Umut Taşlı 17 Haziran 2023 Paylaş 17 Haziran 2023 Hamza Bayram yazdı: sol stop yan sanayi mi? bu şekildeyken önceliğim bu olurdu. ekler de abartılı olmuş bence, önde de, arkada da proporsiyonları bayağı bozmuşlar. madem köklü değişimi kafaya koymuşsun, ben olsam oem veya işi bilenin tavsiye ettiği aftermarket st ön tampon, marşpiyel vs ve 17-18 çıkma oem jant üzerinden giderdim. eskilerde bilo vardı, o mükemmel bir örnek mesela dediğim şeye: 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 17 Haziran 2023 Yazar Paylaş 17 Haziran 2023 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 225 olur da 235 olsa iyi olur layığı o 235/40/18 Hocam bir de bu fotoğrafta ki jant orjinal ford jantı mı replika mi? Bir bilginiz var mı? Çok tutuluyor sağlam jantmıdır? Sonunda yıkayabildim aracı 17 Haziran 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2023 Paylaş 17 Haziran 2023 görselden anlaşılmaz replikası da var orjinali de aynı görüntü içinde logo varsa orjinal Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 17 Haziran 2023 Yazar Paylaş 17 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: görselden anlaşılmaz replikası da var orjinali de aynı görüntü içinde logo varsa orjinal Ford un sitesinde bulamadım hocam aynı modeli ondan sormuştum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2023 Paylaş 17 Haziran 2023 Hamza Bayram yazdı: Ford un sitesinde bulamadım hocam aynı modeli ondan sormuştum. ford otosan faturalı jant alanı ben duymadım kasko hariç Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 17 Haziran 2023 Paylaş 17 Haziran 2023 replika o jantlar. çıkma oem mondeo, kuga, volvo, land rover vs artık ne uyuyorsa onlara bakmak lazım Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Haziran 2023 Paylaş 17 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: st olmadığı için fabrika bu jantı sizin arabaya takmamış zaten, sadece diye yazmasının anlamı o, görseldeki tüm jantlar focusa uyar mondeoya da uyar connectte de uyar. 7.5 inch kısmı da şu ideali 215/225 gibi taklır, 8 inchte 235 fabrika çıkış lastiği takılı gelirdi. Mondeo da 7.5x17" et 55 lastik 215/50 17 8x18" et 55 lastik 235/45 18. 7,5 jsnta ideali fordun tercihi 215 taban. 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 20 Haziran 2023 Yazar Paylaş 20 Haziran 2023 Abiler bu bmw jantları çok hoşuma gidiyor iki sorum var yardımcı olursanız sevinirim. 1: Benim focus a önler 8 arkalar 9 genişliğinde bmw jantı takabilirmiyim? Özellikle arkalar destekler mi? 2: Bildiğiniz gibi spacer takmam lazım. Bu jantlar ın ofseti nedir, spacer i takınca fazla mı ofsetli olur? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Haziran 2023 Paylaş 20 Haziran 2023 lastiklerin çeyreği dışarı taşar kullanılamaz hale gelir yani araba Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 20 Haziran 2023 Yazar Paylaş 20 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: lastiklerin çeyreği dışarı taşar kullanılamaz hale gelir yani araba Hocam önler 8 arkalar 8.5 muş fotoğrafta ki jantlar. Yine de kurtarmaz mı? Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 21 Haziran 2023 Yazar Paylaş 21 Haziran 2023 Sağolun hocam. O halde ben en iyisi kapı eşiğinde yazan değerlere göre bir değişim yapayım. 5x108, 225 40 18. 👍 Şu jantı buldum orjinal olup olmadığına emin olamadım satıcı orjinal diyor. Sizce orjinal mi? Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 29 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 29 Temmuz 2023 (düzenlendi) 17 jant olarak şu mondeo jantı benim focus a olur mu? 7.5 jant genişliği var 235 lastikler içindir diyor. Ben takarsam aracımın kapı eşiğinde yazan 17 jant için desteklediği 205/50 17 lastik takacağım. 29 Temmuz 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 14 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2023 (düzenlendi) Hamza Bayram yazdı: 17 jant olarak şu mondeo jantı benim focus a olur mu? 7.5 jant genişliği var 235 lastikler içindir diyor. Ben takarsam aracımın kapı eşiğinde yazan 17 jant için desteklediği 205/50 17 lastik takacağım. Abiler bi yardımcı olurmusunuz size zahmet bu konuda. Benim aracın mevcut jantı 7 genişliğinde. 14 Ağustos 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 23 Ekim 2023 Yazar Paylaş 23 Ekim 2023 (düzenlendi) Merhaba jantları boyadım. Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Ben sonuçtan memnun kaldım. Tabi bazı yerlerde ufak tefek boya akması oldu ama o da nazarlık olsun. Boyaması gerçekten zor bir jant tipiydi. Tecrübem olmadığı için epey uğraştırdı beni. Diskleri maskeleyemediğim için boya geldi biraz o yüzden biraz gıcırdama oluyor. Ama fren yaptıkça disk temizleniyor. Yaptığım işlemler: Jantı zımparaladım güzelce. Birikmiş demir tozlarını porçöz ile temizledim. Boya gelmemesini istediğim yerleri güzelce maskeldim. Bir kat motip akrilik astar attım. İki kat akçalı bronz jant boyası attım. İki kata yakın motip akrilik vernik attım. Toplam maliyet 750 TL ya tuttu ya tutmadım. Maske ve koruyucu gözlük takmayı unutmayın 🙂 -----‐------------------------ Far kaşlarını sökmek zorunda kaldım. Muayeneden geçmedi mecbur farlar tekrar temizlenecek. Ön lip sürekli kırıldığı için söktüm. Sırada yapılacaklar: tek çıkışlı sade bir egzoz eklemek var aklımda. Cam filmi yapılacak. Havuzlu paspas takımı alınacak. Pasta cila yapılacak. Bu arada 23.000 TL masrafla bakım yapıldı. 23 Ekim 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 11 Aralık 2023 Yazar Paylaş 11 Aralık 2023 (düzenlendi) Merhaba, body kit dolayısıyla orjinal egzoz kayboldu gitti Bi akrapoviç takayım diyorum. Kaç mm ve kaç çıkışlı taksam daha hoş durur sizce? Benim aklımda tek adet 100mm lik var ama size bir danışmak istedim. 11 Aralık 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat (düzenlendi) Herkese merhaba, sonda söyleyeceğimi ilk de söyleyeyim. Arabaya bu yaptıklarımın boş iş olduğunun farkına vardım. Bir gençlik hevesi ile yapılan, araca yakışmayan ve orjinalliğini bozan işlemler bunlar. Özellikle genç kardeşlerim arabanıza orjinal halinde binin. Para harcamayın demiyorum ama arabanıza değer katacak ve orjinalini bozmayacak şekilde para harcayın. Benim hevesim geçti ama pişman oldum tabi harcadığım zamana ve paraya. Body kit, angel far, farklı renk jant boyama, şahşalı koltuk döşemeleri, yazı vb. Yapıştırma yapmayın çünkü bunlar yakışmayan apaçi tipi eklemeler. Bunlar yerine paranızı pasta cila, cam filmi, led far ampulu, paspas takımı, vb şeyler ile aracınızın motor mekaniğine harcayın. Ben bundan sonra paramı bunlara harcayacağım. Body kiti söktüm slikonlarını temizlemeye para harcadım. Far kaşını söktüm farları tekrar temizlettim. Jantları tekrar orjinal rengine boyuyorum. Koltuk kılıfını çıkarttım. Söyleyeceklerim bunlar. 4 Şubat tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat Paylaş 4 Şubat her kitçi bunları yaşar bir gün, orjinal kitin farkı orada, pahalıdır ama taktıntan sonra sökülmesi gerekmez , bir de detay var bel atına bunca eklenti yapılmırsa jantı büyütmeden olamaıyor kozmetik hep yarım durur 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu işler sabır işidir. Denk geldikçe alınır bazı şeyler. Orijinal dışına fazlaca çıkmak makyajı abartmak gibi oluyor. Eski aracımı 4.5 senede istediğim orijinal donanımları ekleyip hevesimi alıp tüm herşeyi sökerek ayrı sattım çünkü kıymet bilmedi 😊 Yeni arabaya da birçok orijinal donanım ekledim yine aynı şekilde satacağım. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Umut Taşlı yazdı: sol stop yan sanayi mi? bu şekildeyken önceliğim bu olurdu. ekler de abartılı olmuş bence, önde de, arkada da proporsiyonları bayağı bozmuşlar. madem köklü değişimi kafaya koymuşsun, ben olsam oem veya işi bilenin tavsiye ettiği aftermarket st ön tampon, marşpiyel vs ve 17-18 çıkma oem jant üzerinden giderdim. Çağlar Bayur yazdı: her kitçi bunları yaşar bir gün, orjinal kitin farkı orada, pahalıdır ama taktıktan sonra sökülmesi gerekmez , bir de detay var bel atına bunca eklenti yapılmışsa jantı büyütmeden olamıyor kozmetik hep yarım durur +1.6 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 3 Mart Yazar Paylaş 3 Mart (düzenlendi) Orjinali sev, orjinali koru. (Güncel fotoğraflar) 3 Mart tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 19 Haziran Yazar Paylaş 19 Haziran Abiler merhaba tekrar. En son soyulan iç kromları ve yan sinyalleri değiştirmiştim. şimdi 4 lastik almam lazım fakat jantlar ın boyası da kötü durumda. Lastik almışken jantları da 17 inch orjinal veya kaliteli orjinal replikası yapmak istiyorum. 17 inch hangi jant modelini önerirsiniz? 17 orjinal focus jantı bulmam zor ve maliyetli biliyorum. Replika jant almak durumundayım. Replika da dikkat etmem gereken kaliteli markalar vb. Var mı? Bir jant beğendim 4 lastikle berabar 18 500 TL. Benim jant lastiği takasta 6 bin TL sayarmış. Ama sizin önerilerinizi de bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 19 Haziran Paylaş 19 Haziran Hamza Bayram yazdı: Abiler merhaba tekrar. En son soyulan iç kromları ve yan sinyalleri değiştirmiştim. şimdi 4 lastik almam lazım fakat jantlar ın boyası da kötü durumda. Lastik almışken jantları da 17 inch orjinal veya kaliteli orjinal replikası yapmak istiyorum. 17 inch hangi jant modelini önerirsiniz? 17 orjinal focus jantı bulmam zor ve maliyetli biliyorum. Replika jant almak durumundayım. Replika da dikkat etmem gereken kaliteli markalar vb. Var mı? Bir jant beğendim 4 lastikle berabar 18 500 TL. Benim jant lastiği takasta 6 bin TL sayarmış. Ama sizin önerilerinizi de bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Bende 17 inç orijinal ford jantı var, sensörleri üzerinde, beğenirsen pazarlık yaparız. Et 55 5x108 Yorum bağlantısı
Recommended Posts