İçeriğe Yönlendir

Hangi Otomobili Alayım

Salih UYANOĞLU

hangi otomobili alayım  

62 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Salih UYANOĞLU

araba alma arifesindeyiz  350 bin liraya hangi arabayı alayım yada ne kadarlık bir bütçe ayırayım .düşük kilometreli olması elzemdir.4 kişilik bir aileyiz bundan önce tempra vardı karbüratörlü yokuşta 4 kişi bagaj doluyken çekmiyor normal diyeceksiniz ama bu durum cidden can sıkıyor işin içine hararette girdimi daha beter 

1-ford focus 1.6 tdci 110hp sedan

2-citroen c elysee/-peugeot 301 1.6 hdi 92hp 

3-fiat linea 1.3 veya 1.6 

bu araçlardan hangisini tavsiye edersiniz yakıt tüketimi, bakım maliyetleri ikinci el durumu, parça fiyatları, çekiş açısından 

tecrübelerinize ve bilginize dayanarak cevap verip yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

focus çekici dursa da bahsedilen paraya göre araçlar sanırım 10 yaş üstü olacaktır. Bu sebepten dolayı bence modeli hangisinin en yüksek olursa onu al derim hocam. 301 yada citroeni is 92 lik değil de 110 luk olursa daha iyi olur...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Göktürk yazdı:

egea

O paraya yok. Var mı?

Taksi çıkmalari varmış evet

Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir
(düzenlendi)

350 bin tl ve atmosferik motordan sonra turbo dizel ile çekişi iyi olacak bir araç isteniyor anladığım kadarıyla. bütçe ile 1.6 multijet linea nın daha az kilometre yapmış temiz örnekleri alınabilir.c elysee de o fiyata 1.2 atmosferik motorda temiz örnekler çok rahat bulunabilir ancak dizel seçeneğinde zor gibi malum Rent a car aracı olarak çok ve hor kullanıldı. 

tarihinde Yiğit Özdemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mustafa Tüfekçi yazdı:

O paraya yok. Var mı?

piyasa ne olmuş ya. hakkaten . rıfkıyı hemen satalım. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

C elysee/301 hariç hangisinin temizini bulursanız onu alın. Bu iki araç ford veya linea kadar sağlam değil. Kazalı resimlerini ve euroncap videolarını izleyin. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Uzunoğlu yazdı:

C elysee/301 hariç hangisinin temizini bulursanız onu alın. Bu iki araç ford veya linea kadar sağlam değil. Kazalı resimlerini ve euroncap videolarını izleyin. 

Evet Çabi de aynını yazmıştı. Linea da focus kadar sağlam değil, ama işte 350'ye alınacak focus mk2 olur, tamam çok temizi denk getirilir ama yaşlı olur. Benzer durumda arayıştayım :) 

1.6 mtj linea çekiş, gidiş olarak tadından yenmez. Denk getirilip lounge paket alınabilirse donanımın da tadına varılmış olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Murat Sahın yazdı:

Evet Çabi de aynını yazmıştı. Linea da focus kadar sağlam değil, ama işte 350'ye alınacak focus mk2 olur, tamam çok temizi denk getirilir ama yaşlı olur. Benzer durumda arayıştayım :) 

1.6 mtj linea çekiş, gidiş olarak tadından yenmez. Denk getirilip lounge paket alınabilirse donanımın da tadına varılmış olur. 

Yeğenim şirketi için kiralamıştı dayı uçan tabut diyordu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih UYANOĞLU
Murat Sahın yazdı:

Linea nin 1.6 motorlari alinmaz diye bir duyum almistim sebebini bilmiyorum ustasindan mi arızalardan mi yakitindan mi bilmiyorum 1.3 yetersiz gibime  geliyor. bir de 1.6 nin yakıt tüketimi ne olur 
Bir tanıdığım 1.6 doblo ile 7 lt yakiyorum demişti bende oyle ne çok sakin ne de cok agresif kullanirim sadece ara sıra basarım yakıt konusunda emsallerinden geride kaliyor gibi tabi bu sadece benim tahminim yakıt konusunda yardımcı olursanız memnun olurum

Yorum bağlantısı
Mustafa Çalışkan
Salih UYANOĞLU yazdı:

araba alma arifesindeyiz  350 bin liraya hangi arabayı alayım yada ne kadarlık bir bütçe ayırayım .düşük kilometreli olması elzemdir.4 kişilik bir aileyiz bundan önce tempra vardı karbüratörlü yokuşta 4 kişi bagaj doluyken çekmiyor normal diyeceksiniz ama bu durum cidden can sıkıyor işin içine hararette girdimi daha beter 

1-ford focus 1.6 tdci 110hp sedan

2-citroen c elysee/-peugeot 301 1.6 hdi 92hp 

3-fiat linea 1.3 veya 1.6 

bu araçlardan hangisini tavsiye edersiniz yakıt tüketimi, bakım maliyetleri ikinci el durumu, parça fiyatları, çekiş açısından 

tecrübelerinize ve bilginize dayanarak cevap verip yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

1.3 multijet veya bulabilirseniz 1.6 multijet easy veya Urban paket hatasız 100.000km civarı Linea o rakamlara alınır, focus lineadan iyi olabilir ama Linea 6-7 yaşında Focus 15-16 yaşında olacak. Ben olsan Lineadan şaşmam o rakamlara, sizin yazmış olduğunuz taleplerin hepsinide maddi olarak sizi yormadan rahatlıkla karşılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

8 sene- 140.000km c-elysee kullandım, piyasada serseri mayın gibi kullanan ve şirket araçlarından dolayı kötü bir itibarı var ancak sınırlarını bilirseniz çok keyifli arabadır, motoru yakıtı asla üzmez, sanayi yüzü göstermez. içi geniştir ve devasa bagajı vardır.   Ben tavsiye ederim. Uzun yol rampalarda hafif olmasının da avantajıyla benim diyen arabalardan daha iyi çıkar. :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Listedeki araçların tamamı tempradan daha sağlamdır o net. Ben olsam linea ya da 301 e yönelirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
İlkay Başaran yazdı:

Listedeki araçların tamamı tempradan daha sağlamdır o net. Ben olsam linea ya da 301 e yönelirdim.

yüksek model düşük km denk gelir bu paralara. bence de 301.

Egea ticari çıkması olacaktır muhtemelen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Megane 2 sedan da bakın. Ben bakıyorum bu. Aralar 350 ye düzgün bişi alırsıniz

Yorum bağlantısı
Berkay Akülker

Bu anket ile sınırladıysak Focus diyorum ancak iki alternatif sunmadan da geçemeyeceğim:

Bagajları daha büyük ve dertleri anketteki araçlara göre daha az olan iki model önermek istiyorum:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-dusuk-km-hatasiz-clio-1084024107/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boyasiz-degisensiz-121.000-km-aile-araci-1085106895/detay

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

O paraya yok. Var mı?

sarı site kapatılsın

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

linea şaşırtıcı derecede sağlam bir araba. ama görüş açıları ve oturma şekli çok kötüydü; uzun yol söz konusu olduğunda. bu nedenle bence temiz ise ford alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

1.6 linea kullanıyorum1.5 yıldır.Beklentinin üstünde

yokuş kalkış dahil dolu araba,290 n tork ile şahlana şahlana giderken diğer arabaların aynadan kaybolması güzel.

5.7-5.9 arası basa basa geziyorum.

120-150 km arası uzun yolda da yormuyor.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Salih UYANOĞLU
Fikri Keleş yazdı:

1.6 linea kullanıyorum1.5 yıldır.Beklentinin üstünde

yokuş kalkış dahil dolu araba,290 n tork ile şahlana şahlana giderken diğer arabaların aynadan kaybolması güzel.

5.7-5.9 arası basa basa geziyorum.

120-150 km arası uzun yolda da yormuyor.

1.6 motorda kronik sorunlar var diyorlar herhangi bir problemle karşılaştınız mı ? 

Bakım maliyetleri ne kadar ?

Genel de sehir içinde kullanilacak 5.7 degerini nasil elde ettiniz yani hızlı mı yavaş mı kullanıyorsunuz ? Biraz daha yardımcı olabilir misniz linea hakkinda biraz daha bilgi sahibi olamak istiyorum forum da yazılanlara bakacak olursak linea yı tercih edeceğim gibi duruyor 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)
Salih UYANOĞLU yazdı:

1.6 motorda kronik sorunlar var diyorlar herhangi bir problemle karşılaştınız mı ? 

Bakım maliyetleri ne kadar ?

Genel de sehir içinde kullanilacak 5.7 degerini nasil elde ettiniz yani hızlı mı yavaş mı kullanıyorsunuz ? Biraz daha yardımcı olabilir misniz linea hakkinda biraz daha bilgi sahibi olamak istiyorum forum da yazılanlara bakacak olursak linea yı tercih edeceğim gibi duruyor 

Nerden nasıl bir bilgidir bilmiyorum ama bakım maliyeti neden yüksek olsun.

Bir kişi baskı balata pahalı o yüzden tercih edilmiyor demişti,araba ömrü boyunca kaç kez baskı değiştirir.

Normal dizel araba bakım maliyeti kadar maliyeti var.

6 ileri vites olduğu için 1750 devir civarı rahatlıkla vites artırılıyor bu da yakıt ekonemisi sağlıyor.(Benzinli kullanır gibi düşük devirde yüksek vites)

1.3 yürümediği için daha fazla gaza basılıyor ve daha fazla yakıt yakıyor diye düşünüyorum.

Bu arada ne al derim ne alma,

Kötü çıkar sebeb olmuş olurum.En son kardeşime bir araba tavsiye etmiştim.Ağzım baya yandı.Şans tesadüftür 2.el

tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

linea şaşırtıcı derecede sağlam bir araba. ama görüş açıları ve oturma şekli çok kötüydü; uzun yol söz konusu olduğunda. bu nedenle bence temiz ise ford alırdım.

Şantiyede 3 yıl 2 adet linea kullandık. Girip çıkmadığımız yer kalmadı, tepesine inen binen belli değil. Cidden katır gibi sağlamdı. 100 k kmden fazla şantiye mazotu kullandılar. Tık demedi ikiside. Ailede ölmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Şantiyede 3 yıl 2 adet linea kullandık. Girip çıkmadığımız yer kalmadı, tepesine inen binen belli değil. Cidden katır gibi sağlamdı. 100 k kmden fazla şantiye mazotu kullandılar. Tık demedi ikiside. Ailede ölmez.

hay Allah razı olsun,Clionuz parlak ve seramik kıvamında olsun :)

tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...