Mehmet Demirci 5 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2013 Çok teşekkür ederim . Şimdi şöyle bir sorum olacak . Araç h4 far sistemine sahip olduğu için malumunuz üzere uzun hüzmeye geçildiğindede balast voltajını kesmemek için diyotlu sistem yapacağım mecburen . Fakat aracın sigorta ve role tablasına pek dokunmak istemiyorum . Bu yüzden 7-8 amperlik diyotlarla bu işlemi far soket kısmında yapsam nasıl olur sizce ?İyi gibi. Kolay gelsin.Çok teşekkür ederim . İnşallah daha iyiye doğru . Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 ellerinize sağlık, gayet güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 5 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2013 Sorun görünmüyor ama en az 10mt mesafeden resim eklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz Teşekkür ederim , onuda yapacaktık ama far montajı için tampona bayağı bir müdahale etmemiz gerekti . O yüzden arkadaşın evinin garajında bunu yapabildik . Fakat daha farı kapatmadım bilerek . Sağ farı tamamlayınca dediğiniz işlemide yaparız inşallah .ellerinize sağlık, gayet güzel olmuş.Sağolun daha iyileri sizlerinde olsun inşallah . 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 Far kısmında yapacaksan ya roleli yap sağlıklı olur yada bozuk pc power supply bul çıkışında kullnılan diodlardan kullan.Her biri en az 20amper ile 40 amper lik diodlardır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 5 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2013 Far kısmında yapacaksan ya roleli yap sağlıklı olur yada bozuk pc power supply bul çıkışında kullnılan diodlardan kullan.Her biri en az 20amper ile 40 amper lik diodlardır.Şu üç bacaklı olan diyotlar mı abi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 26 Mart 2014 Yazar Paylaş 26 Mart 2014 Arkadaşlar uzunca bir süredir foruma giremiyordum . İşler biraz yoğundu . Bu aracın montajınıda bitirdik . Hatta geçenlerde fenni muayeneyede girdi . Tabi farları söküp eski farlarla muayeneye soktuk . Şimdi farları bahaneyle tekrar açıp gündüz ledi yapacağız nasipse . Düşüncemiz audi tarzı gündüz ledi yapmak . Çalışmalarımız başlayınca yine paylaşacağız inşallah . En azından montajlı foto yu paylaşalım dedik belki merak eden olur yada fikir edinmek isteyen olur diye . Oktay Abi bu arada uzun ve sellektör içinde senin dediğin gibi meşhur üç bacaklı diyotlardan faydalanıldı . Bayağı test edildi . Sellektör üstüne sellektör , banamısın demiyor maşallah . Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 (düzenlendi) Ordu ilimizden bir arkadaşımızın 2015 hi-lüx aracının orijinal farlarına 2014 üretimi Bosch bi-xenon,2014 üretimi Koito D2s balast,Pilips d2s xenon takım.Audi fardan çıkan pleksi gündüz farı,Sinyal ve orijinal gündüz farı bölümüne lens ve power led çalışması,köşe park ledi,hi-lüx yazan kısımımdaki kromu silip alttaki siyah kısımı öne çıkarıldı ve Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet olmuştu.Arkadaşımız dağ bayır çok çıkıyorum güzelce sabileme ve silikonlama için tehbihte bulundu ve buna fazlaca uydum.O ara bir kaza olayı yaşamıştı ve farları montaj ettikten sonra sinyalin birinde diğerine göre az farkla yanma sorunu var demişti ve bir daha ulaşamadım.3 hafta öncede aradım,mesaj yazdım,e-mailde yazdım fakat cevap vermedi.Umarım sağlığında bir sorun yoktur. 9 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 21 Nisan 2017 Paylaş 21 Nisan 2017 Son kasada nasıl bir mercek far kullanılmış, geçen akşam yanımda vardı. Kesilme çizgisi vs mükemmel aydınlatma da harika. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Nisan 2017 Paylaş 21 Nisan 2017 (düzenlendi) Farlar Koito ve merceğide Koito D4s diye biliyorum.Koito merceğin çizgisi keskindir.Benim görüşüm Aydınlatma olarak Hella,bosch,valeo dan farkı yok.Psikolojik olarak çizgi netliği albenisi hissi o kadar.Lenside sanırım clear buda biraz fark olarak yansıyor.Bu merceklerde afl yapısına göre bir zorunlukluk olmasa aynı tarz çizgi netliğinde olurlardı düşüncesindeyim. 21 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yaşar Kaymaz 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Son kasa hilux larda koito kısa led mercek kullanılıyor.Elimde tek var.Aydınlatma renk kesilme çizgisi ve odaklama gerçekten mükemmel.Far içi Gündüz farıda merceksiz araçla montaj yapılabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Ekim 2017 Paylaş 31 Ekim 2017 (düzenlendi) Forum üyemiz Sırrı bey'in araclığı ile Trabzon ilimizden bir arkadaşımızın yeni aldıkları Toyota Hi-lüx aracın farları temizlik için yıkatılmış ve sonuç çok vahim şekilde hüsranlıkla bitince Sırrı beye başvurulmuş gerekli istişareler sonrası farlar elimize geçti ve çalışmaya başladık,çalışma boyutu müzakereler ile geniş çaplı çalışmaya dönüştü ve sonuçlar.Hella İntemo bi-xenon mercek,Bosch D1s xenon kit,Bmw serisi Angel ve orijinal çerçevesi,Hyundai İ20 gündüz farı ve üzerine mercedes sinyal reflektörü üst plastik parçası ilavesi,mecburi far içi boyama,sinyal içine turuncu audi stop sinyal parçası ile yansıması sürekli turuncu renk görseli,Amber renk Power led ile sinyal içi ve mercek içi american park uygulaması,kırık cam bölümü tadilatı yapması Rabbimin izni ile kısmet oldu.Araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim. 31 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts