Kazim Sevgili 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Merhaba abilerim ve kardeşlerim, aranıza yeni katıldım. Bugüne kadar bu değerli ortamdan nasıl mahrum kalmışım bilmiyorum. Forumda gerekli araştırmayı yaptığım halde cevabı bulamadığım için konu açma düşüncesinde bulundum. Size sorum olacak, değerli cevaplarınız bekliyorum bilgisizliğimden affınıza sığınıyorum. 2004 model Clio hb araca sahibim. Aracımda fabrika çıkışı ön sis farları yok, geçtiğimiz günlerde sanayi de bir tanıdık vasıtasıyla aracıma ön sis farlarını montaj yaptırdım ama pek içime sinmedi uygulamanın doğru yapılıp yapılmadığı. Montajı yapan usta, farladan gelen kablonun bir ucunu akünün -(eksi) çıkışına bağladı, (nedenini sorduğumda ise şasi için olduğunu söyledi ne kadar doğru bilmiyorum) diğer ucuni ise sürücü tarafı ayak koyduğumuz yerde artık sigorta ya da yönetici beyin midir bilmiyorum oraya arka sislere bağladı. Böylece far kolundaki sis kademesinden sislerin hepsini birden açıp kapatabiliyorum, şimdilik herhangi bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Kendisine muayeneden geçer mi diye sorduğumda evet dedi. Size sorum şu; aracım bu sislerle muayaneden geçer mi ? Uygulanan montaj yöntemi doğru ve sağlıklı mıdır ? Yorum bağlantısı
Engin Şahan 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Merhaba abilerim ve kardeşlerim, aranıza yeni katıldım. Bugüne kadar bu değerli ortamdan nasıl mahrum kalmışım bilmiyorum. Forumda gerekli araştırmayı yaptığım halde cevabı bulamadığım için konu açma düşüncesinde bulundum. Size sorum olacak, değerli cevaplarınız bekliyorum bilgisizliğimden affınıza sığınıyorum.2004 model Clio hb araca sahibim. Aracımda fabrika çıkışı ön sis farları yok, geçtiğimiz günlerde sanayi de bir tanıdık vasıtasıyla aracıma ön sis farlarını montaj yaptırdım ama pek içime sinmedi uygulamanın doğru yapılıp yapılmadığı. Montajı yapan usta, farladan gelen kablonun bir ucunu akünün -(eksi) çıkışına bağladı, (nedenini sorduğumda ise şasi için olduğunu söyledi ne kadar doğru bilmiyorum) diğer ucuni ise sürücü tarafı ayak koyduğumuz yerde artık sigorta ya da yönetici beyin midir bilmiyorum oraya arka sislere bağladı. Böylece far kolundaki sis kademesinden sislerin hepsini birden açıp kapatabiliyorum, şimdilik herhangi bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Kendisine muayeneden geçer mi diye sorduğumda evet dedi. Size sorum şu; aracım bu sislerle muayaneden geçer mi ? Uygulanan montaj yöntemi doğru ve sağlıklı mıdır ?Usta için en kolay yöntem budur Yanlış anlamadım ise arka sis düğmesine bastığınızda önlerde yanıyor doğru mudur Böyle ise arka sise giden kablodan artı almış Far açma kolunda ön sis için kademe varsa ona bağlanması gerekir. Muayene de problem olacağını düşünmüyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Emin değilim ama ön ve arka sisler ayrı olma koşulu olabilir.Lakin ön ve arka sisler bence ayrı şekilde gerektiği gibi yanmalı.Ö sisler için en sağlıklı yöntem Role korumalı yapılırsa elde edilebilir faka şu anki bağlantıda tesisat kablosu gerekli kalınlığa sahip ise ve sabah akşam yanmayacak ise sıkıntı yapmayacaktır. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Emin değilim ama ön ve arka sisler ayrı olma koşulu olabilir.Lakin ön ve arka sisler bence ayrı şekilde gerektiği gibi yanmalı.Ö sisler için en sağlıklı yöntem Role korumalı yapılırsa elde edilebilir faka şu anki bağlantıda tesisat kablosu gerekli kalınlığa sahip ise ve sabah akşam yanmayacak ise sıkıntı yapmayacaktır.Abi sis lambası muhtemelen 55W !!! bu yüksek akım = yüksek ısı demek yani o kablolar ısınacak ve röle olmadığı için sis düğmesine zarar verecek ve elektrik aksam zarar görecek . 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Aracın far kolunda ya da konsolda ön sis arka sis düğmesi var mı ? Foto iyi olur. Bağlantı olarak normal görünüyor ama Mahmut'un dediği gibi taa switche kadar kablo çektiğine göre röle bağlamadı herhalde. Röleli olması daha iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 (düzenlendi) Abi sis lambası muhtemelen 55W !!! bu yüksek akım = yüksek ısı demek yani o kablolar ısınacak ve röle olmadığı için sis düğmesine zarar verecek ve elektrik aksam zarar görecek .+1 Far anahtarını koruma amaçlı role tabiki iyi olacaktır.Yazımda role atıfına değinmiştim. Umarım bu role işlemini bütün araç yapan firmalar uyar.Focus,Mondeo ve bir çok model serilerinde olmayan bir parça. 18 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Kazim Sevgili 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 Değerli abilerim, Engin Bey'inde dediği gibi arka sis far kablolarından artı almış elektrikçim. Far kolunda sadece arka sis farı açma kapama düğmesi var. Daha öncede belirttiğim gibi o düğmeden arka ve ön sisleri aynı anda açıp kapatma kontrolüne sahibim, ayrı ayrı kontrol edemiyorum. Anladığım kadarıyla muayenede sorun teşkil etmiyor ancak elektrik aksama zarar verme ihtimali var ? Bu arada sislerim H11 ve 55w eğer bu şekilde kullanmam aracıma zarar verecekse kullanmam ya da sağlıklı şekilde kullanmam için roleyi nasıl montajlamam gerekir ? Yorum bağlantısı
Engin Şahan 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Değerli abilerim, Engin Bey'inde dediği gibi arka sis far kablolarından artı almış elektrikçim. Far kolunda sadece arka sis farı açma kapama düğmesi var. Daha öncede belirttiğim gibi o düğmeden arka ve ön sisleri aynı anda açıp kapatma kontrolüne sahibim, ayrı ayrı kontrol edemiyorum. Anladığım kadarıyla muayenede sorun teşkil etmiyor ancak elektrik aksama zarar verme ihtimali var ? Bu arada sislerim H11 ve 55w eğer bu şekilde kullanmam aracıma zarar verecekse kullanmam ya da sağlıklı şekilde kullanmam için roleyi nasıl montajlamam gerekir ?Tek tuştan rölesiz çekildi ise ısdan dolayı zamanla far açma kolunda oksitlenme sebebi ile temassızlık yapma ihtimali var En düzgün uygulama Ön arkayı ayırmak ve röle kullanmak mümkün değilse ve sissiz havalarda sis farı açılmayacaksa birlikte rölelli bağlanabilir. Fakat ben normal havalarda arka sisi yanan arkadaşların kulaklarını çınlatıyorum çünkü çok göz alıyor Yorum bağlantısı
Kazim Sevgili 18 Mart 2015 Yazar Paylaş 18 Mart 2015 Tek tuştan rölesiz çekildi ise ısdan dolayı zamanla far açma kolunda oksitlenme sebebi ile temassızlık yapma ihtimali var En düzgün uygulama Ön arkayı ayırmak ve röle kullanmak mümkün değilse ve sissiz havalarda sis farı açılmayacaksa birlikte rölelli bağlanabilir. Fakat ben normal havalarda arka sisi yanan arkadaşların kulaklarını çınlatıyorum çünkü çok göz alıyorHocam yardımlarınız için teşekür ederim, yeni bir far kolu bulmam gerek ( arka ve ön sis ayrımı olan ) eğer bunu bulamazsam role montajı yapacağım. Herkese ayrı ayrı teşekür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 http://www.geceucusu.com/topic/5850-role-nedir-nasil-baglanir-roleyle-neler-yapilir/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts