İçeriğe Yönlendir

Renault Laguna 3 (2007-2015) bi-xenon farlar

Mert Tunacan

Recommended Posts

Mert Tunacan

Merhaba arkadaşlar !

Bu güzel forumdaki ilk mesajımın mutluluğunu yaşıyorum. Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok, internet üzerinden bir sürü farklı tip merceğe ulaşabiliyoruz fakat hangisinin benim otomobilime uygun olduğu hakkında emin değilim. Otomobilim 2008 Laguna 3, D1S adaptif bi-xenon'lu aydınlatmaya sahip. Mercek kararmasından dolayı aydınlatmam ciddi ölçüde azaldı. Acaba otomobilime uygun olan mercek tipi hakkında bilginiz var mı ? 

Teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mert bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

Araç farınızda ki mercek Valeo D1S/D2S temiz çıkma temini kolay ve uygundur ...

280120121279.jpg

280120121280.jpg

280120121284.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Tunacan

Mahmut Bey, cevabınız için çok teşekkür ederim.

İnternetten sipariş verip değişim için ustamdan yardım almayı düşünüyordum, bu konudaki eksikliğimi giderdiniz. 

İyi forumlar dilerim :)

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

mert bey elimde 1 adet var işinizi görürse gönderebilirim.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Veli Yenilmez

Merhaba;

Aranıza yeni katıldım 

benim aracım 2010 model laguna 3  executive  2.el almıştım Farların Markası Valeo Farları sanki hiç yanmıyor gibi  ampuller serviste pahalı olduğu için Çinden Ostram D1S ampul getirttim onları taktım yine aynı 

Bir Oto elektrikçisine gösterdim Merceklerin değişmesi gerekiyor dedi

Farların sökümü için Tamponun sökülmesi gerektiğini biliyorum 

1 Farları açmak için ne yapmam lazım (Silikonla yapıştırma mı tırnaklı mı)

2 Uygun Merceği nasıl temin edebilirim Aşağıda Far ve Far etiketinin resmide var yardımcı olursanız minnettar kalırım

20161221_164033.jpg

20161221_164047.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Veli bey merhaba mercekleriniz Valeo D1S/D2S tipinde , bunları daha temiz bir Valeo ile yada Hella intemo mercek ile değiştirebilirsiniz mercek tipleri burada mevcut : http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/?do=findComment&comment=7863 

Valeo farlar kolay açılan tipte değiller malesef , silikonu ısıtınca yumuşamaz bu farlar o tipte mi bilemiyorum ama geneli böyle . Bu yüzden kesilerek açılmalı , profesyonel yardım almanız gerekebilir...

Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez

Profesyonel olarak yardım alabileceğim yer ? Ankara olabilir

Mercek Fiyatları ne kadardır

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Forum kuralları gereği firma ve usta tavsiyesinde bulunamıyoruz , internette biraz araştırmayle bulunur ...

Mercekleri Sahibinden.com da bulabilirsiniz ...

Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez

Ayrıca D1S ampul  Merceğe Sağ ve sol taraftan kilitleme mekanızmasıyla kilitleniyor53096084008254094690.jpg

siz nerden üyesiniz hangi şehirden :)

Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ

Farların arka kapağını açıp arkadan merceklerin resmini çekebilirseniz bir bakalım. Tahminime göre aracınızdan magane 2 makyajlı kasanın d1s mercekleri çıkıyor. ama yinede emin olmak için resimlerini görsek iyi olur

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Elime geçen bu araca ait mercek şapkası mevcut ve Yeni tip valeo bi-xenon kullanılıyor.Merceğin sabitleme kasası bir kaç versiyonda başka tip mercek montajına imkan vermiyor.aynı merceğin temizini alıp kullanmak iyi olacaktır.

Ayrıca far içi eklediğiniz resimde aşırı islenmeli gibi duruyor buda aydınlatma için eksidir.Açılınca güzelce temizlik şart.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Veli Yenilmez

İyi akşamlar bazı nedenlerden dolayı forumdan biraz uzak kaldım.

Farlarımı Ankara'da uygun bir yerde temizlettim farlar hem içeriden hem dışarıdan pırıl pırıl olmuş mercekler değişmedi gece denetim aydınlatma sorunumun aslında kısa farlarımın çok aşağıda olduğunu farkettim

Far yükseklik ayarını nasıl yapabilirim Far ayar yapılışını forumda okudum ama onlarda içerideki far ayar anahtarından ve far üzerindeki yükseklik ayar vidasından yapılldığı yazıyor

ama benim aracımın farında ayar vidası yok Biraz araştırma neticesinde Far yükseklik ayar motoru üzerinde bir vida varmış hassas ayar yapılabiliyormuş bu konuda bilgi sahibi olan aydınlatabilr mi

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Resimde işaretlediğim gibi motor görülüyor bunun üzerindeki beyaz parça ayar kısmı buradan sağa yada sola çevirerek ayar yapabilirsiniz.

Rahatça söyleyebilirimki merceğiniz hala sorunlu.

renault-laguna-3.jpg

Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez

oktay bey 

ilginize çok teşekkür ederim

bir deneyip sonra merceğe artık karar veririz

mercek değişimi ne kadar tutar yaklaşık 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 19.02.2017 at 21:05, Veli Yenilmez yazdı:

İyi akşamlar bazı nedenlerden dolayı forumdan biraz uzak kaldım.

Farlarımı Ankara'da uygun bir yerde temizlettim farlar hem içeriden hem dışarıdan pırıl pırıl olmuş mercekler değişmedi gece denetim aydınlatma sorunumun aslında kısa farlarımın çok aşağıda olduğunu farkettim

Far yükseklik ayarını nasıl yapabilirim Far ayar yapılışını forumda okudum ama onlarda içerideki far ayar anahtarından ve far üzerindeki yükseklik ayar vidasından yapılldığı yazıyor

ama benim aracımın farında ayar vidası yok Biraz araştırma neticesinde Far yükseklik ayar motoru üzerinde bir vida varmış hassas ayar yapılabiliyormuş bu konuda bilgi sahibi olan aydınlatabilr mi

Son durumu görebilmek için bir duvarın 5 mt. gerisinden foto gönderin seviye sorunu vasa anlaşılır. Ayar vidası olmaması mümkün değil, içlerde olduğundan görmüyor olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Veli Yenilmez

Merhabalar hayırlı akşamlar

yukarıdaki farın gündüz far duyunu nasıl bulabilirim duy resmi ek'tedir

sizler umarım nerden buluyor böyle arızaları diyebilirsiniz

Duyun ampulü tutan tırnakları kırılmış sıkıştırıyorum ama biraz araç sallandımı gündüz farı yanmıyor

en nihayetinde farlar komple değişecek galiba

20180220_145418.thumb.jpg.c92c6f06713a0778d4272a3a3f26d85c.jpg20180220_145409.thumb.jpg.cb412b243414cc9642ca0c0d8f0e00a8.jpg20180220_143649.thumb.jpg.3568c932e02dd673fd430837f8349055.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Maket bıçagı ile ampulün oturduğu iç kısımdaki metalleri sıyırın ve biraz yukarı doru kaldırın özellikle içteki ortadakini yukarı kaldırın ve güzelce sıyırın bir müddet daha gider.Değişim şart.

Elimde hep sinyallerden çıkmalar var bu şekilde olanı şu an yok,yinede karıştırmaya devam edeceğim şansa resimdekine benzeyen tırnaklı çıkarsa yazarım.:good1: 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...