İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Lastik Fiyatları? Bir de Lastik Oteli Saçmalığı Var

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom

Yazlık lastiklerim ihtiyacıma karşılık vermeyince eldekileri satışa sunum yeni bir takım lastik alma ihtiyacım olmuştu. Önümüzdeki hafta Antakya'ya arabayla yolculuk planı çıkınca aceleyle 195/55/16 yazlık lastik ve daha önemlisi lastik oteli bulma arayışına girdim. Hangi lastikçiyi arasam sadece filolara hizmet veriyoruz, bireysel otel hizmeti veremiyoruz dediler. En son lastiklerimi bagajda mı taşıyacağım artık (bu kibarcası :D ) diye delirirken şans eseri Gebze'de Goodyear bayiinde otel hizmeti alabileceğimi keşfettim. Hemen bir de takım lastik alayım dedim. Efficientgrip serisinden bir takım ve otel hizmetine 7700 lira verdim. Bu arada sezonluk otel 250 lira istediler.  

Ben 2 sene önce 1300 liraya aynı lastikleri takım olarak alıyordum. Durmadan yükselen bir fiyat grafiği mevcut. Bakliyat da değil ki bu namussuz al bir köşede sakla. 6 katlık fiyat artışına karşın benim maaşım 6 kat artmadı :( 

Lastiklere iyi bakmak, delindikçe yamamak, yamaları çiftlemek kaçınılmaz oldu. 

Lastik oteli olayı da iyice saçma olmaya başladı. Herkesin kömürlüğü ya da deposu yok. 2 sene öncesinde müşteri bulmak için yalvaran oteller şimdi lastik almıyor. Alanların bazıları da rekor paralar istiyor (arkadaşım 17 inç lastikte sezonluk otel ve değişime 1200 lira ödedi). Mobil hizmet veren otel ve değişim ücreti sezonluk 1200 lira dediler. 

Bence ücra bir yerden büyükçe bir depo kiralamak lazım. İçine çıkma malzemelerden raf sistemi yaptıktan sonra bir de yarı ölü bir Fiat Ducato bulup içine de tesisatı kurduktan sonra mobil hizmet. Bak yeni yatırım kapısı buldum. Çıkma lastikleri de 200 den alıp 500'den iteledik mi yakında ısınmak için para yakarız :D

• Beğen 1
  • Mutlu 2
  • Şaşkın 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

serbest piyasa ekonomisi zorlama ve dayatma yok, lastik otel fiyatlarına gelinceye kadar neler var neler. Kızılaydan telefonla arayıp kan vermeye davet ettiler mesela daha neler var neler.....

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bende lastik ararken bu ara iyi konu oldu size soriyim.

2 tane lastik buldum alınabilecek;

1: Continental Eco Contact 6 RFT 41. hafta 2021 üretimi  2600TL

2: Michelin Primacy 3 RFT 2023 üretimi  3300TL

Hangisini tercih etsem çok arada kaldım:(

Yorum bağlantısı
Ali Gök

benim arabaya yazlık lastik alsam iyi olacak en ucuz petlas 7.500 TL

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Yazlık lastik var bu arada, 2021 üretimi, 1 yaz ve az kullanıldı

Goodyear Efficientgrip Performance 2

225/55R17 101W XL

Henüz ilana koymadım ama üşenmezsem yakında ilana koyacağım :) Ankarada lastikler, otelde yatışta :D 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sürmeli yazdı:

225/55R17 101W XL

Henüz ilana koymadım ama üşenmezsem yakında ilana koyacağım :) Ankarada lastikler, otelde yatışta :D 

@Mehmet Ozyurek abi yazlık lazimmi onu da buldum 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben geçen sene almıştım, yoksa bana da olurdu. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Bu sorunları okudukça yaşadığım yeri daha bi seviyorum.

Eskiden insanlara "köyde yaşıyorum" deyince "iyy köylü" tarzı yüz ifadeleri alıyordum. Şimdi sehirden kaçanlar köyde boş bulduğu araziye ev yapıyor. Bir sürü tanımadığım insan var köyde.

Niye gelirler "iyy" dedikleri yere anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

aslında ne olacak bu lastik fiyatları yerine , ne olacak bu fiyatlar demek lazım :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Akbal yazdı:

@Mehmet Ozyurek abi yazlık lazimmi onu da buldum 😁

Yazlıklarımdan hiç memnun değilim aslında.. 

Barummuydu neydi.. 

Ne buldun :)

Ooo goodyear.. bayılırım goodyeara 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

Kızılaydan telefonla arayıp kan vermeye davet ettiler

Mesala geçen açtığım yardım konusu ile ilgili x şubesi kızılay müdürünü aradım "yeleann türkiyede mağdur depremzede kalmadı sarıldı yaralar, kandırıyorlearr sizi" dedi..........
Not: Hakkaten şaka değil öyle dedi :) 

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hamit inan yazdı:

Mesala geçen açtığım yardım konusu ile ilgili x şubesi kızılay müdürünü aradım "yeleann türkiyede mağdur depremzede kalmadı sarıldı yaralar, kandırıyorlearr sizi" dedi..........
Not: Hakkaten şaka değil öyle dedi :) 

Güldün mü ?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Güldün mü ?

Gülmek hariç herşey geçti içimden 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir rakam yanlışsa herşey yanlıştır demiş nijeryalılar

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bugün yazlıkları taktırdım 15" sökme takma 135nm ile sıkma 300 tl.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sürmeli yazdı:

225/55R17 101W XL

Yavuz'da mı? Senin plaka neydi ben çıkarttırırım onları .

Mehmet Ozyurek yazdı:

Yazlıklarımdan hiç memnun değilim aslında.. 

Barummuydu neydi.. 

Ne buldun :)

Ooo goodyear.. bayılırım goodyeara 

Emmi özelden görüşelim. :kutlama:

Murat abi ne fiyst veriyorsa bin lira aşağısına veririm :secret:

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Hakan Yavaş yazdı:

Bende lastik ararken bu ara iyi konu oldu size soriyim.

2 tane lastik buldum alınabilecek;

1: Continental Eco Contact 6 RFT 41. hafta 2021 üretimi  2600TL

2: Michelin Primacy 3 RFT 2023 üretimi  3300TL

Hangisini tercih etsem çok arada kaldım:(

İki önerme arasında en kritik fark 2 yıllık depolama. Ben olsam 2023 üretiminden yana kullanırım tercihimi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Eskiden lastikleri yol müsait oldukça zorlardım. Eskiyecekmiş falan pek umursamazdım. Son 2 yıldır her virajda acaba çok mu yüklendim garibana diyerek kendimi frenliyorum. Hiçbir şeyin tadı kalmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Eskiden lastikleri yol müsait oldukça zorlardım. Eskiyecekmiş falan pek umursamazdım. Son 2 yıldır her virajda acaba çok mu yüklendim garibana diyerek kendimi frenliyorum. Hiçbir şeyin tadı kalmadı.

Ondan mı dış dişler hemen eriyoorr :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

şuana kadar kullandığım en iyi lastikler conti p.con.sport 6 ve pirelli cint.p7 yağmur çamur sıcak fren mesafesi yol tutuş gerçekten çok iyiler.

En kötü deneyimlerim : goodyear 3 kanallı , hankook ventus p 2 , petlas imperium ve falken , falken en ufak bir darbede yanaktan yarılıyor hele ki yanaklar 55 den küçük ise. yol tutuş ve yağmur performansı diğer yazdıklarıma göre daha iyidir .

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Murat Öngür yazdı:

şuana kadar kullandığım en iyi lastikler conti p.con.sport 6 ve pirelli cint.p7 yağmur çamur sıcak fren mesafesi yol tutuş gerçekten çok iyiler.

En kötü deneyimlerim : goodyear 3 kanallı , hankook ventus p 2 , petlas imperium ve falken , falken en ufak bir darbede yanaktan yarılıyor hele ki yanaklar 55 den küçük ise. yol tutuş ve yağmur performansı diğer yazdıklarıma göre daha iyidir .

Ben 2 sezonda 40 bin km yazlık falken kullandım. Daha önceki lastiklerime kıyasla (goodyear eaglesport, hankook, dayton, petlas) çok daha güven veren bir yapısı vardı. 205 55 16 boyutlarındaydı. Hopladım, zıpladım, kasise vurup ön takımı dağıttım ama lastikleri yamasız bir şekilde arabayla beraber teslim ettim. Ama yokohoma lastiklerim (aracın üzerinde gelen) hiç sebep yokken yanaktan yarıldı. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kasım ayında otele 600tl verdik araç başı şirkette. Gerçekten büyük para. Bir de 2 kere kaybettiler lastiklerimizi. 1 tanesinde 1 hafta sonra buldular, 1 tanesinde bulamadılar. 

Ümit Türk yazdı:

200 lira istemişti. 150 TL ye hallettim otel işini :D

Nasıl? Neresi?

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Sani Gerşon yazdı:

Kasım ayında otele 600tl verdik araç başı şirkette. Gerçekten büyük para. Bir de 2 kere kaybettiler lastiklerimizi. 1 tanesinde 1 hafta sonra buldular, 1 tanesinde bulamadılar. 

Bulduklari takim muhtemelen baska müsterinin aracina takiliydi, zar zor geri aldilar.

Bulamadiklari takim da muhtemelen baska müsterinin aracinda ama hangi müsteri oldugunu bulamiyorlar :D

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...