İçeriğe Yönlendir

Hyundai i30 2 (2011-2016) Bi-Xenon

Asilkan Tekin

Recommended Posts

Normalde araç çalışınca düzgün yanıp stop halinde kırpışma yapsa voltaj az derim ki kesin öyle oluyor, senin durum tam tersi. Basit olan voltajı ölçmek, eğer voltaj normal ise ampül balastı bozuyor olabilir

Yorum bağlantısı
Erkan Canberk Kubat

Normalde araç çalışınca düzgün yanıp stop halinde kırpışma yapsa voltaj az derim ki kesin öyle oluyor, senin durum tam tersi. Basit olan voltajı ölçmek, eğer voltaj normal ise ampül balastı bozuyor olabilir

servet abi bugun sanayiye gittim voltajı ölçtürmek için fakat herhes farın voltajı ölçülmez dedi aküyü ölçtüler oda sabit 11.2 volt çalışırken 13-14 arası çıkıyor ne yapmam lazım yeni ampul mü alayım olay tam şöyle oluyor araba kapalıyken xenonları 10 dk ısıtırsan sönmüyor fakat beklemeden marşa basarsan sağ taraf kapanıyor dikkatimi çeken şey gaza basmazsan problem yok önerin yeni bir ampul takımımı

Yorum bağlantısı

Xenon balastına gelen kabloların voltajı ölçülür ki usta düşünmemiş, neyse. İki tarafta aynı şeyimi yapıyor, sağ sol ampulleri yer değiştir

Yorum bağlantısı
Erkan Canberk Kubat

Xenon balastına gelen kabloların voltajı ölçülür ki usta düşünmemiş, neyse. İki tarafta aynı şeyimi yapıyor, sağ sol ampulleri yer değiştir

genellikle sağ taraf ama bazen solda sönüyor

Yorum bağlantısı

Senin aracında far koruma sistemi mevcut sanırım. Balast akımları fazla gelip araç korumaya alıyor. Canbus diye satılan düşük akımlı balast alman gerekecek

Yorum bağlantısı
Erkan Canberk Kubat

Senin aracında far koruma sistemi mevcut sanırım. Balast akımları fazla gelip araç korumaya alıyor. Canbus diye satılan düşük akımlı balast alman gerekecek

anladım abi ama araçta herhangi bir uyarı sistemi mevcut değil genede almam lazım demi ve uyarıda yok ekranda

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Yerinizde olsam sanayide xenon satan birisine gidip derdimi anlatırdım oradaki xenonlarla denerdim.Uyanı değişim garantili faturasıyla birlikte alır çıkartım bukadar beklemenize gerek yok.

Yorum bağlantısı
Erkan Canberk Kubat

Yerinizde olsam sanayide xenon satan birisine gidip derdimi anlatırdım oradaki xenonlarla denerdim.Uyanı değişim garantili faturasıyla birlikte alır çıkartım bukadar beklemenize gerek yok.

hocam k.maraşta yaşıyorum ve burdaki sanayii esnafının %90 ı nı milleti dolandırmaya çalışıyor ben gitsem alsam bozulsa arkasında durmazlar

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

internetten alın kargosunu ödeyip aldığınız yer ile konuşun ben ampul aldım bozuldu geri yolladım yenisi geldi.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ankara'dan arkadaşımızın İ30 aracı için orijinal farlarındaki H7 mercek yerine Hella bi-xenon mercek,Angel halka,Bmw Kaş,Uzun hüzme kısmına H7 mercek,Hella gen5 balast ve d1s xenon,sinyale mercek ve power led ile sinyal uygulamasını Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet olmuştu.

Farların dağılmış hali.

7933.jpg
resim yükle

İç çerçevenin komple dağıtılmış hali.

8224.jpg
yükle resim

Çerçeveye Bmw kaş ve Bmw angel halkanın montajlı hali.

8237.jpg
çoklu resim upload 

Uzun hüzmenin mercek montajlı hali.

8234.jpg
hızlı resim yükle

Toparlanmış ve kapatılmış haller.

hızlı resim yükle

8380.jpg
çoklu resim upload

8408.jpg
jpg upload

8407.jpg
jpg upload

8406.jpg
çoklu resim yükle

8390.jpg
çoklu resim upload

8391.jpg
resim

8383.jpg
çoklu resim upload

8397.jpg
resim gönder

Yanış halleri.

8244.jpg
resim yükle

8242.jpg
jpg upload

8420.jpg
jpg upload

8421.jpg
çoklu resim upload

Akşam uzaktan görünen hali.

8418.jpg
resim yülke

Araç üzerinde bilahire resimler gelince ekleyeceğim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sahibi güle güle kullansın ama angel gereksiz olmuş, güzel durmuyor.

i30'un farı monoblok değil miydi ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Mercek görüldüğü gibi.Böyle çıkınca sevindirik oldum dersem yalan olmaz.

Angel arkadaşlarımızın özel isteği.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Yurtseven

Herkese iyi akşamlar.oktay abi yapılan işlemden sonra far ile ilgili bir problem yaşamış mı acaba arkadaşınız? Tek i30 olupta farda problem yaşayan benim sanırım?? Güzel olsun diye bi-xenon yaptırdım fakat yaptırdığıma bin pişmanım. Yaptırdıktan sonra 3 ay memnun kaldım.ondan sonra problemler peşimi bırakmadı.Bildiğiniz bütün yurtdışı forumlarını araştırdım fakat bir çözüm bulamadım.birde sizlerin görüşünü almak istiyorum.

Araçta sağ taraftaki xenon her açılmada göz kırpıyor.göz kırptıktan sonra bir problem yok.yeni d1s ampül taktık ondada aynısını yapıyor.başka balast takıyoruz ondada aynı şeyi yapıyor.bazen iki farda açılmıyor.bazen yolda giderken bir anda iki farda kapanıyor.işlemi yapan arkadaş bir çözüm bulamadı. Arada röle var.bazı rölelerde bildiğiniz rölede cızırtı sesi geliyor.1-2 kez röle değiştirmek zorunda kaldık.en sonunda yetkili servise götürdüm adamlar içerdeki sigortanın sürekli attıgını söledi.içerdeki sigorta 20 amper.içeriye 25 amper sigorta koydurduk sigortayı attırmadı fakat gene titreme ve direk kapanma sözkonusu.servisteki usta arabayı yakarsın dikkat et dedi ve araçla ilgilenemeyeceklerini iletti.her yolu denedik başka yapılacak birşey bulamadık.en sonunda sanırım eskiye dönüş yapacağım.sizce sorun neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aracının beyni xenonu sevmemiş. Ne marka kullanıldı balast ve ampul ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Osram cool blue intense d1s kullanıldı.balast markasını bilmiyorum fakat çıkma orjinal gen5 balast kullanıldı. Bir başka i30 da gene denedik oda aynı problemi çıkardı.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
2 saat önce, Mustafa Yurtseven yazdı:

Osram cool blue intense d1s kullanıldı.balast markasını bilmiyorum fakat çıkma orjinal gen5 balast kullanıldı. Bir başka i30 da gene denedik oda aynı problemi çıkardı.

CBI intense çok güzel ampuldür. elektriği aracın tesisatından değil de direk aküden almayı deneyin (tabi araya röle ve sigorta atarak...)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Fatih bey arada röle var.vugün başka bir i30 araca bağladık.gene aynı cızırtıyı yaptı.Son olarak oktay abinin dediği şekilde kondansatör bagladık.cızırtı kesildi.farlar düzgün bir şekilde çalışıyordu taki şimdiye kadar?? şimdi birşeyi farkettim.araç çalışıyorken ve  farlar açık konumundayken selektör atma ve far çalışması çok güzel lakin farlar kapalıyken selektör yaptıgımda selektör atıyor ve peşinden 3-4 sn kısalar yanıp sonra komple kapanııyor.akşam video çekip yükliycem.yeni yeni şeyler öğreniyom bu araba sayesinde??

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Uu543HbQ1iI

farkındaysanız far kapalı konumundayken selektör yaptıgınızda selektör sonrası 3-4 sn kısa farı yakıyor.sonra kapatıyor. Sanki bir taşla iki kuş vuruyo gibi?? bunu neden yaparki.2 kez sanki balasta emir veriyor gibi.acaba 2 röle olduğundan dolayı bunu yaparmı? Far kapalıyken seri bir şekilde selektör yaptıgınızda örneğin 3 keZ selektör yaptığınızda her selektörde bu garipliği yapmıyor.3. Selektörden sonra kapanışı bu şekilde yapıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...