İçeriğe Yönlendir

Bi-xenon perde arızası

Sezer Vatansever

Recommended Posts

Sezer Vatansever

Merhaba arkadaşlar. Oktay abimle aracıma bi-xenon için çalışma yaptık. Fakat nedense uzun yaptığımda sağ taraftaki perde tutukluk yapıyor bir açıyor bir açmıyor. Sol tarafta bir sıkıntı göremedim.

Buna ek olarak farlar kapalıyken selektör yaptığımda nadiren her 2 fardada mercek uzuna geçmiyor. kısa+halojen uzun şeklinde kalıyor.

Farları takarken ve taktıktan sonraki deneme turunda uzun yaptığımda herhangi bir sorun görmemiştim. En az 10 kez uzun yaptım. Diğerki gün farlar autodayken aracı yanlışlıkla çalıştırdım sigorta attı. Bir önceki gün hep aracı çalıştırdıktan sonra farları açıyordum. Farları çalıştırmayla beraber açınca sanırım akım yetersiz geldi bilmiyorum. sigorta atmadan önce 10amperlik sigorta vardı attıktan sonra 15 amper koydum.Koyduktan sonra o akşamı böyle birşeyle karşılaştım. Belkide montaj gecesi farkedemedim böyle birşey olduğunu şuan bilemiyorum açıkçası.Videoda çektim durum aşağıdaki gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=gdbfJ4Rmq_I

Sizce elektriksel bir sorun mu var yoksa mekaniksel mi? Uzman arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar dilerim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Acaba perdenin ayaklarına yapışken birşey mi yapıştı ? benim başıma gelmişti.Ayrıca elektriksel bir sorun da olabilir.

Yorum bağlantısı
Sezer Vatansever
(düzenlendi)

Yapışssa tamamen açılmaz diye tahmin ediyorum. Tutukluk yapıyor muydu sizinki böyle?

tarihinde Sezer Vatansever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Evet takılıyordu far ısındıktan sonra yapışkan yumuşuyordu ve bırakıyordu ama bir süre sonra tekrar sellektör yapmazsan yapışıyordu.

Yorum bağlantısı
Sezer Vatansever

Peki bu sorunu nasıl hallettiniz? Sanırım benimkide ona benzer bir olay :unsure2: Oktay abiyle konuştum gerçi zaten farları tekrar yollıyacağım ama meraktan foruma konu açma gereği duydum. Bu konunun bir benzeri varsada yönetici arkadaşlardan af dilerim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Yapışkan varsa temizlenmesi lazım.Ben merceğin üzerindeki boşluğu kapatmak için tel çekmiştim sonra onu tutturmak için sıcak silikonu merceğin dışına sürmüştüm malum mercek ısınınca silikon erimiş ve merceğin perdesine gelmiş hatta tam merceğin perdesinin merceğe dokunduğu yere akmış.Farları açıp uzun kısa yapınca zamanla kendisini bırakıyordu. seninde çözümün bu olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ

Bencede öyle olmuştur sıcak silikon eridiyse mercek perdesinin açılıp kapanmasını etkiliyor büyük olasılıkla. Not:Bende mercekleri öncelikle sıcak silikonla tutturmuştum. Sanırım mercek ısındıkça silikon eridi ve şu anda benin farın bir tanesinde de uzun selektör yaptıktan sonra merceğin birindeki perde eski yerine gecikmeli geliyor müsait zamanda tekrar acacam

Yorum bağlantısı
Sezer Vatansever

Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. Oktay abiyle iletişime geçtim oda böyle birşey olabileceğini söyledi bayramdan sonra farları göndereceğim :) Birçok kişide böyle sorunlar oluşmuş buna bir çare bulmak lazım. Silikon yerine başka birşey konulamaz mı ki acaba

Yorum bağlantısı
Sezer Vatansever

Servet hocam mercek hella intemo. Gen5 ve osram xenarc d1s ampül mevcut.

Yorum bağlantısı

İntemo selenoidi ha deyince bozulmaz. Perde muhtemelen mercek kapağına takılıyor. Gözle kontrol gerekiyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...