Ersen şahin 18 Nisan 2023 Paylaş 18 Nisan 2023 Selamın aleyküm arkadaşla aracım 97 Vectra CD Araba ilk çalışmada geç çalışıyo Araca ilk gaz verdiğinde stop edecek gibi yapıp sonrasında normal gidiyo bu araba ısınınca daha fazla belli oluyo Bi arkadaşım hava akışmetrenin arılalı olabileceğini söyledi Akışmetreyi söktüm temizledim tekrar taktım bi değişiklik olmadı bir arkadaşımda aynı model aynı araba var onun akışmetreyi benim arabaya taktım bi fark etmedi Benim akışmetreyi onun arabaya taktım normal çalıştı Akışmetrenin kablosunda yada soketinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum internette araştırdım biraz soketini yada kablosunu bulamadım Soru 1 . Sadece soket değiştirsem olurmu 2 . Kablosuyla birlikte komple değiştirmek mümkün mü 3. Bu arızayı başka neden yapabilir nerelere bakmam gerekir Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler ederim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2023 Paylaş 18 Nisan 2023 Ersen şahin yazdı: Selamın aleyküm arkadaşla aracım 97 Vectra CD Araba ilk çalışmada geç çalışıyo Araca ilk gaz verdiğinde stop edecek gibi yapıp sonrasında normal gidiyo bu araba ısınınca daha fazla belli oluyo Bi arkadaşım hava akışmetrenin arılalı olabileceğini söyledi Akışmetreyi söktüm temizledim tekrar taktım bi değişiklik olmadı bir arkadaşımda aynı model aynı araba var onun akışmetreyi benim arabaya taktım bi fark etmedi Benim akışmetreyi onun arabaya taktım normal çalıştı Akışmetrenin kablosunda yada soketinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum internette araştırdım biraz soketini yada kablosunu bulamadım Soru 1 . Sadece soket değiştirsem olurmu 2 . Kablosuyla birlikte komple değiştirmek mümkün mü 3. Bu arızayı başka neden yapabilir nerelere bakmam gerekir Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler ederim Bu durumda akışmetreden uzaklaşmak gerekir. Başka sorun aranmalı. Basitten gidersek; silindir kompresyonları ölçülmeli. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 18 Nisan 2023 Yazar Paylaş 18 Nisan 2023 Akışmetre in soketini çıkardığında arabanın çalışmasında herhangi bi değişiklik olmuyo Yorum bağlantısı
Ersen şahin 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Ateşleme de bi sıkıntı görünmüyor Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Arkadaşımın 2000B kasa aracında aynı problem başladı sonra Stop etmeye kadar gidiyordu bir süre sonra her çalıştırmada bir sefer stop ediyor ikincide çalışıyordu problem Boğaz Kelebeğinden çıktı. Tamiri yok değişimi lazım demişlerdi kendisi de sürekli temizleyerek parça değişimini erteliyordu. Ateşlemede problem olsa direkt egsozdan patlar o araba. Motor arıza ya da Servis lambalarından herhangi birisi yanıyor mu ? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 O modellerde EGR de çok sıkıntı çıkartıyor. Kontrol etmekte fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Ersen abi güzel bir noktaya değindi ben kaçırmışım. EGR ilk çalıştırmada değil de motor ısındıktan yahut ısınmasa da belli bir sürate eriştikten sonra EGR devreye giriyor Z16XE - Z16XEP'lerde. Sizin problem de ısındıktan sonra barizleşiyormuş. Bakılabilir. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 (düzenlendi) Çağrı Alaf yazdı: Arkadaşımın 2000B kasa aracında aynı problem başladı sonra Stop etmeye kadar gidiyordu bir süre sonra her çalıştırmada bir sefer stop ediyor ikincide çalışıyordu problem Boğaz Kelebeğinden çıktı. Tamiri yok değişimi lazım demişlerdi kendisi de sürekli temizleyerek parça değişimini erteliyordu. Ateşlemede problem olsa direkt egsozdan patlar o araba. Motor arıza ya da Servis lambalarından herhangi birisi yanıyor mu ? Herhangi bir arıza lambası yanmmıyor egsozdan hafif bi patlama sesi geliyo oda ilk gaz verip çektiğinde oluyo başka olmuyo 19 Nisan 2023 tarihinde Ersen şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Ersen şahin yazdı: Herhangi bir arıza lambası yanmmıyor egsozdan hafif bi patlama sesi geliyo oda ilk gaz verip çektiğinde oluyo başka olmuyo Hiç olmaması gerek, problemin kaynağı burada olabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 motor içindeki tesisat kablolarına baktırın öncelikle Yorum bağlantısı
Ersen şahin 20 Nisan 2023 Yazar Paylaş 20 Nisan 2023 Bu arada yazmayı unuttuğum bişey araba hava ne kadar sıcak olursa o kadar geç çalışıyor kışın eksi 5 lerde yarım marşta alıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts