Oktay Toker 10 Ağustos 2016 Paylaş 10 Ağustos 2016 (düzenlendi) On 25.01.2016 at 15:27, Murat Özkan yazdı: Sol far ampulü sanırım tam oturmamış gibi.Sağ fara göre odak tam değil gibi. Far yükseklik ayarı az daha yukarı çıkacak ve sag ve sol far içe doğru biraz daha çekilecek.Arası oldukça açık görüş azlığı ana sebebi bu ayar hatası olarak görünüyor..Aracın sağ ve sol yan kısımları aydınlanır ışık ortada buluşması için arası kapatılacak. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ Renk tonu xenon ampul ile ilgili bir sorun.Çok bariz ton farkı yok ise yada hala garantisi sürüyor ise ve değişim yaparlar ise değiştirmeleri için konuşun. 10 Ağustos 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 10 Ağustos 2016 Paylaş 10 Ağustos 2016 4 saat önce, Oktay Toker yazdı: Sol far ampulü sanırım tam oturmamış gibi.Sağ fara göre odak tam değil gibi. Far yükseklik ayarı az daha yukarı çıkacak ve sag ve sol far içe doğru biraz daha çekilecek.Arası oldukça açık görüş azlığı ana sebebi bu ayar hatası olarak görünüyor..Aracın sağ ve sol yan kısımları aydınlanır ışık ortada buluşması için arası kapatılacak. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r/ Renk tonu xenon ampul ile ilgili bir sorun.Çok bariz ton farkı yok ise yada hala garantisi sürüyor ise ve değişim yaparlar ise değiştirmeleri için konuşun. Abi farlari dun soktum ampulleri kontrol ettim tek yonlu olarak oturuyor yerine ve oturdugundan eminim renk olarak aralarindaki 6 7 ay fark var kullanilmaya baslama olarak osram xenarc 66240 ampuller sanki mercekler tozlanmis gibi duruyor disaridan bakinca farlari far ayarcida yaptirdim ama yinede kendim bir tik daha yukari aldim ve sofor sol tarafi biraz sola dogru actim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Ağustos 2016 Paylaş 10 Ağustos 2016 Arka kapaklarda açıklık yok ise ki yeni far olduğunu yazmışsın bence tozlanma değildir.Işık yanarken kenardan bakınca mercek camında grımsi renk görüyorsan islenmedir.Far değişim zamanına göre vahim bir islenme olacağını sanmam,lakin bu yaptığın gece yolculuk oranına baglıdır. Ampul oturmuş olabilir ama Hella d2s mercekteki tel yapısında biraz sıkıntı oluyor.En ufak şekilde ampul hafiften yanlamasına falanda olsa oynayabiliyor.Far yanarken elinle oyna,kontrol et. Sol farı dışa alman hatalı.Uzun yolda diğer yoldan gelene sıkıntılı olur ve ayar mantığında görede hatalı.İçe alırsa 2 far odak noktası yolun ortasını aydınlatsın.2 far arası açık olursa uçak projektörüde olsa karanlık gidersin dersem heral de abartmam. Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 11 Ağustos 2016 Paylaş 11 Ağustos 2016 Baktim abi farda islenme var komple far ayari yaptirdim yeniden ampul yerine tam oturmus konumda zira hareket etmiyor zaten Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 12 Ağustos 2016 Paylaş 12 Ağustos 2016 Yeni fotolar iki farin arasindaki renk farki bu ampuller osram xnerac 66240 15 aylik Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Ağustos 2016 Paylaş 12 Ağustos 2016 (düzenlendi) Sarıya daha yakın renk tonu yolda biraz daha performanslı aydınlatma yapabiliyor.Fakat her kullanıcı aynı şekilde yorumdada bulunmuyor. Benim tahminim ise siz şu anda bu renk tonu nedeniyle aydınlatmanın sorunlu olduğunu düşünmeniz yönünde. Renk tonu farkı için zaten siz gün farkları olduğunu yazdınız.Bundan dolayı yapacak bir şey sanırım yok diyebiliriz.Kodlarının aynı olması yada Osram olması bunu değiştirmez kanısındayım.Yolda seyir halinde bariz sizi aşırı rahatsız ediyorsa yeni ampulden başka çözümü yok diyebiliriz. Serviste başka aynı kodda ampul var ise yakıp deneyip tonu yakın olanı takabilirsiniz. 12 Ağustos 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 Galiba yeni bir cift ampul alip kullanmak olacaktir peki osram xnearc 66240 cbi mi osram nightbreaker'in xenon ampulumu oktay abi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 Ampulleri yer değiştirip denediniz mi? Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 Yer degistirip denedim sorun ampullerden olduguna kaat getirdim sanirim kullanima bagli olarak aralarindaki zaman zarfindan kaynakli renk degisikligi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 O kısmı kaçırmışım. Xenarc'larda zamanla beyazlaşma gibi bir durum duymadım, yenilerde olabilir. Normalde sarımtıraktır zaten. Koduna dikkat etmişsindir, ikisi de 66240 yazmışsın. Umarım mavileşen ampul ömrü azaldığından öyle olmamıştır. Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 Kesinlille dikkat ettim koduna ilerdeki gunlerde bixenon gecerken ampulleride yenileyecegim bixenon projem var arastirma yapiyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 (düzenlendi) Şu an farda mevcut olan Hella d2s xenon merceğinin bi-xenon modeli mevcut.Bire bir değişimi yapılabilir,çok emin değilim far açılması gerekebilir.Yada aynı far modelinin bi-xenon modeli var ise alınabilir. 14 Ağustos 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 Ayni far modelinin bixenon olani yok oktay abi mercek degisimi icin fari acmam gerekiyor kesinlikle icine zaten gunduz ledi yapacagim zaten bi xenon mercek ariyorum hella ayni ebatta.... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 Linkteki konuda 11.büyük resimdeki bire bir uyumlu Hella bi-xenon mercekten bulman gerekiyor. http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/?page=1 Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 Peki oktay abi bana bu mercekleri bulma konusunda ve bunlara uyumlu clear lens konusunda yardımcı olabilirmisin Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 İlanlar bölümünde arkadaşlarımız ile irtibata geçebilirsin. Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 Tamam abi arayis icerisindeyim bende Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 18 Ağustos 2016 Paylaş 18 Ağustos 2016 On 14.08.2016 at 16:58, Murat Özkan yazdı: Ayni far modelinin bixenon olani yok oktay abi mercek degisimi icin fari acmam gerekiyor kesinlikle icine zaten gunduz ledi yapacagim zaten bi xenon mercek ariyorum hella ayni ebatta.... Aynı model Astra'nın farları bi-xenon iken vectra'nın farları değil mi ?Siz farlarınızın kısaları ve uzunları açıkken duvara karşı bir fotoğraf çekip yükleyebilirmisiniz ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ağustos 2016 Paylaş 18 Ağustos 2016 (düzenlendi) Astra demekki daha iyi model miş Hella Astra için kıyak geçmiş şanslısın. Birde sanırım aynı model değil bunların bir üst olan kasası sizin araçla aynı model değil mi?Onlardada sanırım eski tip Valeo var.Çalışmasını yapmak kısmet olan far öyle idi. http://www.geceucusu.com/topic/6745-opel-vectra-c-bmw-angel-halkaka%C5%9Fpower-led-sinyal/ 18 Ağustos 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 19 Ağustos 2016 Paylaş 19 Ağustos 2016 23 saat önce, Oktay Toker yazdı: Astra demekki daha iyi model miş Hella Astra için kıyak geçmiş şanslısın. Birde sanırım aynı model değil bunların bir üst olan kasası sizin araçla aynı model değil mi?Onlardada sanırım eski tip Valeo var.Çalışmasını yapmak kısmet olan far öyle idi. http://www.geceucusu.com/topic/6745-opel-vectra-c-bmw-angel-halkaka%C5%9Fpower-led-sinyal/ Bu opeli anlamak mümkün değil zaten Astra H 2004-2013 arası üretildi.Vectra C 2002-2009 arası muhtemelen makyajlı kasa ile bi-xenon gelmiş Vectra C'ye.Tabi makyajlı kasasında bi-xenon varmı bilmiyorum tahmini konuşuyorum. Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 24 Ağustos 2016 Paylaş 24 Ağustos 2016 Bu farlarin bixenon olani mevcut degil ust kasasindada yok Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 24 Ağustos 2016 Paylaş 24 Ağustos 2016 Simdi sinif ve segment olarak daha alt bir model nasil olurda daha iyi olabilir ornek for mondeo ve focus gibi focusta afl var mondeoda xenon dahi yok Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Ağustos 2016 Paylaş 25 Ağustos 2016 (düzenlendi) 22 saat önce, Murat Özkan yazdı: Simdi sinif ve segment olarak daha alt bir model nasil olurda daha iyi olabilir ornek for mondeo ve focus gibi focusta afl var mondeoda xenon dahi yok Sadece 2015 son kasa benimm fikrim son derece cins bir mercek ile Focus'larda afl far mevcut.2015 Mondeo led far mevcut ve mecburen afl sistemdir.bi-xenon modeli Amerikan versiyonda var diye hatırlıyorum ve mecburen afl sistem.Focus 2 ,3 modellerinde otomatik yükseklik mevcut buda sadece xenon falı modellerinde var.F2 makyajlı yani 2.5 denilen kasada dönüş farı olarak mevcut.Otomatik yükseklik olarak versiyonu yok, buda zaten halojen mercekli.Bu bahsettiklerim ülkemizde olan versiyonlar. Mondeo Mk3 ve Mk4 kasalarında xenon sistemdir.Mk3 kasada tüm seride Bosch minik d2s xenon mercek mevcut otomatik yükseklik var fakat çalıştırana 100 puan verilecek bir şekildedir.Mk4 lerde bi-xenon olarak d3s xenon agırlıklı olarak mevcuttur.Otomatik yükseklik olarak olumlu olumsuz hiç bir yazı okumadım diyebilirim.Çok nadir bi-xenon olupta afl olmayan ender fara sahiptir. Bu far meselesi benim görüşüm tamamen ithalatçıların kendi seçenekleri ile alakalı durumdan ibaret diye düşünüyorum.Focus sonuçta satış açısından daha ağırlıklı olamasına ragmen Focus 2,2.5 gibi modellerde xenon modeli çok çok sınırlı getirlmiş diye düşünüyorum.Oda yanılmıyorsam tekno ışık paketi adı altında diye okudum lakin yanılıyor olabilirim.El sayısı kadar belki denilebilir. 25 Ağustos 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572 14 Kasım 2016 Paylaş 14 Kasım 2016 (düzenlendi) Gökhan tongay Abi bana 0536836067 ulasirmisin 14 Kasım 2016 tarihinde Murat Özkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts