Hamza Bayram 13 Nisan 2023 Paylaş 13 Nisan 2023 Merhaba, 2011 model Focus 2.5 titanium 1.6 tdci sahibiyim. Arabamı satacaktım fakat bir üst kasa çok pahalı. Ben de elimde ki arabayı en iyi hale getirmeye karar verdim. Araba bu zamana kadar çok bakımsız kaldı. Adım adım yapacağım onarımları ve modfiyeleri buradan paylaşacağım. Aracın ilk aldığımız zamanlarda ki fotoğrafı ekliyorum. Fotografta iyi çıkmış fakat gerçek pekte öyle değil 🙂 Yaptırdığım işlemlerin oncesini ve sonrasını zaman zaman paylaşacağım. Aciliyeti olan ilk yapilacaklar: 1: farlar ve stoplar sapsarı halde. Farlar da güneş yanıkları gibi seyler de var. Buyük ihtimalle temizlenmez camlar değişecek. 2: ön tampon altımda ve bagaj üstünde ufak göçük var. Boyasız yapılir mı bakacağız. 3: Sağ ön podye de ufak ezik varmış. Araç ta hafif sola çekme var. Podye ye baktiracağım. Belki de rot ayarı bozuktur bilmiyorum. 4: Derin çizikler var onlara bakılacak. 5: Anten kopmuş. İlk etap ta yaptırmak istediğim modifiyeler: 1: Angel eyes far takılacak. 2: 17 inch orjinal Ford jant takılacak. 3: Teyp e bluetooth taktıracağım. Sizin modifiye önerilerinize de açığım. Araca ne yakışır? Çocukken yapıştırdığım çıkartmaları sökeceğim 🙂 Edit: Bugün araca bluetooth kiti bağlandı. Kit kontağa bağlandı şimdilik gayet iyi. Yer EminSound esenler. Fiyat 500 TL. Kit ile ilgili bir sorum olacak. Ses açma kapama işlemini direksiyon veya teyp ten yapabiliyoruz fakat müzik degistirmeyi bulamadım. Şuan da sadece telefon ve kit in düğmesinden yapabiliyorum. Bir bilen yardımcı olursa sevinirim. Teyp ileri tuşundan müzik değişmiyor. Ayrıca koltuk kılıfı siparişi verdim. Geldikten sonra uygulanmış halini paylaşacağım. Fotoğrafı bırakıyorum. Marka Panda oto, fiyat 2.050 TL. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Nisan 2023 Paylaş 13 Nisan 2023 koltuk kumaşları çok mu kötü durumda idi? podyede ezik ne demek? teybe bağlanan parça sadece müzik sesini verir, bunun dışında bir kumanda imkanınız olmaz Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 13 Nisan 2023 Yazar Paylaş 13 Nisan 2023 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: koltuk kumaşları çok mu kötü durumda idi? podyede ezik ne demek? teybe bağlanan parça sadece müzik sesini verir, bunun dışında bir kumanda imkanınız olmaz Hocam kumaşlar da delik ve lekeler vardı. Podye de ufak ezik var demişti exper alırken. 13 Nisan 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Nisan 2023 Paylaş 13 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: koltuk kumaşları çok mu kötü durumda idi? podyede ezik ne demek? teybe bağlanan parça sadece müzik sesini verir, bunun dışında bir kumanda imkanınız olmaz Podye denen, şasi ucu abi tüfek sacı da deniyor sanayi jargonunda. 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 13 Nisan 2023 Yazar Paylaş 13 Nisan 2023 (düzenlendi) Cem Işık yazdı: Podye denen, şasi ucu abi tüfek sacı da deniyor sanayi jargonunda. Hocam şasi de işlem, hasar yok bildiğim kadarıyla. 13 Nisan 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İnan Çınar 13 Nisan 2023 Paylaş 13 Nisan 2023 Cem Işık yazdı: Podye denen, şasi ucu abi tüfek sacı da deniyor sanayi jargonunda. Amortisörün üst kısmının monte edildiği, amortisör takozunun altında kalan kaporta parçasına deniyor diye biliyorum. Eğer onda yamukluk varsa amortisörün üst kısmı sağlıklı oturmadığı için alt takım da düzgün olmaz bana göre. Podyeyi eğecek kadar darbe aldıysa alt taşıyıcıda da yamukluk olma olasılığı var. 