İçeriğe Yönlendir

Xenon - Bi-Xenon mercek seçimi - öneriler

Zeki Dinç

Recommended Posts

Özer Morova

Merhaba xenon dönüşümü yapmayı düşünen bir kimse olarak foruma katıldım, mercek balast ve ampül kaliteleri hakkında fikir sahibi oldum diyebilirim ancak ikinci el alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Misafir

Birinci kural: Oem parçalar

İkinci kural: merceklerin iç kısımlarında is leke gibi oluşumların kontrolü

Üçüncü kural: Ampül ve xenon ateşleyicinin set olması

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Satıcı önemli faktör bu ilk sırada ; Aldığınız ürünlerin temiz olmasına dikkat edin , mercek reflektörü temiz ve çiziksiz olmalı aynı şekilde lens te öyle . OEM balastlar da genelde sorun olmaz , ampuller darbesiz izolatörü sağlam ve kapsül rengi koyu olmamalı...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Özer Morova

Birinci kural: Oem parçalar

İkinci kural: merceklerin iç kısımlarında is leke gibi oluşumların kontrolü

Üçüncü kural: Ampül ve xenon ateşleyicinin set olması

Öncelikle teşekkür ederim ateşleyici ve ampul set olmalıdan kastınız nedir acaba aynı marka olması mı ? yoksa d1s d2s yada nominal güçleri ile mi alakalı ?

Biraz açarsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Özer Morova

Satıcı önemli faktör bu ilk sırada ; Aldığınız ürünlerin temiz olmasına dikkat edin , mercek reflektörü temiz ve çiziksiz olmalı aynı şekilde lens te öyle . OEM balastlar da genelde sorun olmaz , ampuller darbesiz izolatörü sağlam ve kapsül rengi koyu olmamalı...

Teşekkür ederim. TRS den hazır set alıp dönüşüm yapmayı düşünüyordum, daha sonra gümrükte sorun yaşama ihtimalinden çekindiğim için ikinci ele yöneldim. Mercekleri İstanbul da ALFA dan almayı düşünüyorum fiyatları çok uygun geldi açıkçası bana. Sizin daha önce bir alışverişiniz oldu mu acaba bahsi geçen yerle yada tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

d1s ampullerde altında metal bir kutusu vardır ve oradan ampulün ateşlemesi yapılır.D2s ampullerde bu ayrı satılır ve ayrı bir parçadır.Bu parça hem ampulü ateşler hem koruma sağlar.Merceklerin iç yüzeyi temiz ve kararma olmaması lazım.Merceğin ön camı hasarsız çiziksiz olması lazım.Eğer çizik var ise genelde aynı tür mercek ya da aynı ebatta hasarlı bir merceğin camı takılarak deneme yapılabilir.Halojen ya da xenon ayrımına dikkat edin.Bazı araçlarda halojen ampul kullanılırken xenon gibi yüksek ısı ve ışık yayan ampuller merceğe uzun vadede zarar verebilir.

Teşekkür ederim. TRS den hazır set alıp dönüşüm yapmayı düşünüyordum, daha sonra gümrükte sorun yaşama ihtimalinden çekindiğim için ikinci ele yöneldim. Mercekleri İstanbul da ALFA dan almayı düşünüyorum fiyatları çok uygun geldi açıkçası bana. Sizin daha önce bir alışverişiniz oldu mu acaba bahsi geçen yerle yada tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?

Ben merceklerimi ve ampulümü ilker beyden aldım.Kendisi bu işlerle uzun zamandır uğraşıyor.Size her konuda yardımcı olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özer Morova

Teşekkür ederim Gökhan Bey çok açıklayıcı oldu. O zaman önerdiğiniz gibi İlker beyle irtibata geçeyim uygun bir zamanda.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emrah Kartal1679652621
(düzenlendi)

Herkese merhaba. d2s ampul kullanıcam. bu alttaki merceklerin hangisine ampul tutucu olmadan d2s ampul bğlayabiliriz. sizce hangisini almalıyım. yardımcı olursnız sevinirim. linklerde ayrıntılı resimler var. yardımcı olursanız sevinirim.

ds ve d1s mercek uyumluur demiş valeo marka

http://urun.gittigid...-adet-115950426

d2s ve 1s uyumlu diyor

http://urun.gittigid...-adet-125915034

http://www.sahibinde...171128788/detay

bide buna bakıverin :)

http://www.sahibinde...179296260/detay

eski tip hellamı bu? tutucuya gerek varmı?

http://www.sahibinde...169035516/detay

tarihinde Emrah Kartal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aracınızın far içi büyük değil ise sadece bunu kullanabilirsin.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/valeo-bixenon-d2s-d1s-mercek-2-adet-115950426

Diğerleri boyuttan dolayı far işçi uygun değilse çok sıkıntı yaratır.Passat merceği sadece D1s için.d2s te takılır ama ateşleyiciyi takmak sıkıntı oluyor.

Bu konuda mercek çeşitleri var inceleyebilirsin.

http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/page__pid__65051#entry65051

Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621
(düzenlendi)

Aracınızın far içi büyük değil ise sadece bunu kullanabilirsin.

http://urun.gittigid...-adet-115950426

Diğerleri boyuttan dolayı far işçi uygun değilse çok sıkıntı yaratır.Passat merceği sadece D1s için.d2s te takılır ama ateşleyiciyi takmak sıkıntı oluyor.

Bu konuda mercek çeşitleri var inceleyebilirsin.

http://www.geceucusu...5051#entry65051

oktay abi batım konulara.

arac 2008 corolla far ici baya geniş. genişse hangileri d2s ile uyumlu.?

eski hella kalite olarak geridemidir bosch ve yeni hellaya göre.?

mercek satan adama d2s uyumlumu dedim şu cevabı vermiş Merhabalar

bosch bixenon merceklerin tamamı zaten d2s tir. arkalarına resimde gördüğünüz kare parça takılarak d1s hale çevrilmektedir. yani o parça sökülürse d2s haline dönmektedir.

eski hella kalite olarak geridemidir bosch ve yeni hellaya göre.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Kısmen dogru yazmış ama tersini yazmış.Bosch mercekler D1s tabanlıdır ve üzerindeki ampul tutucu D1s içindir.Bu tutucuyu sökünce D2s takılır ama haricen ampul tutucu şart ve bulmakta çok zor.Tutucu olmadan bu merceği D2s te kullanamazsın.

İlğili konuda yeni nesil Bosch D1s ve D2s için ampul tutucusu uyumlu tipte olanı bulursan ondan alıp rahatça kullanabilirsin ama ampulü takıp çeviriken çok dikkatli olman gerekiyor.Özellikle D2s ampul takılırken ateşleyici parça takılı olmadan takılmıyor yani çeviremiyorsun.

Far içinde yer var diyorsan ki bence ampul degişim kısımlarına iyi bak ve ölç uygun ise eski telli D2s mercek içi temiz ise kullanabilirsin.

Bu olmaz ise önceki mesajda yazdığı Valeo mercek işini görür.

Mercek çizgisi haricinde lens yapıları,perde mekanikleri haricinde ,aydınlatma olarak hemen hemen birbirlerine üstünlükleri çok yoktur.

sellektör seri olsun istiyorsan Hella yazmaktan başka seçenegim yok. :lol:

Farların linkteki model ise ve ampul tutucusu üzerinde olsun diyorsan tek seçenegin Valeo başka mercekle uğraşma.İçi geniş görünüyor ama öyle değil.Aldanıyorsun.

Ampul tutuculu olarakta yeni Hella mercek olacak ve sellektör hızlı diyorsan tek seçenegin bu.

http://www.geceucusu...ar/page__st__60

Yok keser biçer döverim diyorsan üstteki yazdıklarımı kullanabilirsin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621

Oktay abicim verdiğini bilgiler için çok tesekkür ediyorum. herkese faydalı olacak bir cevap oldu.

Sana ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlara son bir sorum olacak.

Yeni hellanın dakikadaki sellektör hızına 100x dersek valeo-yeni hela- eski hella - bosch bunlar kaç x olur?

Yeni Hella selektör: 100x

Valeo sellektör : ?

Eski hella selektör :?

Bosch selektör : ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Yeni hellanın dakikadaki sellektör hızına 100x dersek valeo-yeni hela- eski hella - bosch bunlar kaç x olur?

Valeo sellektör : ?

Eski hella selektör :?

Bosch selektör : ?

Valeo sellektör : ? 70/80x

Eski hella selektör :? 100x

Bosch selektör : ? 90x

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Evet tutucuları üzerinde , resimden gördüğüm kadarıyla üstteki mercek sadece D1S gibi D2S kullanamayabilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Ben sana bir öneride bulanıyam bulabiliyorsan ampul tutucusuyla beraber yeni hella bulamıyorsan eski hella alıp kullan pişman olmazsın. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621

Forumdaki tüm arkadaşlara tesekkür eerim. Her konuda bıkmadan sıkılmadan sorularıma yanıt verdiler. Sizlerin önerilerini dikkate alarak yeni tip hella mercek+ ampul tutucu+ merceesten cıkma çerceve aldım.

XYmrGk.jpg

b4md1b.jpg

dqmArX.jpg

Yorum bağlantısı
taner eviş

Arkadaşlar abilerimin dediklerine ek olarak bende orjinal ampul tutucu mevcut bilgilerinize konu da var gerçi de belki gözden kacmistir :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bu mercek şapkası ön çerçeveye deger sıkıntı yaşatır.Linkini verdiğim çalışmadakilerde kullanılan bir şapka bulmanız yada ön çerçevede mecburen kesme işlemi yapılması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621
(düzenlendi)
Bu mercek şapkası ön çerçeveye deger sıkıntı yaşatır.Linkini verdiğim çalışmadakilerde kullanılan bir şapka bulmanız yada ön çerçevede mecburen kesme işlemi yapılması gerekiyor.

Abi bu çerçeve güzel görünüyor o yüzden bunu secmistik. Far genişliği 12 cm, cerceve 10.7 cm inşallah sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Uğur Akın

Merhaba arkadaşlar bır konuda fikrim yok yardım ederseniz çok sevinirim. Bi xenon dusunuyorum aracıma halojen var d1s d2s yerıne aydınlatmada fark olmadıgı ıcın h7 bi xenon takmayı dusunuyorum ama kararsız kaldıgım kısım 2.5" mı takıyım yoksa 3" mı farkı ne bu ıkısının bılenler cevap yazarsa gercekten cok sevınırım 

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Uğur bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

OEM D1S / D2S ile H serisi çakma xenonlar arsında elbette ciddi aydınlatma ve kalite farkı vardır , bunun aksini söyleyen kişi ıspatla mükelleftir .

2,5" OEM mercek her zaman denk gelmez ama 3.0" Hella Bosch oldukça fazla . 2.5" için mercek kapağı bulmakta zor . 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Akın
(düzenlendi)
5 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Uğur bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

OEM D1S / D2S ile H serisi çakma xenonlar arsında elbette ciddi aydınlatma ve kalite farkı vardır , bunun aksini söyleyen kişi ıspatla mükelleftir .

2,5" OEM mercek her zaman denk gelmez ama 3.0" Hella Bosch oldukça fazla . 2.5" için mercek kapağı bulmakta zor . 

Tesekkur ederim :) 2.5" ile 3.0" arasında aydınlatma farkı vs o tur farklar var mı ? d1s lumenı h serısı xenonlarla aynı ıkısıde 3200 fılan aydınlatma farkı nasıl oluyor ? 

tarihinde Uğur AKIN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...