Tansu Kalafatoğlu 4 Mayıs 2023 Paylaş 4 Mayıs 2023 İleride yıldız hayalim vardı. Sayenizde vazgeçtim 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Mayıs 2023 Paylaş 4 Mayıs 2023 Takım taklavatı alsak kendimiz tamir edemez miyiz? İlla pahalı aletler ister mi? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 Mayıs 2023 Paylaş 4 Mayıs 2023 Sami Demirpaz yazdı: Sorma yahu. Opulduk resmen. Direksiyon kilidi bozulmus, bosa cikmiyordu bu arızanın sebebi belli mi? mekanik kilit kırılabilseydi motor çalışırmıydı? Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 Mayıs 2023 Paylaş 4 Mayıs 2023 zengin arızası passattada olduydu en güzeli fakir arabası az elektronikli Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 Mayıs 2023 Paylaş 4 Mayıs 2023 w204 çok fantastik bir araba değil ama. yani bu bir mekanik sorun sonuçta. ama elektronikler çalışmasına izin vermiyor arabanın. WK da da aynısı oldu zamanında. parasıyla tamir ettirdik. iki sene sonra bu sorundan ötürü Recall gelmişti. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 4 Mayıs 2023 Paylaş 4 Mayıs 2023 Alptuğ Özcan yazdı: cumartesi günü yazlık/kışlık lastik değişimi yaptırdıım o bile 400 lira olmuş. Ben 250 liraya çok diyordum. Şimdi üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 5 Mayıs 2023 Paylaş 5 Mayıs 2023 Ersev Kaya yazdı: Ben 250 liraya çok diyordum. Şimdi üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. 250'ye bende çok diyordum en sonra yaptırdığımda. Şimdi de çok diyorum 400e Şaşmazda her zaman gittiğim yerde değiştirdim. Her gittiğimde fiyat değişiyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 Yüksek km dert değildir kondisyonsuzluk derttir. Kondisyon yüksektmek bizim işimiz. Bu hafta kısa vadeli bakım listemizde olmasa da ( balatalar aslında yeni sayılır) ön frende durmaya yakın gıcırtı ve pedalda hissedilen kademe hissi nedeyiyle sanayi gunluklerimize bir seri daha kattık Şikayet sağ taraftan olsa da sağ sol takım olarak işlem yapılması daha güzel olur dedim. Kaliperler söküldü Tamir setleri, pimler değişti Fren hidroligi yenilendi Fren test cihazına çıktı 4 teker de dengeli ve kuvvetli frenliyor gördük. Buraya kadar güzel geldik . Buji değişimi de yapalım bari dedim hazır Bosch servisindeyiz. Bilgisayardan buji baktı saseden. LPG CNG bujisi var dedi araç LPG li. Bide çift Platin buji var dedi. Elimde LPG'li olanı var 730 lira diğeri stokta yok 1000 lira dedi. Pek emin olamasam da iyi tak dedim. Bujiler geldi eskiler söküldü. Yeni buji bizim arabaya uymuyor dedi kalfa. Dedim nasılsa söktük dışardan alıp geleyim ben bı set iki kere iş olmasın dedim. Mercedes'ci Adalı Recep var izmit sanayide. Numune ile gittim 780 e de çift Platin bujileri aldık yine Bosch ( yıldızlı getirmiyoz artık dedi yoksa yıldızlı alırdım ya neyse) bujiler takıldı. Sanayiden çıktım . Dur kalk trafikte biraz gidince baktım frenden yine eskisi kadar olmasa da sonlanmasında hafif ses var. geri döndüm usta tam olmadı galiba dedim. Tamam bakarız dedi. sesi kendi de gözlemledi. İlk gittiğimdeki kadar yoktu ve az geldiği için bu kadar olur der diye aslında dönmeyecektim ama gece uyutmaz beni bu dert diye gidip şansımi denedim. İyiki gitmişiz. Neyse sağolsun tekrar söktü baktı. Kontrol etti balatalari söküp mengene ile denediğimizde ses yok. Balatayi takip deneyinde kırt kırt yapıyor fren sonunda. Balatalarin yeni ama kaliperlerden oturu düzensiz yemiş olabilir dedi. Kumpasla ölçtü ölçtü . 0.5 milim yamukluk var dedi. Önce dedim balata mi iteleyecek bize. ama ister biraz kullan düzelirse düzelir yada balata takip deneriz. dedim balata değişirde geçmezse ne olacak. O zaman balata benim dedi. İkinci göze girişi burada oldu. Dedim iscilk maliyet? Sadece balata parası verirsin. Neyse balata geldi taktı. Evet ses yok. Hayırlı olsun dedim topladi arabayı diğer tarafında balatalari değişti tekrar. sesimiz kesildi. frenlerimiz yüksek kondisyon ve sorumsuzluğa ulaştı. önceki günlerde Emmi torque program sorunca full versiyon ona bulucaz diye bende indridim. LPG ayarı uzun yolda biraz fakir kalıyordu ve 200 lu hizlara çıkarken araç arızaya düşüyordu. Bendeki demo Torque de ltft stft ler çıkmıyordu. Tam versiyon yükleyince baktım bizim ltft biraz yürümüş. Benzinle kullandım bu kac gün ve ltft +-5 in altına doğru çektim. Öyle olunca gidip bide LPG ayarı yaptırdim. Usta çok inanmasada bozuk olduğuna ( durur halde yapılınca rölantide çok fark hissedilmiyor tabi) biraz fakir Kalan LPG ayarını duzletme verdi. Bı kaç gündür deniyom oldu dönebilir o iş de . Bujiyi de değişince arızaya düşen hızlarda bı test yaptım. Yeni bujilerin hatrina LPG ayarı sonrası da o da duzlelmis gibi duruyor. Yakında bı top speed denemesi yaparsak orda belli eder rengini tam Bunlar bitince. Hazır kesenin ağzını açtık. Farlar için aklımda olup netten almaya pek içim sinmeyen photon d1s ledleri de sanayide bulunca dayanamayıp aldım. Bı tanesini taktım şimdi gece olsun diye bekliyorum 360 derece olmasa da bakacaz nette takanlar çok şikayetci değil. Gölgelenme olayına Odaklanması yakın diye söylüyorlar. Gündüz LED ile Gündüz osram d1s ile Merceklerin durumu mükemmel değil ama LED ile bakalım bı miktar fark gorecekmiyiz. Çünkü yabancı sitelerde vs LED takarak bı miktar performans aldığını iddia edenler var. Videolarda vs. Gönlümüz yeni bir mercekten yana ama o aşamaya gelmeden yapılması gereken seviye motoru işi var. Şimdilik ampul ile bir tık fark yaratırsa ne ala. Yoksa far sis uzun Yolda gitmeye devam bı mühlet daha 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 (düzenlendi) Yapılacaklar Arka Park sensörü 270TL bir adet park sensörü gözü alındı Otomatik far seviye? Far sistemi güncelleme ( LED veya bı Xenon mercek iyileştirme)? Photon d1s LED ampul denemesi 1250TL Ateşleme bakımı? Buji seti değişti Bosch double platin 780TL LPG bakımı ? 700 TL +200 TL gaz ayari Ön fren kaliper bakımı + fren hidrolik değişimi 2500TL Ön fren balata seti Bosch 800TL 20 Mayıs 2023 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mayıs 2023 Paylaş 20 Mayıs 2023 orjin xenonlara gelen yüksek akım kablosu mu giyior bu led lere, yoksa balasta gelen 12V tesisattan hat mı çektin? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: orjin xenonlara gelen yüksek akım kablosu mu giyior bu led lere, yoksa balasta gelen 12V tesisattan hat mı çektin? Tak çalıştır şekilde. Aracın Kendi balastina takıliyor. Buna giren soket metal başlıklı kablo soketi Bu ledin kara kutusuna direk takılıyor Benimde aklım almadiydi önce ama takılıyor işte Allahin işi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mayıs 2023 Paylaş 20 Mayıs 2023 montajı kolaylaşmış güzel, gece yolu nasıl aydınlatacak kamuoyu merak içinde Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: montajı kolaylaşmış güzel, gece yolu nasıl aydınlatacak kamuoyu merak içinde Hava kararması hâlâ bak bekliyorum ben de merakla :P 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Mayıs 2023 Paylaş 20 Mayıs 2023 D1S iki kademeli sisteme sahip. 12v ilk invertere girip 300v olarak ampüle gidiyor. 300v ev 17kv ac oluyor ampulün arkasındaki sistem ile. Bu tak çalıştır sistem 300v dc gerilimi aşağı çekiyor. Herkeş mutlu mesut yoluna devam ediyor ancak led ile iyileşme olması çok zor. Hem kelvin yükseldi hemde mercek içi kötü. Farı dağıtıp merceği temizlemek veya değişmek iyi olacak. AliExpress uygun mercek ile kaynar. Mustafa planlama yapsana. Aldığın led mercekten pahalı muhtemelen Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 Kısalar iyi uzunlarda bı ampulde kusur var sanırım haftaya gidip degisicem ama kisalarda şuan tatmin eder gibi gibi. Sol led Sağ xenon Sol LED sağ xenon Soldaki kusur burda belirgin karanlık solda var Sol kısa Sağ kısa Kisalar Uzunlar 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Mayıs 2023 Paylaş 20 Mayıs 2023 Seviye motoru çalışmış mı diye geldim. Yine yok Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Seviye motoru çalışmış mı diye geldim. Yine yok Onun için gerekli destek usta bulamadık. Deneme ile çözülecek belki ama denenecek parçalar gereksiz pahalı. Şuan çok elzem değil diye oteliyom. Havadan bı 10 bin TL gelirse 2 saate çözerim onu:) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2023 Bu arada sol ampuldeki hatayı çözdüm. İki parmağım yandı ama gece rahat uyurum . Kısalar son hali Sol ilave uzun kapalıyken oluşan gölgenin düzeldigi hal İlave uzunlarda beraber uzun far aydınlatması Daha uzaktan kısa far ve yer deseni. Burda belki bı miktar ölü bölge var gibi ama eskisine nazaran aydınlatma daha tatmin edici. Önceden uzun yolda aydinlatmasiz ise yol sisleri yakarak kisalarin eksiğini hissettigim araç önü nu daha iyi aydınlatiyordu. Şuan sisler yanınca yanmayınca o fark yok gibi Ampuldeki sorunu şu mercekte oluşan yarasa şeklinden çözdüm. Sagdaki yarasa daha belirgindi ve o far daha iyiydi soldaki farda o deseni yakalalamak için iki parmağı feda ederek sorunu çözdüm Sağ far Sol far Ampül tutucudaki centikleri bı dış kaydirmak lazımmış. Bı kaç dış ile sabitliyor normalde ama ampul üzerinde irili ufaklı iki 3 dış var ilk montajda bı dış kayık takınca gölge daha belirgin oluyormuş. Bu gecelik finito.. Not koruyucu eldiven yaralanma riskini azaltır. 3 1 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 Mayıs 2023 Paylaş 21 Mayıs 2023 Grupta o kadar dağınık yazıyorsun ki neler yaptığını ancak şimdi anlayabiliyorum 🤓 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: çentik beyni mi varmış Yok olsa uyarırdi. Çentik hatası diye 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Haziran 2023 Yazar Paylaş 8 Haziran 2023 https://youtube.com/shorts/vGFV9-utGbs?feature=share 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts