Mete Han Özkök 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Herkese merhabalar, 2014 nissan qashqai 1.5 tekna skypack araç satın aldım ve dün ilk defa akşam yolculuk yaptım kısa mercek farlar çok zayıf geldi baya kör gittim. Aracı almadan kısa farlar mercek olduğu için umutluydum fakat beni şaşırttı far ayarını en yükseğe almama rağmen ne uzağı görebildim ne de görüş net değil o yüzden kısa mercek farlara Xenon taktırmak istiyorum fakat bu konu hakkında hiçbir bilgim yok tek bildiğim bu aracın farı H11 diye geçiyormus ve mercek olduğunu biliyorum. Ayrıca bi tanıdığım vasıtasıyla photon'un kendi sitesinden Xenon farlar için 430₺ fiyat aldım sizce bu fiyat nasıldır? Alacağım far önümü göstersin ve uzunları yakma ihtiyacımı azaltsin öyle güzel bi Xenon bakıyorum. Bu süreçte benimle ilgilenecek bilgili ve sabırlı abilere ihtiyacım var herkese şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Anlatımınıza göre far ayarınız oldukça bozuk diye düşünüyorum.O mercekler halojende olsa gayet iyi. Düz bir zeminde 10 metre civarından akşam bir duvar resimi çekipte ekleyebilirseniz yorum net olur ve tavsiler netleşir. Sonraki istekleriniz sizi çok üzeceği için asla tavsiye olunmaz.Halojen mercek yada tasa asla çin malı ürün alıp kullanmayınız. Aydınlatma istiyorsanız tek çözüm denilecek bir seçenek olarak bi-xenon merceğe geçiş için mebla ve zaman ayırmanızı tavsiye ediyorum. Merceğin önünden ışık pozlamalı resim çekebilirseniz islenme ye dair buda biraz fikir verecektir. 16 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 2014 model aracın far merceğinde ben islenme yada kararma olacağını değerlendirmiyorum ,çünkü benim aracım da 2013 model mitsubishi asx , o da japon arabası , olasıdır ki aynı yada benzer halojen merceği kullanıyordur , bi-xenon dönüşümü yaptığımda inceledim , halojen mercekleri tertemizdi , Eliniz yatkın ise ; http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ linkde anlatıldığı şekilde bir far ayarı yapın , tekrar bakın. yine tatmin olmaz iseniz bi-xenon mercek dönüşümü sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) Araç uzun yol yapmış ise 6 ayda güzel isleniyor.Arka kapakalarında sorun var ise aynen kısa sürelerde sıkıntılı hale düşüyor.Tecrübe ile sabittir. Araçta Çin malı xenon kullanımı olmuş ise buda kısa sürelerde ciddi islenme yapıyor. Kardeşim sıfır araç aldı 2 yıl sonra isten mercek camı kendini belli ediyor ve şu an fardan şikayetçi. Süre bazında net süre verip islenme olmaz cümlesi bence anlamsız kalıyor.Mesela bazı sürücüler olması gerektiği gibi sürekli gündüzleri kısa farı özellikle yakarak yol alıyor.Bu durumu ben sürekli izliyorum.gündüzleri kısa far ile yol alan çok kullanıcı mevcut.Kullanıma dayalı oluşan bir sıkıntı. 17 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 17 Haziran 2016 Yazar Paylaş 17 Haziran 2016 Hoşbuldum, İlginiz için teşekkür ederim başta da dediğim gibi bu konu hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden her cümleniz benim için tavsiye niteliğinde olacaktır. Kısa farlar beni tatmin etmediği için daha doğrusu kör gibi gittiğim için değiştirme, yenileme, dönüşüm konusunda kararlıyım dolayısıyla istenilen fotoları tabiki atmaya çalışcam, yarın akşam yükleyebilirim. Aracın bendeki önceki (ilk) sahibi, ona da yetersiz gelmiş olacak ki uzunları Xenon yaptırmış ve gerçekten harika, markası modeli nedir bilmiyorum ama uzunlarla yolculuk yapması baya keyifli, hal böyle olunca kısaya geçtiğim zaman sanki önüme perde inmiş gibi oluyor daha sağlıklı değerlendirmeniz açısından fotoğrafları en kısa zamanda yüklemeyi umuyorum. Bahsettiğim photon marka Xenon dan için alman menşeili demişti satıcı hatta Çin menşei olan da var o 350₺ demişti fakat ben 3 4 yıl binmeyi planladığım için iyisinden olmasını istiyorum. Islenmenin çözümü nedir? Tecrübenize güvenerek Xenon değil de halojen de alabilirim halojen konusunda tavsiyeleriniz nelerdir ve halojen far tecrübeli kullanıcılar tarafından bu konularda onaylanmış, mutabık kalınmış bir tavsiyemidir? Son olarak aracın garantisi devam etmekte acaba bayi mercek konusunda değişim falan yapar mı ilk defa nissan kullanıyorum servisler ne durumda bilmiyorum bu konudaki fikirleriniz nelerdir? Saygılar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Kısa far merceğinde islenme olmuştur muhtemelen, dışarıdan kontrolü zor. Halojen fara çakma xenon takmak görüşü iyileştirmiyor. Osram NBR tipi bir performans ampulü düzgün bir seviye ayarı ile iyi bir aydınlatma elde edersiniz. Tabii far islenmemişse, eğer öyleyse zaten farı/mercekleri değiştirmekten başka seçenek kalmıyor. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) 6 saat önce, Oktay Toker yazdı: Araç uzun yol yapmış ise 6 ayda güzel isleniyor.Arka kapakalarında sorun var ise aynen kısa sürelerde sıkıntılı hale düşüyor.Tecrübe ile sabittir. Araçta Çin malı xenon kullanımı olmuş ise buda kısa sürelerde ciddi islenme yapıyor. Kardeşim sıfır araç aldı 2 yıl sonra isten mercek camı kendini belli ediyor ve şu an fardan şikayetçi. Süre bazında net süre verip islenme olmaz cümlesi bence anlamsız kalıyor.Mesela bazı sürücüler olması gerektiği gibi sürekli gündüzleri kısa farı özellikle yakarak yol alıyor.Bu durumu ben sürekli izliyorum.gündüzleri kısa far ile yol alan çok kullanıcı mevcut.Kullanıma dayalı oluşan bir sıkıntı. o zaman bu japonlar da işi cıvıttı , biz japonları sağlam ve sorunsuz işçilikleri ile tanırız , bir ara avensis t25 kasa araçlardaki xenon merceklerde islenme ve kararma sorunu olmuştu , geçen gün 2006 model bir avensis farı açtım araç 10 yıllık evet onda islenme ve kararma vardı (ama yanma yoktu) , araç 10 yıllık idi , ama 2 yıllık bir araçta , bir japon aracında olması dediğim gibi beklediğim birşey değil , olmaz mı olabilir , bana sadece uzak ihtimal geldi , 17 Haziran 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 17 Haziran 2016 Yazar Paylaş 17 Haziran 2016 İlginiz için teşekkür ederim. Islenmeyi yakın fotoğraf çekimi ile anlayabilir misiniz yoksa açılması mı gerekir? Çakma Xenondan kastınız photon ise kısa bir araştırmayla piyasada sıkça tavsiye edilen philipsten iyi olarak adlandırılan bir marka olduğunu duymuştum. Bahsettiğiniz osram night breaker plus ın piyasa fiyatı nedir beyaz yada beyaza yakın bir rengi var mıdır? Nissan servis konusunda görüşleriniz nelerdir temmuzda garanti bitiyormuş servis değişim yapar mı garanti kapsamında? Saygılar. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) İslenmeyi sizde görebilirsiniz.Merceğin camına baktıgınızda grı görünüyor ise ve yaktığınızda önden değilde kenardan bakınca bunu daha net görebilrisiniz.İslenme yok ise zaten temiz bir cam şeffaflık halini görebilirsiniz. H sınıf halojen ampul yerine yapılmış xenon türevleri için markalar oem değildir.X marka bu sınıfta Philips ten iyi diyenlerede şaşırmak ile beraber çevrede yer edinmiş olabilir bu başka konudur. Google amcada fiyat araştırması epeyce çeşitli çkabilir bakmanız gerekiyor. Servis olayı için mecburen onlara sormak gerekiyor.Onların adına yorum yapmak sizi yanılmak olur. Sizin önceliğiniz resim ekleyebilirseniz o resim üzerinden analiz edebilmemize yardımcı olmanız ve her şekilde güzel bir far ayarı.Linkteki konuyu iincelerseniz sizde bunu anlayarak far ayarı hakkında kısmen bilğilenmiş olursunuz. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/?page=3#comment-75123 4 saat önce, Sırrı Polat yazdı: o zaman bu japonlar da işi cıvıttı , biz japonları sağlam ve sorunsuz işçilikleri ile tanırız , bir ara avensis t25 kasa araçlardaki xenon merceklerde islenme ve kararma sorunu olmuştu , geçen gün 2006 model bir avensis farı açtım araç 10 yıllık evet onda islenme ve kararma vardı (ama yanma yoktu) , araç 10 yıllık idi , ama 2 yıllık bir araçta , bir japon aracında olması dediğim gibi beklediğim birşey değil , olmaz mı olabilir , bana sadece uzak ihtimal geldi , Benim görüşüm bunun kalite ile alakası 1.derecede olmadığı yönünde. 17 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 17 Haziran 2016 Yazar Paylaş 17 Haziran 2016 Oktay Bey fotoğrafları en kısa zamanda yüklemeyi planlıyorum malum ramazan ayındayız misafir eksik olmuyor sağolsunlar. Ayrıca far ayarı kötü olsa bile görüntünün net olmaması bariz bir sorun. Değiştirme/yenileme konusunda Xenon değil de osram night breaker plus önerdiler sizin tavsiyeniz nedir? Aşağıdaki fotoğrafı netten aldım örnek vermek amaçlı, kısa farlarımın görüntü olarak soldaki gibi olmasını istiyorum sanırım osram night breaker plus heralde. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Ampul konusunda tecrübem yok.Satış ilanları resimlerine asla kanmayınız. Altta tecrübe edinilerek yazılmış konular var inceleyiniz. http://www.geceucusu.com/forum/8-halojen/ Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Kendi yaptığım testtir. Arada fark var evet ama sizin paylaştığınız fotodaki gibi değil asla. 1 Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 17 Haziran 2016 Yazar Paylaş 17 Haziran 2016 Mustafa bey paylaşımınız için teşekkür ederim, benim arabanın kısa mercek farları H11'miş bu ne anlama geliyor bilmiyorum ama belirteyim dedim, acaba bahsettiğim sorunların çözümü olarak osram nb plus mı önerirsiniz xenon mu? Bunlar Oktay Beyin istediği fotoğraflardan birkaçı duvar fotoğrafı çekmeye fırsatım olmadı ama alel acele şunu çektim bilmiyorum yeterli olur mu. Tabi burdaki mesafe 10mt den azdır sadece konunun ciddiyeti için ale acele çektim daha iyisi mutlaka gelecektir. Saygılar. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 İslenme çok denemezsede epey mevcut görünüyor. Sol far çok çok aşağıda.sağ far ideal seviyede.Sol farda aynı hizaya gelince fark edecektir. 1 Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 18 Haziran 2016 Yazar Paylaş 18 Haziran 2016 Islenme için mercek değişimi mi yapmak gerekir bakımı temizliği olur mu? Sadece sol farı nasıl ayarlıcaz elektrikçiler yapabilir mi servise mi gitmek lazım? Birde ayarlansa dahi dikkat ettiyseniz duvara kadar olan kısım karanlık en uç nokta aydınlık bende öyle bi sorun var, ışıksız bir yolda kısa farları açtığımda o yere düşen nokta aydınlık ve araca kadar olan geri kalan kısım karanlık böyle değişik bişey neyin nesiyse. Benim derdimin çaresi nedir hocam ☺️ Saygılar. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 (düzenlendi) Mete Han bey öncelikle far ayarınızı yaptırın. Farlarınız ayarsız ve bu aydınlatmayı çok etkiliyor. Hatta size tavsiyem sanayide ayarlatmak yerine forumda anlatılan şekilde yapın. Oldukça basit bir işlem. Ayardan sonra yine memnun kalmazsanız bence ampullerinizi Osram NBU ile değiştirin. Oktay hocamında dediği gibi xenon tavsiye etmiyoruz. Hala istediğinizi alamazsanız en güzel ve garanti çözüm bi-xenon dönüşümü olur. Bu arada H11 aracınızın kısa far ampul tipi. Osram NBU H11 tipinde bulunabiliyor mu bilmiyorum. 18 Haziran 2016 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 18 Haziran 2016 Yazar Paylaş 18 Haziran 2016 Mustafa Bey o bahsedilen far ayarını yapabileceğimi hiç sanmıyorum Osramın h11 var baktım. Xenon neden tavsiye edilmiyor sebebi nedir? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 Far ayarı yapan ve aracını gösterdiğin yer neresi ise oranın mutlaka tanıdığı vardır gidip ayar yaptırarak aynı yerde duvara karşı farları yak ve her 2 farın sola uzanan alt çizgisi üst üste binipte düz çizgi oldu ise tamamdır.Aynı şekilde zaten sağ üste uzanan çizgide hizaya gelir. Merceğin değişimine gerek yok.Öyle bir işleme kalkışırsanız bi-xenon mercekten başka mercek için niyet etme. Bu araçlarda hb serisi yokmuydu?Yanılıyormuyum. Ampulü sökerseniz üzerinde kodu yazar ona bakarak alım yapınız. Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 18 Haziran 2016 Yazar Paylaş 18 Haziran 2016 Oktay Bey ilginiz için teşekkür ederim, Hb serisinden kastınız nedir inanın bilmiyorum beni bu konuda mazur görün gerçekten bir bilgim yok daha önce farlarla ilgili hiçbir işim olmamıştı.. Bugün bir abimle akşam kısa bir tur attık o da bana hak verdi gerçekten kör gibi gidiyoruz dedi uzunlar Xenon saniyodum ben ama abim bunlar Xenona hiçbir benzemiyor dedi birde sizlerin Xenon tavsiye etmemeniz üzere kısa ve uzunları komple yenilemeyi düşünüyorum hafta içi vaktim olursa sisler dahil hepsini sarı halojen far yaptırcam nasip olursa. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir sarı halojen konusunda? Bundaki sebebim hem muayenede sök tak derdim olmasın hem de yağmurda karda canım sıkılmasın. Bu arada islenmenin çözümü nedir Oktay Bey? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 Şu an zaten hepsi halojen olarak görünüyor.Far ayarı yaptırmanız şart.Ayarlayınca düzelecek.Şu an sadece sağ taraf aydınlık şekilde gidiyorsunuz.sol taraf karanlık. Hb yi size sormadım.Lakin Japon araçları bu seride ampul kullanıyor.Fakat bazı araçlara Avrupa ile ortak yapılıyor bundan dolayı Avrupa araçlardaki ampul kodları ile takılabiliyor.Bundan dolayı ayrım var. Farların oem ampulleri her daim far ayarı iyi ise idealdir.Ha aydınlatma yetersizdir bu durum ayrıve çözümüde yine oem ürün olan bi-xenon sistemdir.Bunların haricindeki çözümler maalesef üzüyor. İslenmenin çözümü yok.Kullandıkça bu olacaktır.Kullanıma görede değişiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 Sizin sorununuza çözüm güzel bir far ayarı ve Osram NBU ampul bence. Temizlik isteyecek kadar kirli olduğunu sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 20 Haziran 2016 Yazar Paylaş 20 Haziran 2016 Mustafa Bey ilginiz için teşekkür ederim, Önce bie ayar yaptırıp daha sonra ampul değişikliğine gidebilirim ama nedense bunlar içime sinmedi komple hepsini değiştirmeyi planlıyorum nasipse. Ampulleri halojen düşünüyorum bu sınıf içerisinde en kaliteli ve net ampul hangisidir? Philips falan da var mesela, osram bunların içindeki en iyisi mi? Oktay Bey belki bunaltıyorum kusuruma bakmayın ama merceklerin islenmesi konusunda, temizliği mümkün değil midir? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 (düzenlendi) Temizliği farlar açılarak yapılabilir.Temizlik gerektirecek aciliyet gibi bir durumu yok ve sakın elletmeyiniz.Temiz olsun diyede girişimde bulunmayın ve Far içine sıvılı temizlik falanda yaptırmayınız. Ampul değişimine gerek yok desemde değişmenizde sıkıntı yok. 20 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Han Özkök 25 Haziran 2016 Yazar Paylaş 25 Haziran 2016 Tekrardan merhaba, Bugün makineyle far ayari yaptırdım ama yine olmadı sanırım sağı indirdim solu da kaldırdım dedi sonuç bu, sol yine aşağı kaldı sanırım. Bir de ilginç olan bişey daha var ortada bir ışık hüzmesi var neyin nesi onu anlamadım Bkz; en iyisi bunu kendim öğrenip yapmak heralde. Ya da ayar yaptırmaya gittiğimde ustaya tam olarak ne demeliyim sağı indir solu aç gibisinden, umarım anlatabilmişimdir. Son haliyle tekrardan ampulleri değiştirmemi önerir misiniz Philips in %130 varmış bu konudaki görüşünüz nedir? Saygılar. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 (düzenlendi) İlğinç bir durum yok.Sol farın odak ışığını yolda görüyorsun. İlk resimdeki ayardan hiç bir farkı yok ki?Bu ayarı makinada düzğün görebilmek mümkün değil diye düşünüyorum. Sol far sağ farın sola uzanan çizgisi ile paralel hale getirecek.Ayar resimdeki gibi olacak. Ampul değişim kararı size kalmış. %130 denilen olay benim görüşüm.Ampul renk tonu beyaz olduğu için elde edilen kısmi lümen değeri ile alınan performanstır. Beyaz ve soguk beyaz ışık günışığı tonundaki lümen degeri arasında %30 varan ışık gücü sağlar.Bu beyaz ışık kış şartlarında asfaltta belirtilen o değer size kayıp olarak döner.Yaz aylarında normal kullanımda sıkıntı olmaz. Olay sadece renk farkı ile oluşan ve bence pisikolojik bir olgudan ibaret.Normal ampulden vazgeçilmemesini tavsiye ederim. 26 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts