İçeriğe Yönlendir

Hyundai i30 2 (2011-2016) Bi-Xenon

Asilkan Tekin

Recommended Posts

Asilkan Tekin

Merhaba arkadaslar. Daha önce burada yazdıklarım yardım almak içindi su an düzenliyorum bunu ve aracıma yaptırdıgım bi-xenon'u tanıtmak istiyorum :) Bana üşenmeden cevap veren, bilgi ve tecrübelerini paylasan arkadaslara cok tesekkür ediyorum.

İslemler İLKER KEMAL BİKEÇ tarafından istanbulda yapildi. Kendisine cok tesekkür ediyorum sagolsun cok iyi ilgilendi benimle :)

Mercek takildi ( Yeni nesil orjinal Hella Bi-xenon )

Ampul D1S Philips XenStart 4300K orjinal xenon ampul.

Orjinal Bosch Gen5 balast ve kablolar Mercedes C serisinden cikarildi ve takildi.

Far cami acildi ve buyuk bir titizlik ile kablolara ve far tasina zarar verilmeden montaj yapildi. Orjinal far silikonu ile kapatildi.

İcine cok ufak bir hata giderici takildi ariza lambasi yanmiyor. Fakat gün içinde 4-5 kere farları ilk acarken sag veya sol farketmeksizin titreyip sönüyor. Yeri geliyor ikiside sönüyor. Farların ikisi de yandıktan sonra ama asla sönme yapmıyor. Sadece ilk arac kilidini actıgımda yanarsa yanıyor, yanmaz ise kititleyip tekrar yanana kadar ikisi de aynı işlemi uyguluyorum :(

Tum far yukseklik ayari ve far sensorleri calisir durumda.

Viraj aydinlatmalarinda bir problem yok. Uzun ampuller istenirse takilabilir calisiyor. Halojen ve xenon beraber selektor atmak isteyenler icin ( ben pek begenmiyorum bence kotu bir goruntu oluyor )

Selektorde ve yol aydinlatmasinda mukemmel bir sekilde gorevini yapiyor.

Ama dedigim gibi tek bir sorun var o da farların titreyip sönmesi ara sıra. Bunu nasıl halledecegim hiç bilmiyorum. İlker abi'de yardımcı olmaya calıstı ama anlam veremedi. Cünkü arıza lambası yanmıyor, yanmadı hiç.

Nasıl bir yol izlemeliyim neler yapmalıyım veya yaptırmalıyım sizce ?

Bir de far ayarını kimse yapamadı yahu. Su kesilme cizgisini bir türlü düz yapamadılar. Sol tarafı ayarlayamıyorlar. En azından öyle diyorlar. İlker abi bana yollasan yaparım da onlar anlamaz dedi. Benim de farları yollamam geri gelmesi falan 1 haftayı bulur işlerim aksar. Bunu da kendim yapmak istiyorum duvara yansıtarak, forumda konusu vardı. Ama far ayar vidaları hangisi onları bilmiyorum :)

post-6954-0-04974600-1388787518_thumb.jppost-6954-0-63123300-1388787518_thumb.jppost-6954-0-76967400-1388787519_thumb.jppost-6954-0-08222700-1388787521_thumb.jppost-6954-0-88318600-1388787523_thumb.jppost-6954-0-78993900-1388787526_thumb.jppost-6954-0-37406300-1388787529_thumb.jppost-6954-0-92948100-1388787531_thumb.jp

Video - http://www.youtube.com/watch?v=V2tUPeVU5Gw

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya
(düzenlendi)

Öncelikle hoşgeldiniz :happy:

Projektör boyutları aynı olsada vida delikleri karşılamayabilir. Bi-xenon dönüşümü istiyorsanız uygun ebatta bir plaka hazırlanarak vida delikleri ayarlanabilir.

Gerekli olan öncelikle çok sabır :biggrin: çünkü yeri geliyor ufacık birşeyden çalışmanız mahvolabiliyor. Acele etmeden tüm parçaları tedarik edip başlamak lazım.

Far camını açmak cidden sabır istiyor. Gereken malzemeler:

d1s xenon kit hella veya bosch olabilir.

Benim önerim yeni tip hella projektör olsada bosch veya valeo olabilir.

silikon, yapıştırıcı alet edevat gerisi el becerisi.

tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin

Öncelikle hoşgeldiniz :happy:

Projektör boyutları aynı olsada vida delikleri karşılamayabilir. Bi-xenon dönüşümü istiyorsanız uygun ebatta bir plaka hazırlanarak vida delikleri ayarlanabilir.

Gerekli olan öncelikle çok sabır :biggrin: çünkü yeri geliyor ufacık birşeyden çalışmanız mahvolabiliyor. Acele etmeden tüm parçaları tedarik edip başlamak lazım.

Far camını açmak cidden sabır istiyor. Gereken malzemeler:

d1s xenon kit hella veya bosch olabilir.

Benim önerim yeni tip hella projektör olsada bosch veya valeo olabilir.

silikon, yapıştırıcı alet edevat gerisi el becerisi.

Hoşbulduk :)

Peki D1S mi benim istedigim ? Yani flash gibi selektör yapabilecegim ? Ve toplam maliyet bana kaca patlar herşeyiyle beraber ?

Dediginiz vida yerleri illa ki sorun olacaktır dremel ile hallederim diye düşünüyorum :/

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

d1s ile istediğin etkiyi yaratabilirsin. d1s sistemde ampul çok daha çabuk ısıtıldığı için gündüzde verimli çalışıyor.

Maliyet olarak 600 civarında olur. Tabi aracın kendi farlarını kullanırsan.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Flash gibi sellektör için Gen5 balast olacak hali ile buda D1s xenon ampul kullanıyor.

Aracın orjinal merceğin farın arka kapağını açarak resimlersen sana şu mercek uyar diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Resim eklenene kadar ben tezimi açıklayayım :learn2: Bir önceki kasanın farları monoblok mercekliydi , çok büyük ihtimalle bu farda monoblok yani mercek değişimi çok çok zor imkansız demiyorum ama çok zor , yapılacak uygulama için çok iyi işçilik ve tecrübe gerekli :good1: Mercek montajında sökme takma dan ziyade kesme ve yapıştırma işleri çıkacak ...

Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin

Flash gibi sellektör için Gen5 balast olacak hali ile buda D1s xenon ampul kullanıyor.

Aracın orjinal merceğin farın arka kapağını açarak resimlersen sana şu mercek uyar diyebiliriz.

Resim eklenene kadar ben tezimi açıklayayım :learn2:Bir önceki kasanın farları monoblok mercekliydi , çok büyük ihtimalle bu farda monoblok yani mercek değişimi çok çok zor imkansız demiyorum ama çok zor , yapılacak uygulama için çok iyi işçilik ve tecrübe gerekli :good1: Mercek montajında sökme takma dan ziyade kesme ve yapıştırma işleri çıkacak ...

Merhabalar. Yeni gördüm mesajlarınızı. Su an hava zifiri karanlık oldugu için cekemeyecegim malesef. Yarın ceker buraya eklerim. Hatta bulabilirsem kaza yaptıgımda değişen farımdan arakladıgım mercegin fotografını cekeyim. Gen5 Balast ek olarak mı alınıyor yoksa d1s ampul alsam üstünde var mıdır ?

Monoblok derken ? Bu farda öyle birşey oldugunu zannetmiyorum cünkü elimde kendi farımın mercegi var gayet rahat cıkmıstı, sarkmıştı :)

d1s ile istediğin etkiyi yaratabilirsin. d1s sistemde ampul çok daha çabuk ısıtıldığı için gündüzde verimli çalışıyor.

Maliyet olarak 600 civarında olur. Tabi aracın kendi farlarını kullanırsan.

Cıkma D1S mercek alsam bir de D1S xenon kit alsam 600 lirayı bulmaz herhalde ? Ben maksimum 350 ye kapatırım diye düşünüyordum :(

Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin

Yazmayı unutmusum. İnternette D1S Xenon Kit bulamadım. Hep ampul var aparat var. Ben tam verimli kullanmak için hangilerini toplamam lazım ? Mesela ampul ne olmalı balast ne olmalı ? İsimleriyle beraber yazarsanız cok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut desene tam benlik bir far :biggrin: :p

Abi oynamalık farlar tam senlik :biggrin:

Abi işçiliğimi bilirsin ben bile 3 gün uğraştım :unknw: lanet monoblokla yinede istediğim net sonucu alamadım , ama mücadeleye devam :yes: yakında güzel şeyler çıkacak ortaya :happy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin

Size verilen cevaplarda zaten isimleriyle yazılmış görünüyor.

Mahmut desene tam benlik bir far :biggrin::p

Merhaba. Evet yazıyor fakat bu xenon'un ek bir beyni falan birşeyi yok mu ? Bi-xenon D1S olarak kit yok. Hep ampul satıyorlar. Onu sormustum aslında, yanlıs anlasıldım.

Abi oynamalık farlar tam senlik :biggrin:

Abi işçiliğimi bilirsin ben bile 3 gün uğraştım :unknw:lanet monoblokla yinede istediğim net sonucu alamadım , ama mücadeleye devam :yes: yakında güzel şeyler çıkacak ortaya :happy:

Hocam Monoblok dediginiz ne oluyor tam olarak ? Hala merak içerisindeyim. 3 gün az bir süre degil cünkü :)

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Bi-xenon projektörün özelliği bu şekilde kit bulmazsın zaten. Senin alman gereken Gen5 balast seti bu da d1s ampul kullanıyor. 350tl gibi bir rakama çıkarman mümkün değil :nea:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Tam zihni sinir mi deniyordu o işten miş bu.Uğraşması oldukca zevkli bir farmış. :lol:

Sana kolay gelsin.Bu yapıya eski hella en uygun mercek olacak gibi.Diğerlerini oturtmak oldukca sıkıntılı olur.Yeni hellada ugraşmaya deger ama yeni hellayı delip biçmekte kolay degil boyutundan dolayı uğraşılır.

Bu fara temiz 1.5 hafta uğraşılır.Ondada istenilen gibi olurmu bilmem

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhabalar. Yeni gördüm mesajlarınızı. Su an hava zifiri karanlık oldugu için cekemeyecegim malesef. Yarın ceker buraya eklerim. Hatta bulabilirsem kaza yaptıgımda değişen farımdan arakladıgım mercegin fotografını cekeyim. Gen5 Balast ek olarak mı alınıyor yoksa d1s ampul alsam üstünde var mıdır ?

Monoblok derken ? Bu farda öyle birşey oldugunu zannetmiyorum cünkü elimde kendi farımın mercegi var gayet rahat cıkmıstı, sarkmıştı :)

Cıkma D1S mercek alsam bir de D1S xenon kit alsam 600 lirayı bulmaz herhalde ? Ben maksimum 350 ye kapatırım diye düşünüyordum :(

Merceği nereden buldun far çıkma olarak var mı elinde ?
Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin
(düzenlendi)

Mahmut Akbulut hocam. Monoblok değil yeni i30 farları :) İçini gördüm ondan biliyorum böyle bir parca yoktu. Direk mercek cıkıyor yerinden.

Merceği nereden buldun far çıkma olarak var mı elinde ?

Valla daha bulmadım. Sahibinden de var oradan almayı düşünüyorum.

Simdi sadece Gen5 Balast seti, bi-xenon mercek ve D1S ampul alsam bitiyor mu bu iş ? Geriye sadece montaj mı kalıyor ?

Elimde kendi orjinal farımın mercegi var. Kazada cam kırılmıs mercek sarkmıştı. Mercegi almıştım bende 1 tane elimde o.

tarihinde Asilkan Tekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin

Cifti 40 Liraya Bosch bi-xenon mercek buldum. Birkac gün içerisinde alacagım onu. Balast ararken birşey dikkatimi cekti. Gen 5 ve Gen 6 diyorlar. Farkları nedir D1S ampul kullanacagım ben ?

Yorum bağlantısı
Asilkan Tekin

D1S için G5 balast yeterli.

Teşekkür ederim. Mercek siparislerini verdim. Gen5 Balastı da Ocak ayının ilk haftası verecegim. Malum öğrenciyim ben 400-500 TL para istiyorlar balasta. Biriktirecegim :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...