İçeriğe Yönlendir

Opel Vectra C (2002-2009) Bi-Xenon Mercek Montajı

Kemal Yağmurcukardeş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Bu sorunu yola görmek zor.. 10 metreden kısalar kapalı iken duvar resmi şart..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merceğin alt kısmı üst kısmı var mı?

Biraz daha ayrıntı verseniz tam olarak anlayamadım :unknw: Merceğin duruş şeklini mi soruyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş

Biraz daha ayrıntı verseniz tam olarak anlayamadım :unknw: Merceğin duruş şeklini mi soruyorsunuz?

evet merceğin duruş şeklini soruyorum Mahmut hocam. Motor hangi kısımda olacak mesela... Alt kısmı üst kısmı var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

evet merceğin duruş şeklini soruyorum Mahmut hocam. Motor hangi kısımda olacak mesela... Alt kısmı üst kısmı var mı?

Mercek perdesi altta kalacak şekilde durmalı ...

Yorum bağlantısı
Kemal Yağmurcukardeş

Mercek perdesi altta kalacak şekilde durmalı ...

Acaba benim sorunum bundan dolayı olabilir mi Mahmut abi :unknw:

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Acaba benim sorunum bundan dolayı olabilir mi Mahmut abi :unknw:

Eğer mercek perdesi yukarı gelecek şekilde merceği monte etmiş olsaydın, kesilme çizgisinin altı değil üstü aydınlanırdı. Sende öyle bir şey yok. :yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Murat Özkan1679652572

vectra elegance xenon farlı aracım var sol farı içini açtım temizledim topladım ama ışığı dağıtıyor kesilme çizgisi yok eskisi gibi neden olabilir acaba ve osram 66240 ampul lazım nerden bulabilirim....

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

vectra elegance xenon farlı aracım var sol farı içini açtım temizledim topladım ama ışığı dağıtıyor kesilme çizgisi yok eskisi gibi neden olabilir acaba ve osram 66240 ampul lazım nerden bulabilirim....

Duvar fotosu görmemiz gerek.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Zafer Albay

Herkese merhabalar,Saygılar

2006 model Opel Vectra Aracım var.Aydınlatmasından hiç memnun değilim.

4 ay önce far temizliğinide yaptırdım.

Mercek kontrolünüde yaptırdım,gayet iyi dediler.

Normal H7 ampullerimi osram NB ile değiştirdim.sonuç aynı

piyasadan 250 tl lik HID kit taktım hiç bir fark olmadı.

tekrar Osram NB geri dönüş yaptım.

Bana ne önerebilirsiniz.

Mercektemi sıkıntı var?

Bi-Xenon'a mı geçmem gerekiyor?

Mercekten Bi-Xenon'a geçmem mümküm mü?

saygılarımla

Zafer Albay

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

sizin araç vectra C sanırım... Şansınıza Clerde lens çapı büyük mercek var... H7 merceğe ne yaparsanız yapın bir yere kadar verim alabiliyorsunuz... aynı şeyi biz de skoda octavia aracımızda yaşadık, bi-xenon a geçince her şey düzeldi...

size lazım olan, yeni hella bi-xenon mercek ve kaliteli bir D2S kit... zaten platform hazır olduğu için kesip biçme ve mercek kapağıyla işiniz olmayacak... sadece eski merceğiniz çıkınca yenisine ayak yapılması gerekebilir, vida yerleri tutuyorsa ona da gerek kalmayabilir. far camını ayırıp bakmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Albay

Fatih bey ,Öncelikle teşekkür ederim,

""yeni hella bi-xenon mercek ve kaliteli bir D2S kit""

Ankara'da bu işi yapabilecek bir yer var mı?

Maliyeti ne kadar olur?

Vizede sıkıntı çıkar mı? (sonuçta far yıkama sistemi yok.)

Yorum bağlantısı
taner eviş
On 01.01.2015 at 20:43, Zafer Albay yazdı:
Fatih bey ,Öncelikle teşekkür ederim,

""yeni hella bi-xenon mercek ve kaliteli bir D2S kit""

Ankara'da bu işi yapabilecek bir yer var mı?

Maliyeti ne kadar olur?

Vizede sıkıntı çıkar mı? (sonuçta far yıkama sistemi yok.)

Abilerim arkadaşlarım bu forumda genelde bi xenonu yaptırmaya değil

Kişilere yapmayı öğretme konusunda yardimci oluyorlar.

Yani balık vermiyor

Tutmayı öğretiyorlar :)

Malzemeleri alabileceğiniz yerler hakkında yardimci olacaklardır.

Ben de kendi aracıma ve birkaç arkadaşıma da buradaki abiler arkadaşlar ustadlar sayesinde yapmayı öğrendik sizde öğrenirsiniz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Albay

Doğru söylüyorsun,

başlangıç olarak en iyisi bir takım çıkma far araştırmak olacak, :) :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Çıkma far sizi muayenede kurtarır ne olur ne olmaz burası Türkiye :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Doğru söylüyorsun,

başlangıç olarak en iyisi bir takım çıkma far araştırmak olacak, :) :)

Orjinal xenon farın fiyatı nedir ? (Opel olduğundan sormaya korktuğum soru :) )

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

malzemeleri ilker kemal beyden temin edebilirsiniz...

muayenede far yıkamadan çok auto leveling özelliğine bakıyorlar...

orjinal xenon far bulursanız soketleri uyuyorsa hiç uğraşmadan onu alıp takmak daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Murat Özkan1679652572

mrb iyi geceler öncelikle benim 04 model elegance vectra c aracım var farlar orijinal xenon sistem ve farların içinde hella d2s mercek bulunuyor ben bu farlarımı bixenon sisteme çevirmek istiyorum bana bu konuda yardımlarınızı bekliyorum....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Özkan1679652572

bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslar varmı acaba neler gereklı olur nelerı degısmem gerekır bıxenon ıcın...

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Öncelikle hella d2s merceğe uyan gene bir hella bi xenon mercek alıp mercek değişimi yapmanız.Belki vida delikleri karşılıklı gelmeyebilir bu yüzden küçük tadilatlar gerekebilir. Far açılıp iyice temizlenmeli ve mercek değişiminden sonra kapatılmalı.Belki bir de elektrik tesisatında oynama gerekebilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Özkan1679652572

Oncelikle herkeze iyi gunler dilerim ve konu hakkinda yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkur ederim...

Bugun muayneye girdim orjinal xenon far degerlerim cok dusuk cikti sol kisa far 7.2 lux sag kisa far 18.9 lux uzun far sol 64.2 lux sag uzun far 55.9 lux...

Aracimin farlari orjinalleri ile 1 sene once ampuller dahil olmak uzere yenilendi kullanilan ampuler osramdir...

On ‎26‎.‎01‎.‎2016 at 15:27, Murat Özkan yazdı:

Oncelikle herkeze iyi gunler dilerim ve konu hakkinda yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkur ederim...

Bugun muayneye girdim orjinal xenon far degerlerim cok dusuk cikti sol kisa far 7.2 lux sag kisa far 18.9 lux uzun far sol 64.2 lux sag uzun far 55.9 lux...

Aracimin farlari orjinalleri ile 1 sene once ampuller dahil olmak uzere yenilendi kullanilan ampuler osramdir...

20160126_153529.png

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Sis farınızda sanırım xenon var ya da öyle algılanmış sis farların kablosunu çıkartıp girebilirsiniz geçince gene takarsınız.Ayrıca kısa farın bir tanesi tam güçte yanmıyor ya da yönü hatalı ikisinide değiştirin.

Yorum bağlantısı
Murat Özkan1679652572

Ewet sislerde xenon var onlari degistirdim ama orjinal xenonlarim kafama takildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...