Hakan Çelik1679652668 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 Merhabalar iyi akşamlar. Herkese iyi forumlar. Araştırmalarımda bu forumu gördüm ve konu açarak daha hızlı bi sonuca varacağımı farkettim. Olayı özetleyeyim hemen Aracım bmw e90 2006 model ve halojen farlara sahipti. Bende sağ ve sol olmak üzere far takımı aldım sıfır aldım zkw aldım. Bu akşam araca taktırdım. Fakat araçta normal angel açıyor ilk aracı çalıştırdığınızda mercekler de yanıyor fakat 3-4 saniye sonra ya sönüyor yada merceğin içinde dalgalanmalar oluyor. Yere gelen ışığa baktığınızda ışığın dalgalandığını görüyosunuz. Kablo olayı ile bixenon da aktifleştirdik. 1-2 selektörden hemen sonra aynı şekilde sönüyor. Selektör atmasanız bi süre durup sonra sönüyor. Sağ sinyal açınca kısa devre var sanırsam çok hızlı sinyal yakıyor solda bişey yok. Neden mercekte öyle sorunlar yapıyor olabilir? Her iki mercekte de aynı sorun var. Sol çok kapanıp açılıyor sağa nazaren. Tanıtma olayı denildi, kim yapar ne kadara yapar bilgi toplamak istiyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Halojen far ampul söküldüğü için korumaya geçiyor,Role tertibatı uygulanması gerekiyor. Yazılımla bi-xenon aktifinden sonra da sanırım yeni farın soket yapısında farklılık var ise sıkıntı devam edebilir.Halojen far ile bi-xenon far soket pin sıralaması farklı oluyor. sinyalde ise ampuller eski fardaki ile yeni fardakiler aynımı?Sag sinyale baglı diğer başka sinyal bölümlerindeki ampulleri kontrol edin.Birisi patlak ise yine bu hatayı yapar.Kontrolü lazım.başka bir şey araç kontrol ünitesi ampul akımı yetmiyorsa bu sorunu yapabilir.Başka bir etken genelde olmuyor. 4 Yorum bağlantısı
Hakan Çelik1679652668 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Oktay abi, yazılımda bir kaç değişiklik yapıp farı ecuya tanıtmam gerekiyormuş. Bunu da denedikten sonra yinede aktif olmazsa dediğin şekilde uygulicaz. Yorum için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Haziran 2017 Paylaş 22 Haziran 2017 (düzenlendi) Forum üyemiz Sırrı arkadaşımızın aracılığı ile Bmw 3 sersi halojen sıfır far içine Hella bi-xenon mercek,Bosch gen5 balast,D1s xenon ampul,Eski kasa Bmw far şapkası kopyası olan yan sanayi mercek şapkasını ideal şekilde çalışması yapmak Rabbimin izni ile kısmet oldu. Farın orijinal angel tepesi Mercek şapkasının üst kısmına teması ile mecburi düzeltmeler yapıldı.Angel orijinal ampul yerine beyaz cree led ide Sırrı arkadaşımız bilahire,arıza ışığı modulünüde yaparak montesini yaptı. Araç üzerinde resim şu an için yok.Gelir ise bilahire eklenir. 22 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 (düzenlendi) Merhabalar abilerim kardeşlerim. 2007 Model BMW e90 Premium D1S Bi-xenon'lu aracımın dün itibari ile xenon ampullerinden birisi önce gidip gelmeye başladı sonra da tamamen pembeleşti. Tahmin ediyorum içinde bulunan xenon gazı bitti. Doğru mudur ? Ampulum pembeleşmeden önce de, aydınlatmadan çok memnun değildim. Aydınlatma zayıftı ve kesilme çizgisi net değildi. Bundan dolayı ampulu ve mercekleri elim değmişken tümden değiştirmek istiyorum. Sizce Clearlens takmalımıyım ? Clearlens nedir? Nereden ne kadara temin ederim? Ve montajı kolay mıdır ? Clearlens tavsiye etmezseniz, sadece mercek değişimine gireceğim (ZKW marka). Mercek değişimi için farın ısıtılıp açılması gerekir mi ? Yoksa ön camın tırnakları açılıp mercek kolayca değiştirilebilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 24 Ekim 2017 tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 (düzenlendi) Pembeleşme ile oluşan hata Osram serisinde sonu geldiğini gösteriyor.Gaz bitti yada başka bir sebep önemini yitiriyor. Mercek zkw ise diğer kullanılacak bi-xenon mercekleri bire bir montaj yapma şansınız yok.İllaki montaj delik kısımları ve mercği sökmeden çizgi almanız şart.Çizgi almadan takılınca çizgi dogrusu ve kesilme çizgisi tutmayacak. Clear lens ile uğraşmanızı tavsiye etmem.Uğraşacaksanız mercek seçimide dahil aklınızdaki sorular için Linklerdeki konulara göz atınız.Daha önce uğraşan aradaşlar konuyu görünce yazacaktır. Far açılması hakkında tespit sizin elinizde olacak.Isıtınca yumuşuyorsa cam kanalı etrafını boyluca ısıtarak tornavida ile açabilirsiniz.Silikon yumuşamıyorsa bölü bölüm ısıtarak tornavida yardımı ile açamnız gerekir.Şansınıza contalı tipse tırnaklarını çekince rahatça çıkacaktır. 24 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 @Hüseyin Semizark Tüm xenon ampuller ömrünü tamamladığında pembemsi bir renk tonunda yanar ... Mercek değişimi E55 yada Dot Bosch ile yapılacaksa Clear lens kullanılabilir , İntemo tercih edilirse gerek yok ... Malesef E90 farları E46 lar gibi klipsli değil ısıtılarak yada kesilerek açılmak zorunda , ayrıca sistem afl li olduğundan ince bir işçilik gerektiriyor ... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 18 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: @Hüseyin Semizark Tüm xenon ampuller ömrünü tamamladığında pembemsi bir renk tonunda yanar ... Mercek değişimi E55 yada Dot Bosch ile yapılacaksa Clear lens kullanılabilir , İntemo tercih edilirse gerek yok ... Malesef E90 farları E46 lar gibi klipsli değil ısıtılarak yada kesilerek açılmak zorunda , ayrıca sistem afl li olduğundan ince bir işçilik gerektiriyor ... Mahmut bey ilginiz için teşekkür ederim. Mercek olarak e55 yada dot Bosch mercekleri hiç duymadım. Mercek değiştirmek veya hem mercek değiştirip hem de clear lens yapmak konusunda iscilik kolay olacaksa elim değmişken herşeyi yapacaktım. Ancak Oktay hocamın söylediğinden anladığım kadarıyla Clearlens biraz zor olacak. Bu durumda, kesme biçme yapmamak ve iscilikle uğraşmamak için aracın kendi farlarındaki, yani ZKW marka çıkma lens alıp takacağım. Verdiğiniz şema için teşekkür ederim ama, şemadaki far 2009 sonrası makyajlı E90 ların led sinyalli farları. Bendeki araç makyajsız ve adaptif te yok. Sadece bi xenon D1s ampullu ve sanıyorum gen 5 balastli. Ancak gene de sanıyorum benim farlarimda da klipsli yapı yoktur. isitarak açmak gerekecektir. İşinin ehli bir usta bulursam isitarak actirabilirim. Ancak yaşadığım yerde Denizli'de bulmanın zor olacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 (düzenlendi) Açacaksanız zkw ile hiç uğraşmayın. İdeal en kolay montajı hella bi-xenon ile yapabilirisiniz.Yada İntemo az bir şey daha uğraştırabilir lakin kesinlikle deger.Sellektörün tadını fazlası ile yaşarsınız.aydınlatması zaten kendini kanıtlamış mercekler. Zkw mercek kapagı tırnakları farklı,iç alanı Hella mercek için 1mm falan boşluk kalacak şekildedir İntemo içinse 3 mm den fazla boşluğu olur.Kırmızı yada bulursanız siyah rtv silikonla yapıştırabilirsiniz. 24 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 (düzenlendi) 24 dakika önce, Hüseyin Semizark yazdı: Verdiğiniz şema için teşekkür ederim ama, şemadaki far 2009 sonrası makyajlı E90 ların led sinyalli farları. Bendeki araç makyajsız ve adaptif te yok. Sadece bi xenon D1s ampullu ve sanıyorum gen 5 balastli. Ancak gene de sanıyorum benim farlarimda da klipsli yapı yoktur. isitarak açmak gerekecektir. İşinin ehli bir usta bulursam isitarak actirabilirim. Ancak yaşadığım yerde Denizli'de bulmanın zor olacağını düşünüyorum. Bmw E90 3 kasada kullandığı xenon ZKW D1S farların tamamı adaptif , far üzerinden parça kodu verirseniz kontrol edebiliriz . Birde merceksiz halojen farlar var E90 3 kasada onlar Valeo marka ... Sizin farlarınız bu değil mi ? OEM parça kodu ... Manufacturer Part : 63117161669 Alternate Part : 6948180 (Xenon Control Unit), 7189312 (ALC) Kullanıldığı ve uyumlu olduğu modeller ... Fitment / Applications: BMW 3 Series (E90,E91) 323i Sedan 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 BMW 3 Series (E90,E91) 325i Sedan 2004, 2005, 2006, 2007 BMW 3 Series (E90,E91) 325xi Sedan 2004, 2005, 2006, 2007 BMW 3 Series (E90,E91) 325xi Wagon 2005, 2006, 2007 BMW 3 Series (E90,E91) 328i Sedan 2006, 2007, 2008, 2009 BMW 3 Series (E90,E91) 328i Wagon 2004, 2006, 2007, 2008, 2009 BMW 3 Series (E90,E91) 328xi Sedan 2006, 2007, 2008, 2009 BMW 3 Series (E90,E91) 328xi Wagon 2006, 2007, 2008, 2009 BMW 3 Series (E90,E91) 330i Sedan 2004, 2005, 2006, 2007 BMW 3 Series (E90,E91) 330xi Sedan 2005, 2006, 2007 BMW 3 Series (E90,E91) 335i Sedan 2006, 2007, 2008, 2009 BMW 3 Series (E90,E91) 335xi Sedan 2006, 2007, 2008, 2009 24 Ekim 2017 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 (düzenlendi) Mahmut hocam, aracım bu resimdeki gibi çift mercekli değil. Zaten uyumluluk listesinde de 320d verilmemiş, sizin verdiğiniz resimdeki farlar 323i den 335i ye kadar olan serilerde var. Bendeki far ise alttaki resimdeki gibi. Kısalar mercekli, uzunlar halojen. Ancak kısalarin bi xenon özelliği de var, uzunları yakınca hem halojen yanıyor, hemde kısalarin perdesi açılıyor. Doğru anlıyorsam adaptif far yukarı aşaği ve sağa sola da dönebiliyor. Ben farlarımin sağa sola döndüğünü hiç görmedim. Ancak yukarı aşağı ayarlama yapıyor. Sanırım parça kodu da 63117161668 Farı henüz sökmediğim için parça kodu vermem mümkün değil ama BMW VIN kodu verebilirim isterseniz. 24 Ekim 2017 tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 18 saat önce, Oktay Toker yazdı: Pembeleşme ile oluşan hata Osram serisinde sonu geldiğini gösteriyor.Gaz bitti yada başka bir sebep önemini yitiriyor. Oktay hocam, Bu araçlarda Orjinal kullanılan ampul Osram marka mıdır ? Tam olarak hangi modeli ? Yeni ampullerim için Osram CBI serisi aklımdaydı, sanırım 5500 Kelvinden başlıyor. Ancak görüş alanı ve gece yolculuğu benim için önemli olduğundan dolayı 4300 veya en fazla 5000 Kelvinlik ampul kullanmaya karar verdim. Forumda ampul seçimi ile ilgili bölümü baya okudum ama, Osram ve Philips 4300 arasında bir karar veremedim. Sizce Osram mi Philips mi 4300K tercih etmeliyim ? Güvenilir ve sahte satmayan bir site tavsiyeniz var mıdır ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 (düzenlendi) Oem ürün olduğu sürece ben şunu alın demem yanlış olur.Diyebileceğim sıfır yerine hurdacılardan iç göbegi temiz orijinal farlardan sökülme xenon ampul almanız.İlanlarda arkadaşlar ile irtibata geçebilirsiniz.Takım almanız iyi seçenek olur. Sıfır almak için niyetiniz varsa bu markaların bayisini bulup almanız olur. Osram cbi hariç her şekilde güzel 4300k tonu veriri.Philips biraz daha beyazımsı oluyor tabi kodlarına görede değişiyor. 25 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürhan Kıllıer 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 Hocam mercek var üzerinde bunun yerine bi xenon mercek takabilirmiyiz.Bu ölçüleri bilmediğim için yardım istedim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Ekim 2017 Paylaş 29 Ekim 2017 On 25.10.2017 at 15:55, Gürhan Kıllıer yazdı: Hocam mercek var üzerinde bunun yerine bi xenon mercek takabilirmiyiz.Bu ölçüleri bilmediğim için yardım istedim. İliğili konuda ve mercek seçimi konusunda bilği verilmişti.Aynı far üzerinde çalışma örnegide mevcut,bire bir aynı merceğe göre bi-xenon mercek şansınız yok.İşçilik için emek şart. Yorum bağlantısı
Alpaslan Aslan 1 Kasım 2017 Paylaş 1 Kasım 2017 Herkese Selamlar, e90 lci 2012 model 3.20d araca sahibim.Farlarım fabrika çıkış halojen.Hem görüntü olarak hemde sürekli ampül patlamasından dolayı bir işe kalkıştım. 2 adet orjinal E90 LCI xenon mercekli far aldım 2 Adet philips d1s 12v 35w ampül aldım 2 Adet xenon far balast aldım. 2 adet LCI Led sinyal modülü aldım. 2 adet H8 Ampül aldım. Balastlar oem bmw group.Led sinyal modülü de öyle. Geçen gün tamponu sökmeden önce halojen fardan soketi çıkarıp yeni aldığım farlara soketi taktım.H8 ampülü d1s xenonu ve d1s balastı yerine montajladım.Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Yeni fardaki angellar yanıyor hatta otomatik seviye ayarı çalışıyor ancak d1s ampül çalışmıyor.Yani xenon hiç aktif olmuyor ne uzun ne kısa tepki yok. Acaba balastlar da mı sıkıntı var 2 adet balastıda 2 adet d1s ampulü de kombinasyonlarla denedim hiç tepki yok Balastla d1s arasında kabloda mı sıkıntı var diye düşündüm 2 fardada denedim tepki yok aynı şekilde.Balastlar çok pahalı ve yenisini alıp veya çalışanı alıp deneyemiyorum. Acaba kodlama veya kablolarda herhangi bi modifikasyon mu gerekiyor? Benim deneyimlediğim balastlara ve d1slere hiç enerji gitmediği.Bir aksilik var ama işlerimin yoğunluğundan deneyemiyorum. Dışarıdan kaynakla 12v vererek balastları deneme şansım var aslında ama hangi numaralı pinlere + - vereceğim ? Baya para harcadım ve xenonlar çalışmıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Kasım 2017 Paylaş 2 Kasım 2017 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Aldığınız far soketindeki pin sıralaması ile aracın orijinal far soketindeki pin sıralamasında şase pinleri farklı.Xenonlu modellerde şase haricen verilir.Bunu tespit edip soket pin uyarlamasını yapmanız lazım.Halojen ve xenon far soketleri birebir tak çalıştır olmaz.Alınan far afl model ise afl motor pinleri sıralamayı değiştiren unsur oluyor.Balast veya xenonlarda sorun bence yok.sorun soket pinlerindeki sıralamada.Bunuda karşılaştırmalı ölçü aleti ile bulacaksınız.İnternette modele göre pin sıralamasını belki bulabilirsiniz.Ezbereden burdan şu pinler dememiz zor. Ayrıca pc ye baglayıp xenon seçenegini seçmeniz lazım bunu yapmazsanız araç çalışınca xenonlar yanıp söner ve araç arıza ışığını yakar 2 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alpaslan Aslan 2 Kasım 2017 Paylaş 2 Kasım 2017 Hoşbuldum, İlginize teşekkürler aşamaları özellikle yazmak istiyorum gerçekten doğru düzgün bilgi yok hiçbiryerde.Farlar afl olandan değil. Pin sıralamasını internette bulamadım. Tüm kaynaklar Lci olmayan halojen modelden lci xenona dönüştürmüş oda bana yaramıyor. Bugun kodlama için INPA K-DCAN ELM327 bmw usb kablo sipariş verdim yarın elimde olur.Kodlamayı anlatan yabancı forumlar var anladım . Yapacak bir arkadaşta buldum ama sadece kodlama ve kablolama işlemine 1500tl istedi.Frm modülü de değişmesi gerekiyor dedi 1500tl de o.İşçilik inanılmaz yüksek.Yabancı forumlarda ise sadece kablolama ve kodlama ile çözüleceği yazıyor.Pin 5 ve Pin 6 yı birleştirip .Pin 2 bende boş oradan topraklama kablosu çekilmesi söylenmiş.Tam emin olmadan birşey yapmak istemiyorum.Aracın üstündeki FRM modülüne bakacağım onun koduna göre araştırma yapacağım.Ölçü aletiylede bakacağım.Gelişmeleri yazarım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Kasım 2017 Paylaş 2 Kasım 2017 Net konuşmak istemem bu araçlarda tecrübem yok lakin mantık dahilinde okuduğum e tecrübe ediilmiş bilği doğrultusunda aktarmaya çalışıyorum.İlk başta kodlama vesaire benim bildiğim olmayacak.Yapılacak işlem pc baglantısı ile ilğili menü bulunup aktif edilecek.Burdaki amaç far kontrol ünitesindeki halojen ampul degilde xenon olarak kullanılmak istendiğini işaretlemek ve halojen ampul arızasını bertaraf etmektir.Buna kodalama diyoprlarsa bilmem.Modullerle falan uğraşılacak bir durum yok diyebilirim. Zaten otomatik yükseklik orijinalinde mevcut bunlada uğraşmanıza gerek yok yağılacak olan balast voltaj pinlerini eski fardaki kısa far halojen ampul soket pinlerine eşitleyip baglantıyı yapmanız ve pc ile menüden aktif etmeniz.Önceki mesajımda yazdığım gibi şase kablosu balast ucuna sokette karşılaştırması ile belirlenip ona göre baglantı yapılacak adamlarda pin no vermiş bence siz ölçü aleti ile eski ve yeni far soket karşılaştırması yaparak işlemi uygulayın en dogrusu bu olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Alpaslan Aslan 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 Herkese Selamlar, Kablolama fırsatını haftasonu buldum.Ölçü aleti ile araç şasesi ve xenon gövdesini ölçtüğümde voltaj gördüm.Araç Şasesine xenon balastının gövdesinden kablo çektim öncelikle.Xenonları yaktığımda Kısa xenonlar yandı.(araç arıza ışığı yaktı). Uzun farlar halen çalışmıyordu.Sonrasında Pin5 ve Pin 6 yı jumperladım.Tekrar denedim ve sistem çalışmaya başladı. Şase kablosunu pin 2 den de alabilirdik ama ben dışarıdan aldım sebebi Pinler çok Sıkıntılı ve uygun soket 2 adet vardı elimde 2 far için pin5 ve pin6 yı jumperlamak için kullandım. Pin 5 ve Pin 6 yı birleştirken giriş yerinden mesafe bırakarak 2 kabloyu lehimledim ve büzüşmeli makaron ile etrafını kapattım. (Sonradan aklıma geldi lehimlemek yerine geçmeli tırnaklı birşey alırsanız onunda daha da güzel olur ).1 gündür kullanıyorum aktif olarak sadece araç arıza veriyor lambalar arızalı diye başka bir problem olmadı.(Farlar uzun yolda 2 saat çalıştı bir problem yaşamadım.). Birkaç resim ekledim herkese yardımcı olmak adına. NOT:Şaseyi aldıktan sonra arasını ölçün voltaja bakın.Şaseyi aracın iyi biryerinden almanız gerekmekte. Ben tamponu kendim söktüm 2,5-3 saatimi aldı liftt olmadığı için baya zor oluyor tavsiye edilmez Arıza kodlarını gidermek için kodlama gerekiyor onu daha yapamadım vaktim oldugunda onuda detaylı olarak yazacağım. Son olarak maliyeti yazayım 2 adet çıkma far e90 lci mercekli 650*2= 1300TL (Far ilanlarını takip edin çıkmacılar 900tlden aşağıya vermiyorlar) 2 Adet led sinyal modülü 450*2= 900tl 2 Adet H8 Osram ampül = 47TL 2 Adet d1s 6000k philips ampül: 245TL 2 Adet Xenon balast = 33*2= 66$ (Türkiyeden alırsanız balastın tanesi çıkmacılarda 500TL civarı. Aliexpressden aldım 15 günde sorunsuz geldi.) Toplamda 2392TL + 66$ a halloldu. Biraz uzun oldu ama inşallah yapacak arkadaşlara yardımımız dokunur. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 (düzenlendi) Elinize sağlık. Led sinyal modulü neymişte o kadar pahalı.Farların orijinal modulümü yoksa elde yapmamı?Resmi var mı? Bana kalırsa gereksiz. 5 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alpaslan Aslan 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 Baya komplike bi parça.Kasası bulunsa modülün, devresi ve ledlerini yapmak çok zor değil. Yurtdışındaki sitelerdede ürünü uyguna bulamadım bir türlü. Ürünün borusan satış fiyatı tanesi 875TL.Çıkmacılarda 750 tl den veriyorlar.İstanbulda bi satıcıdan aldım uyguna araştırmalar sonucu.Soyuyorlar açık açık Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 (düzenlendi) Farklı bir şey diye anlamıştım.Bu komple led tabanı ise tamamdır ve mecburen gerekli 5 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Kasım 2017 Paylaş 12 Kasım 2017 Güzel çalışma olmuş elinize sağlık sinyal modülünü uygun almışsınız ebay de çifti 400$ dan başlıyor . Farları xenon olarak ecu ya tanıttığınızda araç arıza ışığı da yanmayacak ... Yorum bağlantısı
Recommended Posts