Mert Tunacan 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Merhaba arkadaşlar ! Bu güzel forumdaki ilk mesajımın mutluluğunu yaşıyorum. Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok, internet üzerinden bir sürü farklı tip merceğe ulaşabiliyoruz fakat hangisinin benim otomobilime uygun olduğu hakkında emin değilim. Otomobilim 2008 Laguna 3, D1S adaptif bi-xenon'lu aydınlatmaya sahip. Mercek kararmasından dolayı aydınlatmam ciddi ölçüde azaldı. Acaba otomobilime uygun olan mercek tipi hakkında bilginiz var mı ? Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Mert bey merhaba hoş geldiniz Araç farınızda ki mercek Valeo D1S/D2S temiz çıkma temini kolay ve uygundur ... 3 Yorum bağlantısı
Mert Tunacan 29 Mart 2016 Yazar Paylaş 29 Mart 2016 Mahmut Bey, cevabınız için çok teşekkür ederim. İnternetten sipariş verip değişim için ustamdan yardım almayı düşünüyordum, bu konudaki eksikliğimi giderdiniz. İyi forumlar dilerim Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 mert bey elimde 1 adet var işinizi görürse gönderebilirim. Yorum bağlantısı
Mert Tunacan 1 Nisan 2016 Yazar Paylaş 1 Nisan 2016 Sırrı Bey, bana 2 adet lazım ne yazık ki. Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Merhaba; Aranıza yeni katıldım benim aracım 2010 model laguna 3 executive 2.el almıştım Farların Markası Valeo Farları sanki hiç yanmıyor gibi ampuller serviste pahalı olduğu için Çinden Ostram D1S ampul getirttim onları taktım yine aynı Bir Oto elektrikçisine gösterdim Merceklerin değişmesi gerekiyor dedi Farların sökümü için Tamponun sökülmesi gerektiğini biliyorum 1 Farları açmak için ne yapmam lazım (Silikonla yapıştırma mı tırnaklı mı) 2 Uygun Merceği nasıl temin edebilirim Aşağıda Far ve Far etiketinin resmide var yardımcı olursanız minnettar kalırım Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Veli bey merhaba mercekleriniz Valeo D1S/D2S tipinde , bunları daha temiz bir Valeo ile yada Hella intemo mercek ile değiştirebilirsiniz mercek tipleri burada mevcut : http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/?do=findComment&comment=7863 Valeo farlar kolay açılan tipte değiller malesef , silikonu ısıtınca yumuşamaz bu farlar o tipte mi bilemiyorum ama geneli böyle . Bu yüzden kesilerek açılmalı , profesyonel yardım almanız gerekebilir... Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Profesyonel olarak yardım alabileceğim yer ? Ankara olabilir Mercek Fiyatları ne kadardır Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Forum kuralları gereği firma ve usta tavsiyesinde bulunamıyoruz , internette biraz araştırmayle bulunur ... Mercekleri Sahibinden.com da bulabilirsiniz ... Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Ayrıca D1S ampul Merceğe Sağ ve sol taraftan kilitleme mekanızmasıyla kilitleniyor siz nerden üyesiniz hangi şehirden Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Farların arka kapağını açıp arkadan merceklerin resmini çekebilirseniz bir bakalım. Tahminime göre aracınızdan magane 2 makyajlı kasanın d1s mercekleri çıkıyor. ama yinede emin olmak için resimlerini görsek iyi olur Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Yarın resmini çekip yüklerim ilginize teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 Projektörler yüksek ihtimalle eski tip d1s bixenon. Bakınız. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Ocak 2017 Paylaş 27 Ocak 2017 (düzenlendi) Elime geçen bu araca ait mercek şapkası mevcut ve Yeni tip valeo bi-xenon kullanılıyor.Merceğin sabitleme kasası bir kaç versiyonda başka tip mercek montajına imkan vermiyor.aynı merceğin temizini alıp kullanmak iyi olacaktır. Ayrıca far içi eklediğiniz resimde aşırı islenmeli gibi duruyor buda aydınlatma için eksidir.Açılınca güzelce temizlik şart. 27 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 19 Şubat 2017 Paylaş 19 Şubat 2017 İyi akşamlar bazı nedenlerden dolayı forumdan biraz uzak kaldım. Farlarımı Ankara'da uygun bir yerde temizlettim farlar hem içeriden hem dışarıdan pırıl pırıl olmuş mercekler değişmedi gece denetim aydınlatma sorunumun aslında kısa farlarımın çok aşağıda olduğunu farkettim Far yükseklik ayarını nasıl yapabilirim Far ayar yapılışını forumda okudum ama onlarda içerideki far ayar anahtarından ve far üzerindeki yükseklik ayar vidasından yapılldığı yazıyor ama benim aracımın farında ayar vidası yok Biraz araştırma neticesinde Far yükseklik ayar motoru üzerinde bir vida varmış hassas ayar yapılabiliyormuş bu konuda bilgi sahibi olan aydınlatabilr mi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 (düzenlendi) Resimde işaretlediğim gibi motor görülüyor bunun üzerindeki beyaz parça ayar kısmı buradan sağa yada sola çevirerek ayar yapabilirsiniz. Rahatça söyleyebilirimki merceğiniz hala sorunlu. 20 Şubat 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 oktay bey ilginize çok teşekkür ederim bir deneyip sonra merceğe artık karar veririz mercek değişimi ne kadar tutar yaklaşık Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 (düzenlendi) Far ayarını düzgünce linkteki konudaki anlatıma göre yapabilirsiniz yada iyi bir yere yaptırırsanız duruma göre netleşir. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ Mercek çalışması İşlemi yapacak kişiye göre farklılık gösteren bir cevap olur. 21 Şubat 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Şubat 2017 Paylaş 27 Şubat 2017 On 19.02.2017 at 21:05, Veli Yenilmez yazdı: İyi akşamlar bazı nedenlerden dolayı forumdan biraz uzak kaldım. Farlarımı Ankara'da uygun bir yerde temizlettim farlar hem içeriden hem dışarıdan pırıl pırıl olmuş mercekler değişmedi gece denetim aydınlatma sorunumun aslında kısa farlarımın çok aşağıda olduğunu farkettim Far yükseklik ayarını nasıl yapabilirim Far ayar yapılışını forumda okudum ama onlarda içerideki far ayar anahtarından ve far üzerindeki yükseklik ayar vidasından yapılldığı yazıyor ama benim aracımın farında ayar vidası yok Biraz araştırma neticesinde Far yükseklik ayar motoru üzerinde bir vida varmış hassas ayar yapılabiliyormuş bu konuda bilgi sahibi olan aydınlatabilr mi Son durumu görebilmek için bir duvarın 5 mt. gerisinden foto gönderin seviye sorunu vasa anlaşılır. Ayar vidası olmaması mümkün değil, içlerde olduğundan görmüyor olabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 25 Şubat 2018 Paylaş 25 Şubat 2018 Merhabalar hayırlı akşamlar yukarıdaki farın gündüz far duyunu nasıl bulabilirim duy resmi ek'tedir sizler umarım nerden buluyor böyle arızaları diyebilirsiniz Duyun ampulü tutan tırnakları kırılmış sıkıştırıyorum ama biraz araç sallandımı gündüz farı yanmıyor en nihayetinde farlar komple değişecek galiba Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Şubat 2018 Paylaş 25 Şubat 2018 (düzenlendi) Maket bıçagı ile ampulün oturduğu iç kısımdaki metalleri sıyırın ve biraz yukarı doru kaldırın özellikle içteki ortadakini yukarı kaldırın ve güzelce sıyırın bir müddet daha gider.Değişim şart. Elimde hep sinyallerden çıkmalar var bu şekilde olanı şu an yok,yinede karıştırmaya devam edeceğim şansa resimdekine benzeyen tırnaklı çıkarsa yazarım. 25 Şubat 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Ostim de çıkmacılarda kırık farlar var , bir tane alıp içindeki tesisatı ve duyları kullanabilirsiniz ... Yorum bağlantısı
Veli Yenilmez 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 Yıldıza baktım maalesef bu tipte bulamadım lagunanın tip farklılıklarındada farlar farklı Yorum bağlantısı
Recommended Posts