İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J (2009-) Ayna altı led ve sinyal

Hasan Mildan

Recommended Posts

Hasan Mildan
Merhabalar,
Uzun zamandır yapmayı istediğim bir uygulama olan ayna altı ledi geçen yaz yaptım ve bu sene de ayna altlarına sinyal ekledim. Öncelikle kabloyu aynannın içinden kapıya geçirerek başladım çünkü bunun çok zor olduğu söyleniyordu. Ama en kolayı buymuş. Aynaya gelen kabonun yanından benim kabloyu ayanaya gönderdim ve yukardan kabloyu görünce bir kancayla kabloyu aynanın içine aldım. Kablonun diğer ucunu da kapının içine gönderdim. Daha sonra kapı döşemesini söktüm. Hoparlörü söktüm ve kabloyu oradan aldım. Kapıdaki körüğü de çıkardım ve kabloyu o körüğün içinden arabanın içine aldım. Oradan da yolcu tarafında aşağıdaki kapağı çıkararak BCM (Body Control Modul) sokete ulaştım. Burada siyah kablodan negatifi işaretli resimde işaretli olan yerden de tavan lambasına paralael artı elektriği aldım. 
Daha sonra sinyal eklemeye karar verdim ve ayna altı ledde kullandığım eksi kabloyu sinyalin artı kablosu olarak kullandım ve eksi akımı da aynanın içindeki kablodan aldım. BCM sokette 4 ve 5 soketlerde ön sinyallerin kablolarına geçirdim. Sonuç çok güzel oldu bence :)
Aynanın altına da sinyal eklemek için yine 3 lü modül led kullandım. Bunlar 0.72W gün ışığı leddi. Bunları açarak sadece içindeki ledleri kullandım. Ledlerin önündeki plastik parçaları içten turuncu cam boyası ile boyadım. Ve arkadaki aluminyuma aynanın alt kısmının şeklini vererek platikleri tekrar japonla yapıştırdım. İzole etmek için de tırnak cilası kullandım ::)n son da üzerini siyan boya ile boyadım. 

Ayna latı için bu ledlerden kullandım. Osram modül led. 1.4 W. 160 derece. 
vXEQA6.jpg
r6QmXN.jpg
Kablo bu şekilde kapının içine...
77kVWW.jpg
 Kablo körükten içeri..
g254vR.jpg
BCM sokete bağlantı...
VPVrjq.jpg
Aynaya uygun bir yere delik...
PnqY2N.jpg
Modğl ledi çift taraflı silikon ile yapıştırdım.
ZMDAja.jpg
LZWqEb.jpg
vX70kz.jpg

Sinyal için kullnadığım modül ledler. Ledlerin böyle çıkıntılı olmasını özellikle istedim ki sinyaller belli olsun yaptığım şey işlevsel de olsun :)
ojN709.jpg
ldN13r.jpg
Ayna altı ledin yanından kablosunu geçirip 3M çift taraflı bantile Bu şekilde yapıştırdım.
ZZzdMV.jpg
DP5JP3.jpg
8ML1M1.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

@Hasan Mildan Elinize eme  ğinize sağlık :good1: uygulama gayet güzel kullanışlı , temiz işçilik  :bravo:Ayrıca lens izolesi de çok başarılı ...

@Oktay Toker abi lensler 3 lü reklamcı ledlerinin lensleri , Hasan bey 3 lü modülden lensleri ayırmış turuncuya boyamış ve ortaya güzel bir uygulama çıkarmış . Ben işçiliği beğendim tebrik ediyorum ...

3 lü led ile ilgili görsel sonucu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Elinize sağlık. Gayet hoş durmuş. Aynadaki led biraz dışarıda olsa daha güzel görünümüs ama altta kaldığı icin göz önünde de değil aslında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Mildan
  Oktay Toker yazdı:

Elinize sağlık.İyi günlerde kullanın.

Sinyaldeki o turuncu şapkalar hazır mı?Güzelmiş..

Genişlet  

Çok sağolun Oktay bey, teşekkür ederim. Mahmut Bey'in de söylediği gibi tabelacıların kullandığı 3 lü modül ledlerin üzerinde olan kendi şapkalarını kullandım. Kullandığım modül ledler bunlar.

modul led.jpg

Mahmut Akbulut yazdı:

@Hasan Mildan Elinize eme  ğinize sağlık :good1: uygulama gayet güzel kullanışlı , temiz işçilik  :bravo:Ayrıca lens izolesi de çok başarılı ...

@Oktay Toker abi lensler 3 lü reklamcı ledlerinin lensleri , Hasan bey 3 lü modülden lensleri ayırmış turuncuya boyamış ve ortaya güzel bir uygulama çıkarmış . Ben işçiliği beğendim tebrik ediyorum ..

Genişlet  

Çok teşekkür ederim Mahmut Bey. :)

Aydın Akın yazdı:

Elinize sağlık. Gayet hoş durmuş. Aynadaki led biraz dışarıda olsa daha güzel görünümüs ama altta kaldığı icin göz önünde de değil aslında.

Genişlet  

Sağolun, teşekkür ederim Aydın Bey. Ayanın dış tarafına doğru kavis artıyordu, ayrıca aynaya bir delik daha açmamak için ayna altı lede yakın bir yere yerleştirdim. Dediğiniz gibi ayna altı daha korumalı dış taraftan. :) 

Yorum bağlantısı
Ali Saruhan

elinize sağlık ayna altı ledi içten keşke silikon gibi bir şey ile yalıtsaydınız. bu modul ledler su geçirmez özellikte mi bilmiyorum gerçi de

Yorum bağlantısı
Hasan Mildan
  Ali Saruhan yazdı:

elinize sağlık ayna altı ledi içten keşke silikon gibi bir şey ile yalıtsaydınız. bu modul ledler su geçirmez özellikte mi bilmiyorum gerçi de

Genişlet  

Sağolun teşekkür ederim. Bu modül ledler zaten dış ortam ledleri. Sudan ve hava şartlarından etkilenmiyorlar. Osram olduğu için 1 senedir kullanıyorum sorun yok. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çalışma ve fotolar güzel, tebrik ederim. Sinyal bir işe yaramayacak malesef, açısı ve yeri hatalı. Orjinal sinyal çalıştığına göre sıkıntı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Mildan
  Selçuk Keleş yazdı:

Çalışma ve fotolar güzel, tebrik ederim. Sinyal bir işe yaramayacak malesef, açısı ve yeri hatalı. Orjinal sinyal çalıştığına göre sıkıntı yok.

Genişlet  

Sağolun teşekkür ederim. Aynayı fazla kesip biçmeden koyulabilecek en uygun yer orası gibi geldi bana. Ama dediğiniz gibi orijinal sinyal durduğu için sıkıntı yok.  :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...