Yakup Paçacı 22 Mayıs 2018 Paylaş 22 Mayıs 2018 bana biraz karışık geldi birisi şema yapsa baksak ona göre Yorum bağlantısı
Cem Keskin 17 Eylül 2018 Paylaş 17 Eylül 2018 Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır foruma giremiyordum. Bu aralar eski yazılanları inceliyorum. Ben tır şoförüyüm. İşim gereği sürekli Türkiye'den avrupa ülkelerine seyahat ediyorum. Diyeceksiniz ki ne alaka? Yurt dışında ister binek, ister tır ister kango olsun geri manevra yapan tüm araçlar istisnasız dörtlü flaşörlerini yakarlar. Bu kuraldır. Sizler de güzel düşünmüşsünüz. Ama yapmayın! Çünkü bizim ülkemizin trafik kültürü henüz buna hazır değil. Size Bursa'da yaşadığım örneği anlatırsam belki hak vereceksiniz: Bursa'da adres ararken aradığım sokağın solumda kaldığını ama yaklaşık 5 metre geri gitmezsem dönemeyeceğimi gördüm. Bunun üzerine aracın dörtlü flaşörleri' sesli ikazı açık geri manevraya başladım. Arkamda bulunan 2 adet binek aracın beni geçmelerini de bekledim. Geri gelirken bit sayın abimiz gelip aracımın arkasına arabasını park etti. 17 metre arkama park etmesini zaten zor bela gördüğüm usta şoför sayın abiye; korna çalarak uyarmam sonucu az daha darp ediliyordum. Kişinin savunması gayet basit. Dörtlüleri yanan araç geri mi gelirmiş. Adamlar resmen üstüme de yürüdüler. Bu olay avrupa'da olsa ne yaşanır biliyor musunuz? Arkadaki şoför baktı ki öndeki araç manevra yapıyor veya yanlışlıkla girmemesi gereken yola girdi ve ilerleyemiyor. Çantasından gazete, kitap çıkarıp okuyor. Bırakın korna çalmayı. Lütfen bu projeyi 50 yıl kadar ileri tarihe erteleyiniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Eylül 2018 Paylaş 18 Eylül 2018 Oldukça talihsiz bir duruma dönüşmüş.Üzülüyorum.Avrupa da trafik tecrübenize saygım var.Şahsi düşüncem bence abartmaya hiç gerek yok.Bir olay nedeniyle bizde olmasın demenizede katıldığımı söyleyemem.Lakin O insanların görüşü durumu belirlesede kesinlikle erteleme yerine bence daha fazla egitime tabi tutularak ki bu her şekilde çocuklar için geçerli durum öne alınmalı.Ayrıca son zamanlarda benim gözlemim trafik konusunda büyük şehirlerde artık mecburiyete dönüşen kural dikkatliliği artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Hatipoğlu1679652608 10 Mayıs 2019 Paylaş 10 Mayıs 2019 Merhaba, @Mürsel Balcı şu şekilde elo çok amaçlı röleye kabataslak şema yaptım, 4lü flaşör düğmesinden yapmak istediğimde aşağıdaki gibi bir bağlantımı yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Recommended Posts