İçeriğe Yönlendir

Sulu akü mü? Jel Akü mü?

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Fatih Özbaş1679652583

Arkadaşlar aracımda 14 tane mikroişlemci çalışıyor toplamda (aracın ECUsu da dahil) tabiki bunlar da durduğu yerde aküyü harcıyor. 1 hafta çalıştırmayım akü zayıflıyor. haftada 1 defa kullanmasam bile yola çıkıp şarj ediyordum 10 gün oldu bu sefer akü tamamen bitti... Yeni akü almam gerekecek sanırım fakat bir sorum olacak. piyasadaki sulu aküler yerine JEL akülerden alsak taksak bize bir artısı olur mu? kullanan oldu mu daha önce? Herkese iyi günler.

Yorum bağlantısı

Hiçbir işlemci durduk yerde işlem yapmaz ise akım çekmez. Çektiği ise 1-2 micro amperi geçmez. Başka bir sorun var bence

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

abi mustafa bana 200miliamper çekiyor devrelerin 1 tanesi demişti... sorun benim akümün 2 yıllık olması da olabilir tabiki de.... yani bir de araçta kapasitör var 2farad. o da sürekli akım çekiyor olabilir.

peki bu jel akü işine ne diyorsun? verimli olmaz mı?

Yorum bağlantısı

Sükunet halinde çok 200ma

Jel akü arabaya olmaz ki. Tepe voltajı 13.2 volt altenator öldürür aküyü

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

araba için varta nın varmış abi ondan düşünüyordum ben de....

bir de bu jel akülerle sulu akülerde amper olayı aynı mı? yani sulunun 70 amperiyle jel in 70 amperi birbirine eşit midir?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Olur

Benim 2009 dan kalma Mutlu 60A 540ca aküyü yeni değiştirdim. -10 -15 derce de bile marşa basınca çalıştırıyordu. Boşta iken akımı 12 V bile değildi. Fakat güvenemedim artık değiştiyerim dedim.

Akü alacaksanız kaliteli olanlara bakın aynı fabrikada üretilen akülerin bile fiyatları farklı çünkü kurşun levhaların kalınlıkları aynı değil.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Doğan Zeytünlü
(düzenlendi)

Fatih özbaş hocam işlemciler kapalı iken uzun vadede aküyü bitirecek akım çekmezler benim bilgimde bu yanda ayrıca kapasitör 3 yada 5 dakika içinde kendini kapatır vede akım cekmez tabi aracındaki ses sisteminde açık cihaz yoksa Bence ilk iş cihazlarını kontrol et açık kalan varmı bende 3.5f lık kapasitör kullanıyorum aracımda haftalarca bıraktım gene akü boşalmadı yaptıgım kontrollerdede 12.5v altına hiç düşmedi akü akım seviyesi birde standart olarak kullandıgın akü kaç v kaç a vede şarj dinamon kaç a akünde dolmuor olabilir agm akülerden tavsiye ederim size tabi hala almadıysanız

tarihinde Doğan Zeytünlü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Fatih özbaş hocam işlemciler kapalı iken uzun vadede aküyü bitirecek akım çekmezler benim bilgimde bu yanda ayrıca kapasitör 3 yada 5 dakika içinde kendini kapatır vede akım cekmez tabi aracındaki ses sisteminde açık cihaz yoksa Bence ilk iş cihazlarını kontrol et açık kalan varmı bende 3.5f lık kapasitör kullanıyorum aracımda haftalarca bıraktım gene akü boşalmadı yaptıgım kontrollerdede 12.5v altına hiç düşmedi akü akım seviyesi birde standart olarak kullandıgın akü kaç v kaç a vede şarj dinamon kaç a akünde dolmuor olabilir agm akülerden tavsiye ederim size tabi hala almadıysanız

yok hocam hala almadım. eski akümü şarj ettirdim şimdilik gidiyor, boşalma falan olmadı. ama ömrü bitince o dediğiniz akülerden alabilirim iyiyse. ne özelliği oluyor onların?

şu an araçta 12V 72Ah bosch marka akü var sanırım alalı 2.5 yıl oldu. geçen sene şarj ettirmek zorunda kaldım bitiyordu sürekli.

şarj dinamosu golf 4 ün orjinal dinamosu kaç olduğunu bilmiyorum fakat aracın şarjı çalışırken 13.8 - 14.20 arası geziniyor, klima açıkken 12.5 oluyor, sadece fan açıkken 13 oluyor. o da normal sanırım.

Yorum bağlantısı
Selim Yetim

Hazır konu akü iken, multimetre ile aküyü nasıl ölçeriz(voltunu ve amperini), sağlam olup olmadığını nasıl anlarız(sınırlar nedir,yükte,boşta değerler nasıl olmalıdır)?

Yorum bağlantısı
Doğan Zeytünlü

yok hocam hala almadım. eski akümü şarj ettirdim şimdilik gidiyor, boşalma falan olmadı. ama ömrü bitince o dediğiniz akülerden alabilirim iyiyse. ne özelliği oluyor onların?

şu an araçta 12V 72Ah bosch marka akü var sanırım alalı 2.5 yıl oldu. geçen sene şarj ettirmek zorunda kaldım bitiyordu sürekli.

şarj dinamosu golf 4 ün orjinal dinamosu kaç olduğunu bilmiyorum fakat aracın şarjı çalışırken 13.8 - 14.20 arası geziniyor, klima açıkken 12.5 oluyor, sadece fan açıkken 13 oluyor. o da normal sanırım.

AGM Teknolojisine sahip Energizer® Premium aküleri

Benzersiz bir yapıya sahip olan AGM aküsünde cam elyaf keçede emilmiş vaziyette bulunan asit, aküdeki hücre hacimlerinden optimum düzeyde faydalanılmasını sağlamakta ve dolayısıyla kolayca 4.500 Watt kapasite düzeylerine kadar enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Bu akü, üstün performanslı starter aküsünün meziyetlerini tüketicileri besleyen bir akünün özellikleri ile birleştirmektedir. Bu özelliği sayesinde başka akülerin zorlandıkları olağanüstü durumlarda bile istikrarlı enerji rezervleri sunabilmektedir. Son derece yüksek çevrimsel dayanıklılığı ve diğer akülere oranla iki kat daha hızlı şarj edilme özelliği ile bu aküler, ister aracınız dururken, isterseniz şehir içi veya kısa mesafe seyirlerinde olsun, kişisel mobilitenizin vazgeçilmez teminatıdır.

AGM teknolojisine sahip Energizer® Premium akülerinin yapısı.

• AGM = Absorbent Glass Mat; emme gücüne sahip mikro cam elyaf keçe

• Elektrolit, yüksek emme özelliğine sahip bu fiber camda emilmiş vaziyette

• Bu teknoloji, asit yığılmasına izin vermez

• Elektrot setinin yüksek baskısı sayesinde mikro cam tüylü tabakanın plaka elektrotlarına sağlam ve eşit şekilde yapışmasını sağlayarak aktif malzeme kaybını minimum düzeye indirmektedir

• Maksimum performans, olağanüstü yüksek çevrimsel dayanıklılık, sarsılmalara karşı son derece sağlam

• Fren enerjisi geri kazanım sistemine sahip ve çok sayıda elektrik tüketicileri olan Start-Stop araçları için mükemmel çözüm

Benim aracımda 5000 w 1500 rms ses sistemi var anlık akımlarda maalesef akünün amperi ne kadar yüksek olursa olsun amfileri basleyemiyor sürekli vede ani yüklenmelerden kaynaklıda standart aküler çabuk kullanım ömrünü tüketiyor bu yüzden agm aküler en iyisi anlık 4500 w kadar problem çıakrtmıyorlar ayrıca normal akülere görede daha çabuk şarj oluyorlar

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

AGM Teknolojisine sahip Energizer® Premium aküleri

Benzersiz bir yapıya sahip olan AGM aküsünde cam elyaf keçede emilmiş vaziyette bulunan asit, aküdeki hücre hacimlerinden optimum düzeyde faydalanılmasını sağlamakta ve dolayısıyla kolayca 4.500 Watt kapasite düzeylerine kadar enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Bu akü, üstün performanslı starter aküsünün meziyetlerini tüketicileri besleyen bir akünün özellikleri ile birleştirmektedir. Bu özelliği sayesinde başka akülerin zorlandıkları olağanüstü durumlarda bile istikrarlı enerji rezervleri sunabilmektedir. Son derece yüksek çevrimsel dayanıklılığı ve diğer akülere oranla iki kat daha hızlı şarj edilme özelliği ile bu aküler, ister aracınız dururken, isterseniz şehir içi veya kısa mesafe seyirlerinde olsun, kişisel mobilitenizin vazgeçilmez teminatıdır.

AGM teknolojisine sahip Energizer® Premium akülerinin yapısı.

• AGM = Absorbent Glass Mat; emme gücüne sahip mikro cam elyaf keçe

• Elektrolit, yüksek emme özelliğine sahip bu fiber camda emilmiş vaziyette

• Bu teknoloji, asit yığılmasına izin vermez

• Elektrot setinin yüksek baskısı sayesinde mikro cam tüylü tabakanın plaka elektrotlarına sağlam ve eşit şekilde yapışmasını sağlayarak aktif malzeme kaybını minimum düzeye indirmektedir

• Maksimum performans, olağanüstü yüksek çevrimsel dayanıklılık, sarsılmalara karşı son derece sağlam

• Fren enerjisi geri kazanım sistemine sahip ve çok sayıda elektrik tüketicileri olan Start-Stop araçları için mükemmel çözüm

Benim aracımda 5000 w 1500 rms ses sistemi var anlık akımlarda maalesef akünün amperi ne kadar yüksek olursa olsun amfileri basleyemiyor sürekli vede ani yüklenmelerden kaynaklıda standart aküler çabuk kullanım ömrünü tüketiyor bu yüzden agm aküler en iyisi anlık 4500 w kadar problem çıakrtmıyorlar ayrıca normal akülere görede daha çabuk şarj oluyorlar

hocam aynen standart aküler tesisattan dolayı çabuk bitiyor.

peki bu söylediğiniz akü nerelerde satılır? fiyatları ne civardadır? bir de ebat olarak bizim 72amperlik akülerle aynı mıdır?

Yorum bağlantısı
Doğan Zeytünlü

Ebat olarak bulabilirsin fakat fiyat olarak biraz pahalı google amcaya agm akü yazarsan bir sürü farklı sitelerden fiyat vede bilgi alabilirsin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...