İçeriğe Yönlendir

Hyundai i30 2 (2011-2016) Bi-Xenon

Asilkan Tekin

Recommended Posts

Mustafa Yurtseven

Mahmut abi etikette ben bi yamukluk goremedim.telefondan bakiyorum diye olabilir.onun disinda ampulun icerisinde bi terslik görünüyor mu abi?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Yurtseven

Merhaba,

Aracima bi xenon islemini yaptirdim.Kemal Bey saolsun çok guzel bir işlem gerçekleştirmis.Bir sorum olacakti.

Arabayi her sabah calistirdiktan sonra farlari aciyorum.2-3 dk sonra farlar kendiliginden kapanip açiliyor.Bunun sebebi ne olabilir?elektrigi direk akuden aliyor ve araya role koyuldu.

Bugun birseyi daha farkettim on sag ve sol cami ayni anda kapatmak icin bastigimda xenon fari gene kapatip aciyor.Bu normal bir durum mu?

Siz degerli ustadlarin fikrini almak istiyorum.

Simdiden tesekkurler

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Far soketinde kısa hüzme için pin sırasında şase egerki diğer ortak şaseden ayrı verildi ise rolenin tetik şasesi buna göre bağlanacak.Ortak şaseden ayrılacak.Rolenin tetik ucuda far soketindeki kısa hüzme artı kablosundan bağlanacak.sorun sanki şase ile alakalı gibi.

Araçta otomatik far konumu var mı?Bu var ise üstte yazdıklarıma dikkat edilecek.Yoksada yine incelenecek.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Oktay abi far konumu derken aşağı yukarı ise onların mercekleri h7 o yüzden sanmıyorum yapsın.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aşağı yukarı değil.Far anahtarında auto konumu var ise yapabilir.

Ayrıca Yeni nesil H7 lerdede otomatik yükseklik olan versiyonlar var diye biliyorum.Xenon olması şart değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Evet araçta far auto kismi var.

[quote name=Oktay Toker' timestamp='1425509271'

post='68327]Aşağı yukarı değil.Far anahtarında auto konumu var ise yapabilir.

Ayrıca Yeni nesil H7 lerdede otomatik yükseklik olan versiyonlar var diye biliyorum.Xenon olması şart değil.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Rolenin tetik uçları h7 ampulün direkt soketinden alındı ise bence sorun yok.Bu orijinal sokete gelen her voltaj roleyi tetiklediği için yanıp söner.Belki halojende iken farkedilmeyen şimdi yenilenen yapıda dikkat çekiyor.

Lakin cam düğmelerinin çalışması esnasında niye tetik alıyor burası tartışılabilir.

Kısaca h7 ampul soketine sürekli voltaj gelip gittiği sürece role tetik alıp balastları çalıştırır.Rolenin tetik uçlarına muhakkak diod bağlanmalı.Yeşil ledli role ise dioda gerek yok.

Far anahtarını auto konumdan çıkarın deneyin.Bu sorunu yapmaz ise Auto konum modülü daha öncedende sürekli açıp kapatıyor demktir ki şimdi farkediyorsun.Yada ampul olmadığı için modül kontrol voltajı yolluyor ise buda yaptırır.

Direnç bağlımı?

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven
Rolenin tetik uçları h7 ampulün direkt soketinden alındı ise bence sorun yok.Bu orijinal sokete gelen her voltaj roleyi tetiklediği için yanıp söner.Belki halojende iken farkedilmeyen şimdi yenilenen yapıda dikkat çekiyor. Lakin cam düğmelerinin çalışması esnasında niye tetik alıyor burası tartışılabilir. Kısaca h7 ampul soketine sürekli voltaj gelip gittiği sürece role tetik alıp balastları çalıştırır.Rolenin tetik uçlarına muhakkak diod bağlanmalı.Yeşil ledli role ise dioda gerek yok. Far anahtarını auto konumdan çıkarın deneyin.Bu sorunu yapmaz ise Auto konum modülü daha öncedende sürekli açıp kapatıyor demktir ki şimdi farkediyorsun.Yada ampul olmadığı için modül kontrol voltajı yolluyor ise buda yaptırır. Direnç bağlımı?

Oktay Bey Merhaba,

Açıkçası direk soket alınıp roleye bağlandı diye hatırlıyorum.Daha önceki farlarda böyle birşey olsa idi farkederdim bu durumu.

Kaldıki bir otomotiv üreticisinin bu şekilde arabayı yapıp satacağınıda hiç düşünmüyorum.

Hiçbir zaman farımı auto konumunda kullanmam.Sizin bahsettiğiniz yeşil ledli role bulup taksam sorun ortadan kalkabilir mi diye düşünüyorum.

Bu roleyi nerden bulabilirim.Kaliteli birşey önerebilir misiniz?

Bu arada şuan uzun ampüllerin olduğu yer boşta.Burayı doldursam dediğiniz gibi sorun çözülebilir belki.

Açıkçası ilk iş roleyi değiştirmekte.Sonra bu boş kısmıda doldururum.

Bana yeşil ledli role önerisinde bulunabilir misiniz.Bu arada üzerindeki rolenin yeşil ledli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sorun rolede değil diye düşünüyorum.Kısa far ampul soketine paralel olarak direnç bağlanacak yada rolenin tetik uçlarına 4700mf 25volt kondansatör bağlancak.

Üstteki mesajdada yazdığım gibi roleyi tetikletecek konrol voltajı olma ihtimali yüksek.

Role Oto hırdavatcılarında bulunuyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Doğanay Kılıç

Cümleten hayırlı geceler diyelim.

Hyundai i30 aracım var uzunlara 2x3200 lumen değerine sahip led aydınlatma var kisalarada led takarken led beyini bozuldu bu yapılır mi vede xenon kullanmak istesek marka model ne olabilir vede sellektor Yakınca uzun-kısa ayni anda yanması (h7) xenona bi zarari olur mu

Tesekkurler...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Led sürücüsünün özellikleri tespit eilip İstanbul led ithalatcılarında bulabilisiniz.Linkteki firmadan yada başka bir firmadan bulmak zor değil.

http://www.marketdij...ml#labels=566-2

Tamiri olarak elektronik tamircileri ama bu tip işlemleri biliyorsa belki yapabilir ama silikonlama yapıldı ise ki öyle olması lazım yapacak çok fazla bir şey yok.

Çakma xenon kitler ile ilğili ne tavsiye nede yorum yapamıyoruz.

Far mercekli ise uzun kısa olması için bi-xenon tip mercek şart.Bunun için oem kitler kullanılması gerekiyor.

Düz mercekte bu işlem olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğanay Kılıç

Oktay abi cevaplar için teşekkür ederim de bazı seyleri biraz yanlış yazmışım şimdi ben arabada selllektor Yakınca hem uzun hem kısa ayni anda yanıyor xenon takinca bu durum problem çıkartır mi ki

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
taner eviş
:)))) haklisin Gökhan kardeşim.

Taner kardeşim 1 tane işimi görürse diğeri senindir.

Mustafa Hocam ledler geldi mi :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Oktay abi cevaplar için teşekkür ederim de bazı seyleri biraz yanlış yazmışım şimdi ben arabada selllektor Yakınca hem uzun hem kısa ayni anda yanıyor xenon takinca bu durum problem çıkartır mi ki

Oem D1 serisi Gen4 ve Gen5 serilerinde D2s Gen3 serisinde sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Erkan Canberk Kubat

abiler merhaba bi işe kalkıştım farları açıp bi-xenon montajı yaptım fakat bu iş için fazla bütçe ayıramadığım için sadece mercek montajı oldu xenon kiti çinden h7 olarak getirttim (ilerde d2s e geçicem) faka şimdi şöyle bir problem var araba çalışmıyorken ampuler çalışıyor fakat arabayı çalıştırp gaza bastığımda ya kırpma yapıyor yada sağ taraf tamamen kapanıyor ne yapmam lazım bu 2. ballastım

Yorum bağlantısı
Erkan Canberk Kubat

Sistem aktif iken balastlara gelen voltajı ölçün, araba çalışır halde olsun

onu nasıl ölçerim abi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...