Tansu Kalafatoğlu 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Diyelim ki kaskomuzda yan sanayi cam kullanılır yazıyor olsun. Ama arabada far, yağmur sensörleri ve adaptif hız şerit takip için cam arkasında kamera olsun. Bunların montajında bazı özel sıvılar oluyormuş. Yan sanayi cam ve sıvılarda sorun yaşanabiliyormuş. Camımızın yan sanayi ile değişmesi durumunda aracımızdaki bu özellikler çalışmamaya başlamışsa ne olur? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Camımızın yan sanayi ile değişmesi durumunda aracımızdaki bu özellikler çalışmamaya başlamışsa ne olur? Çalışması gerekir.. Çalışmıyorsa camcı bir şekilde çalıştırmalıdır. Bizim kaskolardaki yan sanayi cam uygulaması aslında tam olarak yan sanayi cam değil.. Tam uygulama şu: "Anlaşmalı Cam Servisi dışında onarılan cam hasarlarında 200 TL'den az olmamak üzere hasar tutarı üzerinden %20 oranında kesinti uygulanır. Kesintiye konu tutar sigortalı tarafından karşılanır" Yani yan sanayi cam takılır, bazı özellikler çalışmaz edilir demiyor.. Bizim anlaşmalı olduğumuzz camcıda taktır diyor. Tüm özellikleri doğru çalışmak zorunda. 1 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 Google’den gelenler için “yan sanayi de olsa çalışmak zorunda” deyip özetliyoruz o zaman 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Önceden çalışmıyorsa. Bir taşla iki kuş? Tam bizim coğrafyaya uygun sanki. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Önceden çalışmıyorsa. Bir taşla iki kuş? Tam bizim coğrafyaya uygun sanki. bazı kaskolar meleştirdiği için sürücü cebinden ödemek zorunda kalabiliyor 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bazı kaskolar meleştirdiği için sürücü cebinden ödemek zorunda kalabiliyor Meleştirme ne ya 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Her şeye rağmen Prensip olarak genellikle özellikli araçlarda orijinal cam teminatı veriyorum ben. Bir kaskonun fiyatını düşürmek gerekirse ilk önce ikame aracı iptal ederim. Cam konusunda; ön camın mevcutta orijinal olup olmadığını sorarım, üstündeki cam yan sanayi ise ben orijinal cam teminatı versem bile orijinal cam alamaz. İlkay Başaran yazdı: Meleştirme ne ya Meletti derler anadoluda.. Yani yalvarttı. çok uğraştırdı.. Siz egeliler bilmior mu bu deyimi. 4 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Orjinal cam diye geçmiyor da logolu cam diye geçiyor Anadolu sigorta da. Yani cam hep Orjinal ama logolu dersen muafiyet uygular gibi bişi anladım. Yaşanarak öğrenilecek bir şey @Önder Özcan arka camı serviste değişirken ne yaşamıştı Anten de cam da galiba o araçta mesela Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Meleştirme ne ya es bedeutet; ich beiße dich 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Her şeye rağmen Prensip olarak genellikle özellikli araçlarda orijinal cam teminatı veriyorum ben. Bir kaskonun fiyatını düşürmek gerekirse ilk önce ikame aracı iptal ederim. Cam konusunda; ön camın mevcutta orijinal olup olmadığını sorarım, üstündeki cam yan sanayi ise ben orijinal cam teminatı versem bile orijinal cam alamaz. Meletti derler anadoluda.. Yani yalvarttı. çok uğraştırdı.. Siz egeliler bilmior mu bu deyimi. Meletti dese anlardım. Onun yazdığı başka. İşte hep amperden bu Tansu Kalafatoğlu yazdı: es bedeutet; ich beiße dich Dusch das has hoşaf? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Meletti dese anlardım. Onun yazdığı başka. İşte hep amperden bu Yolculuk boyunca manetik alana maruz kalıyor. İdare et. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 Size de sar’ayım gelirken birkaç w/kg Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yan sanayi cam ve sıvılarda sorun yaşanabiliyormuş. camcının beceriksizliğinden olur o logolu logosuz cam cam dır 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Orjinal cam diye geçmiyor da logolu cam diye geçiyor Anadolu sigorta da. Yani cam hep Orjinal ama logolu dersen muafiyet uygular gibi bişi anladım. Yaşanarak öğrenilecek bir şey @Önder Özcan arka camı serviste değişirken ne yaşamıştı Anten de cam da galiba o araçta mesela Yetkili servis, direk almanyaya sipariş geçip benim şase numarama işletti, orjinal cam üretilip geldi. Eskisinin birebir aynısı. Anten de kullanılmaz halde deyip bir de orjinal cam anteni yazdılar hesaba. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Cama fark verdin mi ? Kasko Allianz mıydı Hasarsizlik indirimin etkilendi mi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Cama fark verdin mi ? Kasko Allianz mıydı Hasarsizlik indirimin etkilendi mi. Fark vermedim, hasarsızlık değişmedi, şirketi hatırlamıyorum ya allianz ya hdi idi. Camın faturasını buldum, HDI imiş ozaman şirket. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Önder Özcan yazdı: Fark vermedim, hasarsızlık değişmedi, şirketi hatırlamıyorum ya allianz ya hdi idi. Camın faturasını buldum, HDI imiş ozaman şirket. Hdi yapmıştık o kaskonu. Allianzda da değişmezdi. Ancak; sen bu kategoriye girmiyorsun kel kardeşim. Senin zaten orijinal cam hakkın vardı. Mustafa Tüfekçi yazdı: Cama fark verdin mi ? Kasko Allianz mıydı Hasarsizlik indirimin etkilendi mi. Vermez, kaskosunda orijinal cam hakkı vardı. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Hdi yapmıştık o kaskonu. Allianzda da değişmezdi. Ancak; sen bu kategoriye girmiyorsun kel kardeşim. Senin zaten orijinal cam hakkın vardı. iyi de cam orjinal olsa da bahsi gecen problem yasanabilir. Bu montajla alakali. Garantisi oluyor mu bu isin? Mesela 2 yil dolmadan cam saglam ancak sensor arizalandi veya kamera calismiyor. Bu aracin bir arizasi mi yoksa cam montajindan dolayi mi, kim nasil ispatlar, ne yapilabilir? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Erdem Doğan yazdı: iyi de cam orjinal olsa da bahsi gecen problem yasanabilir. Bu montajla alakali. Garantisi oluyor mu bu isin? Mesela 2 yil dolmadan cam saglam ancak sensor arizalandi veya kamera calismiyor. Bu aracin bir arizasi mi yoksa cam montajindan dolayi mi, kim nasil ispatlar, ne yapilabilir? O aparatlar camın bir parçası değildir. Cam değişimini bağlamaz. Cam yeni takılınca camcının sorunudur. Bir ay sonra çalışmaz olursa araç garantisini ilgilendirir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Nisan 2023 Yazar Paylaş 16 Nisan 2023 Erdem Doğan yazdı: iyi de cam orjinal olsa da bahsi gecen problem yasanabilir. Bu montajla alakali. Garantisi oluyor mu bu isin? Mesela 2 yil dolmadan cam saglam ancak sensor arizalandi veya kamera calismiyor. Bu aracin bir arizasi mi yoksa cam montajindan dolayi mi, kim nasil ispatlar, ne yapilabilir? işte çok çelişkili durumlar. Kolay bozulan şeyler değil. 1-2 ayda bozulmuşsa işçilik veya kullanılan üründe sıkıntı var demektir. Yapan yere tekrar gidilip düzeltilmesi istense muhtemelen itiraz edecektir ama tekrar yapmak zorunda olduğunu düşünüyorum Yorum bağlantısı
Fatih Emre 17 Nisan 2023 Paylaş 17 Nisan 2023 Bende de cam değişimi oldu. (Mercedes c200) Ön camda yağmur/ışık sensörünün takılabilmesi için plastik aparatı ve jelimsi ışığı kıran malzemenin cam ile birlikte montajlı olarak gelmesi lazım dediler. Yan sanayi camda bu aparatlar yokmuş dediler. Ben de servise gittim. Mercedes servisinden %20 cepten vermek sureti ile değişim yapıldı. Sorun bitti mi hayır. Gelen orijinal camın parça numarası revize edilmiş rengi şefaf olmuş. Halbuki çatlak olan eski orijnal ön camın rengi hafif mavimsi idi. Mecbur şeffaf olarak kabullendim. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 17 Nisan 2023 Paylaş 17 Nisan 2023 (düzenlendi) Egeanın ön camı akustik, diyelim yan sanayi cam var kaskoda. Yan sanayide akustik cam gelmezse ne yapabiliriz 17 Nisan 2023 tarihinde Mehmet Cihat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Nisan 2023 Yazar Paylaş 17 Nisan 2023 Mehmet Cihat yazdı: Egeanın ön camı akustik, diyelim yan sanayi cam var kaskoda. Yan sanayide akustik cam gelmezse ne yapabiliriz anlatılanlara göre yan sanayi bile olsa akustik olmalı. Aracın parçasının muadili diyor sonuçta. Farklı demiyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2023 Paylaş 17 Nisan 2023 Mehmet Cihat yazdı: Egeanın ön camı akustik, diyelim yan sanayi cam var kaskoda. Yan sanayide akustik cam gelmezse ne yapabiliriz Gelir.. Yaparlar gönderirler.. Akustik cam ne Mehmet. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts