Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 (düzenlendi) Bu arada kendi aracım olan vectra c 'nin farlarını sökmeye başladım.Tamponu sökerek farların ayaklarını kurtardım ve sol farımdan başladım...Vectranın farları ısıtıcı bile kullanmadan maket bıçağı yardımıyla kendini çok kolay bıraktı..En sevindiğim kısım buydu 10dakika da 2 farıda camlarından ayırdım...Bende geri kalan işlemlerimi yarın yapacağım..Ama bu akşam silikonları temizleyeceğim yarına hazırlık için. Far camlarımı temizleyeceğim...Sökülürken tek olduğum için resim çekemedim uğraşamadım direk sökülmüş resimleri koyacağım.İçerisini siyaha boyasam mı diye düşünüyorum yoksa orjinal olarak mı kalsa?Sizce?Far camlarını elimden geldiğince silikonlarından arındırdım..Kurumaya bıraktım.. Birazdan tekrar sabunlu suya koyup bekleteceğim sonra durulayıp kurutacağım.Şimdilik bu kadar saygılar...Salonumuzun yeni tasarımı 7 Şubat 2013 tarihinde Kemal Yağmurcukardeş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 (düzenlendi) bu parçayı siyaha boyamayı düşünüyorum orjinal gts farında ki gibi.. reflektör kısmını merceğin etrafındaki ufak tırtıklı alanı neyle kapatayım. bant yapıştırsam kaldırabilir orayı...Farımın hella olmasından dolayı eski mercek çıktı yeni mercek işlemsiz yerine oturdu...İçimizi boyadık farımızın. Merceğin etrafındaki kısmı boyamak istemedim bantla kapattım bantı kaldırınca bantı o kadar pantolonuma yapıştırıp yapışmasını azaltmış olsamda orayı kaldırdı...Daha sonra farımızın çevresindeki silikonları temizledikKarartılmış farımızın son hali.. (2-3 GÜN SONRA FAR CAMI TEMİZLİĞİ YAPILACAK. İYİCE KURUSUN SİLİKONLAR..)Düz duvar bu akşamlık bu kadar =)Kısalar...Uzunlar.. orjinal uzun ampülleride duruyor.. söksem arıza ışığı yakar... fikri olan? 7 Şubat 2013 tarihinde Kemal Yağmurcukardeş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Daş 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 Tamamen siyaha boyayın o reflektöre ihtiyaç duymayacaksınız diye düşünüyorum. Lakin sinyal reflektörü sıkıntılı olabilir. Siyaha boyadığınız da sağınızdan yada solunuzdan size dik açı ile yaklaşan araçlar sinyallerinizi göremeyeceğinden tehlike yaratabilir. Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 Tamamen siyaha boyayın o reflektöre ihtiyaç duymayacaksınız diye düşünüyorum. Lakin sinyal reflektörü sıkıntılı olabilir. Siyaha boyadığınız da sağınızdan yada solunuzdan size dik açı ile yaklaşan araçlar sinyallerinizi göremeyeceğinden tehlike yaratabilir.Hocam çamurluklarımda da sinyal var... Yorum bağlantısı
Samet Daş 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 O zaman tamamen boyayın gitsin açmışken sinyallere de led takılabilir. Parklara da Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 O zaman tamamen boyayın gitsin açmışken sinyallere de led takılabilir. Parklara da Park ampüllerim Photon marka kendinden diyotlu arıza ışığı yakmayandan... Sinyale nasıl bir led takılabilir hocam. Yorum bağlantısı
Samet Daş 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 http://www.geceucusu.com/topic/5486-satilik-68-ledli-stop-fren-geri-vites-sinyal-ampulu/ Bunun gibi bir şey. Lakin ledler eğer sarı yanmıyorsa ampulün dışına sarı film gibi bir şey uydurmak gerek. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 http://www.geceucusu...-sinyal-ampulu/ Bunun gibi bir şey. Lakin ledler eğer sarı yanmıyorsa ampulün dışına sarı film gibi bir şey uydurmak gerek.Amerikan park yaparsam arıza ışığım yanar mı acaba?Nasıl bir modül kullanmam gerek çok masraflı çıktı bu bixenon Yorum bağlantısı
Samet Daş 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 Amerikan park olayından pek hazzetmediğim için o konuda araştırma ve kendimi geliştirmeyi hiç düşünmedim. Bu yüzden konuya hakim arkadaşları beklemek gerek. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 Amerikan parktan vazgeçtim arabama yakışmaz... Ama kesinlikle açmışken farı karartacam. Kapatıp karartmadığım için pişman olmak istemiyorum... Park ampüllerim Photon 4ledli diyotlu arıza ışığı yakmayandan... sinyalleri eskisi gibi bırakacam... başka önerisi olan var mı arkadaşlar?Farı karartırken zımparalayıp ısıya dayanıklı boya ile uzaktan boyamak gerekli değil mi? Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 6 Şubat 2013 Yazar Paylaş 6 Şubat 2013 (düzenlendi) evet ısıya dayanıklılar fakat matlar bunuda göz önüne alarak boyayın kesinlikle sinyal reflektörünü boyamayın ince zımpara ile üstüngen geçin fazla derinleştirip zımpara kanalı bırakmayın ki kötü görünmesinbirde mümkünse merceğin ucunda duran yani boyayacağınız kısımdaki merceğe gelen kısımdaki anlatamadım bir türlü... oraya boyamayın işte çok hoş duruyor öyle orjinal gibi duruyorBektaş kardeşim sinyal çevresini boyayacam reflektör kısmını boyamayacağım.O dediğin kısımıda anladım anlatmakla uğraşmıyım tekrardan orayıda boyamayacağım. Orjinal gts farlarında orası nikelaj gibi aynı bırakılmış hoş bir görüntü elde edilmiş.. mat veya parlak siyah karar veremedim.http://www.mad4wheel...PC_006_8701.jpgiç boyamayı buna sadık kalarak yapacağım 6 Şubat 2013 tarihinde Kemal Yağmurcukardeş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 bu parçayı siyaha boyamayı düşünüyorum orjinal gts farında ki gibi.. reflektör kısmını merceğin etrafındaki ufak tırtıklı alanı neyle kapatayım. bant yapıştırsam kaldırabilir orayı...Bu parça boyanabilir ama asla sinyal reflektörünü boyamayın bütün işlevini yitirir. Çamurluk sinyali aracın yanında ve yan arkasındaki araçlar içindir. Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 Bu parça boyanabilir ama asla sinyal reflektörünü boyamayın bütün işlevini yitirir. Çamurluk sinyali aracın yanında ve yan arkasındaki araçlar içindir.Hocam sinyali hiç boyamadım. Resimler geliyor montaj bitti. Tek sıkıntım uzunları iptal etmedim arıza ışığı gözüme battığı için... Uzunlarda sarı olduğu için bixenon desenini arka planda bırakıyorBektaş kardeşim o kısma çok uğraştım ama bir türlü boyamadan olmadı.. Bant kaldırdı oraları bende boyadım geçtim ama böylede fena durmadı... Yorum bağlantısı
Samet Daş 7 Şubat 2013 Paylaş 7 Şubat 2013 Uzunlarına bosh plus 90 alıp takarsanız hem daha çok aydınlık olur, hemde birazda olsa beyazlık olur. Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 Uzunlarına bosh plus 90 alıp takarsanız hem daha çok aydınlık olur, hemde birazda olsa beyazlık olur. Hocam öğrenciyim cebimde 40tl kaldı Onlar pahalı gelir şuan Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 10 metre uzaktan bir duvar resmi var mı?Montaj akşam vakti bitti anne baba dövmeden eve geldim yarın kapalı bir otoparkta çekeceğim hocam. Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 Merakla bekliyoruz. Güle güle kullanınTeşekkür ederim ama desen az buçuk ben hissettim çok iyi oldu..Keşke uzunu söksem arıza ışığı yanmasa Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 Herşeyin tekniği var zamanla yaptıkca öğrenilir Valla denemediğim şey kalmadı ama yok Senin uzunlar için önerin ne olur? iptal etmek istemiyorum ama böylede değişik oldu... Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 8 Şubat 2013 Yazar Paylaş 8 Şubat 2013 Gündüzleri uzun halonenler yanar gece farları açınca iptal olurBunu nasıl yapacağım? Yorum bağlantısı
Samet Daş 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 http://www.geceucusu.com/topic/5251-satilik-elektronik-gunduz-fari-sistemi/ Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 Güzel olmuş. Ampuller sanki 6000K gibi duruyor. Rengi uymuyor diye uzun farı iptal etme zaten kaç defa kullanıyorsun ki. İleride bişey düşünülür, nasılsa kolay. 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 (düzenlendi) Dediğim şey farklı bu gündüz farı Bro5 bacaklı röle ile yapabilirsin;30 kısmına tesisattan gelen uzun farın + sı87a kısmına halojen ampule giden +87 kısmına bi-xenon perdesine giden +85 kısmına - verilecek86 kısmına farın + kablosu bağlanacakFocus MK2 Bi-xenon hella , yazın benim videom çıkıcak onu izleyinAnladım. Gündüz halojen uzunları kullan, gece bi-xenon uzun. Güzel daha iyi olur. ''Bro'' 8 Şubat 2013 tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş 8 Şubat 2013 Yazar Paylaş 8 Şubat 2013 Dediğim şey farklı bu gündüz farı Bro5 bacaklı röle ile yapabilirsin;30 kısmına tesisattan gelen uzun farın + sı87a kısmına halojen ampule giden +87 kısmına bi-xenon perdesine giden +85 kısmına - verilecek86 kısmına farın + kablosu bağlanacakFocus MK2 Bi-xenon hella , yazın benim videom çıkıcak onu izleyinEyvallah Bektaş yeteneksizimdir biraz deneyeceğim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts