Metin Özdoğan1679652626 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1.5 ay önce Hangi kapının açık olduğunu gösteren bir analog ekran tasarladım arabaya montajını gerçekleştirdim konusu bu :http://www.opelx.com/el-yapimi-home-made/39779-opel-corsa-d-hangi-kapi-acik-uyari-sistemi-projesi-basladi.htmlhttp://www.geceucusu.com/topic/6612-opel-corsa-d-hangi-kapi-acik-uyari-sistemi-projesi-basladi/page__p__66566#entry66566BU resimdeki kablolar . tavan lambasına giden kablolara paralel çektim olmadı , denemedğim şey kalmadı fakat led yanmıyor . şöyle birşey düşündüm kapının yanındaki bir delik var kapı kolunu sökmek içinBuraya bir swich veya düğme koymayı düşünüyorum elimde 5 adet bir düğme var su geçirmez. onu takacağım fakat onudan şöyle bir sorunu var . düğmeye basınca enerji veriliyor, düğme basılı olmayınca enerji yok burası normal , benim isteğim bunun tam tersi . düğmeye basınca enerji kesilcek , düğmeye basılı değilken enerji devrede olucak bunu nasıl gerçekleştirebilirm ? resimler bunlar : Yorum bağlantısı
Semih Tunca 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 ters butonlar var kapıdaki switchler gibi basınca akım kesen onlar olabilir mi Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 9 Şubat 2015 Yazar Paylaş 9 Şubat 2015 ters butonlar var kapıdaki switchler gibi basınca akım kesen onlar olabilir mievet hocam o dediğiniz ama . benim resimde gösterdiğim buton büyüklüğünde arıyorum veya şuandaki mevcut butonu ters butona çevirmem mümkünmü ? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Ters butonu vakti zamanında babamın aracına bagaj aydınlatması yaparken kullanmıştım.Piyasada çok fazla çeşidini bulamazsınız onun.Ankarada isenız Konya Sokak'a bakmanız gerekli.Ben bu işlemi yapcak olsaydım şöyle yapardım.Sizin aracta her kapıların benım bildigim şase tetiklemeli.Kapı yerine oturmadıgında veya kapı açıkken kapılardan tavan lambasına şase akarak tavan aydınlatması tetiklenip yanar..Öncelikle her kapıdan tavan lambasına giden şase kablosunu ayrı ayrı bulmanız gerekliAma burda sorun şu.Bu dört kapının şaseleri tek noktada toplandıgı için ve bir taraftan gelen şase diger kapılara da akacagı için kapının biri açıldıgında 4 ledin aynı anda hepsinin yanma durumu da var.Bu nedenle bu 4 şaseyi birbirinden diyotlarla ayırmanız gerekiyo.Sonrasında diyotların önüne, aldıgınız ledlerin eksi ucunu girdiginizde hangi kapıyı açarsanız o kapının ledi yanacaktır.Sizin o alcagınız ters buton o kadar hassas olmayabilir.Ters buton belki kapı tam yerine oturmadıgında da devreden çıkabilir.Bu durumda da kapıyı tam kapanmış olarak algılayıp ledleri yakmama ihtimali var. 1 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 benim araçta opel kapı switchleri mevcut sürücü tarafı çift soket böylece sürücü kapısı ayrıca tetiklene biliyor örneğin farlar açıkken sadece sürücü kapısı açıldığında uyarı veriyor eğer tüm kapılar çift tetik olursa her kapı ayrı ayrı yönlenebilir Yorum bağlantısı
Metin Özdoğan1679652626 9 Şubat 2015 Yazar Paylaş 9 Şubat 2015 arkadaşlar başka fikriniz varmıdır ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Mevcut swiçlerden neden veri alamadığınızı anlamadım. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 5 bacaklı röle ile akımı tersine çevirebilirsin. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 Fotoğrafların linklerini düzgün gönderir misiniz,açılmıyor, daha önce de bu konuda uyarmıştım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 (düzenlendi) Konya sk.ta Ser elektronik te minik çift fonksiyon kart montaj tipi 6 pinli on off buton anahtar swich var.Bunun sabitleme pinini çıkarırsanız iki yönlü basmalı swich yaparsınız.İstediğiniz yönünü kullanabilirsiniz.Yani hem off komutunu on komutuna geçişi var hem on komutu off konumuna geçişi var.Tek yapacağın butonun el basma bölümüne şapka yapman.Araç kapılarındaki gibi ters komutlu swich gibi geniş başlıklı bulman çok çok zor.Bulursanda bu başlığı kendin yapacaksın.Resmettiğin buton kalsik tip.Tersede çeviremezsin.İyi bir tasarımla role kullanabilirsin. 14 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts