Mustafa Tüfekçi 9 Mart Yazar Paylaş 9 Mart (düzenlendi) Radyatör değişimi sonrası su bağlantılari yeni antifriz öncesinde yanlıştı diye mi bilmem ama kırmızı organik antifrizden mavi inorganik antifriz egeçince ( m271 de mavi inorganik antifriz önerilir) antifriz lekesi tarzında kaçak yapıyordu. M271 in yıla bağlı motor bloğuna giren su boruları deforme olup su kaçağı yapabiliyor. M271 motor w203 w204 w211 modellerinde hepsinde yıla bağlı oluşabilecek bir arıza. W203 c230 Kara Şenolda da bu boruları yenilemistim. Yıllar önce. Hatırlamayanlar için Kara Şenol Neyse hem teknik bilgi olarak belki Google dan gelen olursa M271 motor blok girişli soğutma sistemi diyagramı olarak Bizdeki güncel sorun şemada ki 70 nolu 2712001352 parça numaralı ürün yeri motor arkasında bloktan yağ soğutucu ya giden dirsek Daha öncede degişilip silikonla müdahale edilmiş gibi parça üretim tarihi 2016 gibi okudum çünkü Oring tabi sıfırlanmış parçada Genelde bu dirsek çürüyüp dibinden içte kırılıyor Bizdeki kırılmamıştı ama su sızdıriyor gibiydi Kırılan örnek parça görüntüsü Blokta şöyle yüzük bırakıyor Üstte yeni olan parça ve oringin daha belirgin görünüyor. Parça değişimi için bir kaç özel servisten fiyat aldım Orjinal parça 2000 TL 2000 işçilik 1000 TL antifriz 3 litre imiş Nette yabancı forumlarda inceledim. değişimi hatta kendim yapacaktım. Parçayı alman febi olarak 940 TL ye parcacida buldum. Sonra parçacı bir usta için bunun değişimini çok kez yaptığını söylediğinden, o ustaya gidip bı fiyat da ona sordum. 500 TL işçilik söyleyince yaptıralım bari usta pratikliği var sonuçta diye teslim ettim. Antifriz daha önceden biraz vardı elimde eksilen suyu onla tamamlamasını söyleyerek teslim ettim. 5 6 saate gel al dedi önce soğumasını bekliyecekmis aracın. Aracı ona Teslim edip başından ayrıldım. 2 saat SONRA hazır dedi ve geri gidip aldım . Çıkan parçada çok bir sorun olmadığını söyledi ( çıkan parça oring değişimi ve temizlikle kullanılır durumda resimlerde gözüküyor çatlak kırık yok yok sadece silikon bulamaçlı idi. Karşılığını temizledim dedi ( başında duramadığımızdan artık sözüne itimat edecez. Kontrol ettim dedi kaçak Yok. Ama ben sonrasında bakınca bı damla iz gördüm tekrar temizleyip gözlemlediğimde leke olmadı. yeri biraz dar olunca tam oldu mu olmadı mı ilerleyen zamanda takip edip gorucez. Bu cumartesiyi de sanayi günlüklerine ekledik. Hem arızayı hem tespitini hem de fikir vermesi için başkalarına yazayım istedim. İşçilik fiyat farklılıkları için de yorum yapmak istemiyorum. Biraz daha el yatkınlığı oldukça bu tür arızaları tespit ve tadilatında kendim becersem ( tespit kısmı iyi de neyse) iyi olacak. Çünkü bu borunun arızası genel ve bilindik bir arıza olsada öncesinde bir lpgci mekanikci arası mekik dokuyan ustalara sevgilerimi sunuyorum. 9 Mart tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Mart Yazar Paylaş 9 Mart 1 e 2 oranla antifriz -15 gibi bu arada araçta Kocaeli şartları için Uygun denebilir Yorum bağlantısı
Murat Sahın 9 Mart Paylaş 9 Mart Mahmut Yıldız yazdı: Alacağın olsun Abi. Bu salakça olduğunu tahmin ettiğim şeyi izlemiyordum, sen paylaşınca izledim, pişmanım. Keşke izlemeseydim, vakit kaybı. Hafızada yer kaybı. Ne ki o acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart Paylaş 9 Mart Mustafa Tüfekçi yazdı: M271 in yıla bağlı motor bloğuna giren su boruları deforme olup su kaçağı yapabiliyor. M271 motor w203 w204 w211 modellerinde hepsinde yıla bağlı oluşabilecek bir arıza. W203 c230 Kara Şenolda da bu boruları yenilemistim. Yıllar önce. james bond un haberleşme notu gibi amma çok kod var 1 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Mayıs Yazar Paylaş 11 Mayıs Sanayide 500 Luk banknot gerekli artık. At bişi denilince tatmin olmuyor atılandan ustalar 2 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 11 Mayıs Paylaş 11 Mayıs 3. Stop lambasında yanmayan ledler var. Acilen el atılmalı... 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mayıs Paylaş 11 Mayıs Mustafa Tüfekçi yazdı: Sanayide 500 Luk banknot gerekli artık. At bişi denilince tatmin olmuyor atılandan ustalar 4000 lik olması lazım orantılarsak, onu da düz 5000 yapalım ki seneye de harcarrız Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 Mayıs Paylaş 11 Mayıs Mustafa Tüfekçi yazdı: Sanayide 500 Luk banknot gerekli artık. At bişi denilince tatmin olmuyor atılandan ustalar At bişe demesin o zaman parası şu desin Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Mayıs Paylaş 12 Mayıs Mustafa Tüfekçi yazdı: Sanayide 500 Luk banknot gerekli artık. At bişi denilince tatmin olmuyor atılandan ustalar Onlarla çok takılıyorsun galiba Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 12 Mayıs Paylaş 12 Mayıs En son bir sıkım silikona 100 lira alınca ufak işleri kendim yapar oldum. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs O 3. stopla mı gittin muayeneye 30-40 cm kırmızı şerit led al kendin değiş (su geçirmeyenlerden) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Haziran Yazar Paylaş 19 Haziran Bir sıla yolu seferini de sağ salim gidip geldik. 350.000 km yi de bu yolculuk ta devirmiş olduk böylece 10 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Temmuz Yazar Paylaş 4 Temmuz M271 kendin yap işlerinde bu gün 65 numarali Termostat gövdesinde hafif terleme antifriz lekesi peydah oldu. Bizden önceki usta oring nedir bilmediği için 68 nolu oring yerine sıvı conta yapmış bir önceki değişimde. Hatta sıvı conta değil sıva conta şeklinde kullanmış Termostat gövdesine sıvayıp sızdırmazlık sağlamış En az bı 35 bin km böyle gitmiş yalan yok ama Mercedesin namına leke süren iscilikler bunlar. Oring katalogda da gözüktüğü gibi 56 numarada termostat ile beraber geliyor Oringicide belki uydurulurdu ama işçilik çift olmasın onu da yenilemis oluruz diye orjinal üreticiden borgwarner 90 lık termostat almış olduk. Biraz temizlik Sonuç 10 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Temmuz Yazar Paylaş 4 Temmuz Dökülen soğutma sıvısı için Castrol mavi antifriz ile 1 e 2 oranında karışım tamamlandı. Sistemim havası yedek su deposu geri dönüşünden alındı Fan açma termostat açma kontrolü ve sızdırmazlık kontrolleri tamamlandı Motor ısıtılıp soğutuldu ve düşen su seviyesi olması gereken yerde olduğu kontrol yapıldı Termostat 700 TL 3 litre antifriz 340 TL ( yarım litre kadar kullanıldı) Balata spreyi 50 TL İşçilik süresi Total 1 saat Usta kaprisi 0 11 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 5 Temmuz Paylaş 5 Temmuz ellerine sağlık Mustafa. sen ne zaman dükkan açacaksın. ustanın birini kaçırdık mersine gitti, sende gidip Erzincan'a dükkan açmayasın. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 5 Temmuz Paylaş 5 Temmuz Hay masallah. Bir kac is daha yap da Mustafa usta diye numarani degistireyim 😅 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Temmuz Yazar Paylaş 5 Temmuz Sami Demirpaz yazdı: Hay masallah. Bir kac is daha yap da Mustafa usta diye numarani degistireyim 😅 Senin yanında bizim esamemiz okunmaz Samisan Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Temmuz Yazar Paylaş 20 Temmuz Keyfimize keder gelmesin inşallah 13 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Ekim Yazar Paylaş 2 Ekim (düzenlendi) 15 bin bakımı tamam Aklı kelden yağı shelden 5.5 litre Shell helix 8 5w40 Orjinal yağ filtresi Orjinal karbonlu polen Hava orjinal yoktu elinde mahle aldık bu sefer hengst de kalmamış 3250 TL işçilik dahil 15 bin gidicez ins kaza bela olmazsa 2 Ekim tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Recommended Posts