Oktay Toker 12 Kasım 2014 Yazar Paylaş 12 Kasım 2014 Aynı yerde olduğu için mecburen beyaz ışık kesiliyor.Angel halkalıda halkalar yanıyor. Yorum bağlantısı
Volkan Durmuş 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Çok hoş olmuş tebrikler, biraz detay alabilirmiyiz mesela hangi mercekler kullanıldı? farları nasıl açtınız ? uzun kısımlarda xenon ile mi çalışıyor, led ve xenonlar yüzünden arıza ışığı yandı mı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Kasım 2014 Yazar Paylaş 12 Kasım 2014 http://www.geceucusu.com/topic/5856-citroen-c4-ii-2010-bi-xenonlandi/page__st__20 Yorum bağlantısı
Volkan Durmuş 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 http://www.geceucusu...di/page__st__20 Oktay usta verdiğiniz linkde bulamadım bazı soruların cevaplarını , farların nasıl acıldığı ve nasıl kapandığı , ikinci mercek xenonlamı calısıyor , arıza ısıgı için bir çözüm yaptınız mı ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 Reflektör güzel olmuş. Öteki türlü oraya uygun açıda gündüz farı yerleştirebilmek çok zor olacaktı. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 15 Kasım 2014 Paylaş 15 Kasım 2014 Çift projektör takıldığı zaman ister istemez park lambaları iptal ediliyor. Peki bu U halkalar park lambası olarak tüv' de sıkıntı yaratır mı acaba? -Angel eye- Bmw' den başka araca yakıştıramasamda bu U ledler gözüme hoş gelmeye başladı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Kasım 2014 Yazar Paylaş 15 Kasım 2014 3 tane araç bu şekilde muayeneden geçti.Kusur yazılmamış.Bana denilen bu. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 (düzenlendi) C4 Kullanıcısı arkadaşımız haricen far temin ettikten sonra projeye başlanarak 2015 model C4 farındaki gibi iç çerçeve ön görünüme yaklaşık bir çalışma olmasını istedi.İç görünüm biraz farklıda olsa kısmen elde edilebilecek bir işlem olduğu için işleme karar verildi.Hella bi-xenon,Bosch Gen5 balast,Osram 4300k xenon,Mercesede afl sistemdem merceğinin şapkası ve ek ilave olarak Bmw mercek şapkasının birleşimi ile yapılan şapka kullanıldı.Bunların montajına mütakip.Bmw yuvarlak Angel,Sinyal bölümüne gündüz ledleri ve sinyal ledleri için mercedes sinyal reflektörü ile parçalar hazırlandı.Rabbimin izni ile oldukça görsel ve işlevselliği yerinde bir çalışmayı bitirmek kısmet oldu. Çerçeve maskelendi ve kalan kısımlardaki krom taban zımparalandı.600 derecellik mat siyah ile boyandı.Maskelem için epey uğraştım fakat minimal hatalar ile güzel bir sonuç aldım.Krom tabaka ise ciddi sorun yapmadı ama bant lekeleri son temizlikte epey uğraşştırdı. İlk işlemde iç tas bölümü kısmı nı böyle yapmıştım ama sonra siyaha dödürdük. Sinyal bölümüm kenar turuncu kısmı alttan düzğünce kesildi.İçteki krom parçayıda aynı şekilde keserek Bmw stil park ledi için yerler işaretlenip ledleri takıldı.Bu kısmın led montajlı halini çekmeyi unutmuşum sanırım.Sonradan led sayısı 4 yapıldı. Çerçevenin hazırlanmış halleri. Far tasındaki orijinal gündüz halojen ampulü kısmına ise 30mm lik lens yerleştirildi ve hem beyaz hem turuncu led destegi ile aktif hale getirildi. Akşmaları park modunda iken görünecek hali. Gündüz farı modunda iken görünen hali. Farın toplanmış hali. Araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim. Resim linkleri yenilendi. 6 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Her şey harika - turuncu park lambası hariç Eline sağlık 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2016 (düzenlendi) Aynı versiyonda son çalışma. http://www.geceucusu.com/topic/5856-citroen-c4-2-2010-bi-xenonland%C4%B1/?page=3 6 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Mart 2017 Yazar Paylaş 12 Mart 2017 (düzenlendi) Çorum ilimizden bir arkadaşımızın C4 aracı için haricen yeni far alındı,Hella intemo bi-xenon,Gen5 Hella balast,Philips d1s xenon ,Bmw Angel halka ve angleın kendi şapka kısmı,Citroen C5 orijinal gündüz farı,farın orijinal gündüz farına Passat cc Park bölümü parçası ile çalışma boyut kazandı.Yine beni çok uğraştıran bir çalışma oldu.Görsellik için karartma olmaycaktı yani krom hali korunacaktı lakin Angel halka bölümündeki ciddi kesme biçme aşamasında krom tabanda bazı aksaklıklar ile bu bölümde siyah bölüm olması zorunlu oldu.Buna C5 gündüz farı bölümününde siyah olması eklenince yeni nesil farlar gibi siyah krom beraberliğini bu fardada işleyerek ideal bir sonuç elde edilerek yılın başlarında Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu.Gündüz farı için kullandığım sürücü modul aksilik yaptı şu an tam nedenini bilmiyorum lakin yeniden modulü değişmek için bakıma alacağım. Sinyal bölümü ise Sequentel tarz çalışma yapamaya karar verildi.Buda oldukça uzun sürdü.Audi stilde olması için elektronik kontrol bölümünde mantıksal değişimlerle uğraşıp çok denemeler yaptım ve led power ünitesi akım fazla olunca ilave degişimler falan ugraştım ve en yakın şekilde yanış şeklini uygulayarak montajını yaptım.C5 güdüz farı şeffaf tarz düz çubuk şeklinde olunca ışık loş şekilde olmasını saglıyor. Gündüz farı sürücü kartını değişip sonrasında araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim. Sinyal deneme son hali videoları. https://www.youtube.com/watch?v=yNOJA-_TI3c https://www.youtube.com/watch?v=kJU4wIReJSg https://youtu.be/SJM0pyvLlL8 16 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 13 Mart 2017 Paylaş 13 Mart 2017 C5 gündüz farı benimde aklımda olan birşeydi aslında. Nasıl bulabiliriz? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mart 2017 Yazar Paylaş 13 Mart 2017 İlanlar bölümünde araştırma yapmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Mart 2018 Yazar Paylaş 6 Mart 2018 (düzenlendi) İZmir çalışmasındaki farı araç satıldığı için Ankara'dan bir arkadaşa aracı olarak alındı,arkadaşımızın istegine göre yeniden ve benimde bir kaç hatamıda düzeltme şansıda oluştu ve bir kaç tadilat yapıldı ve sinyali sequentil tarza çevirdik.Mikroiişlemcili sinyalde uygulandı yakında araç üzerinden video larda gelince bilahire ekleyeceğim. 6 Mart 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 30 Nisan 2018 Paylaş 30 Nisan 2018 Oktay bir tık sinyaller yavaş aksa sanki daha iyi olacakmış. Ellerine sağlık çok güzeller. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2018 Sinyal fasıla hızı bu hızı gerektiryor.Hız süresi ve bitişi yüzde 98 Audi ve yeni nesillerdeki ile aynı. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay Sönmeztürk 14 Temmuz 2019 Paylaş 14 Temmuz 2019 On 12.03.2017 at 23:47, Oktay Toker yazdı: Çorum ilimizden bir arkadaşımızın C4 aracı için haricen yeni far alındı,Hella intemo bi-xenon,Gen5 Hella balast,Philips d1s xenon ,Bmw Angel halka ve angleın kendi şapka kısmı,Citroen C5 orijinal gündüz farı,farın orijinal gündüz farına Passat cc Park bölümü parçası ile çalışma boyut kazandı.Yine beni çok uğraştıran bir çalışma oldu.Görsellik için karartma olmaycaktı yani krom hali korunacaktı lakin Angel halka bölümündeki ciddi kesme biçme aşamasında krom tabanda bazı aksaklıklar ile bu bölümde siyah bölüm olması zorunlu oldu.Buna C5 gündüz farı bölümününde siyah olması eklenince yeni nesil farlar gibi siyah krom beraberliğini bu fardada işleyerek ideal bir sonuç elde edilerek yılın başlarında Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu.Gündüz farı için kullandığım sürücü modul aksilik yaptı şu an tam nedenini bilmiyorum lakin yeniden modulü değişmek için bakıma alacağım. Sinyal bölümü ise Sequentel tarz çalışma yapamaya karar verildi.Buda oldukça uzun sürdü.Audi stilde olması için elektronik kontrol bölümünde mantıksal değişimlerle uğraşıp çok denemeler yaptım ve led power ünitesi akım fazla olunca ilave degişimler falan ugraştım ve en yakın şekilde yanış şeklini uygulayarak montajını yaptım.C5 güdüz farı şeffaf tarz düz çubuk şeklinde olunca ışık loş şekilde olmasını saglıyor. Gündüz farı sürücü kartını değişip sonrasında araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim. Uzun hüzmede halojenlerde aktif çalışıyormu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Kasım 2019 Yazar Paylaş 9 Kasım 2019 On 14.07.2019 at 13:24, Mustafa Alpay Sönmeztürk yazdı: Uzun hüzmede halojenlerde aktif çalışıyormu? Kesinlikle Çalışıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts