İçeriğe Yönlendir

Toyota Carina 7 (1996-2001) desenli farda xenona geçmek

Yüksel Turut

Recommended Posts

Yüksel Turut

oktay bey çok teşekürler bilgiler için 12 volt ama + - fark edermi sonra yakmayayım selonoid i o yüzden sormuştum tekrar tşkrl saygılar

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

çok tşkrl oktay bey az önce denedim hepside sağlam oktay hocam kusura bakmayın önce sizlerden bilgileri toplayıp sonra harekete geçmek istiyorum sadece ögrenmek için ve hata yapmamak için çok tşkr ederim hocam bi sorum daha olcak elimde yine audi gündüz ledleri var bende bunları tek tek far şeklini alan bir kalıpla far içine yerleştirmek istiyorum ama sorun şu nasıl bağlatı yapmam 4 tane kablosu var bunlar nasıl olcak 2 tane olsa anlıcamda ve elektrigi nereden almam gerek neyse hocam resmini atim daha sağlıklı cevap alırım diye düşündüm şimdiden çok tşkrl post-7981-0-80251800-1428848350_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

slm arkadaşlar ya bir türlü beceremiyom şu resim işini arkadaşlar elimde 2 çift bixenon var hangisi daha iyi onu kullancam asıl sorum şu bu mercekleri fara uygulamadan önce kontrol etmem lazım selonoid leri ama nasıl yapcam bilmiyorum 2 tane kablosu var bunu direk aküdenmi yoksa ampül soketindenmi denicem birde artı eksi (+ - ) fark edermi ederse hangisi artı hangisi eksi şimdiden tşkrl

Aracınla ilgili konumuz var zaten, lütfen sorularına sadece bu konudan devam eder misin ?

Fotoğraf yükleme anlatımı : http://www.geceucusu.com/topic/6807-foruma-fotograf-yuklemek/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

çok tşkrl oktay bey az önce denedim hepside sağlam oktay hocam kusura bakmayın önce sizlerden bilgileri toplayıp sonra harekete geçmek istiyorum sadece ögrenmek için ve hata yapmamak için çok tşkr ederim hocam bi sorum daha olcak elimde yine audi gündüz ledleri var bende bunları tek tek far şeklini alan bir kalıpla far içine yerleştirmek istiyorum ama sorun şu nasıl bağlatı yapmam 4 tane kablosu var bunlar nasıl olcak 2 tane olsa anlıcamda ve elektrigi nereden almam gerek neyse hocam resmini atim daha sağlıklı cevap alırım diye düşündüm şimdiden çok tşkrl post-7981-0-80251800-1428848350_thumb.jp

Bu Audi gündüz farındaki ledler tamamen seri baglantılı ve bildiğim kadarıyla beyaz ve kırmızı olarak 2 renk vardı.Kendi orijinal sürücüsünü bulmadan kullanmanız ledleri dizayn etmeniz zor.Sürücü bulamaz iseniz Ledleri söküp kendiniz haricen led takrak kullanmanız gerekebilir.

Led bağlantıları için konuyu okumanız tavsiye ederim.

http://www.geceucusu.com/topic/988-led-tipleri-teknik-ozellikleri-ve-baglanti-sekilleri/

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

çok teşekürler oktay bey hocam ben bugün çıkmacı bi arkadaşa ugradım balast varmı diye ve elinde çok var ama ben gen 5 istiyorum balastlara baktım gen 5 alim diye ama hangisi gen kaç anlamadım ve üzerinde de gen no yazmıyordu ben bu gen 5 i nasıl anlarım herhangi bir yazı varmı bu gen5 belirten saygılarr kolay gelsin

post-7981-0-14689500-1428951059_thumb.jp post-7981-0-78686400-1428951079_thumb.jp oktay hocam bunun aynısı vardı gen kaç buu

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

slm oktay hocam birde bunları buldum ama gen kaç bilmiyorum hocam bir yardım lütfen hangisi daha iyi saygılarr post-7981-0-79871700-1429029033_thumb.jp post-7981-0-16863400-1429029074_thumb.jp post-7981-0-24744200-1429029120_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut
(düzenlendi)

çok teşekürler hocam hella bu olsa gerek üzerinde yazmıyor ama nikteki ballastlara baktım bunun aynısı peki hocam buhellayı alırsam tesisat kablolarını ve gerekli olan malzemeleri bulmakta sıkıntı yaşarmıyım teşekürler post-7981-0-27762800-1429033096_thumb.jp

tarihinde Yüksel Turut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

hocam ben bunları oto çıkmacıdan alcam yani onlarda olcanı sanmıyorum sadece bu balast lar var ellerin de tesisat kabloların yenisini alsam daha iyi olmazmı

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Başka yerden bulamazsın ki?Bulsanda bence tuzluya gelir.en azından üzerinde xenon kablosu olmasına dikkat edin muhakkak vardır.Kırık fardan söktürün.

Çiftini kaça anlaştın ki?

Ampulleri var mı?

Takım olarak ilanlarda bu şekildedir.Ayrıca kablolarıda üzerinde gelir.

http://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-golf-6-xenon-balast-ve-ampul-149277304/detail

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut
(düzenlendi)

oktay bey balastlara para vermicem mercekleri aldığımda yine aynı arkadaştan üzerinde sadece d1s ampül den balasta giden dışı örgülü tel olan kabloları vardı onları aldım bende ama balast tan başka yerlere giden tesisat kabloları yok ve ampülde yok saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Xenon kablusu uyan tip ise ampulüde bir şekilde alacaksın.

Balasta sadece artı ve eksi uçlarına kablo baglaman yada baglatman yeterli.Eksi ucu dış meatl ile kısa devre olan uçtur.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

çok teşekürler hocam resim atamıyorum kota doldu gibi bişey yazıyo anlamadım bende yazarak anlatayım dedim 2 sorum var hocam 1. sorum o hella gen 5 dediginiz balast ta görünen anpül yerini biliyorum orada sorun yok hemen yanlarında uç lar var onlaradan hangilerine ne baglanıyor resim üzerinde işaretlerseniz bu şudur diye çok memnun olurum 2. sorum da siz olsanız elimdeki bu merceklerden hangisini tercih ederdiniz ikiside aynı ama ampül yerleri farklı o kafamı karıştırıyor ben d1s ampül kullancam ve sipariş vercem ne diye isticem onu bilmiyorum birde bu d1s ampül çıplak olarakmı satılıyor yoksa arkasındaki ateşleyiciyle sabitmi şimdiden çok teşekürler post-7981-0-27762800-1429033096_thumb.jpgpost-7981-0-49546400-1428832551_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Arkası sekizgen olandan almak montaj için kolaylık sağlar bu modelden alın. D1s ampul arkasında ateşleyici ile satılır ki zaten bunu birbirinden ayıramazsın.

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

slm arkadaşlar elimde 1 tane d1s ampül var 2. si yok sipariş vercem ama ampülü bilmiyorum resminide atamadım buraya sadece arkasındaki yazıları yazabikirim benim örenmek istediğm bu k değeri kaç olduğu 4300k filan hangisi şimdiden teşekür ederim philip marka xenstart (010282 11 ) 9285 141 292

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

slm arkadaşlar sayeninzde toparlamaya başladım bixenonlarımı bir tek pileksi cam işi kaldı oda en kolay olan tarafı benim için şimdi yardım lütfen elimde bir tane d1s ampül var bu k değeri kaç (4300 ) filan hangisi çünki eşini ona göre alcam 2. sorumda elimde aynı marka ama ampül tutucu yeri farklı 1 numaralıyı anladım ama 2 numaralı mercege bu anpülü nasıl takıcam aparat gereklimi bi türlü takamadım ve balanstı numaralandırdım kaç numaraya ne bağlanıyor (+ - uzun kısa )numaraya göre söylerseniz sevinirim bir diğer resimde de 3 çeşit mercek var elimde fazladan ama eşleri yok ihtiyacı olan arkadaşlar varsa yardımcı olurum şimdiden çok teşekür ederim post-7981-0-65121800-1430050123.jpg post-7981-0-08197200-1430050589.jpgpost-7981-0-46238400-1430050649.jpg

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut
(düzenlendi)

arkadaşlar bu mercek camlarının bazıları kalın bazıları ince hangisi daha iyi ve kaliteli iyi aydınlatma yönünden

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Ampul 4300k değerinde. Ampülü oturtmak kolay aslında o sekizgen kısım tutucu ayrı bir aparata gerek yok. Projektör düz dururken ampülü hafif sola çevrik şekilde takıp saat yönünde çeviriyorsun zaten çentikleri var başka şekilde takamazsın. Yalnız daha öncede dediğim gibi çentik büyük ihtimalle d3s ampüle göre ayarlı o çentiği pense ile içe doğru eğin sonrasında her türden ampülü takabilirsin. Tutucu kısmın fotoğrafını çekersen eğmen gereken yeri işaretleriz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yüksel Turut

çok teşekür edrerim erkan bey buldum o çeltik dediğini ve içeriye egdim tmm şimdi oldu demekki her şey paylaşınca güzelmiş ve tecrübe bi başka saygılarr

Yorum bağlantısı
Yüksel Turut
post-7981-0-70318300-1430664078.jpg slm arkadaşlar bu balast bağlantıları için yardım lütfen numaralandırdım kaç numaraya ne bağlanıyor ampül çıkış kaplosu var ama bunun kablosunu bulamadım o yüzdende direkt lehimle bağlantı yapcam o yüzden yardım lütfen
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...