Ali Cihangiroğlu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 (düzenlendi) Geçmiş olsun, ilk servis dediğiniz yetkili servis değil sanırım, yağ püsküren motor öylemi yuh yani... bakımları dışarda yaptırırken tse 12047 onayına sahip yerleri tercih edin ve kullanılan malzemeyi tek tek ne kadar kullandığını veren yerlerde mesela Bo... Car servis gibi yaygın olan yerlerde başında durarak yaptırın.. 1.2 puretech helede 130 hp liği, çıktığından beri sorunlu hassas bir motor zaten, ilk çıktığında buji kesme kronikti, sonra yağ içinde çalışan triger kayışının hatalı olması sebebiyle parçalanıp yağ pompasını tıkamasıyla çifte zarar veren bir durumu vardı diye okumuştum, bende bakmıştım bir ara bu motoru kullanan araçlara, kayış vs. bunlar servislerde güncellendiysede motor hala riskli durumda sanki , özellikle buji değişim aralıklarına dikkat edin, ayrıca bu motorda yağ basıncıyla ilgili sıkıntılarda var, yetkili servislerin başı çok ağrıdığından rapor vs vermez kaçmak için yer ararlar, klasik halimiz işte, satana kadar herşey... tekrar geçmiş olsun, mahkeme yoluda zor görünüyor, tek çareniz bana göre insaflı bir yetkili servisin şu şu sebeblerden dolayı hasar oluşmuştur diye rapor tutması ve ilk bakımı yaptığınız yeri dava etmeniz diyeceğim ama iş zor görünüyor... 11 Nisan 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Halil Rahman ÇALIŞKAN 11 Nisan 2023 Yazar Paylaş 11 Nisan 2023 Fatih Evcin yazdı: Düşman başına.. Bu nasıl tavsiye üzerine gidilen dükkan böyle. Yağ değiştirmeyi beceremeyen dükkanı size kim tavsiye etti? Yorumlara bakılırsa adamlar çok iyiler. Yan sanayi parça taktı diyen de var vi vidaya 50 lira verdim diyende var ama PSA grubu memnun gibi evet tam olarak görüntüdeki yer. anlamadım şansıma beni buldu galiba. bugün kime anlatıyorsam akşenlerde sıkıntı olmaz diyip inanmıyorlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Yağı boşaltmak birinin göreviymiştir. Aracı lifte kaldırmışlar altına yağlığı sürmüşler. SOnra mola zamanı.. geri gelmişler personel değişmiş yağın değiştiğini sanmış. arabayı indirmiş yeniden yağ koymuş. yani iki kez yağ konmuş. Yağ konduktan sonra seviye kontrolü de yapılmamış. marşa basılmış. Bu kadar çabuk fazla yağ koymaktan ani olarak hata olmaması lazım çok gaza bastıysa belki ama bilemedim. Olabilir de yeni motorlarda. Beyin ile ilgili olan kısım yıkama ile ilgili olabilir. Her halukarda beyinde bir sorun olmaz. İstenilen bedeli 3 ay bu arızaya ait garanti verilecekse ödemek anlamlı olabilir. Basit sanılan bazı işlerin ne kadar önemli olduğunu yeniden anlamış olduk. bütün beyin yağ dolsa da bozulmaz yağ iletken değil ki? hatta koruyucu olur. uzun vadede Siz bi "beyinci" ye uğrayın basınç nedeniyle lehimler oynadıysa lehimlerin üzerinden geçin. olay daha karmaşık bence hocam, ilk yağ değişiminde filtre takılmadan marşa basılmış , sonra temizleyip toplmaışlar, sonraki yetkili servise gidince fazla yağ var diyen usta o gün söylememiş, merkeze şikayet üzerine fidilince bunda fazla yağ var denmiş, ilkinde filtrsiz marşa basan sonra bir de fazla yağ koyacak da öteki görecek ama söylemeyecek sonra şikayet açılınca beyan edecek, hiçbirine inanmam 6 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Çağlar Bayur yazdı: yazılanlardaki işlemleri gözümde hayal etmeye çalıştım, yok böyle birşey , ilk başlangıçta motordan yağ fışkırdı derken o iş nasıl oldu? başlangıcı? bende ordayım yag nerden fıskırabilir ki fazla yag yag filtresini takmamıs olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 bence yetkili servis dahada bozmuş gibi,çünkü motorun çabuk ısınması termostatla ilgili değildir,çabuk ısınmıyorsa ve yokuş aşağı inerken motor sıcaklığı düşerse termostat bozuktur,termosatat açılmıyorsada hararet yapıyordu,ama motor sıcaklığı sabit duruyorsa bir sıkıntı yoktur. beyinle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum,yetkili uğraşmamak için kaçıyor. ben size söyleyim,30 bin tl de ödeseniz o arıza lambası gene yanacak,çünkü servis sorunun ne olduğunu anlamamış,onu değiştir bunu değiştir yoluna gidiyor fazla yağ konulmuşsa yağ soğutucudan yada yağ filtresinden patlak verip yağı dışarı verir 1 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Hatalar silsilesi birbirini takip etmiş anlaşılan. Filtre takılmadan marşa basılmış her yer yağ olmuş. Bulaşan yağı wd40 ile temizlemeye çalışmışlar olmamış . En sonunda da basınçlı su ilede sıvamışlar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 yağ filtresi altta değilmi, yukarı püskürtecek konumda değil sanki... şunuda izleyin, değişik işler var bu motorda... 1 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Okay Kaygusuz yazdı: bende ordayım yag nerden fıskırabilir ki fazla yag yag filtresini takmamıs olabilir mi? efendim şöyle oluyor... yağ kapağını tam kapatmazsan yada hiç kapatmazsan yağ oradan dışarı fışkırıyor. bunun olması için fazla yağ olmasına da gerek yok. motorun çalışması yeterkli. salak gibi kendim yaptım jeep de, sonra deli gibi motor içi temizlemiştim. önce yağ kaçırıyro sanmıştım meğerse 10 dk önce koyduğum yağ yerlere akıyormuş. fazla yağın olması açıklaması bence palavradan ibaret. o akdar yağ girecek yer olmaz 1.2 litrem otorda. 3 litre dizel bile 10 litre alıyor anca yarım litre fazla koyarsın o zamanda hava filtresinden tahliye oluyor heryeri yağ içinde bırakıp. termostat mekanik birşey ne sudan ne yağdan etkilenir. bozulursa araba ısınmaz. ,geriye ıslandığı için kısa devre olan elektronik komponentler kalıyor ki bunlarında valflerle bir ilgisi yok. ama arızalı kam mili sensörü vs hep güç problemlerine neden olur. bence olay basınçlı suyun soketlere verdiği zarardan ibaret. Kutluay Selçuk yazdı: bence yetkili servis dahada bozmuş gibi,çünkü motorun çabuk ısınması termostatla ilgili değildir,çabuk ısınmıyorsa ve yokuş aşağı inerken motor sıcaklığı düşerse termostat bozuktur,termosatat açılmıyorsada hararet yapıyordu,ama motor sıcaklığı sabit duruyorsa bir sıkıntı yoktur. beyinle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum,yetkili uğraşmamak için kaçıyor. ben size söyleyim,30 bin tl de ödeseniz o arıza lambası gene yanacak,çünkü servis sorunun ne olduğunu anlamamış,onu değiştir bunu değiştir yoluna gidiyor fazla yağ konulmuşsa yağ soğutucudan yada yağ filtresinden patlak verip yağı dışarı verir budur. 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 (düzenlendi) Halil Rahman ÇALIŞKAN yazdı: motorundan yağlar fışkırdı Yağ kapağı takılı değilken aptalın biri marşa bastı. Ki genelde bunu usta değil meraklı araç sahibi yapar yada çırak. Mesala ben arkadaşın suratın tazyikletmiştim motor yağını Halil Rahman ÇALIŞKAN yazdı: basınçlı suyla yıkandığını gördüm. Yağ hiç bir elektirikli araca zarar vermez. Çok iyi bir yalıtkandır. Bir ihtimal soketler yağlanınca temas sorunu yapar. Asıl mesele motora basınçlı su ile girmek. Aracı bitiren bu olmuş. Diğer tüm hataların sebebi ecunun aldığı gusulden sonra kendine gelememesi. Nemli nemli gezmesi 11 Nisan 2023 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 abdil usta da, mustafa usta da işten, paradan önce yardımcı olmaya çalışan, kötü niyet taşımayan insanlar ama akşenler'de müşteri kadar çalışan da kaynıyor. patronlar iyi diye işletme de her daim iyi olamıyor yani. bundan yana benim de ufak tefek sıkıntılarım oldu ama dikkatimle düzeltilmişti genelde sonrasında, sizinki ayrı bir boyuta geçmiş. 1 1 Yorum bağlantısı
Hasan Sancak 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Hamit inan yazdı: ecunun aldığı gusulden sonra kendine gelememesi. Nemli nemli gezmesi 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Hamit inan yazdı: Yağ kapağı takılı değilken aptalın biri marşa bastı. Ki genelde bunu usta değil meraklı araç sahibi yapar estafirullah... Doğan Arşiray yazdı: salak gibi kendim yaptım jeep de, sonra deli gibi motor içi temizlemiştim. 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 dolum kapağından o kadar yağ atarmı, tabii arkadaşın araçta ne düzeyde attığını bilmiyorum, açıkken gazda verirsen biraz püfletir ama anında öyle 1 lt yağ atmaz, o nasıl basımç yahu, siboblara o kadar yağ gidermi arkadaş... Yinede başka bir açıklaması yok gibi, turbo yağ hortumu sökük kalsa olur diyeceğim ama öyle bir durumda yok... bencede işin tuzu biberi motorun yakın mesafe yağ çıksın diye suyla yıkanması, soket falan contalıda olsa su alır bu durumda, dizel olsa hadide, benzinlide sakat, ben arada motor yıkayan adamdım ben bile şuankini yıkamıyorum, spreyle sil modundayım, her yer sensör sakata gelmek kesin gibi olurdu zaten, koca kocada tabancayla su tutmayın diye işarette var üstelik, iş bilmezlik yapmışlar canına okumuşlar motorun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Azad Mirzade yazdı: Sizi işbilmez olarak konumlandırıp, esas sorunu da bulamayıp komple format atalım kafasındalar bence. Hayır.. başımızdan bi gitsin demek istemişler. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Araçtaki sorunları bakımı yaptığınız yere de gösterin derim Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Akıllara zarar... Motoru o hale getir ve Kenara çekil bilen arkadaşlar daha doğru yorum yapacaktır ama Basınçlı suyla yıkamak nedir arkadaş ne soket dayanır ne Connectör. Tekniğimizin gelişmeye ihtiyacı var şu deneme yanılma arıza çözüm yönteminden kurtulmak gerekiyor.Sadece otomotivde değil her sektörde... Yorum bağlantısı
Hamit inan 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: dolum kapağından Dolum kapağı değil Ali abi yağ filtresi takılı değilken. Bildiğin artezyen gibi fışkırıyor 😁 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Halil Rahman ÇALIŞKAN yazdı: Aracımın garantisi dolduktan sonraki ilk bakımı için, araştırarak, sözde güvenilir olduğunu öğrendiğim Antalya Akdeniz Sanayii'de Akşenler Otomotiv'e götürdüm. yapılan hata sonucunda arabamın motorundan yağlar fışkırdı ve motor yağa bulandı. bana "merak etme abi ben temizleyecem" dedikten sonra wd40 ile motoru temizlemeye başladı. bir 5 dakika sonra kafamı çevirdiğimde arabamın yıkama tarafına alınıp motorunun basınçlı suyla yıkandığını gördüm. Şuradan sonra yaşadıklarınızdan ötürü Akşenler ne dedi peki? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 (düzenlendi) Hamit inan yazdı: Dolum kapağı değil Ali abi yağ filtresi takılı değilken. Bildiğin artezyen gibi fışkırıyor 😁 yağ kapağı demişsin ya bende üst dolum kapağı anladım, filtreden fışkırır doğrudur evet, araçta filtre altta, fışkırma olsa motoru berbat edecek bir durum olmaz, hadi altta koruma vardı kapalı altı oradan sekti diyelim, yine sanmam motoru komple yağlayacağını, bence bu işte başka bir iş var, ben hala omotor yağ banyosu nasıl yapar diye düşünüyorum, turbo yağ borusunu söktüler belkide... 11 Nisan 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Halil Rahman ÇALIŞKAN 12 Nisan 2023 Yazar Paylaş 12 Nisan 2023 Dün konuşulmuş bitmiş konuyu tekrar canlandıracam ama aracımda bi detay fark ettim. Motor soğukken araçta hiç bir sıkıntı yok. çekişi ideal seviyede ve tüm fonksiyonlar çalışıyor. ama motor ısısı 90 dereceye yaklaşınca sanki yeni arıza meydana gelmiş gibi ekranda motor arıza uyarısı veriyor, o anda araba çekişten düşüyor ve hız sabitleyici ile hız sınırlayıcı çalışmıyor. arabanın gerçek sorununu anlamak adına bu konudan bir fikir üretebilir miyiz acaba? Sani Gerşon yazdı: Şuradan sonra yaşadıklarınızdan ötürü Akşenler ne dedi peki? Açıkçası oranın önünden bir daha geçmem diye akşenlere tekrar gidip bişey demedim. adamlar "tamam getir düzeltelim" dese bile artık arabamı onlara emanet edemem. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 12 Nisan 2023 Paylaş 12 Nisan 2023 Umut Taşlı yazdı: abdil usta da, mustafa usta da işten, paradan önce yardımcı olmaya çalışan, kötü niyet taşımayan insanlar ama akşenler'de müşteri kadar çalışan da kaynıyor. patronlar iyi diye işletme de her daim iyi olamıyor yani. bundan yana benim de ufak tefek sıkıntılarım oldu ama dikkatimle düzeltilmişti genelde sonrasında, sizinki ayrı bir boyuta geçmiş. Yıllardır güvendiğim, gidip geldiğim, herkese tavsiye ettiğim servis, elemanın iş bilmezliği, ustasının şeytanlığı yüzünden kaybetti beni. Sahibi adam gibi adam halbuki. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan 2023 Paylaş 12 Nisan 2023 Celal Aydın yazdı: Yıllardır güvendiğim, gidip geldiğim, herkese tavsiye ettiğim servis, elemanın iş bilmezliği, ustasının şeytanlığı yüzünden kaybetti beni. Sahibi adam gibi adam halbuki. işe aldığım elemanın nasıl çalıştığına çok dikkat ederim. Eğer elemanın nasıl çalıştığı kontrol edilmiyorsa bence patronda veya yöneticide de sıkıntı vardır. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Nisan 2023 Paylaş 12 Nisan 2023 ben arabayı götürdüğüm yerde başında dururum, gerekirse alırım aleti kendim yaparım yada söylerim şöyle yap diye, sorun çıktığı an çekerim uygun yere kendim yaparım 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 12 Nisan 2023 Paylaş 12 Nisan 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: ben arabayı götürdüğüm yerde başında dururum, gerekirse alırım aleti kendim yaparım yada söylerim şöyle yap diye, sorun çıktığı an çekerim uygun yere kendim yaparım Kafaya 14-15 anahtar atildi mi hic? 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Nisan 2023 Paylaş 12 Nisan 2023 (düzenlendi) Erdem Doğan yazdı: Kafaya 14-15 anahtar atildi mi hic? yanlış, anahtarı ben atarım kafalarına, tork anahtarı olmayan servis zaten benle başedemez işi bilmezsen hem canın hemde cebin yanar kardeş... 12 Nisan 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts