İçeriğe Yönlendir

Motosiklet Bi Xenon'a destek ünite yardım!


Çelik Meydanlık

Recommended Posts

Çelik Meydanlık

Öncelikle herkese iyi forumlar,

Ufak bir motosikletim var. Hazır olarak satılan Çin yapımı bir far aldım(tası falan birebir orijinali ile aynı içinde Çin işi bi-xenon bir mercek var). Kısa aydınlatma konusunda herhangi bir sıkıntım yok ama perde indiği zaman selektörüm yeterli etkiyi yaratamıyor gibi. Bu yüzden ek uzun aydınlatma yapmak istiyorum. Çin işi merceği kaliteli bir tanesiyle değiştirmek meşakkatli olacağı için istemiyorum(öyle bi mercek ki perde inince kısa farın vurduğu yerdeki ışık yoğunluğunun düştüğünü görüyorum).

Şimdi kafamda şöyle bir fikir var. Motorun sinyal bölümlerinin ileri bakan yüzlerine sinyali engellemeyecek şekilde 20'şer watt'lık iki tane power led koyacağım. Değerleri ölçtüm. Akım sınırlayıcı ve voltajı regüle eden devre yapmayı bilmediğim için hiç bulaşmıyorum veya daha iyi bi tavsiyeniz varsa seve seve okurum.

Şimdi Led 8 volt ile beslenince sıcaklık artışı sıkıntı yaratmıyor. Ledin 8 voltta yanması engel oluşturmuyor( 0.4 Amper çekiyor,0.43 amperi aşmıyor.).

Ledi eğer 10volt ile beslersem dükkanı 1.3 amperle açıyor. 3-4 saniye içerisinde ısınıyor ve bu yüzden 3-4. saniye sonunda çektiği akım

1.6 ampere çıkıyor. 10 volt vermeye devam edersem led sizlere ömür olacak.

Led'i doğrudan uzun far devreme bağlayacağım. İstiyorum ki uzun farı açtığımda veya selektör yaptığımda 2 tane paralel bağlı 7810(1 tanesi 1Ampere kadar yanmadan dayanabiliyor) Led'i 3-4 saniye kadar beslesin sonra 7808ler devam etsin. Bunu arduino falan kullanarak röle kontrolü ile yapabilirim ama istiyorum ki analog kontrollü bi devrem olsun. Sizce nasıl yapabiliriz?

şimdiden teşekkür ettim

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sinyal reflektörü uzun far için uygun değil. Led'li spot şeklinde yanan hazır farlardan kullanman daha iyi olur. Tabi farların takılacağı montaj demirlerinin falan olması lazım, maliyeti artıracaktır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...