İçeriğe Yönlendir

Hyundai i30 2 (2011-2016) Bi-Xenon

Asilkan Tekin

Recommended Posts

Gökhan Tongay

Yani tamamen sizin zevkinize kalmış.Ben ilk aldığımda bana hediye kapak göndermişti.Bir süre öyle kullandım.Şimdi e250 mercedes farlarını aldım.Onların çerçevelerini kullanıcam.Tamamen sizin zevkinize kalmış bir harcama.Ben yerinizde olsam Öncelikle yedek far arayışına girerdim.Burası Türkiye her an ne olacağı nelerin değişeceği belli olmaz.Kendi orijinal farlarımın aydınlatmaları kesinlikle çok boktan bunu bir kere daha anladım.2 3 gün gece yolculuğuna çıktım önümü zor görüyorum.Bi xenon farlardan sonra en iyisini yapmışım dersiniz kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Ufuk Partal

bu işten anlayan bırı olsa tanıdıgım ben kendım soyunucam bu ıse sanmıorum cok zor oldugunu. bazı araçlar hariç. fıyatlar cok ucuk olmasa dırek yaptırıcam dısarıda aslında

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bence herşeyin başlangıcı ilk adımı atmaktır.Deneme yanılma yoluyla belki 1 günde belki 1 ayda tamamlarsınız ama yaparsınız.Dediğim gibi ilk önce yedek far bulun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mustafa Yurtseven

Merhaba,

Konuyu yeniden güncellemek için bir kaç sorum olacaktır.

2014 model Hyundai İ30 sahibiyim.Kısa ve Uzunları değiştirmek istiyorum.

Kısalar için ve Uzunlar için xenon kit almayı düşünüyorum.Uzunlar için halojen de olabilir.Fiyat önemli değil.Önemli değil derkende israf etmeninde anlamı yok halojen işimi görürse.

Hangi marka alacağım konusunda kafam çok karıştı.Açıkçası buraya yazmadan önce forumu baya inceledim ve konuyu pek bilmediğim için kafam iyice karıştı:)

Forumu baya bir okurken burda konu hakkında çok bilgili arkadaşlar gördüm.

Öncelikle far bilgileri;

Kısa : H7S veya D1S (55 w veya 35 w - HID li AFLS)

Uzun: H7L (55 W )

i30 da mercek bulunmaktadır.

Aklımda Philips ,Osram xenarc d1s (66144) , Osram Xenarc Night Breaker Unlimited (66140X) ve Mtec D1s düşünüyorum.

Bunlardan hangisi daha çok tercih edilebilir. Ds1 değilde H7 kit al demenizede açığım.Tek istediğim kaliteli olması.

Farklı kaliteli marka önerisine de açığım.

Osramlar da daha sonradan renk değişebiliyormuş sanırım?

Beklenti:Beyaz ışık (6000k'nın kesinlikle altında) , görüş performansı iyi olmasını isterim.

Bu konularda bilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Yardımcı olan olmayan bütün arkadaşlara Teşekkür Ederim.

Konuyu yanlış yere açtı isem şimdiden özür dilerim.

İstediğiniz takdirde hemen başka yere açabilirim.

Gökhan Bey ve Mahmut Bey öncelikle cevabiniz için teşekkür ederim.

üye olurken aktivasyon isleminde sıkınti yaşadim.2 kez uye olmak zorunda kaldim.gercek ismimle uyeligimi birturlu aktive edemedim.Bu yuzden bu isimle kaldim.en kisa zamanda bunu dikkate alicam.

Direk kitapciktan verilen bilgide h7/d1s yaziyor.(Türkçe) d1s takilmasa idi yazmazlardi diye dusunuyorum.bu arada i30 forumlarda da takan kişiler var.Bir sorun yaşamamislar.

Mercegin halojen olup olmadigini nasil anlayabilirim?

Kendim yapma konusunda vaktim olsa idi ugrasirdim buyuk bir zevkle fakat inaninki kendime bile bir vakit ayiramiyorum.2 yasinda bir oglum var ve surekli onun pesindeyim:)) Bu yüzden dolayi böyle bir yola basvurdum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

öncelikle merhaba.Forumda aslında gerekli bilgi var fakat yardımcı olayım. Aracınızdaki mercekli farın ampulu ne ise onu almaya özen gösterin.h7 ampul ise h7 ampul kullanın ama aracınızdaki mercek halojen merceği ise xenon takarsanız xenonun yaydığı ısı nedeniyle merceğiniz zarar görecek.Uzun vadede mercek ya da far değişimi yapılacak.H7 merceğe d1s takılırmı bilmem ama arasında 1 mm bile fark varsa mercek odağı şaşacak.Bu yüzden yerinizde olsam biraz bütçe ayırıp bi xenon sistemine geçmeyi tercih ederim.Eğer bi xenon sistemi yapılacak ise

1 çift yedek far

1 çift mercek

1 çift ampul balast seti ( osram ya da oem ürün d1s)

silikon ıvır zıvır.

1 çift mercek kapağı (gerekli ise )

bunlar ile ortalama far fiyatına göre 600 - 1000 tl arasında 10 numara aydınlatmanız olur.

bunun dışında h7 xenon kit düşünürseniz 50 tl lik kit ile 150 200 tl lik kit arasında çok fark yok.35 w ile 55w arasında fark ise merceğe zarar verir.Aracınızdaki ampul tipi 35w ise 35w kullanın.Bir üstü sıkıntı yaratabilir.

Her ampul kullanım ömrünün sonuna yaklaştıkça renk değiştirir sararır morlaşır.

K değeri arttıkça ışık mora doğru gider. Koyu bir ışık ile koyu bir zemini aydınlatmak karanlıkta gitmek gibi değerlendirilebilir.

Bende d1s 5500k osram cool blue intense ampullerinden var. Daha öncesinde 8000k kullanıyordum 4300 e alışamadım bu yüzden 5500k tercih ettim.Bunun üstündeki değerlerde görüş ve aydınlatma gücünüz düşecektir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba hoş geldiniz , kurallar gereği foruma gerçek isim ve soyisim ile üye olmalısınız bir sonraki mesajınızda belirtirseniz yöneticimiz gerekli düzeltmeyi yapacaktır.

Birkaç düzeltme ile başlayalım H7S diye bir ampul tipi yok halojende H7 olarak adlandırılır.H7 halojen fara D1S xenon ampul takamazsınız D2S olur ama halojen fara hiç bir şekilde xenon kit tavsiye etmiyoruz.

AFLS den kastınız Adaptive Front Light ise bu i30 da HID versiyonlu Tourer Deluxe modelinde sunuluyor ama bildiğim kadarı ile bu seri sadece avrupaya gönderiliyor TR de yok.

Halojen uzun fara asla H Serisi xenon kit takmayınız , H serisi xenon ampuller halojen ampul kadar hızlı etkili ve güçlü ışık üretemezler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Gökhan Bey ve Mahmut Bey öncelikle cevabiniz için teşekkür ederim.

üye olurken aktivasyon isleminde sıkınti yaşadim.2 kez uye olmak zorunda kaldim.gercek ismimle uyeligimi birturlu aktive edemedim.Bu yuzden bu isimle kaldim.en kisa zamanda bunu dikkate alicam.

Direk kitapciktan verilen bilgide h7/d1s yaziyor.(Türkçe) d1s takilmasa idi yazmazlardi diye dusunuyorum.bu arada i30 forumlarda da takan kişiler var.Bir sorun yaşamamislar.

Mercegin halojen olup olmadigini nasil anlayabilirim?

Kendim yapma konusunda vaktim olsa idi ugrasirdim buyuk bir zevkle fakat inaninki kendime bile bir vakit ayiramiyorum.2 yasinda bir oglum var ve surekli onun pesindeyim:)) Bu yüzden dolayi böyle bir yola basvurdum.

Mustafa bey aracınız halojen H7 mercek ve H7 ampul tipine sahip D1S kullanamazsınız . Kitapçığa göre D serisi ampul kullanabilecek olsa idiniz aracınızda far yıkama ve eğim sensörü alt yapısı da hazır olmak zorundaydı , bunlar olmadığı için aracınız halojen ampulle satışa sunuluyor .

Yapılacak en doğru işlem merceği D serisi oem bir mercekle değiştirmek bunu ister siz yapın ister başkasına yaptırın olması gereken bu ...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Teşekkur ederim mahmut bey.gökhan beyin dedigi uzere bi-xenon yapmaya karar verdim.Şimdi şöyle bir sorunum var.Hangi tip mercek benim araca uyacak.Kullanmak istedigim D1S ampuller.Baya bi ugrasicam gibi gorunuyor:)))

Çikma olarak mi mercek alinmali yoksa hella merceklerden mi alayim?

Bu konuda yardimlarinizi rica ederim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mustafa bey Gökhan kardeşimizin de bahsettiği gibi yedek far almalısınız , çalışmayı orjinal farda yapmak bu konuda tecrübesi olmayanlar için sıkıntılı sonuçlar doğurabilir dönüşü olmayan zararlar verilebilir.

Alacağınız oem mercekler ne marka olursa olsun sıfır olmayacak çünkü sıfır üretimi ve temini mümkün değil , bizlerinde yaptığı gibi temiz çıkma mercek temin edip uygulamayı onunla yapacaksınız.

D1S xenon ampulleri sıfır alabilirsiniz ve yine balastları da temiz çıkma temin edebilirsiniz , oem balastlar kolay kolay bozulmazlar 2.el olması sorun çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Şimdi bi-xenon mercekleri araştiriyordumda şöyle bir sorun var.merceklerde 50 tl ye olanda var 150 tl ye olanda.Bunlarin fiyatlari neye gore degisiyor.Birde bazi mercekler h4 için yaziyor.Bu tarz olanlardan almiycam sanirim.

Aklimda çok fazla soru var açikçasi.

Alacağim bi xenon mercek h7 için olacak sanirim.

ÇIkma hella mercek aldim diyelim.Bunun benim aracima uymama ihtimali var mi?Aklim gerçekten çok karıştı.

ne tip ve ne tarz mercek almam konusunda yardimci olur musunuz?

Kullanmak istedigim ampul d1s olacak.

Flas attigimda bmw lerdeki gibi olmasini istiyorum.Bunun icin uzun kisa mercek mi seçmeliyim?

Kusura bakmayin baya fazla soru soruyorum.Yeni oldugum icin yanlis birsey alip para israfi yapmak istemiyorum.Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Şimdi bi-xenon mercekleri araştiriyordumda şöyle bir sorun var.merceklerde 50 tl ye olanda var 150 tl ye olanda.Bunlarin fiyatlari neye gore degisiyor.Birde bazi mercekler h4 için yaziyor.Bu tarz olanlardan almiycam sanirim.

Aklimda çok fazla soru var açikçasi.

Alacağim bi xenon mercek h7 için olacak sanirim.

ÇIkma hella mercek aldim diyelim.Bunun benim aracima uymama ihtimali var mi?Aklim gerçekten çok karıştı.

ne tip ve ne tarz mercek almam konusunda yardimci olur musunuz?

Kullanmak istedigim ampul d1s olacak.

Flas attigimda bmw lerdeki gibi olmasini istiyorum.Bunun icin uzun kisa mercek mi seçmeliyim?

Kusura bakmayin baya fazla soru soruyorum.Yeni oldugum icin yanlis birsey alip para israfi yapmak istemiyorum.Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Öncelikle aracınızdaki merceği nereye koyacaksanız oranın ölçüsüne bakın.Forumumuzda merceklerle ilgini bir çok bilgi var.Hella merceklerde sellektör sizin istediğiniz gibi.

Bi xenon demek uzun kısa tek ampulden sağlanıyor.Bunu sağlayan merceğin kendisi.Ama bazı arabalarda tek mercek ve harici ampul var.Bu mercekler sadece kısa far için kullanılıyor ve sellektör özelliği yok.H7 mercek alırsanız halojen ampul takarsınız.Ampul tipi d1s d2s olursa xenon ampulu takarsınız ama sadece d1s ve d2s ampulleri takılabilir.

Alacağınız mercek 50 tl de olabilir 150 tl de size hangisi uygunsa onu alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Benimkisinde kisalarda mercek + uzunlarda ampul var.dolayisiyla çok is var anlasilan(benim gibi acemi birisinin altindan kalkacagi bir is değil).Bu sevdada başlamadan bitti sanirim.Bir ihtimalim kaliyor.Yeni makyajlanacak i30 (2015) da mercek xenonsa muhtemelen bizimkine uyar diye dusunuyorum.Bunu beklemekten başka çarem kalmadi.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Niye öyle düşünüyorsunuz.Merceğinizi çıkartıp yerine hella takıp uzunlarıda dilerseniz merceğin motoruna dilerseniz paralel çekip çift uzun sistemi ile kullanabilirsiniz.H4 için dedikleri h4 te çift flaman var bu yüzden biraz daha karmaşık.

Yorum bağlantısı
taner eviş

Mustafa kardeşim siz daha karar asamasindasiniz galiba

Malzeme konusunda abilerim kardeşlerim size yardımcı olacaktır. Dilerseniz alacağınız yerlerle alakali bir kaç iletişim numarası verebilirim. Imzamda gerekli bilgiler mevcut. Bu forum acemiyi usta yapıyor bilgilerinize. Herkes bilmeden başlıyor burda ise ve kendisi yapıyor :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Aslında karar aşamasında değilim. Kesinlikle bi-xenona geçiş yapmak istiyorum tek sorun bu işlemleri benim yapmam için uygun malzemeler yok.

Şimdi bu işlemleri yapmak için malzemeler almaya kalksam :)))) Ya aslında güzel bir hobi olur benim için. Detailing işlemine de bu forumlar sayesinde başladım fakat o zamanlar çocuğum yoktu:) Şimdi 2 yaşında bir canavar var ve 1 dksı bile babasız geçmiyor:) Durum böyle olunca ben o farın tekini 1 senede anca yaparım ben :))))

Birde şimdi bu farı ben yaparsam bu işten ekmek yiyenler napacak :Pp

Şimdi Mahmut Bey kızacak bana ismimle yazmadım diye ama şimdi farkettim telefondan yazınca adım soyadım , şirket pc sinden yazınca nickim çıkıyor:)

Hemen bunu düzelteceğim.Kusura bakmayın.

Bu arada işimin ne kadar zor olduğunu anlamanız için size farın resimlerini yüklüyorum :p

A5ImfK.jpgSnuCIZ.jpg24ylCz.jpgulxXI4.jpgyzE1BR.jpgAvzjwm.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

ben bu farın mercek şapkasını çok beğeniyorum aslında işiniz zor değil far zaten yarısından çoğunu yapmış size azıcık düzeltmeler lazım.Benim elektrikli makinam yokken ben metal testereyi elimle kullanarak yaptım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Evet aslında mercek çok müsait yapılmaya fakat camın çıkarılması işlemlerin uygulanması ve sonra camın tekrar yapıştırılması iyi yapılması gereken konular.

Daha sonradan içine bir su alması veya buharlaşması durumunda o zaman işi elime yüzüme bulaştırmış olucam

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bol silikon ve yeteri kadar ısı ile sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hyundai açılması en kolay fara sahip bir marka , açıldığında orj silikonuna çok zarar verilmediyse kapattıktan sonra az miktarda silikonla desteklenir ve sorun olmaz ...

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

Aslında karar aşamasında değilim. Kesinlikle bi-xenona geçiş yapmak istiyorum tek sorun bu işlemleri benim yapmam için uygun malzemeler yok.

Şimdi bu işlemleri yapmak için malzemeler almaya kalksam :)))) Ya aslında güzel bir hobi olur benim için. Detailing işlemine de bu forumlar sayesinde başladım fakat o zamanlar çocuğum yoktu:) Şimdi 2 yaşında bir canavar var ve 1 dksı bile babasız geçmiyor:) Durum böyle olunca ben o farın tekini 1 senede anca yaparım ben :))))

Birde şimdi bu farı ben yaparsam bu işten ekmek yiyenler napacak :Pp

Şimdi Mahmut Bey kızacak bana ismimle yazmadım diye ama şimdi farkettim telefondan yazınca adım soyadım , şirket pc sinden yazınca nickim çıkıyor:)

Hemen bunu düzelteceğim.Kusura bakmayın.

Bu arada işimin ne kadar zor olduğunu anlamanız için size farın resimlerini yüklüyorum :p

A5ImfK.jpgSnuCIZ.jpg24ylCz.jpgulxXI4.jpgyzE1BR.jpgAvzjwm.jpg

kardeşim çok özür dileyerek konunu bölüyorum bir şey soracağım...

detailing işine başladım demişsin...

ben kendi aracımda meguiars next generation tech wax 2.0 ve ultimate quik wax kullanıyorum fakat ertesi gün arabaya hep toz yapışıyor, her gün silmem gerekiyor... bu bahsettiğim ürünler kalitesinde toz tutmayan uzun ömürlü bi boya koruyucu wax (veya cila) biliyor musun? aşındırıcı olmayacak.

tekrar özür diliyorum... mercek çalışmanızda kolay gelsin...

bence piyasadan 1 çift çıkma far alın veya yan sanayi alın, orjinal farlarınızı saklayın.

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
taner eviş

Hyundai nin farlarınin birkaç çeşit olduğunu ama seninkinin hangisi olduğunu inceleme fırsatım olmamıştı . Ben gayet uygun olduğunu düşünüyorum bu farın. Önceki mesajimda da dediğim gibi . Buradaki arkadaşlar sıkılmadan bitmez tükenmek bilmeyen sorulara hiç sıkıntısız cevaplar veriyorlar. Ben de direk focus 3 farı ile başlamıştım sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar. Ben sizin de halledeceginiz kanatindeyim

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Farın yapısı zaten oval o yüzden güzel bir mercek kapağı ve mercekle gayet güzel iş çıkartılabilir.

Yorum bağlantısı
taner eviş
Farın yapısı zaten oval o yüzden güzel bir mercek kapağı ve mercekle gayet güzel iş çıkartılabilir.

Katılıyorum üstad :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yurtseven

Valla bu gidişle bana zorla yaptirtacaklar fari:)))

Fatih kardeşim şuan soft 99 fusso die bi wax var.onun için kullanan arkadaşlar çok iyi yorumlar yapiyor.Bunun dişinda 2 urun daha onerebilirim sana.bunlardan birincisi qtechnig c2v3 die bi urun.amatorler icin bir boya koruma ve muhteşemdir.Birde chemical guys v7 var ayni tarz bir urun buda çok başarili.Bunlari araştir bence.

Daha butceli birsey istersende kesinlikle qtechniq c1+exo v2 öneririm.Bunu profesyonel birileri yapmali.

Bahsettigin urunler markali urun ve inan bana beş para etmez.Millet adi var diye aliyor.Birde fiyat ve performans açisindan tatmin edici değiller.

Ürünler hakkinda daha detayli veya aklina takilan birşey varsa veya merakli isen sana bi form sayfasi verim.oradan her türlü bilgi ve yardimi alirsin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...