Mustafa Doğan1679652641 8 Ocak 2016 Paylaş 8 Ocak 2016 merhabalar aracımı yeni aldım.farlarım mercekli. selektör yapınca yandaki halojenler yanıyor. galiba bi zenon özelliği kapalı. ama sorunum o degil. mercekli farların renkleri farklı yan biri beyaz diğer sarımsı yanıyor. ampülleri değiştirmeyi düşünüyorum. ama han ampülü takacağımı blyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 8 Ocak 2016 Paylaş 8 Ocak 2016 Bütçeniz var ise osram cbi ampullerini tercih edin.5500k renk tonunda mavimsi beyazımsı gibidir ve değişim için çift ampul alınması gerekir. Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan1679652641 8 Ocak 2016 Yazar Paylaş 8 Ocak 2016 (düzenlendi) D2S D1S Ben anlamam bunlardan. tam bi ismi varsa söyleyin. araç bi xenon ama uzunlar ayrıca yandaki ampulden yanıyor. onun ayrı bir programlaması varmıs galiba .bu dedğiniz bi xenon mu. 8 Ocak 2016 tarihinde mustafa DOĞAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 8 Ocak 2016 Paylaş 8 Ocak 2016 e90 bi xenon olan modeli ise içteki halojenlere yüksek lümenli ledlerden takarsanız renk farkını büyük oranda giderirsiniz. Farlar kapalıyken halojen yanıyor, açıkken ikisi birlikte selektör yapıyor sanırım daha önce incelemiştim bir arkadaşımın aracında. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan1679652641 8 Ocak 2016 Yazar Paylaş 8 Ocak 2016 halojenlerin sarı olması sıkıntı değil. bi zenon olup olmaması da o kadar sorun değil benim için. şu an farlar aydınlatmıyor yeterince. içine ne takmam lazım xenon olarak. Yorum bağlantısı
Semih Tunca 8 Ocak 2016 Paylaş 8 Ocak 2016 Muhtemelen mercekleriniz kirli ve ampülleriniz yıpranmış durumda Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 On 08.01.2016 at 09:36, mustafa DOĞAN yazdı: merhabalar aracımı yeni aldım.farlarım mercekli. selektör yapınca yandaki halojenler yanıyor. galiba bi zenon özelliği kapalı. ama sorunum o degil. mercekli farların renkleri farklı yan biri beyaz diğer sarımsı yanıyor. ampülleri değiştirmeyi düşünüyorum. ama han ampülü takacağımı blyorum Kısa farlar açıkken duvarın 5 metre gerisinden bir foto gönderin bakalım. Yorum bağlantısı
Alperen Akkus 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Aracı yeni aldım arkadaşlar ilk gun ekspertiz servis derken ikinci gün notere gittik ilk gun araçtaki xenon beyin hepsi varken ikinci gün eve geldigimde ışıkları yakmamla hepsinin yalan olduğunu gördüm allahtan farlar duruyordu adam iyi dolandirdi neyseki arabada tek sorun xenon ampul ve beyin sıkıntısı çıktı şimdi bir set halinde alicam kismetse sadece mercek olana alicam onlarda h7 m tec silver 6000k h7 set buldum internette bilgisi olan var mı işimi görür mü:) 202500cd 3200 ld yaziyor Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) Hoş geldiniz ve Aracı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.Far için ise geçmiş olsun. Bildiğim kadarı ile bi-xenon mercek mevcut ve bahsettiğiniz kit zaten tavsiyemiz olmasada D2s veya D1s xenon takımı kullanıldığı içinde uymaz. Balastıda söküldü ise far altında delik var demektir.Toz alır ve far içi epey sıkıntılı hale düşer. 17 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alperen Akkus 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Bi xenon degil uzun kisa ayri evet delik var farin altinda sadece kisa far mercekli ne onerir siniz ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 5 saat önce, Alperen akkus yazdı: Bi xenon degil uzun kisa ayri evet delik var farin altinda sadece kisa far mercekli ne onerir siniz ? Bu far modeline göre hesplı şekilde oem xenon kitini bulmanız zor değil.Önerimiz sağlıklı ve bir defada sorunu halledebilmeniz için ilk önce buna yönelmeniz. Yorum bağlantısı
