Selçuk Keleş 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 BM aydınlatma grubunun toplantı raporlarını incelerken Fransız'ların hazırladığı bir sunum dikkatimi çekti. Işık yeterliliği açısından led ve halojen ışık kaynaklarının karşılaştırıldığı bu güzel çalışmayı sizinle paylaşmak istedim. Orjinali burada , aşağıda kısaca çeviriyorum :Mevcut yönetmelik kısa farda en az 1000 lm.'lik bir led ışık kaynağının bulunmasını zorunlu tutmaktadır. Yaptığımız karşılaştırmada 1000 lm'den düşük ledin kullanıldığı farı H7 ve H4 farla optik ve güç tüketimi açısından karşılaştırdık.Soldan sağa sırayla :Led 1 – 1000 Lm. ~20WLed 2 - 800 Lm. ~16WH7 Reflector – 1500 Lm. 58WH4 Reflector – 1020 Lm. 68WSonuç olarak :Led far daha az enerji tüketmektedir.Led farın optik verimliliği %60 dolaylarında iken halojen farda bu rakam %35 civarındadır.1000 lm'lik led far aynı güçte halojen fardan daha etkin aydınlatma sağlamaktadır.Yasal düzenlemelerden 1000 lm. limiti kaldırılmalıdır. 6 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 (düzenlendi) Şimdi halejen ampul yerine led tip H serisi kullananlar bunu yanlış anlamasın ustam. Halojenlerdeki 58,68 watt sanırım araç çalışırken oluşan 14 volt üzerinden hesaplanmış.Doğru yazmışlar.Oem tanıtımlarda bu degerler yok sanırım hatırlamıyorum.Led far hurdası alıp içindeki ledler yüksek lümenle değişip kullanılcak bak sen o vakit ışık gücüne.Her led reflektör hücresinde sanırım 200 lümen falan gibi led var.En azından Seat led fardaki öyle görünüyor.Yakında ve sanırım yaz zamanı olabilecek bende halojen-xenon-Led lümen ölçümlere el atacağım detaylıca yazarım. 9 Nisan 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Nisan 2015 Yazar Paylaş 10 Nisan 2015 İsteyen her şekilde yanlış anlıyor zaten. Nasıl xenonu mercekle birlikte kullanmak gerekiyor, led'i de uygun reflektör ve merceği ile kullanmak gerek ki ışık düzgün dağılabilsin. Bu mantığı bilen biri zaten ledle de aynı kötü sonucu alacağını tahmin eder zannediyorum. Çalışma sonucunu bekliyorum harika olur. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 +1Led lümeni eğerki Lazer tekniğine rakip olabilecek boyutta değerlendirilir ise bence 2 kat olarak sadece mercekli versiyonlarda artmalı.Normal Reflektörlülerde belki biraz daha artabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Optik tasarım sistemin kalbi led aydınlatmada. Keşke otoyol aydınlatmalarına biran önce sıra gelse Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Nisan 2015 Yazar Paylaş 12 Nisan 2015 +1Led lümeni eğerki Lazer tekniğine rakip olabilecek boyutta değerlendirilir ise bence 2 kat olarak sadece mercekli versiyonlarda artmalı.Normal Reflektörlülerde belki biraz daha artabilir.Optik tasarım sistemin kalbi led aydınlatmada. Keşke otoyol aydınlatmalarına biran önce sıra gelseİşler karıştı yine. Otoyol aydınlatması gibi uzun menzil için lazer sistemi denenmeye başlandı. Bir yandan halojenin ortadan kaldırılması geliştirilen düşük güçlü xenon diğer yandan da yaygınlaşan ledli farlar. Yasal düzenlemeler halojeni kaldırmadığı sürece sonuç yine üreticinin kararında bitecek. Düşük güçlü xenon pek rağbet görmedi yanlış mı düşünüyorum ? 2 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Nisan 2015 Paylaş 12 Nisan 2015 Bugün h11 ve H7 led aldım fuardan. Biraz mıncıklarım, bir iki foto ile mukayese yaparım Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Reflektör focus 2 İlk ampül H7 klasik 55 watt Ürün bu 20 watt 2200 lümen Işık deseni Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Nisan 2015 Yazar Paylaş 14 Nisan 2015 Gece çekimi ekleyeceğimGerek yok. kesilme çizgisi falan uçmuş gitmiş. Bildiğin çakma xenon gibi olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Sanırım çakma xenondan daha fazla göz alacak Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Farı aşagı çekip sis farı niyetinede belkim kullanılabilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 Farı aşagı çekip sis farı niyetinede belkim kullanılabilir. Aman diyim Web siten güzelmiş, hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 (düzenlendi) Aman diyim Web siten güzelmiş, hayırlı olsun.Rabbim razı olsun.Arkadaşımızdan da Razı olsun. Düzgünce muhabbetim ve tanışlışmığımız bile olmayan,İstanbul'dan işini bile yapmak kısmet olmayan,1 defa çalışma için konuştuğum bir arakdaşımız bir hafta sonunu harcayıp uğraşmış hazırlamış ve Yılın başında şifreleri ile hediye etti.Çok fena şaşırmıştım ve duygulanmıştım.Daha sadece e-mail adresimi düzelltebildim.Sanırım çakma xenondan daha fazla göz alacakUstam senin şu yıllar önce eşini kaybettiğin 30wattlık led daha güzel performansı var dı diye hatırlıyorum.En azından çizgi çok netti değil mi? 15 Nisan 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Haklısın Oktay, bunlardan çok daha iyiydi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 (düzenlendi) Araç Landrover freelander Lr2. Mevcut farlarıda kötü kesilme çizgisine ve sınırlı aydınlatmaya sahip.Kısa far h7.18 wattcree led2100 lm.Sis H1118 wattcree led2100 lmKIsa ve sisAllah ne verdiyse, kısa uzun sis 16 Nisan 2015 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Led farın yağmurlu havalarda sıkıntı yarattığını duydum bir kaç arkadaştan. Kullandığı araç yeni Leon. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Leon led farda sınıfta kaldı malesef çok fazla şikayet var son zamanlarda ... 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Nisan 2015 Yazar Paylaş 27 Nisan 2015 Led farın yağmurlu havalarda sıkıntı yarattığını duydum bir kaç arkadaştan. Kullandığı araç yeni Leon.Leon led farda sınıfta kaldı malesef çok fazla şikayet var son zamanlarda ...İlk jenerasyon, çocukluk hastalıkları Düşünün ki 1992 yılında xenonu araç almışsınız, zamanla iyileşecektir. Xenon pek yaygınlaşamadı ama led farlar mecburen yaygınlaşacak. Bir de soğuk renk kullanmasalar 4300K'ya düşseler harika olur bence. Eski kafalı mıyım neyim ? 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Sen de zamanla soğuk beyaz renge alışırsın abi 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 Sen de zamanla soğuk beyaz renge alışırsın abi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts