Ali Saruhan 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 Selamınaleyküm. resimde görülen aracın tampon kedi gözlerine 1w kırmızı power ledlerden aydınlatma yapmak istiyorum.(aslında 3w power led düşündüm ama soğutmak sıkıntı gibi 1w ledleri arkalarında büyük pcb ye lehimlesem ve zaten hava ile sürekli temas edeceği için soğuma yeterli olacağı için düşünüyorum) arka kısmı ince plastik plastik ile cam birbirinden ayrılmıyor. Plastik kısmı power led girecek kadar yanyana delip ledlerin kafaları içeride olacak şekilde yapsam homojen bir aydınlatma sağlayabilir miyim acaba?başka fikirleriniz varsa bekliyorum. kedi gözlerinin arka kısmını ekledim(çin malı ışıklandırılmış hali) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 Nokta nokta görünecektir , görsel sizi rahatsız etmeyecekse uygulanabilir . Çok iyi izole edilmeli ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ekim 2016 Paylaş 2 Ekim 2016 Aslında aynen bırakmanız en doğru olanı.Yada yarısı reflektör yarısı ışıklandırmalı bir şeyde olabilir. Aracın üzerindekine çalışma yapmaktan ziyade izole etmesi en büyük sıkıntı olacaktır.Camı ışık yansıtan değil boyalı reflektör tarzı olduğu için 10watta baglasanız ışık net görünmeyecektir. En sağlıklı yöntem olarak tavsiyem çin malını alıp iç ledlerini değiştirin ve düzgünce kapatın derim.Öyle 1 watt veya üzerine gerek yok.Smd 5630 kırmızı beyaz aliminyum şeritler var kullanabilirsiniz.Fazlası ile bu çin malı ürüne yeterli olacaktır. 3 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 15 Ekim 2016 Yazar Paylaş 15 Ekim 2016 teşekkürler üstatlar yardımlarınız için. reflektörleri söktüm. arka kısmını kestim. dışı silikonsuz 5630 kırmızı led şerit aldım.(silikonsuz çünkü silikon ile kalın geliyor ve yerine tam oturmayacaktı) 2 şerit alt alta sığıyor 6+6 12 adet 5630 smd led olacak inşallah. içine ledleri koyduğumda ışık oldukça güzel dağıldı zaten reflektör yapısı itibariyle iç kısmı üçgen çıkıntılı. iş bitince arka kısmını bütün olarak kestiğim için aynı şekilde kapatıp kenarlarına siyah silikon sıkacağım. aslında bunu yapmaktaki amacım gündüz farı mantığı sürekli yanması böylece arkadan gelenler için daha iyi görünürlük sağlarım diye düşünüyorum. frene falan basınca yanması güzel olur lakin stoplar led bir de bunlar olunca arkada göz yorar gibime geliyor. sizin fikirleriniz varsa dinleyebilirim. işlemler bitince fotoğraf yüklerim inşallah 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Reflektör camına yapışkan olarak led ışığının resimlerini merakla bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 21 Ekim 2016 Yazar Paylaş 21 Ekim 2016 (düzenlendi) geçe çekilen foto bulanık çıkmış. bu farlar açıkken 9smd ledin yanmış hali frene basında diğer 9 adet led de yanıyor oldukça aydınlık. ışık dağılımı fena değil zaten beklentim yüksek değildi içi reflektör nihayetinde. plakalıklara da gün ışığı smd led yaptım ekstra oalrak parklara 5630 gün ışığı şerit led taktım 3lü ışığı çok güzel oldu maşallah 21 Ekim 2016 tarihinde Ali Saruhan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Ekim 2016 Paylaş 21 Ekim 2016 (düzenlendi) Işık ve gücü belli değilsede nasıl kedi gözü imiş ki.Bilinen fren camı gibi neredeyse iyice şeffaf.Bu resim iyi oldu.Daha önceden ekleme olsaydı.Yorumlar değişirdi. Benim incelediklerim ışık geçirmeyen tipte olanlardı.Öyle olunca ışık vermez diye yazdım.Şu an yazdığıma utandım.Yanıltıcı oldum ise kusura baklımasın. İyice merak ettim.Buralarda bu araçtan denk gelirim illaki incelerim. İyi günlerde kullanın.Elinize,cebinize sağlık. 21 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 22 Ekim 2016 Yazar Paylaş 22 Ekim 2016 13 saat önce, Oktay Toker yazdı: Işık ve gücü belli değilsede nasıl kedi gözü imiş ki.Bilinen fren camı gibi neredeyse iyice şeffaf.Bu resim iyi oldu.Daha önceden ekleme olsaydı.Yorumlar değişirdi. Benim incelediklerim ışık geçirmeyen tipte olanlardı.Öyle olunca ışık vermez diye yazdım.Şu an yazdığıma utandım.Yanıltıcı oldum ise kusura baklımasın. İyice merak ettim.Buralarda bu araçtan denk gelirim illaki incelerim. İyi günlerde kullanın.Elinize,cebinize sağlık. yok üstat ne yanlış yönlendirmesi.sizler gibi ustaların hakkı ödenmez.ne sorulursa cevap veriyorsunuz meslek sırrı deyip şu kadar para ver yaparım demiyorsunuz o yüzden sizi özellikle facebook ve forumlardan izliyorum.maddi durumum müsait olunca inşallah resimdeki araca bixeon dönüşümü düşünüyorum sizin elinizden. hazır sizi bulmuşken bir sorunum var. ben ledleri stop ve park lamlarına takarken(bu arada ikisi de orjinal led) geri besleme yapmasın diye 4007 diyot kullandım. yanlız 4007 led diyot 0.20v kadar geri besleme yapıyor ve parklar açıkken stop ledlerini çok az da olsa geri besledi için ledler hafif yanıyor gibi belli belirsiz yanıyor.art arda 2 tane 4007 diyot koydum yine aynı beslemeyi yapıyor. acaba geri beslemeyi en aza indirmek için hangi diyotu kullanmalıyım_ teşekkürler herkese selamlar 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Ekim 2016 Paylaş 22 Ekim 2016 (düzenlendi) Diod doğru takıldığı sürece geri besleme yapamaz.Ancak bozuk ise sızdırır buda çok çok nadir olabilecek bir durumdur. Diodun çizgili yönü stop bölümündeki park + kablosunun ucuna diğer ucu tesisattan gelen uca bağlanacak.Bir çok led stopta bu uygulama ile sıkıntı kalmadı. Buna ragmen hala stop bölümünde kısık ışık var ise Park kablosunun stop ucunda haricen şase var ise bu şeseye üstteki baglantıda diod ters şekilde baglanacak.Diodu amper açısından 4007 degilde en az 3 amperlik diod ile baglanırsa led sayısını bilmediğim için tavsiye ederim. Didoları seri baglaman voltajı düşürür. 22 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 8 Şubat 2017 Yazar Paylaş 8 Şubat 2017 yaptığım ledler 2 aya kalmadan söndü. ustaların da dediği gibi 14.5v ye dayanamadı. Aslında küçücük yere 2 sıra sıkış sıkış şerit led yapmıştım. hem çok ısındı hem de 14.5v yiyince 2 ayda pert oldu Şimdi akıllandım içine 9 adet led bulunan 1 sıra şerit led çekip 7812 diyot süreceğim. inşallah böylece hem led ısınmayacak hem de voltaj 12v geçmeyeceği için uzun ömürlü olacak nasip olursa. 7812yi şimdilik galvanizli saca vidaladım ve deneme yaptım. ilginç bir şekilde 7812 diyor 12v altındaki girişlerde de akımı karşıya geçiriyor. bu iyi haber araç stop halinde 12v gelirken bile akım geçişi sağlayacak ve ledler yanacak. yaptığım denemelerde 12v altındaki giriş akımının 1v eksiği çıkış akımı verdi 7812 diyot. örneğin 11v giriş 10v çıkış 9v giriş 8v çıkış 12v giriş 11v çıkış 13v giriş 12v çıkış 14v giriş 12v çıkış 15v giriş 12v çıkış şeklinde. Şimdilik soğutucu takıp deneme yaptım hafif ısındı ama tehlikeli değil. havalar ısınınca montaja başlarım inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 12 Şubat 2017 Yazar Paylaş 12 Şubat 2017 (düzenlendi) o Tekrar söktüm. tek şerit 9led döşedim arkasına galvanizli saç bulup kapattım hem soğutsun hem de su almasın diye. kenarlarına bolca sıcak silikon basıp kapattım. Araç çalışınca 14.2v geliyor. ben 16v adaptör ile 7812 diyota akım verdim. 1 saat çalıştırdım 7812 çok az ısındı. ledler de aynı şekilde soğuktu. Bu şekilde inşallah içine su vs almazsa uzun yıllar hizmet eder diye düşünüyorum. diyot + girişine 4007 koydumm 3 tane. parklar stoplar ve geri vites. Bu üçünden biri yanınca kedi gözleri de yanacak. 4007 koydum geri besleme yapıp stop lambalarına vs zarar vermesin diye. amatörce bir şey oldu işte. maksat vakit geçirmek. resimleri ekliyorum. sizlerin sayesinde yeni şeyler öğrendim ve uyguladım teşekkür ederim yardımcı olan herkese. araca daha takmadım hava soğuk. havalar ısınınca takarim nasip olursa 12 Şubat 2017 tarihinde Ali Saruhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 19 Şubat 2017 Yazar Paylaş 19 Şubat 2017 çok şükür yapabildim. Admin videoyu ilk mesaja taşırsa sevinirim. yapım aşamalarını bilahare anlatırım inşallah. Sevgiler 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts