İçeriğe Yönlendir

Benzin Nasıl Saklanmalı?

Hasan Aksüt

Recommended Posts

Hasan Aksüt

Selam,

Bir süre önce ülke olarak yaşadığımız felaket sonrası İstanbul'da yaşayan biri olarak bazı hazırlıklar üzerinde çok daha fazla kafa yormaya başladım. Deprem sonrası ilk 1 hafta Arama&Kurtarma görevi de aldığım için bir nebze rahatlamama da yardımcı oluyor. Eskiler bilirler; tatillerde kullandığımız Ford Galaxy aracımız var. Şimdi port bagaj + dolu bagaj ile her türlü acil durumda 1 hafta doğada (kamp gibi) hayatta kalabilecek seviyeye geldik sayılır. Ancak yedek yakıt konusu tehlikeli ama çözüm üretmem gereken bir konu. Metal bidon içinde benzin saklamayı planlıyorum. Raf ömrü ve güvenlik üzerine okuduklarım kafamı karıştırdı. Güvenilir bir otorite bulamadım. Araç bagajında, tek katlı kapalı otoparkta, kısmen serin bir ortamda saklayacağım. Bu konuda öneriniz olursa paylaşmanızı rica ediyorum.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Uzun süreli yakıt saklamak istenirse mazot tercih edilmeli. Benzin bozulur ve güvenlik riski daha fazla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

BEnzin saklamak tehlikeli bence okadar abartmaya gerek yok depo yarımdan aşağı düşmesin yeter en yakın yıkılmamış şehire sizi ulaştırır.Allah bizlere o günleride yaşatmaz umarım.

İstanbul da yaşamasamda İstanbul u çok seviyorum.Yılda en az 1 kez gezmeye geliyorum. Umarım o fay kırılmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Aslında biraz ihtiyaç alanlarımı anlatsam daha iyi olabilir.

Yedek benzine hem jeneratör hem de motosiklet için ihtiyaç duyacağım. Ek olarak; İstanbul'dan "Kaçış Planı" yaptım ve kötü senaryo da 1 hafta İstanbul'da çözüm üretmem gerekecek görünüyor. Bu nedenle benzin saklama koşullarını ve süresini anlamam gerekiyor. Ayrıca Arama&Kurtama için Hatay'da görev yaptım. Arama&Kurtarma aracına bile yakıt bulmak için İskenderun'a kadar gitmemiz gerekti. Diğer yerlerde ya yakıt yoktu, ya da elektrik. Olsa bile nakit bulmak başka bir konu oldu. Yani konu göründüğünden daha çetrefilli ve hazırlık gerektiriyor.

Bazı yerlerde 4 ay sonra benzinin tortular üretmeye başlayacağı yazarken, bazı yerlerde de 2 yıl sonra jeneratör için kullanım yaptığını yazanlar var. Benim planım 6 ay süre sonunda motorda kullanarak yeni tedarik çözümü ile ilerlemek. Tabi güvenli de olsun istiyorum. Metal depo, serin, direk güneş almayan, ulaşılması güç olacak şekilde 6 ay saklamak ve yenilemek hedefim. Eksik, yanlış, olan noktalar için düzeltmelerinizi iletirseniz sevinirim.

Son olarak; "Kaçış Planı" istanbul vb noktalar için herkesin yapması gereken bir hazırlık planı. Onu da paylaşırsam; hem benim hem de benzer durumda olanlar için fikir verebilir.  Zaman bulunca ileteceğim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
Köksal Yılmaz yazdı:

Hasan abi konunu merakla bekliyorum

Selam, aşağıdaki linkte oluşturdum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bahçede çapa makinası için benzin bulunur sürekli. Bazen 6-8 ay plastik bidonda durur, taze benzin gibi kolay marş almasa da yine iş görüyor. Ancak zaman geçtikçe rengi değişiyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yıllardır deniz motorunu ve motosikleti yatıracağımız zaman (kışlama) deposunu tamamen doldurur alırız parka. 5 6 ay yatar. Bir sorun yaşamadık. Benzinin o keskin kokusu biraz azalıyor ama oktanı ne oluyor bilmiyorum. Ben bunu yakmam demedi ne motosiklet ne de kıçtan takma 2 ve 4 zamanlılar.

2 zamanlı zaten beni emebilse yakacak o ayrı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...