İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E90 (2005-2013) bi-xenon far ve ampüller

Mustafa Doğan1679652641

Recommended Posts

Mustafa Doğan1679652641

merhabalar aracımı yeni aldım.farlarım mercekli. selektör yapınca yandaki halojenler yanıyor. galiba bi zenon özelliği kapalı. ama sorunum o degil. mercekli farların renkleri farklı yan biri beyaz diğer sarımsı yanıyor. ampülleri değiştirmeyi düşünüyorum. ama han ampülü takacağımı blyorum

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bütçeniz var ise osram cbi ampullerini tercih edin.5500k renk tonunda mavimsi beyazımsı gibidir ve değişim için çift ampul alınması gerekir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan1679652641
(düzenlendi)

D2S D1S Ben anlamam bunlardan. tam bi ismi varsa söyleyin. araç bi xenon ama uzunlar ayrıca yandaki ampulden yanıyor. onun ayrı bir programlaması varmıs galiba .bu dedğiniz bi xenon mu.

tarihinde mustafa DOĞAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

e90 bi xenon olan modeli ise içteki halojenlere yüksek lümenli ledlerden takarsanız renk farkını büyük oranda giderirsiniz. Farlar kapalıyken halojen yanıyor, açıkken ikisi birlikte selektör yapıyor sanırım daha önce incelemiştim bir arkadaşımın aracında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan1679652641

halojenlerin sarı olması sıkıntı değil. bi zenon olup olmaması da o kadar sorun değil benim için. şu an farlar aydınlatmıyor yeterince. içine ne takmam lazım xenon olarak. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎08‎.‎01‎.‎2016 at 09:36, mustafa DOĞAN yazdı:

merhabalar aracımı yeni aldım.farlarım mercekli. selektör yapınca yandaki halojenler yanıyor. galiba bi zenon özelliği kapalı. ama sorunum o degil. mercekli farların renkleri farklı yan biri beyaz diğer sarımsı yanıyor. ampülleri değiştirmeyi düşünüyorum. ama han ampülü takacağımı blyorum

Kısa farlar açıkken duvarın 5 metre gerisinden bir foto gönderin bakalım.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Alperen Akkus

Aracı yeni aldım arkadaşlar ilk gun ekspertiz servis derken ikinci gün notere gittik ilk gun araçtaki xenon beyin hepsi varken ikinci gün eve geldigimde ışıkları yakmamla hepsinin yalan olduğunu gördüm allahtan farlar duruyordu adam iyi dolandirdi neyseki arabada tek sorun xenon ampul ve beyin sıkıntısı çıktı şimdi bir set halinde alicam kismetse sadece mercek olana alicam onlarda h7 m tec silver 6000k h7 set buldum internette bilgisi olan var mı işimi görür mü:) 202500cd 3200 ld yaziyor

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz ve Aracı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.Far için ise geçmiş olsun.

Bildiğim kadarı ile bi-xenon mercek mevcut ve bahsettiğiniz kit zaten tavsiyemiz olmasada D2s veya D1s xenon takımı kullanıldığı içinde uymaz.

Balastıda söküldü ise far altında delik var demektir.Toz alır ve far içi epey sıkıntılı hale düşer.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
5 saat önce, Alperen akkus yazdı:

Bi xenon degil uzun kisa ayri evet delik var farin altinda sadece kisa far mercekli ne onerir siniz ?

Bu far modeline göre hesplı şekilde oem xenon kitini bulmanız zor değil.Önerimiz sağlıklı ve bir defada sorunu halledebilmeniz için ilk önce buna yönelmeniz.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
7 dakika önce, Alperen akkus yazdı:

Oktay hocam oem beyin far 1500 tl :) benim o kadar para veremem hocam :) m tec o kadar kötü mu yorum yapmadin da :)

Far takımından bahsetmiyorum ki?

Balast ampul takımından bahsediyorum.Aracın far modeli belli.Bu far modeline uyumlu balast ve xenon ampul versiyonu aranacak.

Ayrıca bu farda D1s mi D2s mi kullanılıyor buna göre siz arayışa girmelisiniz

http://www.geceucusu.com/announcement/1-merceksiz-farlara-xenon-tak%C4%B1lmas%C4%B1-ve-h1h4h7-tipi-xenon-kitlerle-ilgili-mesajlar/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alperen Akkus

Ben en iyisi araca hangi far olacağını bir elektirikciye giderek sorayım:) ds1 ds2 bilmiyorum ben :)

Far modeli belli diyorsun ua hocam sadece h7 yaziyor ben nasil far tipi arastirayim?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Farların üzerinde etiketi mevcut.Ya resim yada üzerinde yazanı aktarırsanız bizde araştıralım.Aracın modeli ve yılı tam olarak nedir?

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
8 saat önce, Alperen akkus yazdı:

Ben en iyisi araca hangi far olacağını bir elektirikciye giderek sorayım:) ds1 ds2 bilmiyorum ben :)

Far modeli belli diyorsun ua hocam sadece h7 yaziyor ben nasil far tipi arastirayim?

şöyle biraz resim paylaşsanız belki anlaşılır , önden farın resmini , farın arkasından merceğin resmini , balastın yuvasını vs resimlerseniz fikir edinebiliriz.

Yorum bağlantısı
Alperen Akkus

Araç 2006 model 320i ama farlar değişmiş orjinal değil takılan farin modeli etiketi var sadece ben h7 ampul biliyorum 

20160618_105320.jpg

20160618_105453.jpg

20160618_105805.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Farlar yan sanayi.Başta dediğiniz gibi h7 mercekli.Performansı çok düşük olan mercek kullanılıyor.Farın ayarı çok zor yapılan versiyon ise sabır ile düzgün ayar kesinlikle şart.Şu anki hali ile 10 metre civarından resim ekleyebilirseniz iyi olur.

Bu mercekte egerki sizden öncede xenon kullanıldıysa zaten sorun olma ihtimali yüksektir ve tavsiyem xenon için mebla harcamayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Burak Topçuoğlu
(düzenlendi)

Merhabalar,

2011 model Bmw E90 Lci aracımda resimdeki gibi orjinal halojen farlar mevcuttur

IMG_0430.thumb.JPG.a6e17ea0f534f7c193b50

Aracıma xenon taktırmak istiyorum.Tabiki mercek olmadığı için mercek modifiyesi veya mercekli yeni far alma düşüncesindeyim

Orjinal Bi-Xenonlu farlarını almak istiyorum ama yüksek fiyatlarından dolayı sıcak bakamıyorum

farr.thumb.png.71ddc12143fe97ad088f8570e

Bu tarz mercekli fiyatı daha uygun olan Depo marka hazır ürünlerden almak istiyorum ama aklımda birkaç soru işareti var

1.Depo marka olan mercekli farların hem merceğinin kalitesizliği ile ilgi yorumlar okudum hemde Bi-xenondan feragat etmek zorundayım.
Lci kasa için uygun olan farlarda malesef çok zor bulunuyor.Sadece yurtdışından getirme şansım var gibi

2.Mercek Modiyesi için hiç el becerim yok, Ankarada ikamet etmekteyim Oktay Bey'in namını duydum mercek modifiyesi için yardımcı olabilirmisiniz ?

3.Aracın muayeneden kaldığını biliyorum yükseklik ayarı ve far yıkamadan dolayı.Muayene zamanı idareten halojen çıkma far bulup taksak bana fazla bir işciliği kablo tesisatı bozma gibi sorunlar olurmu mercek modifiyesi yapıldığında.

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.

tarihinde Burak Topçuoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
On 26.09.2016 at 08:12, Burak Topçuoğlu yazdı:

Merhabalar,

Aracıma xenon taktırmak istiyorum.Tabiki mercek olmadığı için mercek modifiyesi veya mercekli yeni far alma düşüncesindeyim

Orjinal Bi-Xenonlu farlarını almak istiyorum ama yüksek fiyatlarından dolayı sıcak bakamıyorum

Bu tarz mercekli fiyatı daha uygun olan Depo marka hazır ürünlerden almak istiyorum ama aklımda birkaç soru işareti var

1.Depo marka olan mercekli farların hem merceğinin kalitesizliği ile ilgi yorumlar okudum hemde Bi-xenondan feragat etmek zorundayım.
Lci kasa için uygun olan farlarda malesef çok zor bulunuyor.Sadece yurtdışından getirme şansım var gibi

2.Mercek Modiyesi için hiç el becerim yok, Ankarada ikamet etmekteyim Oktay Bey'in namını duydum mercek modifiyesi için yardımcı olabilirmisiniz ?

3.Aracın muayeneden kaldığını biliyorum yükseklik ayarı ve far yıkamadan dolayı.Muayene zamanı idareten halojen çıkma far bulup taksak bana fazla bir işciliği kablo tesisatı bozma gibi sorunlar olurmu mercek modifiyesi yapıldığında.

Yüksek fiyatlar nedeniyle depo marka farda karar kıldıysanız , yapacağınız iş ;

1.farların merceklerini bmw f10 kasaların yeni tip yada hella gen3 tabir edilen orjinal bi-xenon merceği ile değiştireceksiniz 

2. bütçenize göre d2s veya d1s / yada d3s set (balastlar , ampüller , ampül tutucular ve kablo soketler) alıp fara takacaksınız.

ilanlar kısmında çeşitli ilanlar mevcut.

fenni muayene zamanı far değiştirme , sıkça kullanılan bir yöntem ,

gerekli kablo modifiyesi eğer ehil bir el tarafından depo farın içinde yapılırsa far değiştirirken size sadece soket takıp soket çıkarmak düşer , çok uğraştırmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Orijinal zkv bi-xenon farları bulmak zor değil.Fiyat olarak ise Araç markasına göre ikinci elde maalesef normal diyeceğimiz rakamlar.Sıfır ise euro bazında olunca yapacak bir şey yok.

Oem bi-xenon farın hurdasından bulup iç aksamı aktarmak hesaplı denilebilir lakin oldukça zaman alan ve uğraştırıcı bir yöntem.Sonuç ise son derece tatmin edici olacaktır.

Depo farlar aynen yazdığınız şekilde.Aydınlatma istiyorsanız bu far üzerindede köklü değişime gitmek şart.Başka bir yan sanayi far sıkıntısı linkte mevcut.

http://www.geceucusu.com/topic/7122-bmw-3-e90-2005-2013-bi-xenon-amp%C3%BCller/

Muayene için ise bence o kadar düşünülecek bir durum yok.Aracınızın şu andaki farları yanılmıyorsam zaten otomatik yükseklik olması gerekiyor.Bmw araçların genelinde bu özellik neredeyse standard gibi.Far yıkama olmadığı için bu sorun olacaktır.

Xenon sökülüp haloje ampul idarelik takılınca sıkıntı yaşanmadığı artık  biliniyor.Yada üşenmeyip far değişimi yapılacak.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 26.09.2016 at 08:12, Burak Topçuoğlu yazdı:

Merhabalar,

Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz !

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...