İçeriğe Yönlendir

VW Beetle (2011-2019) Bi-Xenon Aydınlatma


Emre Eraydın

Recommended Posts

Emre Eraydın

Arkadaşlar Merhaba,

2016 Model makyajlı beetle sahibiyim. 2017 den beri araç bende ve severek kullanıyorum.

Geçtiğimiz Ocak ayında sol farımda yanıp sönmeler başlayınca direkt yetkili servisin yolunu tuttum. Ampül ya da far beyni olabileceğini ilettiler. Fakat genelde beyin dedikleri için teslim etmeden özel bir servise gittim. Sadece denemelik ampül değiştik ve sorunun ampülden olduğunu anladık. Xenon aydınlatmalarda ki değişimler yapılırken hepinizin malumu renk farkı olmaması için çift tarafı da değişmek gerekir. Bunun üzerine fabrikasyon ampüllerim olan Osram Xenarc 66549 25W D8S ampüllerimi söküp, özel servisin önerdiklerini taktık. Tabi, ben o dönem bu tür konularla hiç uğraşmadığım ve bilgi sahibi olmadığım için aracıma Photon D3S 4300K ampüller takmış. Performansından çok memnun olmasam da şehir içi kullanımda çok rahatsız etmedi. Ne zaman gece uzun yol yaptım, hiç bir şeyin eskisi gibi olmadığını farkettim.

 

İstanbul'a döndüğümde açtım bilgisayarı araştırmalarıma başladım. D8S - D3S nedir? 25W-35W ayrımları vs. diye araştırırken yanlış ampülleri kullandığımı farkettim. Orjinal beyinlerim 25W D8S destekli olduğu halde bana takılan ampüller D3S 35W. Soket sokete uysa da bunlar beyine zarar verir mi merceklerimde sorun yaratır mı endişesi ile düşünürken, ilgili orjinal ampüllerimi araştırdığımda fabrika için üretilen 66549 kodunun ( osram tr ile de görüştüm ) aftermarket kodu 66548 olarak satılıyormuş. Malum ampüller de çok pahalı olduğu için ilk olarak uygun yolu seçtim.


Photonu deneyeyim dedim ve D8S serisinden 6000K bir çift aldım taktım. Satıcı elinde 6000K kalmadığını renk olarak çok fark olmadığını ve 8000K göndereceğini söyledi. Kabul ettim. Ürünler ertesi gün elime ulaştı ve hemen takıp, denedim. Bana çok mavi geldiği için çıkardım. D3S leri geri taktım sonra kampanya vs kovalayarak süreç içinde bir yerden bulup, Osramları alıp taktım.

 

Aydınlatma ve renk olarak istediğimi aldım diyebilirim. Tabi ki bu kadar sök tak vs diyerek far ayarlarım kesme çizgisi vs iyice ayarları şaştı kendimde uğraşsam orjinal ayarı çok yakalayamadım.

Dün yetkili serviste ayarlarını yaptırdım. Fabrika ayarına hala ulaşamasam da iyi bir düzenleme oldu diyebilirim. 

Eski fabrika ayarını tutturabilecek özellikle orjinal xenon far ayarlarında usta biri varsa yönlendirebileceğiniz gidip, görüşmek isterim.

 

Biraz uzun bir yazı oldu fakat konunun hikayesini özetlemek istedim. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

İyi forumlar

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

D8'e dönmeniz iyi olmuş balastlar 35W'a uygun değildi çünkü. Bu kadar detaya daldığınıza göre far ayarınızı buradan kendiniz yapın.
Hem de bir duvar fotosu görürüz. :)

Yorum bağlantısı
Emre Eraydın

Merhaba,

Bilgilendirme için teşekkür ederim 🙂

Gerekli güncellemeyi yaptıktan sonra elbette paylaşırım.

Kolaylıklar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...