Bekir Çelik 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Abiler merhaba. Geçenlerde çok feci bir çukura girdi sol ön teker maalesef. O gün için farketmedim ama 2 gün önce aracı yıkarken sol ön lastiğin bu hâle geldiğini gördüm. Lastik 1 yaşında, 20 bin km yaptı. Haftasonu uzun yol yapmayı düşünüyorum 1000 km takribi. Bir sıkıntı olur mu sizce? Çözümü var mı? Sıfırını mı almalıyım? 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 İçerisindeki teller kırıldığı için balon yapmış görünüyor. Değişim harici seçenek yok ne yazıkki. Bu şekilde teller o kısıma zarar verebilir ve seyir halinde patlayabilir. Değişim imkanı yok ise kesinlikle arka tekere alın. 1 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 11 Nisan 2023 Yazar Paylaş 11 Nisan 2023 Sağ sol dengesinden dolayı iki tane mi almak gerekecek peki? Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Bekir Çelik yazdı: Sağ sol dengesinden dolayı iki tane mi almak gerekecek peki? Lastikciler genelde ikisininde değişimini önerir. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Bekir Çelik yazdı: Sağ sol dengesinden dolayı iki tane mi almak gerekecek peki? Lastikleriniz daha yeni sayılır, o sebeple birebir aynı lastik olması koşulu ile 1 adet alınabilir. 1 1 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Ön tarafa aynı lastikten 2 tane almanız iyi olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 20 bin km lastiğin ömrünün yaklaşık %40'ına tekabül eder. Ben de benzer şekilden lastikleri çift olarak değiştirmek zorunda kaldım. Önerim çift olarak değiştirmenizdir. Elinizde kalan lastiği satabilir ya da yedeğe ayırabilirsiniz. 1 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Başıma gelmişti. Direkt lastiği yarmıştım. Tek bir tane aynı model almıştım. Denge problemi de yaşamadım. Tek işinizi görecektir. Eski yeni farkı olacaktır sadece. Olmadı yeniyi arkaya alır eskileri öne takarsınız. Lastikçiniz derinlik kontrolü yaptıktan sonra nereye takılması gerektiğini söyleyecektir. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Ümit Türk yazdı: Başıma gelmişti. Direkt lastiği yarmıştım. Tek bir tane aynı model almıştım. Denge problemi de yaşamadım. Tek işinizi görecektir. Eski yeni farkı olacaktır sadece. Olmadı yeniyi arkaya alır eskileri öne takarsınız. Lastikçiniz derinlik kontrolü yaptıktan sonra nereye takılması gerektiğini söyleyecektir. Pek dogru bir tercih olmamış sanki Unutmadan, lastik sağ sol takım değişirse iyi olur. Tek lastik degistirerek idare edilir ama ancak idarelik olur. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 İdare etsin diye düşünürsek sokturur yama yaptırır arka kısma taktiririm ki ben öyle yaptımdı 😊 Diger türlü yakın tarihli çıkma bulur alirdim. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Murat Sahın yazdı: Pek dogru bir tercih olmamış sanki Unutmadan, lastik sağ sol takım değişirse iyi olur. Tek lastik degistirerek idare edilir ama ancak idarelik olur. Problem oluşturacak birşey değil abi zaten. Aynı desen olduktan sonra. Bu şekil 1 sene kullandım uzun yolda yaptım şehiriçide kullandım sorun oluşmadı. Nasıl bir sorun oluşacak ben anlamadım. Tek olanı arkaya alır arkadakileri öne alır. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Önce kalan 3 lastiğin diş derinliğine bakardım. Eğer yeni lastik ile arada çok fark yoksa 1 tane yeni lastik alır, yakın derinlikte olanları eşleyerek takardım. 2 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Ümit Türk yazdı: Problem oluşturacak birşey değil abi zaten. Aynı desen olduktan sonra. Bu şekil 1 sene kullandım uzun yolda yaptım şehiriçide kullandım sorun oluşmadı. Nasıl bir sorun oluşacak ben anlamadım. Tek olanı arkaya alır arkadakileri öne alır. Ya biz doğruyu söyleyelim bildiğimizi yapalım dostum. Yoksa benim arabanın sağ arka lastik farklı marka. Bir ara gidip değiştireceğim hepsini ama vakit yok. Gidiyorum lastikci tıklım tıklım. Riski şu, ekstrem sartlarda farklı lastik farklı tepki vereceği için sürüş guvenligini riske edebilir. İlla edecek diye bir şey yok ama risk var. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Merhaba, Öncelikle geçmiş olsun. Bu lastik maalesef ki kullanılamaz. Önünüzde bi kaç seçenek var. Öncelikle doğrusu olan, lastiğin sıfırı ile değişimi. Sıfır değişimi sonrası, iyi lastikler her zaman arkaya takılır. Bu sebeple ön lastiklerin arkaya alınması. Diğer seçenek, bu lastiğin birebir aynısı ile çıkma değişimi. Daha ekonomik olan bu çözümle, düzgün bir lastikle, diğerlerinin ömrü eşit derecede tamamlanır ve hepsini değişirsiniz sonraki yenilemede. 1 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Stepne aynı ölçülerdeyse 1 tane yeni alıp stepneyle beraber arkaya takabilirsiniz. Sağlam olanıda stepneye ayırıp tek lastik alarak işi sonlandırabilirsiniz. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 50c bodrumun sıcağında kalmamım öncesindeki lastiğim böyle gözküyordu 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 2004 senesi askerlik için istanbuldan çıkıp Ankara polatlıya giderken araçtaki saçma lastik ölçüsünden ötürü 3 lastiğim balon oldu. 195/50/15 idi (mercedes a160) lastikler de avon marka çok sert idi. İstanbula dönünce hepsini değişmiştim. uzun yol için güvenli değil böyle kullanmak, yanaktan alacağı bir darbede hemen yarılabilir o lastik. Aynısının çıkması bakılabilir bana kalırsa. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Stepnede de aynı lastik varsa bunu stepneye alın, diğerini buraya takın. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Synı durum Ekim 2014 başıma gelmişti. Orjinal lastik 2 yıllık tı aynı desen tek lastik alıp devam etmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 lastikleriniz dişlerine baktığımda çok yeni lastik değiller 20 bin km de yaptığına göre ömrünü tamamlamak üzere, bu lastik ile uzun yola çıkmak tehlikeli bence , hiç olmadı aynı marka modelden çıkma bulup takın , yada zaten zamanı geldi diyip tüm lastikleri yenileyin. Bu arada çıkaramadım , ne marka bu lastikler ? 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 20binde lastik değiştirsek çevreye ve bütçeye büyük zarar veririz. 3 1 Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Stepne fikri mantıklı aynı desen lastikse onu kullanın stepneye bir lastik alırsınız sonradan iş görecek zaten lastikler 1 yıllık yok değilse ben olsam aynı desen lastikten bir tane sıfır alır takardım 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 11 Nisan 2023 Yazar Paylaş 11 Nisan 2023 Orijinal lastiklerim Michelin. Stepne tam boy değil maalesef. İki tane sıfır aldım yolda. Fikirleriniz için teşekkür ederim abiler. Son soru: İki sıfır lastiği önlere mi taktırayım? 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Bekir Çelik yazdı: Orijinal lastiklerim Michelin. Stepne tam boy değil maalesef. İki tane sıfır aldım yolda. Fikirleriniz için teşekkür ederim abiler. Son soru: İki sıfır lastiği önlere mi taktırayım? Yeni lastiklerin arkaya takılması önerilir. Yol tutuş için arka kısmın kontrolü bizde değildir. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Bekir Çelik yazdı: Son soru: İki sıfır lastiği önlere mi taktırayım? yeni lastik arkaya takılmalıdır 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts