Oktay Toker 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 (düzenlendi) Ankara'dan arkadaşımızın Mondeo Mk2 aracı için haricen ön camı düz şekilde yaptırılmış,eski tip Hella bi-xenon mercek montajı yapılmış bir far alması ile iyileştirme ve modernize çalışmasını geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet olmuştu.Elimde olmayan özel sorunlar,sağlık sorunu falan derken işlemin arge kısmı çok uzun sürün bir çalışma olunca diğer çalışmalarım gibi bunuda gecikmeli şekilde bitirdim.Rabbim bana gösterilen sabırdan dolayı arkadaşımızdan razı olsun. Farda eski Hella mercek uzunluktan dolayı söküldü ve insiyatif kullanarak yeni tip Hella bi-xenon montajı yapıldı.Servo kontröllü yeni nesil Bosch bi-xenon merceğin perdesi uzun hüzmede sabitlenerek montajı yapıldı. Alınan farın ilk toplu halini resmetmişim fakat mercek bölümü aynen bu şekilde idi. Mercek iptalinden sonra elimde haricen bulunan aynı tipin orijinal far tasından ve camından faydalanarak duvar çizgisini işaretledim.sonra.Far tasına mercek için gerekli delikler açıldı.Zımparalandı boyandı mercek montajları yapıldı. Mercek şapkaları uzun hüzmede kullandım Bosch merceğin orijinal kapakları.Arka kısımlarınıda farklı mercek kapaklarından kesip biçip düzgün halde sabitledikten sonra merceklere sabitledim. Sade görünüm aynen bu şekilde görünüyor.Tabi son hali böyle değil. Alınan bu çıkma farda maalesef manuel ayar yerleri iç kısımda tası tutan aparatlarda dahil fena halde laçka olmuş.Tasdaki kısımları oldukça iyileştirdim fakat ayar yerleri için şansım olmadı.Özellikle sağ far ciddi ayar sorunu oldu.Bu far ayar konusunda ciddi sıkıntı oldu ve şimdi mecburen haricen manuel ayar kısımları düzgün olan far aranıyor içi aktarılacak.Farlar toplanıpta ayar yapılırken bu sorunu tespit ettik ama boşta iken vida başları bozuk olsada geniş bir tornavida ile çevriliyordu tabi ve çok zorlamaz dedik.Lakin yanılmışız. Bu sorundan dolayıda sağ far istemesekte biraz aşagıda kalıyor.Fardan duvar çizgileri. Fardan son hali ile araç üzerinden görünüm.Farlara ek olarak Bmw U halka,Bmw tip kaş,Power led Bmw oem parça sinyal,Bmw orijinal kaş kenarındaki park ledleri yada adına ne deniyorsa kenar ledi diyeyim gitsin. 25 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Eline sağlık Oktay abi çok güzel bir çalışma olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Eline sağlık aracın havası değişmiş, kendiminkileri sabırsızlıkla bekliyorum 28 Şubat 2015 tarihinde Sedat Tunalı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat köse1679652626 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 maşallah güzel görünüyor evrim geçirmiş resmen farlar ellerinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Nisan 2015 Yazar Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) Farlar araç satıldığı için yeni aracının üzerine takıldı.Resim çekiminden sanırımflaşlı çekim yapıldığı içinolsa gerek Angel ışığı net çıkmamış.Lakin önceki fotolardaki gibi oldukça iyi ışığa sahip. 25 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hasan Arın 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 Bu farın aynısı nı istiyorum abi mümkünmüdür.saygılar 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2018 (düzenlendi) Balıkesir ilimizden bir arkadaşımızın Mondeo Mk2 aracı için far çalışması için benim önerdiğim Moretta far görsellemesi ve parçaları kabul etmesi ile süreç başladı.Moretta stil bir görselde çalışma için önce bende bulunan hurda far üzerinde çalışma için başlandı lakin bir süre sonra haricen çıkma far alınarak üzerinde yapılmasına karar verildi.Önerdiğim bu çalışma çok daha önce başka bir arkadaşa yapmaya başlamıştık ve ben onun için ön çalışmalara başlamıştım ve zar zor bir ön çerçeve bulmuştum lakin arkadaşımız aracını zorda kalınca satmıştı ve bende çalışma için meblasını iade etmiştim,Ön çerçeve vesaire elimde mevcuttu,Çıkma farlarda temin edildi ve ön camlar kesildi,Hyundai Elentra farlarının iç çerçevesi için gerekli alıştırmalar vesaire yapıldı,Kırık lakin ideal temizlikte olan passat B8 far camlarından ön camlar kesildi ve sabitlendi,Boyama aşaması için camlara izole amaçlı olarak reklamcıda plotter makine ile düz kalıp çıkarttırıldı,mercekler montaj edildi,Hemen hemen her şey son aşamaya gelmişti,lakin hesabını tam yapamadığım macunlama ve boya işlemi için boyacılar bu işi almadılar biz yapmayız dediler,yaparım diyende çalışma fiyatına yakın mebla istediler,El mahkum işlemleri kendim yapmak zorunda kaldım,bu arada başka boyacılar ilede konuşsamda hüsranlıkla biten sonuçlar sonrası epey uzayan macunlama ve zımpara işlemi arkadaşalada konuşarak başlanan işi bitireceğiz şeklinde karar alınarak kendim çok şükür epey bi yol katederek her iki farda aynı çizgileri elde edip en ideal şekli ile de pürüzsüz hal alana kadar uğraştım ve sonuç olarak ufak tefek lakin o kısımlar için kalan son süreç vaktinde çözüm üretemediğim den ve bunlarda uzun hüzme mercek ile ön cam arasında kalan kenar boşluk içinden alt tabandaki macun izleri lakin oda far ana boyasına yakın grılıkte olduğu için göze batmaz düşüncesi agır basınca siyaha yada başka ane yapabilirim fikirleri oluşmayınca bıraktığım ve ön cam birleşim kısımlarındaki boya için izole amaçlı yaptığım kalıbın boya sonrası sökülmesi ile oluşan minimal boya birleşim izleri ile bitirdim ve bu kısımda maalesef ön çözümü son aşamada üretemedim.Çerçeve işlemi sürecinde başta konuşulan parçalar ile mecburi değişimlere gitmek zorunda kaldım ve sonuç olarak Bosch bi-xenon yerine Hella bi-xenon mercek boyut için mecburi oldu,D2s hella aparatı çok büyük kalıp olmayınca D1s hella xenon kit mecburi oldu,Çerçevenin orijinal sarı camını aynen bıraktım ve power led sinyal uygulaması ile ideal sinyal ışığı elde edildi.Son aşamada Bmw U tip büyük angel yapıyada uyumlu olunca takmaya karar verdik ve arkadaşımızın gösterdiği sabırla ve sonucu bekleyerek Rabbimin izni ile bitirmek kısmet olmuştu ve en başta konuşulan görselliğide yakalamak kısmet oldu..Önce Kargoda biraz sorun yaşadık sonrada Sağolsun far ayarı yapan yerler de farları ayarlayamadılar,birisi farları aşagıda ayarlamış far ayarı makinada böyle oluyor demiş,başka bir arkadaş ilede sanırım biraz fazla yukarda ayarlamışlar,arkadaşımızada ne kadar tarif etsemde ben anlamıyorum dediği için fara ayarı bozuk şu an kullanılıyor.İki ufak hata için ve far ayarı nasıl olacak şimdilik bilmiyorum lakin farlar yeniden bana gelecek. 18 Temmuz 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Temmuz 2018 Paylaş 30 Temmuz 2018 Çok güzel olmuş. Ledli yuvarlak sinyal olamaz mıydı dışa ? Minibüs stoplarında kullanılan? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2018 (düzenlendi) Sağolasın ustam.Hiç düşünmediğim parça ,o stoplar tam yuvarlak bundaki ovalimsi ve oturuş kısımlarıda sağ sol bile uymuyor ve düz degil.Bu sarı camı yerine düzgünce sabitlemek kolay oldu.En baştanda sadeliği korumak adına bu sarı cam kalsın istedik. 30 Temmuz 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts