İçeriğe Yönlendir

Kia Sportage 4 (2015-) için xenon tavsiyeleri


Ozan Kayıhan

Recommended Posts

Ozan Kayıhan

Selamlar,

Ben Ozan, 2000'li yıllarda oto-park.com üyesiydim. O yıllardan beri geceuçuşu'nu biliyorum.

Dün 2018 model Kia Sportage 1.6gdi cool aldım. Araç helojen hb3 ampul kullanıyor ve kesinlikle tatmin edici bir aydınlatması yok.

%xxx fazla aydınlatma sağlayan ampullerin de farkedilir bir iyileşme sağladığını biliyorum ama oem bir bi-xenon kit istiyorum.

 

Halojen olduğu için bendeki mercek uygun olmayacak sanırım, dolayısıyla mercek, balast, ampul, kablo ve arıza için paralel bağlanacak kondansatör tavsiyesi rica ediyorum.

 

Yanlış bilmiyorsam bendeki farın mercek çapları vs de alacağım mercekler için önemli. Bendekilerden daha büyük çapta mercek kullanamıyorum diye biliyorum.

 

Beklentim doğal sarı bir ışık( zorunda kalmadıkça beyaz mavi vs istemiyorum amacım görüntü değil her hava şartında iyi aydınlatma) , güçlü, karşıyı rahatsız etmeyen homojen dağılımlı bir aydınlatma. Selektör hızı vs önemli değil. Elbette maliyet önemli...

 

tavsiyelerinizi bekliyorum...

 

 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aramıza hoşgeldin. O zamanları hatırlıyorum bir kaç tane otomobil forumundan biriydi ve güzel bir ortamı vardı. Yeni aracın hayırlı olsun güle güle kullan. 
Bu araçların bazılarının mercekleri modüler değil sökülemiyor. Önce bunu araştırmak lazım. Eğer sökülebiliyorsa yeni tip d1s hella mercek (boyut ve uyum açısından en ideali) setiyle montajı planlayabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Ozan Kayıhan

Ali Demir'e sordum o da modüler değil diye hatırlıyormuş. İstanbul'da far tasarım merkezine gidip sormamı tavsiye etti.

Yine de montaj yapabileceklerse hella gen 7 intemo mercek + hella gen 5 balast ve ds1 hella ampul ( 4300k) almayı düşünüyorum. Artık çerçeve vs ne lazım olacak onu da far tasarım merkezine soracağım.

modüler değilse o farları kestirmek de ne kadar mantıklı olur onu da düşünüyorum açıkçası. Şeytan diyor al bir night breaker next generation hiç uğraşma... 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Aklında hep kalacağı için mümkünse yap derim :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...