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 13 Nisan 2023 Yazar Paylaş 13 Nisan 2023 İnan Çınar yazdı: Amortisörün üst kısmının monte edildiği, amortisör takozunun altında kalan kaporta parçasına deniyor diye biliyorum. Eğer onda yamukluk varsa amortisörün üst kısmı sağlıklı oturmadığı için alt takım da düzgün olmaz bana göre. Podyeyi eğecek kadar darbe aldıysa alt taşıyıcıda da yamukluk olma olasılığı var. Araçta değişen de yok hocam. Galiba alttan darbe aldı. Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı 14 Nisan 2023 Paylaş 14 Nisan 2023 İşte bu zenginliğe giden yolun başlangıcı. Elindeki ile yetinmeyi bilmek=mevcudu muhafaza= tutumluluktur. Fahiş fiyat farkı verip yeni araç almaktansa eskinin bakımlarını ve tamiratını yapıp uzun süre binmek çok akıllıca. Kendim şahsen bunu hedeflesem de, iş bilmezlik sebebiyle yapamıyorum. Tebrik ederim 2 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 14 Nisan 2023 Paylaş 14 Nisan 2023 Hamza Bayram yazdı: Araçta değişen de yok hocam. Galiba alttan darbe aldı. Alttan darbenin de taşıyıcıya hasar verme ihtimali var yine. Bir de moral bozucu olmaz umarım. Bluetooth için çok vermişsiniz ve daha düşük fiyata tüm fonksiyonlarını kullanabileceğiniz ( ses açma kapama-parça ileri geri ) seçenekler mevcut. Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 14 Nisan 2023 Yazar Paylaş 14 Nisan 2023 (düzenlendi) İnan Çınar yazdı: Alttan darbenin de taşıyıcıya hasar verme ihtimali var yine. Bir de moral bozucu olmaz umarım. Bluetooth için çok vermişsiniz ve daha düşük fiyata tüm fonksiyonlarını kullanabileceğiniz ( ses açma kapama-parça ileri geri ) seçenekler mevcut. Doğrudur hocam. Benim amca oğlu aracına ses sistemi bağlatmış orada o onerdi. Bunda da ileri geri, ses açma kapama var cihaz üzerinden. Bir de kumandası varmış dün onu orada unutmuşuz. Akşam uğrayıp alacağım. 14 Nisan 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 Nisan 2023 Paylaş 14 Nisan 2023 Focus 2,5 adamdır. Güzelce bakımlarını eksiklerini yaptırıp binmeye devam edin. 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 14 Nisan 2023 Paylaş 14 Nisan 2023 Farların camlarını değişmek yerine parlatabilirsiniz. Ben kendim yaptım yeni gibi oldu. Fazla bi maliyeti yok. Yakın olsak ücretsiz temizlerim farlarınızı. 2 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 14 Nisan 2023 Yazar Paylaş 14 Nisan 2023 Öner Kurukuz yazdı: Farların camlarını değişmek yerine parlatabilirsiniz. Ben kendim yaptım yeni gibi oldu. Fazla bi maliyeti yok. Yakın olsak ücretsiz temizlerim farlarınızı. Düşünmeniz yeter hocam Allah razı olsun. Dediğiniz gibi eğer temizleniyorsa temizleteceğim. Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 14 Nisan 2023 Yazar Paylaş 14 Nisan 2023 (düzenlendi) Koltuk kılıfları geldi. Gayet güzel gözüküyorlar bakalim arabada nasıl gözükecekler. Kendim montaj yapmak istemedim. Boş vakit bulduğumda yenibosnada ki fabrikalarına montaja gotüreceğim. Gidip bluetooth kit in kumandasını aldım. Kumanda üzerinden müzik değiştirilebiliyor. Fakat küçük bir sorunumuz var, kit'i torpido içine koydurduğum için kumanda algılamıyor. Çok ta onemli değil telefondan değiştireceğiz artık. 14 Nisan 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 (düzenlendi) Bugün bir tane kısa far, bir stop lambası, bir lamba daha ve anten degişti. Toplam 500 TL. Far temizliği için görüştüm iki far temizliği 500 TL dendi. Yalnız usta bir kaç ay sonra eski haline döner dediği için kararsız kaldım yaptırmadım. Yeni far camları almamı önerdi. Ayrıca far hakkında size bir sorum olacak. Bildiğiniz gibi benim arac titanium paket ve farlar içten karartmalı. Alacağım far camları normal mi olacak karartmalı mı olacak? Far durumu: 15 Nisan 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2023 Paylaş 15 Nisan 2023 siyahlar iç plastikte, far camı ile ilgisi yok zaten tek tip tir şefaff olur da far camı diye satılan bir parça var mı? zaten bunlr dıştan değil içten gelen park ampülü sıcaklığı ile kavrulmuş Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 15 Nisan 2023 Yazar Paylaş 15 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: siyahlar iç plastikte, far camı ile ilgisi yok zaten tek tip tir şefaff olur da far camı diye satılan bir parça var mı? zaten bunlr dıştan değil içten gelen park ampülü sıcaklığı ile kavrulmuş Evet hocam sadece cam alacakmışım. Yanlış hatırlamıyorsam yan sanayi Depo diye bir marka önerdi. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Nisan 2023 Paylaş 16 Nisan 2023 2008-09 titaniumlarda kronik bu iş ve üstten soyulma. Sonrası park yerleri krom olan çıktı bu sıkıntılar yok onlarda, benim kaza sonrası yeni model takıldı, aracın yaşını gençleştiriyor, imkan varsa komple değiştirin derim. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Nisan 2023 Paylaş 16 Nisan 2023 Angel eye far fikrinden vazgeçilmeli diyorum mümkünse bu aracın mercekli farı bulunmalı illa mercek olacaksa 😊 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 16 Nisan 2023 Yazar Paylaş 16 Nisan 2023 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: 2008-09 titaniumlarda kronik bu iş ve üstten soyulma. Sonrası park yerleri krom olan çıktı bu sıkıntılar yok onlarda, benim kaza sonrası yeni model takıldı, aracın yaşını gençleştiriyor, imkan varsa komple değiştirin derim. Hocam malesef şuan komple değiştirecek imkanım yok. Ama öneriniz aklımda teşekkür ederim. Varsa fotoğrafı beklerim. Metin Akbal yazdı: Angel eye far fikrinden vazgeçilmeli diyorum mümkünse bu aracın mercekli farı bulunmalı illa mercek olacaksa 😊 Hocam aklımda ki şu fotoğrafa benziyor. Ama bunun tek renk beyaz olanı. Mercek malesef şuan da butçemi aşar. 16 Nisan 2023 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Nisan 2023 Paylaş 16 Nisan 2023 Hamza Bayram yazdı: Varsa fotoğrafı beklerim 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 24 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2023 Tekrar merhaba, koltuk kılıfları takıldı fotoğraf paylaşacağım. Şimdi body kit yaptırıyorum. Kit boyanacak ama aracımın boya kodunu bir türlü bulamadım. 2011 Focus 2.5 kasa boya kodu nerede yazıyor? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2023 Paylaş 24 Mayıs 2023 araç etiiketinden soldan 3. boya nalburları bilir zaten Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Mayıs 2023 Paylaş 24 Mayıs 2023 Hamza Bayram yazdı: Tekrar merhaba, koltuk kılıfları takıldı fotoğraf paylaşacağım. Şimdi body kit yaptırıyorum. Kit boyanacak ama aracımın boya kodunu bir türlü bulamadım. 2011 Focus 2.5 kasa boya kodu nerede yazıyor? Teşekkürler. Ford boya kodları https://de.nexaautocolor.com/media/215333/11-nexa_autocolor__ford_color_codes_2001_bis_2011.pdf Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 25 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: araç etiiketinden soldan 3. boya nalburları bilir zaten Hocam ben kendim öğrenemezmiyim. Bir türlü bulamdım hangi etiket bu? Ne yazması lazım? Ayna kapağını sök diyorlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts