İçeriğe Yönlendir

Hareketli hafızalı koltuk takma

Batuhan Şen

Recommended Posts

Batuhan Şen

Merhaba arkadaşlar.

Mercedes W114 230.6 aracıma w140 Hareketli koltuk takmayı düşünüyorum.Koltukları aldım ama koltukların kendi beyinleri mevcut 

Bana lazım olan koltuk Hareket düğmesine devre yapmak.

Devre çizimlerinin orjinallerini buldum ekte mevcuttur.

Ama beyine gelen sinyal düğmeye basılmayınca 5volt  2,2k ohm değer okunmalı basıldığı anda yine 5 volt ama 220 ohm değer okunmalı 

1-araç içinde sinyal nasıl üretilir 

2-2,2k ohm değer nasıl alınabilir 

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ekte bişey gözükmüyor...

5 voltluk bir röle kullanın.Röle kontak ucunun birine 2.2ohm takın.Digerine 220ohm takın.Röle çekince 220 ohmu okusun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Batuhan Şen

Teşekkürler mustafa bağseven ama sorduğum soru yanlışmış :good1: koltuk altındaki beyin bütün sistemi kapsıyormuş.beyin üzerinde 12 pin var (3 ü 12 volt +),1 tane şase, 5 pin koltugun Hareket pinleri.

Bu 5 pin üzerinden koltuk kumandasındaki üzerindeki 16 butondan Hareket alıyor bu uçları bulamammıştım nasıl çalışıyor diye devre şemasını bulup yaptım.

8bb12b473720e3d5bf8cea8102a11e6e.png

Yorum bağlantısı
Batuhan Şen

Şimdi koltukları çalıştırdım bütün Hareket fonksiyonları çalışıyor ve yaptığım kumanda üzerinde 3 adet hafıza düğmesi var ben bu hafıza düğmeleri üzerinden 1.hafıza düğmesine kendi koltuk pozisyonumu ayarlamak istiyorum. 3.hafızaya biniş pozisyonu için geride ayarlayıp kapıyı açtığım zaman koltuk 3 pozisyona,kapıyı kapatınca 1.pozisyona almasını istiyorum. Nasıl bir sistem yapmak lazım acaba

DSC_0378.JPG

DSC_0366.JPG

DSC_0362.JPG

DSC_0360.JPG

DSC_0357.JPG

DSC_0356.JPG

DSC_0352.JPG

DSC_0351.JPG

DSC_0340.JPG

Yorum bağlantısı
Deniz Taran
[mention=4009]Oktay Toker[/mention] abi şu konuma bir el atıver nasıl yapıcaz bu işi 

Merhaba
Aslında düşündüğünüz gibi çok komplike bir konu değil. Ardunio ile çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.
Ardunioya kontak açıkken bir sinyal girişi yapacaksınız bu koltuğu 1 numaralı pozisyona almak için gerekecek. Atıyorum kontak açıkken 10sn boyunca bir numaralı butona sinyal gönderip devreyi tamamlayacak.
Birde kilit devresinden bir sinyal alıp 3 numaralı butona göndereceksiniz yine 10sn boyunca devreyi tamamlayacak.
Çok kaba tabirlerle yazmaya çalıştım bu konulardaki bilgi seviyenizi bilmediğim için.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Bünyamin Baş

Yazılımsal olarak dışardan bir kart ilavesi ile yapabilirim isterseniz. Profildeki no dan ulaşın görüşelim

Yorum bağlantısı
Batuhan Şen
On 22.06.2019 at 12:07, Deniz Taran yazdı:

Merhaba
Aslında düşündüğünüz gibi çok komplike bir konu değil. Ardunio ile çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.
Ardunioya kontak açıkken bir sinyal girişi yapacaksınız bu koltuğu 1 numaralı pozisyona almak için gerekecek. Atıyorum kontak açıkken 10sn boyunca bir numaralı butona sinyal gönderip devreyi tamamlayacak.
Birde kilit devresinden bir sinyal alıp 3 numaralı butona göndereceksiniz yine 10sn boyunca devreyi tamamlayacak.
Çok kaba tabirlerle yazmaya çalıştım bu konulardaki bilgi seviyenizi bilmediğim için.

Ardiuno kart elimde mevcut ama koltuk hareketi için Ardiunoyu bağlamak daha zor gibi geldi kapı swichtinden röle tetikletip olmazmı acaba 

On 22.06.2019 at 15:39, Bünyamin Baş yazdı:

Yazılımsal olarak dışardan bir kart ilavesi ile yapabilirim isterseniz. Profildeki no dan ulaşın görüşelim

Teşekkürler bünyamin baş araştırıp kendim yapmak hobim benim 

Yorum bağlantısı
Deniz Taran
Ardiuno kart elimde mevcut ama koltuk hareketi için Ardiunoyu bağlamak daha zor gibi geldi kapı swichtinden röle tetikletip olmazmı acaba 

Ardunio ile süre ayarlayacaksınız çünkü koltuğun kaç sn geriye gittiğinde istediğiniz diz ölçüsüne geldiğini tam olarak belirlemeniz gerekli. Aynı durumu araca bindikten sonra kontaktan alacağınız tetik ile tersine çevireceksiniz. Tek kart ile iki işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Öyle mikro işlemci vs. ile uğraşmaya gerek yok. Ardunio herşeyi çözer yapmanız gereken doğru kod ile tasarladığınız kumanda kartına komut verdirmek.

Yorum bağlantısı
Batuhan Şen
1 dakika önce, Deniz Taran yazdı:

Ardunio ile süre ayarlayacaksınız çünkü koltuğun kaç sn geriye gittiğinde istediğiniz diz ölçüsüne geldiğini tam olarak belirlemeniz gerekli. Aynı durumu araca bindikten sonra kontaktan alacağınız tetik ile tersine çevireceksiniz. Tek kart ile iki işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Öyle mikro işlemci vs. ile uğraşmaya gerek yok. Ardunio herşeyi çözer yapmanız gereken doğru kod ile tasarladığınız kumanda kartına komut verdirmek.

Deniz Taran simdi söyle birşey söz konusu misal Ardiunodan 10 sn lik bir süre ayarladık ama koltugun hafıza durumuna göre belki hafıza düğmesine 13 sn basılı olması gerekiyor 13 sn ye ye ayarlarsak kısa koltuk hareketi içinde 5 sn gerekiyor misal olarak ama Ardiuno bize 13 sn güç vericek düğmeye koltuk hareketi bitmiş olsa bile düğmede güç olucak 

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ben bu sistemi yapacak olsam pic16f628 a ile tek kartla yapardım..Ve en az 5 yıl kullanırdım....

Hafızaya alma,ileri geri hareketi,ne kadar ileri ne kadar geri gittiğini saydırma vs bunlar kolay bir iş değil.Ama yapılması imkansız da değil.

Yazılımın algoritma kısmını çok iyi yapmak lazım..Gerisi kolay zaten.Direnç,röle ,transistor..

Kapıyı açınca koltugun  geri gitmesi için kapı switcihinden tetik vs almak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)
On 14.06.2019 at 09:43, Batuhan Şen yazdı:

Şimdi koltukları çalıştırdım bütün Hareket fonksiyonları çalışıyor ve yaptığım kumanda üzerinde 3 adet hafıza düğmesi var ben bu hafıza düğmeleri üzerinden 1.hafıza düğmesine kendi koltuk pozisyonumu ayarlamak istiyorum. 3.hafızaya biniş pozisyonu için geride ayarlayıp kapıyı açtığım zaman koltuk 3 pozisyona,kapıyı kapatınca 1.pozisyona almasını istiyorum. Nasıl bir sistem yapmak lazım acaba

DSC_0351.JPG

Elinde bu kart varsa ve dizaynın bu kartın orijinal tuş takımına göre ise ve o tuş takımındaki on off  yani anahtarlama yapan kısımları dirençli karrbon ise her birinin direncini ölçüp dirençleri yaptıktan sonra hafıza için ne kadarlık seri basım yada çift basım yapılıyorsa çalıacaktır.Karbon tip değilde normal şartel tip ise bu modulün hafızaya alma konum tuşlarını öğrenmen lazım.

Biraz karışık oldu lakin hafıza için o tuşların karbon dirençlerini bilmen gerekiyor ve her iki ayrı kısımların direnci şart.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...