Alperen Akkus 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Oktay hocam oem beyin far 1500 tl benim o kadar para veremem hocam m tec o kadar kötü mu yorum yapmadin da Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) 7 dakika önce, Alperen akkus yazdı: Oktay hocam oem beyin far 1500 tl benim o kadar para veremem hocam m tec o kadar kötü mu yorum yapmadin da Far takımından bahsetmiyorum ki? Balast ampul takımından bahsediyorum.Aracın far modeli belli.Bu far modeline uyumlu balast ve xenon ampul versiyonu aranacak. Ayrıca bu farda D1s mi D2s mi kullanılıyor buna göre siz arayışa girmelisiniz http://www.geceucusu.com/announcement/1-merceksiz-farlara-xenon-tak%C4%B1lmas%C4%B1-ve-h1h4h7-tipi-xenon-kitlerle-ilgili-mesajlar/ 17 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alperen Akkus 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Ben en iyisi araca hangi far olacağını bir elektirikciye giderek sorayım:) ds1 ds2 bilmiyorum ben Far modeli belli diyorsun ua hocam sadece h7 yaziyor ben nasil far tipi arastirayim? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Farların üzerinde etiketi mevcut.Ya resim yada üzerinde yazanı aktarırsanız bizde araştıralım.Aracın modeli ve yılı tam olarak nedir? Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 8 saat önce, Alperen akkus yazdı: Ben en iyisi araca hangi far olacağını bir elektirikciye giderek sorayım:) ds1 ds2 bilmiyorum ben Far modeli belli diyorsun ua hocam sadece h7 yaziyor ben nasil far tipi arastirayim? şöyle biraz resim paylaşsanız belki anlaşılır , önden farın resmini , farın arkasından merceğin resmini , balastın yuvasını vs resimlerseniz fikir edinebiliriz. Yorum bağlantısı
Alperen Akkus 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 Araç 2006 model 320i ama farlar değişmiş orjinal değil takılan farin modeli etiketi var sadece ben h7 ampul biliyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 (düzenlendi) Farlar yan sanayi.Başta dediğiniz gibi h7 mercekli.Performansı çok düşük olan mercek kullanılıyor.Farın ayarı çok zor yapılan versiyon ise sabır ile düzgün ayar kesinlikle şart.Şu anki hali ile 10 metre civarından resim ekleyebilirseniz iyi olur. Bu mercekte egerki sizden öncede xenon kullanıldıysa zaten sorun olma ihtimali yüksektir ve tavsiyem xenon için mebla harcamayın. 18 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alperen Akkus 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 oktay hocam ne yapayım sizce 6000k lık uygun bir xenon kit mi alayım ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 Gerekli yöntemi ve ikazlar yazıldı,tavsiyeler olundu.Karar size kalıyor. Yorum bağlantısı
Burak Topçuoğlu 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 (düzenlendi) Merhabalar, 2011 model Bmw E90 Lci aracımda resimdeki gibi orjinal halojen farlar mevcuttur Aracıma xenon taktırmak istiyorum.Tabiki mercek olmadığı için mercek modifiyesi veya mercekli yeni far alma düşüncesindeyim Orjinal Bi-Xenonlu farlarını almak istiyorum ama yüksek fiyatlarından dolayı sıcak bakamıyorum Bu tarz mercekli fiyatı daha uygun olan Depo marka hazır ürünlerden almak istiyorum ama aklımda birkaç soru işareti var 1.Depo marka olan mercekli farların hem merceğinin kalitesizliği ile ilgi yorumlar okudum hemde Bi-xenondan feragat etmek zorundayım. Lci kasa için uygun olan farlarda malesef çok zor bulunuyor.Sadece yurtdışından getirme şansım var gibi 2.Mercek Modiyesi için hiç el becerim yok, Ankarada ikamet etmekteyim Oktay Bey'in namını duydum mercek modifiyesi için yardımcı olabilirmisiniz ? 3.Aracın muayeneden kaldığını biliyorum yükseklik ayarı ve far yıkamadan dolayı.Muayene zamanı idareten halojen çıkma far bulup taksak bana fazla bir işciliği kablo tesisatı bozma gibi sorunlar olurmu mercek modifiyesi yapıldığında. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim. 26 Eylül 2016 tarihinde Burak Topçuoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 On 26.09.2016 at 08:12, Burak Topçuoğlu yazdı: Merhabalar, 2011 model Bmw E90 Lci aracımda resimdeki gibi orjinal halojen farlar mevcuttur Aracıma xenon taktırmak istiyorum.Tabiki mercek olmadığı için mercek modifiyesi veya mercekli yeni far alma düşüncesindeyim Orjinal Bi-Xenonlu farlarını almak istiyorum ama yüksek fiyatlarından dolayı sıcak bakamıyorum Bu tarz mercekli fiyatı daha uygun olan Depo marka hazır ürünlerden almak istiyorum ama aklımda birkaç soru işareti var 1.Depo marka olan mercekli farların hem merceğinin kalitesizliği ile ilgi yorumlar okudum hemde Bi-xenondan feragat etmek zorundayım. Lci kasa için uygun olan farlarda malesef çok zor bulunuyor.Sadece yurtdışından getirme şansım var gibi 2.Mercek Modiyesi için hiç el becerim yok, Ankarada ikamet etmekteyim Oktay Bey'in namını duydum mercek modifiyesi için yardımcı olabilirmisiniz ? 3.Aracın muayeneden kaldığını biliyorum yükseklik ayarı ve far yıkamadan dolayı.Muayene zamanı idareten halojen çıkma far bulup taksak bana fazla bir işciliği kablo tesisatı bozma gibi sorunlar olurmu mercek modifiyesi yapıldığında. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim. Yüksek fiyatlar nedeniyle depo marka farda karar kıldıysanız , yapacağınız iş ; 1.farların merceklerini bmw f10 kasaların yeni tip yada hella gen3 tabir edilen orjinal bi-xenon merceği ile değiştireceksiniz 2. bütçenize göre d2s veya d1s / yada d3s set (balastlar , ampüller , ampül tutucular ve kablo soketler) alıp fara takacaksınız. ilanlar kısmında çeşitli ilanlar mevcut. fenni muayene zamanı far değiştirme , sıkça kullanılan bir yöntem , gerekli kablo modifiyesi eğer ehil bir el tarafından depo farın içinde yapılırsa far değiştirirken size sadece soket takıp soket çıkarmak düşer , çok uğraştırmaz. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 (düzenlendi) Orijinal zkv bi-xenon farları bulmak zor değil.Fiyat olarak ise Araç markasına göre ikinci elde maalesef normal diyeceğimiz rakamlar.Sıfır ise euro bazında olunca yapacak bir şey yok. Oem bi-xenon farın hurdasından bulup iç aksamı aktarmak hesaplı denilebilir lakin oldukça zaman alan ve uğraştırıcı bir yöntem.Sonuç ise son derece tatmin edici olacaktır. Depo farlar aynen yazdığınız şekilde.Aydınlatma istiyorsanız bu far üzerindede köklü değişime gitmek şart.Başka bir yan sanayi far sıkıntısı linkte mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/7122-bmw-3-e90-2005-2013-bi-xenon-amp%C3%BCller/ Muayene için ise bence o kadar düşünülecek bir durum yok.Aracınızın şu andaki farları yanılmıyorsam zaten otomatik yükseklik olması gerekiyor.Bmw araçların genelinde bu özellik neredeyse standard gibi.Far yıkama olmadığı için bu sorun olacaktır. Xenon sökülüp haloje ampul idarelik takılınca sıkıntı yaşanmadığı artık biliniyor.Yada üşenmeyip far değişimi yapılacak. 26 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Eylül 2016 Paylaş 30 Eylül 2016 On 26.09.2016 at 08:12, Burak Topçuoğlu yazdı: Merhabalar, 2011 model Bmw E90 Lci aracımda resimdeki gibi orjinal halojen farlar mevcuttur Aracıma xenon taktırmak istiyorum.Tabiki mercek olmadığı için mercek modifiyesi veya mercekli yeni far alma düşüncesindeyim Orjinal Bi-Xenonlu farlarını almak istiyorum ama yüksek fiyatlarından dolayı sıcak bakamıyorum Bu tarz mercekli fiyatı daha uygun olan Depo marka hazır ürünlerden almak istiyorum ama aklımda birkaç soru işareti var 1.Depo marka olan mercekli farların hem merceğinin kalitesizliği ile ilgi yorumlar okudum hemde Bi-xenondan feragat etmek zorundayım. Lci kasa için uygun olan farlarda malesef çok zor bulunuyor.Sadece yurtdışından getirme şansım var gibi 2.Mercek Modiyesi için hiç el becerim yok, Ankarada ikamet etmekteyim Oktay Bey'in namını duydum mercek modifiyesi için yardımcı olabilirmisiniz ? 3.Aracın muayeneden kaldığını biliyorum yükseklik ayarı ve far yıkamadan dolayı.Muayene zamanı idareten halojen çıkma far bulup taksak bana fazla bir işciliği kablo tesisatı bozma gibi sorunlar olurmu mercek modifiyesi yapıldığında. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim. Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz ! 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts