İçeriğe Yönlendir

Renault Laguna 3 (2007-2015) bi-xenon farlar

Mert Tunacan

Recommended Posts

Oktay Toker
(düzenlendi)

Duyu buldunuz mu?.

Parçaların arasından çok benzeyen gri renkte bir tane çıktı.Arkasında pa66 yazıyor.sinyal ampulü takılı lakin sorun olmaz.Tırnak yapısı aynı gibi duruyor.Duy bulamadınız yada başka şekilde halletmediyseniz imza kısmında iletim mevcut size yollarım yada gelip alırsınız.Ücret vesaire düşünmeyiniz.

5711.jpg

5712.jpg

On 28.02.2018 at 01:06, Veli Yenilmez yazdı:

Yıldıza baktım maalesef bu tipte bulamadım lagunanın tip farklılıklarındada farlar farklı

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ahmet Alper

Herkese iyi forumlar. Forumu uzunca süredir takip etmekteyim. Laguna 3 Bi-xenon farlarımı yenilemek istiyorum. Özellikle 2012+ üzeri olan makjaylı kasa farları ile. D1s kullanan mevcut merceklerimden verim alamıyorum. Üzerinde Osram CBI orjinal ampuller var yaklaşık 1.5 sene önce aldım. Ama zayıf geldiğini düşünmekteyim. Trafikte gördüğüm BMW Mercedes ve Audiler de D1s kullanmasına rağmen onların lümenine yaklaşmıyor bile, garip bir şekilde sönük kalıyor. Bazılarında kısalar çift mercek bunun etkisi mutlaka var ama yine de orjinal valeo mercek ballast ve ampul kullanmama rağmen bu derece az aydınlatma sağlayacağını sanmıyorum. 2017 eylül'de zaten temiz olan merceklerimi bile temizlettim ama sonuç aynı. Ballast'ta yada şaselemede sorun olacağını düşündüğüm için elektrikçide kontrolünü sağlattım. Onlarda da sorun yok.

Sorularım ise şunlar;

1- Bi-xenon adaptif farlarıma yeni almayı düşündüğüm H7 halojen mercekli Valeo far/mercek tesisat vs. uyum sağlar mı ?

2- Halojen merceğe H7 LED ampul taksam adaptif özelliğimi kaybeder miyim ? Bi-xenonlarda ayrıca olupta halojenlerde olmayan bir motor var mıdır?  

3- Gündüz farı takılan T15 duya gerekli watt güçlendirmesini yaparak ve kablolamaları sağlayarak reflektör bölüme ayrıca kısalara paralel bağlayıp 35watt LED ampul taksam sonuç nasıl olabilir ?

4- Tüm yazdıklarımdan farklı olarak zayıf aydınlatmaya sebep olabilecek gözden kaçırdığım bir şeyler mi var?

LED'lerde belirtilen 10000/12000 LM değerleri gerçekçi gelmese de üzerinde duruyorum. Fabrika çıkış ekipmandan en az uzaklaşarak düzgün ve temiz bir aydınlatma sağlamak tek önceliğim. 

Sizlerin de değerli görüşlerini ve yardımlarını bekliyorum... 

Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ

Merceklerin değişimini yaptırmanız daha uygun olur düşüncesindeyim. 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz..

Temiz düzğün aydınlatma için Bahsettiğiniz ürünlere kesinlikle bulaşmadan orijinal yapıyı bozmamanızdır.Mercek temizletme olarak ne yapıldı bilmiyorum lakin kesinlikle merceklerin temizi alınıp değişmeli.Konuları inceleyiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Alper

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yapacağım işlemleri kısa zamanda gerçekleştirip diğer sıkıntı yaşayan arkadaşlarla paylaşacağım...

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
Aydın Çiftçi1679652706

Laguna 3 malesef ki aydınlatması yetersiz, valeo far ne kolay açılıyor ne de mercek arkadan çıkıyor. Bu arada Veli Bey gündüz falarını led ile değiştirip  yerine yapıştırıcı ile yapıştırdım, bir yıldır sorunsuz. Siz ne yaptınız mercek değişimi yapabildiniz mi, uzun zamandır araştırıyorum ancak bir bilgiye ulaşamadım. 

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Bora Palabıyık

Tüm dostlara merhabalar,

Birkaç ay önce satın aldığım 2010 model Renault laguna 3 Executive marka aracımın hareketli viraj far özellikli valeo bi-xenon aydınlatmasından memnun değildim. Ayrıca aracımın sol ön farında daha önce tamir edilmiş, ancak yağmurda ve yıkamada içinin nemlenmesine sebep olan bir çatlak bulunmaktaydı. Forumdan ve diğer renault forumlarından edindiğim bilgilere istinaden bu model araçların aydınlatma sistemlerinin yıla ve yapıya bağlı aydınlatma gücünü kaybettiği ve revizyon ihtiyacı olduğu sonucuna vardım. 

Ankara'da far tamiri ve modifikasyonu alanında faaliyet gösteren 3 farklı firmayı ziyaret ettim, genel ortak görüş farların içinin açılarak temizlenmesinin yeterli olacağı yönünde idi ancak daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir sonuç alabilmek adına (bu konuda daha önce benzer bir çalışma tecrübemin olmaması sebebiyle) yaşamakta olduğum Ankara'da işin ehli bir üstada mercek değişimi ve far revizyonu amaçlı farlarımı dün itibariyle teslim ettim. Burada yapılan işlemleri ve sonuçlarını sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Bir aksilik olmazsa yapılması planlanan iş ve işlemler şu şekildedir;

* Kırık sol far camı, satın almış olduğum sağlam yan sanayi fardan aktarılacak

* Orjinal valeo bi-xenon mercekler viraj farı özelliği kaybedilmeden yeni jenerasyon Hella İntemo bi-xenon merceklerle değiştirilecek

* Mevcut sinyaller ve gündüz farları led grup olarak adlandırdığımız yapılar ile değiştirilerek modernize edilecek

* Farların iç & dış temizlikleri yapılarak ilk günkü görüntüsüne kavuşturulacak

Teslim sonrası yeni farların araç üzerindeki fotoğraflarını ve videolarını yine bu başlık altında paylaşıyor olacağım.

IMG_585.jpg

IMG_6011.jpg

e891d2b8-dd1c-4340-845c-d3cf77248005.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kolay gelsin gelişmeleri bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Far için tamponu sökmek mi gerekiyor.. 

Ben de bir megane 3 e heves ediyorum da bu günlerde 

Yorum bağlantısı
Bora Palabıyık
10 saat önce, Mehmet Özyürek yazdı:

Far için tamponu sökmek mi gerekiyor.. 

Ben de bir megane 3 e heves ediyorum da bu günlerde 

Mehmet Bey merhabalar,  farı sökmek için Laguna 3'te ne yazık ki tamponu sökmek gerekiyor, ancak Megane 3 (eski aracım) farını 2 vida bir sabitleme demiri sökülerek kolaylıkla sökebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Bora Palabıyık

Ve çalışmamızda son aşamaya geldik, farları teslim aldıktan sonra hemen far, tampon montajına geçtik, yenilenmesi gereken bazı tampon bağlantı elemanlarını yeniledik. Sonuçlar benim adıma şu an için gayet tatminkar, sadece daha yüksek kalitede far ampüllerine ve belki sonrasında ince ayarlamalara ihtiyacım olabilir diye düşünüyorum. 

Sonuçları siz dostlarla paylaşıyorum. Daha detaylı fotoğrafları ve videoları ilerleyen günlerde paylaşıyor olacağım,selamlarımla...

SCVH8478.JPG

IMG_6089.JPG

IMG_6061.JPG

IMG_6057.JPG

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hadi hayırlı olsun , iyi günlerde kullanın :good1:

Duvar yansıma fotoları yanıltıcı olabiliyor bazen ama benim gördüğüm kadarıyla sorun yok , ışık homojen dağılıyor , gayet güzel . Karanlık yol testi yapıp foto atarsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz . 

Hangi marka ve kaç kelvin ampul kullanıldı sistemde ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bora Palabıyık
On 28.10.2019 at 22:37, Mahmut Akbulut yazdı:

Hadi hayırlı olsun , iyi günlerde kullanın :good1:

Duvar yansıma fotoları yanıltıcı olabiliyor bazen ama benim gördüğüm kadarıyla sorun yok , ışık homojen dağılıyor , gayet güzel . Karanlık yol testi yapıp foto atarsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz . 

Hangi marka ve kaç kelvin ampul kullanıldı sistemde ? 

Mahmut Bey,

Araç üzerindeki ampuller d1s tipinde 6000 kelvin çin malı markasız ampüller, ilk fırsatta orjinal osram veya philips marka yine 6000k ampul alacağım, ancak piyasada bu  ampullerin orjinallerini bulmak zor diye biliyorum, çok fazla sahte ürün olduğu söyleniyor. Bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim. İlk fırsatta karanlık ortamda yol testi videosu çekeceğim.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sisteme Osram CBI / CBI Hyper yada Bosch Xenon White gibi replikası daha az olan ampul markalarını öneririm . OEM xenon ampullerde 6000K yok en yüksek 5500K var ve bu kelvin değeri sorunsuz mercekte çok iyi aydınlatma sağlar . 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
Fırat Oruç
On 18.03.2018 at 02:17, Oktay Toker yazdı:

Duyu buldunuz mu?.

Parçaların arasından çok benzeyen gri renkte bir tane çıktı.Arkasında pa66 yazıyor.sinyal ampulü takılı lakin sorun olmaz.Tırnak yapısı aynı gibi duruyor.Duy bulamadınız yada başka şekilde halletmediyseniz imza kısmında iletim mevcut size yollarım yada gelip alırsınız.Ücret vesaire düşünmeyiniz.

Selamlar Oktay Bey, aynı sorundan ben de muzdaribim. 2008 Laguna 3 gündüz farı duyu erimiş/kırılmış. Renault kronik olduğunu düşünmüş olacak ki 2010 sonrasını dipsiz olarak tasarlamış. Elinizde hala gündüz farı için duy var mı acaba. Ücret karşılığı bir takım lazım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Rıza Türk

Merhaba,2008 model Laguna3 var bende,bildiğim kadarıyla d1s bixenon farlar mevcut araçta.Kısa farlarda sorun yok ancak selektör yaptığımda veya uzunlara geçtiğimde uzun tam yanmıyor.Selektör yaptığımda perde inip kalkıyor onda sorun yok.Sorun hakkında bilgisi olan var mı acaba,acele cevap??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...