Hasan Sezai çeker 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 herkese selamlar,2007 model Golf V otomobilime LED sis farı (gündüz farı) montajı yaparken bir yerde takıldım.sizden bu konuda yardım istiyorum. (aldığım gündüz farları sadece 2 kablodan ibaret, arada devre vs yok)ilk başta park ampulune giden beslemeyi teşhis edip araya girmek istedik, (istedik diyorum, arkadaşım bu işlemleri yapıyor ben pek vakıf değilim) ancak ne sis farı ne de park ampulu yanmadı. sanırım can bus buna izin vermiyor ya da başka bir sebep.sonrasında doğrudan aküden bağlayıp aracın içerisine anahtar koyalım fikrini uyguladık.anahtardan aküye, (akünün + sına sigorta ) ve oradan sis farlarına giden bir devre şeması hazırladık. sonuç negatif!sis farının +sına sigorta takıp anahtara ordan aküye gittik, farlar yandı ve 2-3sn sonra kablolarda yandı ben bunları nasıl sisteme bağlayıp sağlıklı bir sonuç alabilirim.yardımınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 - Sis lambalarının +/- kutuplarını direk aküye bağladığınızda lambalar yanmadımı?- Yada - şaseyi nereden nasıl aldınız?- +/- kutupları doğru bağladınızmı? Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 21 Kasım 2012 Yazar Paylaş 21 Kasım 2012 - Sis lambalarının +/- kutuplarını direk aküye bağladığınızda lambalar yanmadımı?- Yada - şaseyi nereden nasıl aldınız?- +/- kutupları doğru bağladınızmı?aküden elek. alıp test ettik sıkıntı yok, yanıyor.şaseyi otomobilin kendisinden aldık, ölçerek.kombinasyonu ters denedik yine olmadı. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 aküden elek. alıp test ettik sıkıntı yok, yanıyor.şaseyi otomobilin kendisinden aldık, ölçerek.kombinasyonu ters denedik yine olmadı.Bence bağlantı yaparken bir yanlışlık yapıyorsunuz,lambalar halojen bile değil,ledler kablo yakacak kadar akım çekmezlerki nasıl bağladığınızı resimle veya çizim yaparak anlatabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım... Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 21 Kasım 2012 Yazar Paylaş 21 Kasım 2012 kablonun yanmasına sebep olan şema bu.ilk denemede,park ampulu + sından elektrik aldık, sis farlarına bağladık, devrenin bitimini de anahtar koyduk (parktan elektrik aldıktan sonra) gerektiğinde sisleri (gündüz farları) kapatabileyim diye. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 Hasan bey + ve - yi aynı anahtara girmişsiniz şase yapmış allah korumuş kablolar biraz daha sağlam olsa akü bile patlayabilirdi aman dikkat anahtarı sadece + kablosuna giriş çıkış yapacak şekilde bağlayın.Lamba şasesine kaporta aksamında en yakın civataya bağlayın aküye kadar kablo çekmenize gerek yok... Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 21 Kasım 2012 Yazar Paylaş 21 Kasım 2012 atladığım birşey var.- ler araç üzerinden alındı. bi civatayı gevşetip arasından şaseden - aldık. pardon. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 atladığım birşey var.- ler araç üzerinden alındı. bi civatayı gevşetip arasından şaseden - aldık. pardon.Lambalar aküde test edildiğinde yanıyor ama anahtar ve kablo işin içine girince yanmıyor,valla çok ilginç... Şaseyi aküden almayı denediniz mi? Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 21 Kasım 2012 Yazar Paylaş 21 Kasım 2012 Lambalar aküde test edildiğinde yanıyor ama anahtar ve kablo işin içine girince yanmıyor,valla çok ilginç... Şaseyi aküden almayı denediniz mi? yok denemedim.akşam sizin paylaştığınız şekilde deneyeceğim, sanırım anahtarı araya koymamızdan kaynaklanıyor bütün sorun.fakat park lambasından aldığımız besleme de neden yanmadı onu çözemedim. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 park lambasından + aldıktan sonra kontak açtınız mı? kontağı açınca yol bilgisayarında veya aracın göstergesinde arıza lambası yandı mı? Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 21 Kasım 2012 Yazar Paylaş 21 Kasım 2012 (düzenlendi) park lambasından + aldıktan sonra kontak açtınız mı? kontağı açınca yol bilgisayarında veya aracın göstergesinde arıza lambası yandı mı?parktan elektrik aldığımda ikaz lambası yanmadı.sonra yaptığım birşeyden ötürü direksiyon ikazı yaktı. 21 Kasım 2012 tarihinde Hasan Sezai çeker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 21 Kasım 2012 Paylaş 21 Kasım 2012 Parktan elektrik almamalısın!Parklarla röleyi besleyip röleyi çektirceksın.*Al 1 tane röle*Parklara bağla ve Parktan röleyi çektir.Hatta röle bobinine anahtar bagla.Rölenin hareketli kontak ucuna aküden hat çek.Röle çıkışını da ledlerin artı ucuna gir.Bu şekılde bagladığında parkları açtıgında sonrasında anahtarı devreye soktugunda sislerin yanar.Parkların kapalıyken anahtarı kapattıgında ise sisler yanmaz.Baglantıyı bu şekilde yaptıgında arıza lambası da yanmazŞimdiye kadar bu şekılde yaptıgım ve önerdigim uygulamalarda arıza lambası yanmadı kesinlikle.Hele BMW E46 serisiyle pejo 308 bu konuda çok hassas.Parklara paralel 5wattlık ampül baglayınca dahi arıza ışıgını yakıyordu ama ben bu şekılde çözdüm hep. Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 22 Kasım 2012 Yazar Paylaş 22 Kasım 2012 http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-bertone-24v-far-rolesi-sifir-kutusunda-500-adet-103693172/detay#böyle birşey işimi görür mü? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 böyle birşey işimi görür mü?Hasan bey linkteki 24V far rölesi sizin işinize yaramaz,size 12V 5 bacaklı röle lazım... Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 22 Kasım 2012 Yazar Paylaş 22 Kasım 2012 (düzenlendi) Ben BMW'de çalışıyorum.Yedek parçada E36'nın far rölesini buldular.bu olur sanırım.http://img577.images...53579651883.jpgaşağıdaki gibi bağlasam olacak sanırım? 22 Kasım 2012 tarihinde Hasan Sezai çeker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 Budur Hasan bey,ama tesisata sigorta koymayı unutmayın Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 22 Kasım 2012 Yazar Paylaş 22 Kasım 2012 (düzenlendi) Budur Hasan bey,ama tesisata sigorta koymayı unutmayın bu kadar alakalı davrandığınız için önce size teşekkür ederim Mahmut Bey ve diğer bilgileri paylaşan forum üyelerine de. akşam montajı yapacağım.Bir de internetten bulduğum flow me home sistemini de satın alıp onu da ekleyeceğim. 22 Kasım 2012 tarihinde Hasan Sezai çeker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 bu kadar alakalı davrandığınız için önce size teşekkür ederim Mahmut Bey ve diğer bilgileri paylaşan forum üyelerine de.akşam montajı yapacağım.Bir de internetten bulduğum flow me home sistemini de satın alıp onu da ekleyeceğim.Rica ederiz faydamız oldu ise mutluluk duyarız Yaptığınız uygulamaları aşama aşama resimleyip paylaşırsanız benzer sorunları yaşayanların yararlanacağı güzel bir paylaşım olur Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 22 Kasım 2012 Yazar Paylaş 22 Kasım 2012 Rica ederiz faydamız oldu ise mutluluk duyarız Yaptığınız uygulamaları aşama aşama resimleyip paylaşırsanız benzer sorunları yaşayanların yararlanacağı güzel bir paylaşım olur hatalı kurduğum devreden başlayarak fotoğrafladım.umarım olumlu sonuç alırım ve hepsini paylaşırım. Yorum bağlantısı
Hasan Sezai çeker 5 Mart 2013 Yazar Paylaş 5 Mart 2013 arıza ışığı vs yakmadan gündüz farı montajını tamamladım.şirkette fotograf yükleyemiyorum akşam detaylı görselleri ekleyeceğim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts