İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Mk4 1.25 Flair Yedek Su Deposunda Basınç

ibrahim sarı

Recommended Posts

ibrahim sarı

Öncelikle merhabalar. Uzun zamandan beri aracımla alakalı tüm sorunları çözmüşken yedek su deposunda basınç problemim oluştu. Tamircim silindir kapak contasının yandığını ve motoru açmadan birşey söyleyemeyeceğini belki conta olmayadabilir ama açmak lazım diyor. 

O yüzden şüphelendim nokta atışı problem budur diyemiyor bakacağız diyor. 

Araçla 3 hafta önce hararet yaptım sıkıştırınca yapmaya başladı sonra kalorifer peteğini yaz geldiği için iptal ettirdim o günden sonra hararet yapmadı. Fakat yedek şu depomdaki antifirizden dumanlı şekilde ısınıp yedek şu deposunun üst hortumunun kenarından atıyor antifirizi. Aracımda lpg yok. Videoları ekliyorum yardım ve fikirlerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. 

Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ibrahim sarı yazdı:

ama açmak lazım diyor. 

çok lazım da değil kompresyon testi yapılabilir

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Çağlar Bayur yazdı:

çok lazım da değil kompresyon testi yapılabilir

Görüntü ne gibi duruyor hocam? Kompresyon testinden contanın problemli olup olmadığını anlayabilir miyiz? 

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Çağlar Bayur yazdı:

suya basınç geliyorsa belli olur

Teşekkür ederim Çağlar hocam. Kompresyon testini yaptırayım o zaman. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Linklerden izlenmiyor, youtube'a yükleyebilirisniz.

Hararet sonrası oluşmuşsa durum, muhtemelen üst kapak eğilmiş olmalı. Yine de kaçak testi uygulanabilir. Genleşme kabındaki suda kaçak gazlar varsa, rengi değişen testlerden anlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Sani Gerşon yazdı:

Linklerden izlenmiyor, youtube'a yükleyebilirisniz.

Hararet sonrası oluşmuşsa durum, muhtemelen üst kapak eğilmiş olmalı. Yine de kaçak testi uygulanabilir. Genleşme kabındaki suda kaçak gazlar varsa, rengi değişen testlerden anlayabilirsiniz.

Sani hocam siparişini verdim. Fakat video linki çalışıyor.  .... Olan yere tıklayarak wiew e basın açılıyor hocam. Çok teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim sarı

Değerli hocalarım iyi akşamlar. Testi yaptım kaçak yok olarak görünüyor. Ama yedek su deposu içinde antifriz hareketi var. 

Buna sebep verecek parçalar hangisidir silindir kapak contası dışında.

IMG_20230419_191030.jpg

IMG_20230419_191037.jpg

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Çağlar Bayur yazdı:

fizik kanunu,  kaptaki su durmasın zaten hareket etmezse sorun olur

Orası öyle Çağlar hocam. Fakat buharlı geliyor. Araç fan da açmıyor klimayı açınca fan açıyor kapıyor hararet yok. 

Bilemedim termostat almıştım değiştireyim mi termostatını? 

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hararet ibresi yükseliyor ama fan mi açmıyor.

Hararet hep ortada ileri gitmiyor araç hararet yapmıyor. Araç klimayı açınca fanını da açıyor. Kalorifer peteğini iptal ettim hava vs. Vardır diye. 

Ustaya kalsa hemen motor indirecek

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fan açmadan hararet ibresi mi yükseliyor? 10 km de motoru bitirir falza gitmezdi kaç km dir böyle

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Çağlar Bayur yazdı:

fan açmadan hararet ibresi mi yükseliyor? 10 km de motoru bitirir falza gitmezdi kaç km dir böyle

Fan açıyor problem yok hocam. Hararet de hep ortada olması gerektiği yerde. 

Hararet yok motorun çekişinde sıkıntı yok yağda antifrizde karışıklık yok ama yedek su deposundan buhar çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ibrahim sarı yazdı:

yedek su deposundan buhar çıkıyor. 

sıcak su var? çaydanlıktan buhar çıkar sıcaksa?

ibrahim sarı yazdı:

Araç fan da açmıyor

açmıyor deyince? açıyorsa iyi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yedek depo kapağın sağlam mı. Depoda basınç olacak tabi. Kapak basınç tutmazsa buhar vs çıkışı görürsun. Termostat zamanında açıp fan zamanında devreye giriyorsa  104 derece gibi fan açar. Hararet ibren alıp başını kırmızıya yaslamiyorsa problem yok?

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yedek depo kapağın sağlam mı. Depoda basınç olacak tabi. Kapak basınç tutmazsa buhar vs çıkışı görürsun. Termostat zamanında açıp fan zamanında devreye giriyorsa  104 derece gibi fan açar. Hararet ibren alıp başını kırmızıya yaslamiyorsa problem yok?

Kapak sağlam hocam daha 6 aylık kapak. Fan klimayı açınca devreye giriyor. Daha havalar tam ısınmadığı için aracım normal giderken fan açmıyor. Hararetim ortada hep kırmızıya yaslama yok. 

Çağlar Bayur yazdı:

sıcak su var? çaydanlıktan buhar çıkar sıcaksa?

açmıyor deyince? açıyorsa iyi

Çağlar hocam yüklediğim fotoğrafta kalorifer borularını birleştirdiğim yer var. Buradaki sıkışmadan dolayı yapar mı bunu? 

IMG_20230420_135657.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ibrahim sarı yazdı:

Kapak sağlam hocam daha 6 aylık kapak. Fan klimayı açınca devreye giriyor. Daha havalar tam ısınmadığı için aracım normal giderken fan açmıyor. Hararetim ortada hep kırmızıya yaslama yok. 

Çağlar hocam yüklediğim fotoğrafta kalorifer borularını birleştirdiğim yer var. Buradaki sıkışmadan dolayı yapar mı bunu? 

IMG_20230420_135657.jpg

fotodakini kim neden yapmış anlamadım ama orjinal bir bağlantı şekli değil bu

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Çağlar Bayur yazdı:

fotodakini kim neden yapmış anlamadım ama orjinal bir bağlantı şekli değil bu

Kalorifer peteğini iptal ettiriyorum yaz geldiğinde hocam. Bu kasa Fiestalarda kronik kalorifer musluğu arızalanıp duruyor. 2 kere kalorifer musluğu değiştirdim  baktım sürekli bozuluyor ben de düz bağlatıp geçtim. Araçtaki dolaşımı da etkiliyor olabilir bu bağlantı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Çağlar Bayur yazdı:

o hortum olmamış su kesintili geçer oradan

Düzeltip kontrol ediyorum hocam sistemi teşekkür ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Öyle bir boru dönüşü yok.

Kalorifer hortumu ise eğer komple yenisini alıp LPG bağlantısıni yenilemek lazım 

Ben değişmiştim daha önce 

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Öyle bir boru dönüşü yok.

Kalorifer hortumu ise eğer komple yenisini alıp LPG bağlantısıni yenilemek lazım 

Ben değişmiştim daha önce 

Öyle dönüş yok hocam. Kalorifer musluğu arızalandığı için düz bağlattırıyordum. Araçta LPG yok. Borunun kıvrılmasını engelleyecek şekilde birleştireceğim bakalım yedek su deposundan buhar gelecek mi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...