Ozan Kar 7 Şubat 2013 Yazar Paylaş 7 Şubat 2013 dün montajı yaptım, okulda yeni 680 microfarad kondansatör bulamadım yine eskisini taktım. direnç olarak 15ohm bağladım, dün herşey normal çalıştı bakalım deneme devam ediyor geçen sefer 1 hafta sonra kadar sorun çıkmıştı Tekrar teşekkürler Servet abi. Yorum bağlantısı
Ozan Kar 9 Şubat 2013 Yazar Paylaş 9 Şubat 2013 Kitlemesi doğal, 12 voltluk rölenin bobin uçlarında 700 voltun üzerinde emk oluşuyor Abi kondansatörü neden seri bağlamadım? Yorum bağlantısı
Misafir 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Seri bağlanan kondansatör, burada iş yapmaz yapısı gereği. ( kondansatör, Dc gerilimi geçirmez, en basit tabir ile..) Artı ve Eksiye paralel olacak Yorum bağlantısı
Ozan Kar 16 Şubat 2013 Yazar Paylaş 16 Şubat 2013 bugun yine sapıttı farlar en baştan anlatayım 5-10km yol yaptım park ettim 2 saat kadar sonra kontağı açtım kapattım sorun yoktu, 1 saat kadar sonra arabayı çalıştırdığımda farlar yaklaşık 10 kere hızlı hızlı açılıp kapandı sonra komple gitti, şuan gündüz farlarıda yanmıyor yani beslemede sıkıntı var ancak öncesinde kapanıp açılma yaptığından röle diyot kondansatör sistemi sorun çıkarttı diye düşünüyorum. Karanlık olduğundan birşeye bakamadım sabaha kaldı, öncesinde sizin yorumlarınızı merak ettim ne olmuş olabilir? neden olmuş olabilir?. 1 Yorum bağlantısı
Burak Çınar1679652600 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 bugun yine sapıttı farlar en baştan anlatayım 5-10km yol yaptım park ettim 2 saat kadar sonra kontağı açtım kapattım sorun yoktu, 1 saat kadar sonra arabayı çalıştırdığımda farlar yaklaşık 10 kere hızlı hızlı açılıp kapandı sonra komple gitti, şuan gündüz farlarıda yanmıyor yani beslemede sıkıntı var ancak öncesinde kapanıp açılma yaptığından röle diyot kondansatör sistemi sorun çıkarttı diye düşünüyorum. Karanlık olduğundan birşeye bakamadım sabaha kaldı, öncesinde sizin yorumlarınızı merak ettim ne olmuş olabilir? neden olmuş olabilir?.Gördüm gördüm bi pırpır etti sonradan gitti Sigortası atmışmıdır ki ?? Yorum bağlantısı
Ozan Kar 17 Şubat 2013 Yazar Paylaş 17 Şubat 2013 Gördüm gördüm bi pırpır etti sonradan gitti Sigortası atmışmıdır ki ??Sigorta büyük ihtimalle attı çünkü aynı hattan beslenen gündüz farlarida yanmıyor (role kapaliyken gündüz açılınca far) ama oncesinde pat pat yaptı orda role açılıp kapandı diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Burak Çınar1679652600 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 Sıkma canını hallolur, önemli olan ampullere beyinlere bişey olmasın Yorum bağlantısı
Ozan Kar 17 Şubat 2013 Yazar Paylaş 17 Şubat 2013 Sıkma canını hallolur, önemli olan ampullere beyinlere bişey olmasın Oda aklıma geldide 2sinin birden aynı anda aynı sekilde gitmesi pek olası gelmedi. Yorum bağlantısı
Ozan Kar 17 Şubat 2013 Yazar Paylaş 17 Şubat 2013 Bisey anladiysam arap olayım. Sabah hersey normal çalışıyordu. Servet abi fikrin varmı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 dün montajı yaptım, okulda yeni 680 microfarad kondansatör bulamadım yine eskisini taktım. direnç olarak 15ohm bağladım, dün herşey normal çalıştı bakalım deneme devam ediyor geçen sefer 1 hafta sonra kadar sorun çıkmıştı Tekrar teşekkürler Servet abi.Şeman varsa koyar mısın ? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Ozan, ilk yaptığında sorun çıkmayıp şimdilerde saçmalıyor ise bağlantıları kontrol etmelisin. Gevşek bir yerler var sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Umarım kötü bir şey yoktur... Ne oldu merak ettim.. 1 Yorum bağlantısı
Ozan Kar 18 Şubat 2013 Yazar Paylaş 18 Şubat 2013 Şeman varsa koyar mısın ?şema mertol abinin anlatımından alıntı, ilave olarak Servet abinin yönlendirmeleriyle röle girişi 2. şemadaki gibi oldu.Ozan, ilk yaptığında sorun çıkmayıp şimdilerde saçmalıyor ise bağlantıları kontrol etmelisin. Gevşek bir yerler var sanırım.Edeyim abi ancak durduğu yerde sorun çıkartıp yine durduğu yerde düzelmesi çok saçma geliyor. yani bir yere gidince bozulsa sonra başka yere gidince düzelse diyeceğim ki sarsıntıdan filan oluyor. hem durduğu yerde gitti hem durduğu yerde geldi.hem gündüz farlarının hemde kısa farların gitmesinede mantıklı birşey bulamadım, röle sistemini ele alsak 2 sinden birinin yanması gerekir, şase bağlantılarıda ayrı, gündüz farları orjinal tesisattaki şaseye bağlı, kısa farlar ise benim sonradan çektiğim şaseye bağlı bu durumda tek ihtimal sigorta kutusundan gelen beslemeye kalıyor, o beslemede kullanım klavuzuna göre boş olan, kutuda 1 bacak boş 1 bacak dolu olan kontağa bağlı besleme. Bir şekilde onun gitmiş olması gerekiyor ama gidebilirmi emin değilim. keşke biraz inceleme yapabilseydim, röle çalışıyormu o hatta elektrik varmı(benim mantığıma göre olamaz ama) vs Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Bu yine korumaya alıyor bence... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Şemada hata yok. Arızaya geçince, ekranda uyarı alıyormusun ? Yorum bağlantısı
Ozan Kar 18 Şubat 2013 Yazar Paylaş 18 Şubat 2013 Şemada hata yok. Arızaya geçince, ekranda uyarı alıyormusun ?ekrandaki tek uyarı farları yakınca gelen "kısa far ampul arızası" oda kablosu kesik olduğu için her durumda farlar açıldığında geliyor onun dışında bir uyarı yok. Yorum bağlantısı
Ozan Kar 19 Şubat 2013 Yazar Paylaş 19 Şubat 2013 Hala mı yanmıyor yanıyor yanıyor pazar sabah hiç birşey yapmadan normal olarak yanıyordu kaynağını bulalım ki bi daha yapmasın Yorum bağlantısı
Ozan Kar 28 Şubat 2013 Yazar Paylaş 28 Şubat 2013 Kaynağını buldum, bugun tekrar yaptı, önce röleye baktım çalışıyor, sonra sigortaya baktım ellememle çalıştı, sigorta gevşemiş Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Sigorta yuvası derme çatma demekki. Düzgün bişeler yapki yarın bi sıkıntı çıkarmasın yine. Yorum bağlantısı
Ozan Kar 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 (düzenlendi) Sigorta yuvası derme çatma demekki. Düzgün bişeler yapki yarın bi sıkıntı çıkarmasın yine.Tamam abi arabanın kendi sigorta kutusu aslında ama 1 bacağın yeri boşta ondan yapıyor herhalde. 1 Mart 2013 tarihinde Ozan Kar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Bir bacağın yeri niye boştaki ? Sağlamazsan sigorta kutusunu eritebilirsin.. Yorum bağlantısı
Ozan Kar 2 Mart 2013 Yazar Paylaş 2 Mart 2013 Bir bacağın yeri niye boştaki ? Sağlamazsan sigorta kutusunu eritebilirsin.. Nasıl yani abi? Ford kutuyu o sekilde bırakmış yani elektrik geliyor ancak gitmiyor. Kullanım kılavuzunda da boş görünüyor fotograf atarım bugün. Sigorta değil kutudaki yerinde ki pin yok yani Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Ha tamam şimdi anladım... Şunun gibi şeylerle gerektiğinde elektrik alabilmek için tasarlanmıştır... Ben ikinci çakmağa oradan almıştım... Yorum bağlantısı
Ozan Kar 2 Mart 2013 Yazar Paylaş 2 Mart 2013 Ha tamam şimdi anladım... Şunun gibi şeylerle gerektiğinde elektrik alabilmek için tasarlanmıştır... Ben ikinci çakmağa oradan almıştım... Mertol abi sigortanın bir bacağına kablo lehimleyip yuvaya taktığını yazmıştı, hatta eklemiş sarsıntıdan filan etkilenme ihtimali yok diye Bende öyle yaptım ancak sarsıntıdan etkileniyor demekki yada ben çok sarsıyorum arabayı bir şekilde sabitlemem gerekecek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts