ibrahim sarı 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 Öncelikle merhabalar. Uzun zamandan beri aracımla alakalı tüm sorunları çözmüşken yedek su deposunda basınç problemim oluştu. Tamircim silindir kapak contasının yandığını ve motoru açmadan birşey söyleyemeyeceğini belki conta olmayadabilir ama açmak lazım diyor. O yüzden şüphelendim nokta atışı problem budur diyemiyor bakacağız diyor. Araçla 3 hafta önce hararet yaptım sıkıştırınca yapmaya başladı sonra kalorifer peteğini yaz geldiği için iptal ettirdim o günden sonra hararet yapmadı. Fakat yedek şu depomdaki antifirizden dumanlı şekilde ısınıp yedek şu deposunun üst hortumunun kenarından atıyor antifirizi. Aracımda lpg yok. Videoları ekliyorum yardım ve fikirlerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Videoyu buradan izleyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 ibrahim sarı yazdı: ama açmak lazım diyor. çok lazım da değil kompresyon testi yapılabilir Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: çok lazım da değil kompresyon testi yapılabilir Görüntü ne gibi duruyor hocam? Kompresyon testinden contanın problemli olup olmadığını anlayabilir miyiz? Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: suya basınç geliyorsa belli olur Teşekkür ederim Çağlar hocam. Kompresyon testini yaptırayım o zaman. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Nisan 2023 Paylaş 16 Nisan 2023 Linklerden izlenmiyor, youtube'a yükleyebilirisniz. Hararet sonrası oluşmuşsa durum, muhtemelen üst kapak eğilmiş olmalı. Yine de kaçak testi uygulanabilir. Genleşme kabındaki suda kaçak gazlar varsa, rengi değişen testlerden anlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 16 Nisan 2023 Yazar Paylaş 16 Nisan 2023 Sani Gerşon yazdı: Linklerden izlenmiyor, youtube'a yükleyebilirisniz. Hararet sonrası oluşmuşsa durum, muhtemelen üst kapak eğilmiş olmalı. Yine de kaçak testi uygulanabilir. Genleşme kabındaki suda kaçak gazlar varsa, rengi değişen testlerden anlayabilirsiniz. Sani hocam siparişini verdim. Fakat video linki çalışıyor. .... Olan yere tıklayarak wiew e basın açılıyor hocam. Çok teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Değerli hocalarım iyi akşamlar. Testi yaptım kaçak yok olarak görünüyor. Ama yedek su deposu içinde antifriz hareketi var. Buna sebep verecek parçalar hangisidir silindir kapak contası dışında. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 fizik kanunu, kaptaki su durmasın zaten hareket etmezse sorun olur Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: fizik kanunu, kaptaki su durmasın zaten hareket etmezse sorun olur Orası öyle Çağlar hocam. Fakat buharlı geliyor. Araç fan da açmıyor klimayı açınca fan açıyor kapıyor hararet yok. Bilemedim termostat almıştım değiştireyim mi termostatını? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 Hararet ibresi yükseliyor ama fan mi açmıyor. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Hararet ibresi yükseliyor ama fan mi açmıyor. Hararet hep ortada ileri gitmiyor araç hararet yapmıyor. Araç klimayı açınca fanını da açıyor. Kalorifer peteğini iptal ettim hava vs. Vardır diye. Ustaya kalsa hemen motor indirecek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 fan açmadan hararet ibresi mi yükseliyor? 10 km de motoru bitirir falza gitmezdi kaç km dir böyle Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 19 Nisan 2023 Yazar Paylaş 19 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: fan açmadan hararet ibresi mi yükseliyor? 10 km de motoru bitirir falza gitmezdi kaç km dir böyle Fan açıyor problem yok hocam. Hararet de hep ortada olması gerektiği yerde. Hararet yok motorun çekişinde sıkıntı yok yağda antifrizde karışıklık yok ama yedek su deposundan buhar çıkıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2023 Paylaş 19 Nisan 2023 ibrahim sarı yazdı: yedek su deposundan buhar çıkıyor. sıcak su var? çaydanlıktan buhar çıkar sıcaksa? ibrahim sarı yazdı: Araç fan da açmıyor açmıyor deyince? açıyorsa iyi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Nisan 2023 Paylaş 20 Nisan 2023 Yedek depo kapağın sağlam mı. Depoda basınç olacak tabi. Kapak basınç tutmazsa buhar vs çıkışı görürsun. Termostat zamanında açıp fan zamanında devreye giriyorsa 104 derece gibi fan açar. Hararet ibren alıp başını kırmızıya yaslamiyorsa problem yok? Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 20 Nisan 2023 Yazar Paylaş 20 Nisan 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Yedek depo kapağın sağlam mı. Depoda basınç olacak tabi. Kapak basınç tutmazsa buhar vs çıkışı görürsun. Termostat zamanında açıp fan zamanında devreye giriyorsa 104 derece gibi fan açar. Hararet ibren alıp başını kırmızıya yaslamiyorsa problem yok? Kapak sağlam hocam daha 6 aylık kapak. Fan klimayı açınca devreye giriyor. Daha havalar tam ısınmadığı için aracım normal giderken fan açmıyor. Hararetim ortada hep kırmızıya yaslama yok. Çağlar Bayur yazdı: sıcak su var? çaydanlıktan buhar çıkar sıcaksa? açmıyor deyince? açıyorsa iyi Çağlar hocam yüklediğim fotoğrafta kalorifer borularını birleştirdiğim yer var. Buradaki sıkışmadan dolayı yapar mı bunu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2023 Paylaş 20 Nisan 2023 ibrahim sarı yazdı: Kapak sağlam hocam daha 6 aylık kapak. Fan klimayı açınca devreye giriyor. Daha havalar tam ısınmadığı için aracım normal giderken fan açmıyor. Hararetim ortada hep kırmızıya yaslama yok. Çağlar hocam yüklediğim fotoğrafta kalorifer borularını birleştirdiğim yer var. Buradaki sıkışmadan dolayı yapar mı bunu? fotodakini kim neden yapmış anlamadım ama orjinal bir bağlantı şekli değil bu Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 20 Nisan 2023 Yazar Paylaş 20 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: fotodakini kim neden yapmış anlamadım ama orjinal bir bağlantı şekli değil bu Kalorifer peteğini iptal ettiriyorum yaz geldiğinde hocam. Bu kasa Fiestalarda kronik kalorifer musluğu arızalanıp duruyor. 2 kere kalorifer musluğu değiştirdim baktım sürekli bozuluyor ben de düz bağlatıp geçtim. Araçtaki dolaşımı da etkiliyor olabilir bu bağlantı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2023 Paylaş 20 Nisan 2023 o hortum olmamış su kesintili geçer oradan Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 20 Nisan 2023 Yazar Paylaş 20 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: o hortum olmamış su kesintili geçer oradan Düzeltip kontrol ediyorum hocam sistemi teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Nisan 2023 Paylaş 20 Nisan 2023 Öyle bir boru dönüşü yok. Kalorifer hortumu ise eğer komple yenisini alıp LPG bağlantısıni yenilemek lazım Ben değişmiştim daha önce Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 21 Nisan 2023 Yazar Paylaş 21 Nisan 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Öyle bir boru dönüşü yok. Kalorifer hortumu ise eğer komple yenisini alıp LPG bağlantısıni yenilemek lazım Ben değişmiştim daha önce Öyle dönüş yok hocam. Kalorifer musluğu arızalandığı için düz bağlattırıyordum. Araçta LPG yok. Borunun kıvrılmasını engelleyecek şekilde birleştireceğim bakalım yedek su deposundan buhar gelecek mi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts