saniyelik servis ışığı yakıp söndürürdü. Normalde yandığı zaman sönmemesi gerek. Evet, V1.5 bende ki microchip entegresi microchip üretimli. Biliyorum bu cihazlar arızayı ortadan kaldırmaz Ama bende ki sorun tamirci bir arkadasımla konustuğumda enjektöre gelmiş bir pislikten de bunu yapabilir dedi. Hatayı silip kullan yine tekrarlarsa enjektrölerin kontrol edilmesi gerek demişti, bakalım şimdilik kullanıyorum. İnşallah da bir sorun ile karşılaşmayız. En çok merak ettiğim şey bu cihaz OBD portunda sürekli takılı kalsa bir sorun teşkil eder mi ? 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Mikail Yıldızili yazdı: OBD portunda sürekli takılı kalsa bir sorun teşkil eder mi ? Tamirci doğru demiş. İstersen Yakıt Filtreni değiştir madem şüpheler o yönde. Şimdi az vererek ileride çok vermenin önüne geçebilirsin böylece. Hayır hiç problem olmaz. @Ali Darbaz'ın arabasından OBD hiç çıkmıyor. Ben de sürekli OBD ile kullanıyordum bir ara. Sadece benim Rom'u üzerinde oynanmış Xiaomi telefondan olsa gerek bir süre sonra bağlantıyı kesiyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Verdiğiniz değerli cevaplar için çok teşekkür ederim. Şimdi ddt4all diye bir yazılım var renonun orjinal yazılımının rusların elinden geçmiş versiyonu sanırım. Onun la bir kaç bir şeyler yapacağım bakalım bir sonuç alabilir miyim ? Peki yazılım atma konusunda ne diyorsunuz ? Var mı bu yönde çalışmalar ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Çağrı Alaf yazdı: Tamirci doğru demiş. İstersen Yakıt Filtreni değiştir madem şüpheler o yönde. Şimdi az vererek ileride çok vermenin önüne geçebilirsin böylece. Hayır hiç problem olmaz. @Ali Darbaz'ın arabasından OBD hiç çıkmıyor. Ben de sürekli OBD ile kullanıyordum bir ara. Sadece benim Rom'u üzerinde oynanmış Xiaomi telefondan olsa gerek bir süre sonra bağlantıyı kesiyordu. işte sürekli kopmasından dolayı açıp kapanabilir bir obd kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Ali Darbaz yazdı: işte sürekli kopmasından dolayı açıp kapanabilir bir obd kullanıyorum. O nasıl bir obd cihazı linki vs var mı ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Mikail Yıldızili yazdı: O nasıl bir obd cihazı linki vs var mı ? egea crossda çalışmıyor ama Cruzeda çok iyi çalışıyor. https://www.hepsiburada.com/elm327-obd2-on-off-turkce-bluetooth-arac-ariza-tespit-cihazi-pm-HB0000079LCQ Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 bu tam olarak ne yapıyor ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Mikail Yıldızili yazdı: Verdiğiniz değerli cevaplar için çok teşekkür ederim. Şimdi ddt4all diye bir yazılım var renonun orjinal yazılımının rusların elinden geçmiş versiyonu sanırım. Onun la bir kaç bir şeyler yapacağım bakalım bir sonuç alabilir miyim ? Peki yazılım atma konusunda ne diyorsunuz ? Var mı bu yönde çalışmalar ? yapmayıni arıa falan oluırsa ustasına gidin halletsin, obd den tamir olmaz Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Bu kabloları gerçekten bilinçli kullanmak lazım. Yoksa ciddi dert açarsınız Daha geçtiğimiz hafta forumdan biri bir hevesle aracındaki özellikleri kurcalamış fakat sonrasında problem oluyor ve araç açtığı özelliği kapatsa dahi sorun yaratıyor. Yetkili servis sanıyorum, bir servise gidiyor onlar da çözememişler ve öyle kalmış. Sonra forumda bir konu üzerinden bana ulaştı, uzaktan bağlanarak çözdük sorununu. Daha önce karşılaştığım bir durum olduğundan çözümünü biliyordum ve şanslıydı ki modüllerdeki yedek kısımını ellememişler. Yoksa ciddi şekilde iş uzardı Yorum bağlantısı
Cem Işık 20 Nisan 2023 Paylaş 20 Nisan 2023 Bende kendi aracımda obd ile gizli özellik vs açıyorum kafama göre. Şirketin fluencine denedim aleti. Gizli özellik varmıdır diye. Klima ile ilgili bi özelliği açmışım farkında değilim bi dolu ayarla oynadım. Araç servis ikaz lambası yaktı. Servise gitti lambayı söndüremediler. Obd cihazını alıp servise gittim, hatırladığım değişiklikleri geri düzelttim, klima ile ilgili ayarı düzeltince söndü lamba. Yetkili servis abi naaptın nasıl yaptın sorduysa da söylemedim:) 4 Yorum bağlantısı
Hamit inan 20 Nisan 2023 Paylaş 20 Nisan 2023 (düzenlendi) Bu özellik ne işe yariyormus bir tıklayım. Gummm... Anamm hava yastığı test sinyali imiş 😘😁💰💸 20 Nisan 2023 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 3 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Doğan Arşiray 25 Nisan 2023 Çözüm Paylaş 25 Nisan 2023 Mikail Yıldızili yazdı: Merhaba, Araç hakkında çoğunlukla mekanik olarak müdahalelerden bahsedilmiş, hiç aramızda yazılımla uğraşan var mı ? Veya ufaktan gizli özellik diye hitap edilen elektronik paketlerle de uğraşan oldu mu ? Yazılım yaptıranlar ne gibi avantaj dezavantajlarla karşılaştılar ? Chip tuning yaptıranlar ne gibi avantaj , dezavantaj ile karşılaştılar ? Elm327 gibi cihazlarla uğraşanlar var mı aramızda ? Vereceğiniz tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler umarım güzel bir teknik sohbet olur Saygılarımla.. ben 1 sene kadar bindiğimiz 2009 Dodge Journey de Remaps firmasında map yaptırmıştım. araba VW 2.0 PD motorluydu. 140 hp motor yaklaşık 170 hp olmuştu. temel olarak fark üst devirde bir miktar artan çekiş, tüm sürüşte iyileşen ara hızlanma, daha geç vites düşürme ve bir miktar artan yakıt tüketimi ile sınırlı kalmıştı. yani, arabanın şanzımanı ve motorda kullanılan turbonun büyüklüğü yüksek güçlere uygun değilse bir mucize gerçekleşmiyor. ama zaten yüksek güçlü varyantları bulunan, 3.0 litre mercedes dizelleri gibi motorlarda yada bmw gibi 1.6 turbo benzinli motorlarda marjinal artışlar elde etmek mümkün. tabi bunun da maliyeti çok daha fazla yakıt tüketimi ve çabuk eskiyecek aşırı beslmeme komponentleri oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Mikail Yıldızili 26 Nisan 2023 Yazar Paylaş 26 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: yapmayıni arıa falan oluırsa ustasına gidin halletsin, obd den tamir olmaz Ustam zaten obd ile tamir yapmıyoruz... Sadece hataları siliyoruz. Ve bir daha verecek mi takip ediyoruz. Verirse zaten servsie.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts