İçeriğe Yönlendir

Kara Murad

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Turbo - Atmosferik karşılaştırması çok adil değil ama yine de CLK320'den o kadar uzayamaman lazım sanki. Motor filan bitiktir, tüplüdür, vardır bir şey.

Benim kastım E320 CDI filandı, senin yol onunla güzel olur.

3.0'cılar takipleşiyor.

asıl e350 cdi ı gör. acaip birşey o motor ve 7 ileri. sakin sessiz roket.

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Dizelinde en güzel kombin 280cdi yeni tip motor kedi gibi mırıl mırıl çalışıyor.

Şanzıman içinde 5g-tronic iyidir iyi.

her ikisi de om642 ama pek çok farklılık var. en önemlisi turbo da su soğutma hattı var ve standart gücü 268 hp ye kadar gidiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E280 CDI 7 ileri makyajda yeni tipe geçince yeni şanzıman yapıyor dmek

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi

Teknik...

Şikayet: uzun yol kullanımlarında zaman zaman tekleme hatası.

Tapagaz da tekleme hatası.

Teşhis: bir âdet enjektörun verimsiz çalışması.

Tamir: enjektör takımı değişimi

Sonuç: paracokomel

agh712z.jpeg

p5upx3t.jpeg

dxdj1um.jpeg

Aldığımdan beri aklımda aslinda.ben LPG sistemi yetersiz tip diye düşündüğümden çok üstüne gitmemiştim. Kitin tipini de anlayamadım çünkü her şeyi saklamislar. Meğer kit vsi2 imiş ben silverline sanıyordum. Önceki c230 da da yüksek sürat yüksek devirde LPG yetiştirememe vardı. Sorun benzer sandım öncesi. Uzun yolda memlekete vs giderkden çok gazlamasam da ara ara hataya düşüyor. Durup tekrar çalıştırinca sorun gidiyordu. P0301 hatası alıyordum. Silince gidiyor ara ara yine veriyordu.

Şehir içinde gaza abaninca bazen kerkiniyor ısrarla gaza basarsam yine tekleme hatası p0301 veriyordu.

Lpgci ye gittim sözde bı kaç. Baktılar klâsik ateşleme hatası buji bobin değiş hikayesi yaptılar.

Önce buji yerlerini değiştim sıralama olarak hata yer değişmeli idi buji bozuksa, değişmedi

Sonra bobin yerleri değiştim sıralama olarak, yine fark olmadi.

O şekil kaldı.

Sonra bı iş için Bosch servisine gitmiştim hazır gelmişken buji değişelim en son ne zaman değişmis bilmiyom diye. Onu da yaptık yazmisimdir eski mesajda.

Değişen bişi olmadı yine.

Şehir içinde problem değilde memleket yolunda sinirime dokunuyordu .

En son memleket dönüşü benzinle geldim Gerede sonrası. Hem arıza testi için hem yakıt haritası bozuksa toplasın diye.

Benzinde canavar gibi gidiyoruz ateşleme ateş ediyor felan.

Neyse merso istirahatdeydi en son öyle garajda, Mertcan kardeşime lazım oldu ona verdim Sinop'a gitti. Giderken hataya düşmemiş uyarmıştım hata verirse şöyle şöyle yap diye. Neyse dönüş Yolunda vermiş hata. Araba gelince aklımda olan enjektör yeri değişimini yaptırdim. Çünkü usta hala enjektör sağlam bunlar khein bozulmaz görmedim ben bozulan diyor. Ateşlemedir değilse subabtir ama sen bilirsin dedi. Sen değiş dedim. Parası ile yer değiştirdk paracokomel sonuç olarak.

1 ile 4 yer değiştirdik enjektöru.

Peşine Ereğli ye gitmem gerekiyordu hem testi yapmış olurum dedim.

Sıkıştırmadan hız limitlerinde gittim ve bingo arıza verdi yine. Bu sefer p0304

Yani arıza 1. Silindirden nihayet yer değişti ve 4. Silindir hatası verdi.

Sonrasında sıkıştırma ile kendim arızaya düşürünce de 4. Silindir e hata verince tespiti yapmış oldum.

Montaj için gittiğim usta, Tespit ben yaptım diye  beğenmedi. Hala ateşlemedendir diyor. :) Neyse prins cihazına bağladı tek tek enjektör testi yaptı. Neyse 4. Enjektör sesli çalışınca hee enjektör den dedi de kendi tespiti ile ikna oldu. :)

Prins enjektör biraz tuzlu. Tek alalım diye biraz uğraştim ama yok takım satıyorlar,  tek enjektör satanlar da var ama onlarda da benim enjektör kapasitesinde olanı yok. Hep 51 CC 63 CC  enjektör kullanmışlar yedek olarak da onlar bulunuyor. Benimki 73cc olunca mecbur set aramaya başladım

disbirutor geri dönmedi. Bı kaç bayiden fiyat aldım, nette baktım vs. Sonra İzmit'te bir serviste buldum. Onda da eski stok sanırım bı tık ucuz söyledi. Gelicem dedim cumartesi :) neyse montajı yaptık ama ucuza vermişiz vs muhabbeti oldu. Bende ucuz olmasa gelmezdim dedim neyse Hayrini gör vs diyaloğu ile ayrıldık. Garantili dediler 2 yıl. en azından bı 100 bin km daha gider herhalde.

Şehir içi sıkıştırma testini yaptım. 200 e kadar sorunsuz tırmanıyor eskiden hataya düştüğü yerde düşmedi gibi.

Uzun yol testinde verdiğimiz paraya değdi mi görecez.

Hazır sanayiye erken saate gidip LPG işi hızlıca bitince

Ön takımda gıcırtı yapan rotillere de bı el attırdik

5do69jj.jpeg

a2uix8n.jpeg

Dayida rotil sökme aparatı varmış. Öncekiler çekiç örsle değişmis. Aparatla iki dk da tık tık değişti.

Alt üst rotiller lemforder taktılar.

Hızlı bir sanayi sabahı idi çabucak işim bitti onun şaşkınlıgi var. :)

bu da uzun zamandır yapmadıgimiz sanayi günlükleri volum xxxxxxxxx olarak kalsın.

arabanin muadilleri milyonluk olmuş km mız 331.000 oldu akıyor masallah 

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Servet Aydın yazdı:

Merso mum gibi kalmış

İlkinin parası ödensin de onada gelir sıra :P

o kredisini enjektörden yana kullandı bu ay

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Uzun yol testinde verdiğimiz paraya değdi mi görecez.

İzmir otobanında bı test ettim LPG de de top speedi görüyor artık.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emin Önal
(düzenlendi)

Önce SBC beyni, sonra 1.silindir bobin,buji..Bizim merso da masraftaydı bu ay.

Hava hortumlarımızda yaşlanmış..

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Emin Önal yazdı:

Önce SRC beyni, sonra 1.silindir bobin,buji..Bizim merso da masraftaydı bu ay.

Hava hortumlarımızda yaşlanmış..

Src beyinde mi sorun varmış Emin?

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Önder Özcan yazdı:

Src beyinde mi sorun varmış Emin?

Araç Antalya'daydı abi. Tüpten değilmiş. Orda yapamadılar, Ankara'ya yolladılar. Beyin revizyon gördü demişler. Tam içeriğini bende bilmiyorum orda olmadığım için.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sbc demek istedin Galiba, bende o yok şükür :P

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sbc demek istedin Galiba, bende o yok şükür :P

Hah, src olsa duramazdı :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Src 1 var bende , o Travego buraya gelecek 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Emin Önal yazdı:

Klavyem sürçmüş.

Estağfurullah abi srs ile sbc arasında gelip gittik sadece :∆

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...