İçeriğe Yönlendir

24v Hella Balast için ampul

Mustafa Anık

Recommended Posts

Mustafa Anık
(düzenlendi)

öncelikle merhaba ben aranıza yeni katıldım tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var

benim mercekli fara sahip ticari bir aracım var bu farları orjinal oem xenonlarla değiştirmek için oem hella 5DV00781011 24v balast satın alarak bu maceraya atıldım.mevcut farların merceğini yine oem merceklerle değiştiricem fakat kafama takılan bir soru var alacak olduğum d2s ampullerde 12v 24v ayrımı var mı veya bu ampuller her iki voltaj aralığında da çalışıyor mu ? bir diğer konu resimdeki boyutlara sahip oem xenon mercek bulabilirmiyim.

41yrH-EFXRL._AC_.jpg

tarihinde mustafa anık tarafından düzenlendi
resim ekleme
Yorum bağlantısı
Barış Sözüak

D2s Ampüller standarttır. Voltajları da 85V dur. 12-24 volt ile çalıştırmak için her şekilde balast denilen parçalara ihtiyacı olur. Balastın görevi lambanın yanması için kısa süreli yüksek voltaj ve yandıktan sonra 85Volt sabit gerilimi verip akımı kontrol altında tutmaktır. O nedenle alacağınız balastın aracınız 24V ise bu voltaj değerinde sağlıklı çalışacağını garanti etmeniz gereklidir. Yani iş balastta bitiyor. 

D1S ateşleme düzeneği  ampüle entegre, d2s ile balasta entegre sistemdir. O nedenle balastları da farklı konnektörleri de farklıdır. Dolayısıyla balast-kablo lamba birbirine uyumlu olmazsa bağlantısını da sağlayamazsınız.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz.

Ölçü olarak bmc modellerinde gmrdüklerim kadarı ile sanırım bulmanız zor.Ford modellerinde Hella bi-xenon olarak bir ara gördüm.Lakin çok uzun zaman önce idi.Bmc askeri araçlarında uzun süre önce kullanmaya başladı.Belki bmc üst kasalarda kullanıldıysa yedek parçacılara yada hurdacılara bakmanız gerekiyor.Bu tip mercek modellerinde gördüklerim kadarı ile Arka baglantı kısımları genel olarak aynı diyebilirim sadece lens kısmı ve hali ile cam  ebatı farklı olacaktır.

xenon ampul olarak fark yok.Balastın 24 volt destekli olanı zaten almışsınız. Aşdığınız balast modelinde ilk açılış anlık akımı halojen ampulden yüksektir ve Tavsiyem roleli bir tesisat yapmanız ve tesisat yaparsanız.Linkteki konuda detaylı yorum ve şema bulabilirsiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 23.03.2020 at 18:34, mustafa anık yazdı:

öncelikle merhaba ben aranıza yeni katıldım tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var

benim mercekli fara sahip ticari bir aracım var bu farları orjinal oem xenonlarla değiştirmek için oem hella 5DV00781011 24v balast satın alarak bu maceraya atıldım.mevcut farların merceğini yine oem merceklerle değiştiricem fakat kafama takılan bir soru var alacak olduğum d2s ampullerde 12v 24v ayrımı var mı veya bu ampuller her iki voltaj aralığında da çalışıyor mu ? bir diğer konu resimdeki boyutlara sahip oem xenon mercek bulabilirmiyim.

Hella’nın 90 mm d2s xenon mercek modülleri uzun zamandır üretilmiyor. Onun yerine bixenon ve led modülleri çıkmıştı. Yurtdışından getirtmek epey masraflı olacaktır, burada bulunabileceğini pek sanmıyorum. Far modülün yekpare yani açman ve içine oem mercek vb. yerleştirmen mümkün değil.

Standart D2S ampulü şu anki merceğe d2s->h7 adaptörle tutturarak kullanak zorunda kalıcaksınız gibi geliyor bana. Tabii ki oem xenon mercek performansı olmayacak.

1A7CF46E-9164-4908-9A1B-1D413DB2842D.jpeg

D628EBA1-FE0A-40B3-B840-8211342C07B4.jpeg

7D725D88-7DB2-489B-B104-CC4E6B66DDD9.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Anık
(düzenlendi)

cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim benim aracımda 20 amper kısa far rölesi var ve sağa 7.5 amper sola 7.5 amper olmak üzerede her far için sigorta var röle yi ve sigortaları değiştirerek kullanmak mümkün mü yoksa direk aküden kablo çekip şemadaki gibi bağlamak gerekir mi.

tarihinde mustafa anık tarafından düzenlendi
alıntı hatası
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Role mevcutsa ve far kapalı iken sellektör baglantısı olmayacaksa ve her iki fara hükmediyorsa en az 30 amperlik ile degişmeniz uzun vadede dogrusu olacaktır.Sigortalarıda 15 amper ile değişmeniz iyi olur.Bu tip balastın 10 amper sigortayı ilk açışılşta attırdığını söyleyebilirim.Kesinlikle kaliteli sigorta kullanın.

Far kapalı iken sellektör olacaksa şemayı uygulamanızı tavsiye ederim.Yada uzunlar içinde role varsa iki role artı tetik uçlarına 3 amper diodun çizgili kısmı kısa far rolesine gelecek şekilde baglantı yaparsanız ve üstte yazdıklarımı uygularsanız şemaya gerek kalmaz.

Sonuçları resim destekli paylaşımızı bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Anık
On 27.03.2020 at 05:23, Oktay Toker yazdı:

Role mevcutsa ve far kapalı iken sellektör baglantısı olmayacaksa ve her iki fara hükmediyorsa en az 30 amperlik ile degişmeniz uzun vadede dogrusu olacaktır.Sigortalarıda 15 amper ile değişmeniz iyi olur.Bu tip balastın 10 amper sigortayı ilk açışılşta attırdığını söyleyebilirim.Kesinlikle kaliteli sigorta kullanın.

Far kapalı iken sellektör olacaksa şemayı uygulamanızı tavsiye ederim.Yada uzunlar içinde role varsa iki role artı tetik uçlarına 3 amper diodun çizgili kısmı kısa far rolesine gelecek şekilde baglantı yaparsanız ve üstte yazdıklarımı uygularsanız şemaya gerek kalmaz.

Sonuçları resim destekli paylaşımızı bekliyoruz.

çok sağol abi bilgiler için röle yi 40 amper aldım sigortaları da 15 amper olarak aldım  dediğin gibi uzunlar içinde ayrı röle mevcut diyot bağlantısını yapıcaz şimdi farları bekliyorum mercek değişimi için profesyonel bir arkadaşa verdim hepsini fotoğraflayıp paylaşacağım inşallah geç cevap yazıyorum işim gereği yoldayım genelde geç cevap için kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Anık
(düzenlendi)

Bugün xenon farları taktım baya uğraştırdı ama başardık 🙂 sigortaları 15 Amper değiştirdim denemek için 20 Amper Kısa far rölesini kullandım 40Amper röle almıştım ama 20Amper röle çalıştırdı herhangi bir ısınma veya bir terslik görmeyince değiştirmedim ayrıca benim aracımda ADR standart olduğu için kablolar baya kalın kaliteli ve yanmaya dayanıklı ondan kablolardan yana korkmadım zaten mevcut kablo tesisatı ile çalışıyor. Ampul olarak osram night breaker laser xenarc aldım baya tuzlu oldu 😁 Benim farlarım baya ufak olduğu için mercekle far birleşince yarı far yarı mercek oldu 😄 arka kısmı merceğin ön kısmı farın bir sorun olmaz muhtemelen mercekle farın birleşim yeri dyson mastikle kapalı. fakat kafamda iki soru var birincisi son resimde görünen farı toz ve sudan korumak için taktığım yumuşak kauçuk plastik merceğin ısısıyla erir mi ikincisi balastları yalıtmak gerekirmi olduğu bölge direk suyla temas etmiyor yağmurda su gelen bir yer değil.Karanlık resimlerini daha sonra yükliyicem bende görmedim daha karanlıkta 😀 far ayarınıda yaptırdım mı şuan sıkıntı yok gibi.son olarak selektör işinden vaz geçtim sadece kısa far olarak kullanıcam 😎

xenon-1.jpg

xenon-2.jpg

xenon-3.jpg

xenon-4.jpg

tarihinde Mustafa Anık tarafından düzenlendi
ekleme
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hayırlı olsun güle güle kullan. Mercek olarak ne kullandın ? Montajın detay fotoğrafı var mı ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Anık

Teşekkürler mercek olarak hella kullanıldı heyecanla direk taktım farı komple resimlemek aklıma gelmedi farı yerleştirip toparladıktan sonra kafamda şimşek çaktı ama toplamış bulundum üşendim tekrar sökmeye ama daha sonra çekicem tekrar detaylı 

6 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullan. Mercek olarak ne kullandın ? Montajın detay fotoğrafı var mı ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın.

Her far için role mevcutsa değişime gerek yok.Değişim için her iki farı tek role ile çalışmaya yönelik şemadan dolayı önermiştim.Lakin sigorta her şekilde yükseltilmesi gerekli idi ve yapmışsınız.

Resimde görülen mercek yeni tip Bosch bi-xenon mercek.

Su vesaire giren yer değil demişsiniz lakin İmkan varsa lastik ampul adaptörü kısmınınıda içine alırsa yada komple mercek kapatacak şekilde olursa yerinde olur bunu tavsiye etmemin sebebi ampulün oturduğu metal kısımda hava gözenekleri var içeri illaki dipten yada kırmızı bölümden toz girer.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Anık
(düzenlendi)

evet mercekler Bosch bi-xenon muş tekrar sorduğumda söylediler hella takacakken vaz geçip Bosch bi-xenon takmış 😬😅 aydınlatma nasıl acaba far ayarı tam yapılık değilken bile bir kere selektör yemedim 😅  daha sonra tam olması gerektiği gibi yaptırdım gerçi pek bi fark görmedim 😀 önümü görüyorum gözlerim ağrımıyor şükür 😅 farların arkasını biraz daha sağlamladık artık toz ve suya karşı daha güvenli fırsat bulursam resimliyicem tekrar 😁

gece-aydınlatma.jpg

tarihinde Mustafa Anık tarafından düzenlendi
ekleme
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...