Mahmut Akbulut 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 http://www.geceucusu...k/page__st__120video nasıl ekleniyor onu bilmiyorum... tarif ederseniz onu da yaparım...Videoyu youtube ekle sonra linki buraya yapıştır Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 gerçi benim aracım her daim temiz olmak zorunda olduğu için far yıkamaya pek ihtiyaç olmuyor ama gene de keyfi çektiğim video yu paylaşacam Yorum bağlantısı
Berkay Akça 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Peki TÜV deki o her şeyi dört dörtlük bilen arkadaşlar bunu nasıl açıklayacak?Nissan Qashqai jiplerde orjinal servis çıkışlı bi-xenon olmasına rağmen far yıkama yok yada ben mi körüm acaba???Buyrun buda başka bir ilanhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-nissan-qashqai-1.5-dci-tekna-104588570/detay/ Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Peki TÜV deki o her şeyi dört dörtlük bilen arkadaşlar bunu nasıl açıklayacak?Nissan Qashqai jiplerde orjinal servis çıkışlı bi-xenon olmasına rağmen far yıkama yok yada ben mi körüm acaba???Buyrun buda başka bir ilanhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-nissan-qashqai-1.5-dci-tekna-104588570/detay/Bu araba bi-xenon mu? Yoksa bi-holejenmi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 (düzenlendi) Peki TÜV deki o her şeyi dört dörtlük bilen arkadaşlar bunu nasıl açıklayacak?Nissan Qashqai jiplerde orjinal servis çıkışlı bi-xenon olmasına rağmen far yıkama yok yada ben mi körüm acaba???Bi-halojen mercek kullanıyor OEM Xenon kullanıp far yıkama veya otom.eğim kontrolü olmayan araç üretilmiyor 28 Aralık 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 buna xenon takılsa muhteşem olur Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Bugün BMW 5.20 gördüm ve şaşırdım orjinal xenon mercek var ve tamponu inceledim orjinal duruyor ama far yıkama kapagı vesaire gibi bir ayrıntı göremedim. HA sonradan orjinal far takıldı isede günahına girmeyelim derim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Xenonlu Qashqai'larda yıkama var web sitesine bakın. Aksinin olması mümkün değil zaten. Yorum bağlantısı
Osman Ermiş 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Basliga gore yaziyorum. Fransada xenonlarda far yikama olmamasi tuv e gecmesine engel olmadigina ogrendim bugun. Arkadasin borasi var. Aldiginda takilmis cakma zenon fari var iki sefer tuv e gecirmis. Birsey dememisler. Ben orginal saniyordum. Bugun baktim far yikama ve otamatik ayari yoktu. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Basliga gore yaziyorum. Fransada xenonlarda far yikama olmamasi tuv e gecmesine engel olmadigina ogrendim bugun. Arkadasin borasi var. Aldiginda takilmis cakma zenon fari var iki sefer tuv e gecirmis. Birsey dememisler. Ben orginal saniyordum. Bugun baktim far yikama ve otamatik ayari yoktu.Orada bizdeki kadar çok çakma xenon yoktur da ondan sallamamışlardır Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 yeni konu açmadan buradan sorayım. mercekli halojen farlarda far yıkama gerekmiyor da mercekli xenonlu farlar da mı gerekiyor? aslında tam tersi söylesem daha iyi çünkü far yıkamanın faydalı ve gerekli olduğunu düşünüyorum. halojenlerde neden yok ki? Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 (düzenlendi) Sadece mercekli xenon yani bi-xenon da gerekli. Nedenine gelince, Halojen farlar kirlendiğinde aydınlatma azalır. Lakin b-xenon far kirlenirse xenon ışığının yansıma açıları değişir bu yüzden de göz alma olasılığı yükselir. .bi- halojende olması elbette süper bir olay en azından benim gibi ikide bir inip farları silmek, sildiğin bezdeki çamuru kiri yıkayınca çıkmadığı için haftada bir bim'e para kazandırmak zorunda kalmazsın 29 Ocak 2013 tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 bi xenon olmayan merceklerde de far yıkama mecburi değil mi(örneğin yeni civic, megane 2 xenonlu seri)? Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Bana imesteki tuv xenon un muayeneden kesinlikle geçemeyeceğini, mercekli olanlarında eğer far yıkamasının olmaması durumunda ağır kusurlu sayılacağını söyledi. Civic yada corolla gibi merceksiz orjinal jenonlu farlar konusunu sormadım. Yarın o mahalleye gideceğim sorarım mutlaka. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Bana imesteki tuv xenon un muayeneden kesinlikle geçemeyeceğini, mercekli olanlarında eğer far yıkamasının olmaması durumunda ağır kusurlu sayılacağını söyledi. Civic yada corolla gibi merceksiz orjinal jenonlu farlar konusunu sormadım. Yarın o mahalleye gideceğim sorarım mutlaka.Köksal ın sorduğu halojen mercekli farlar (Megan II ve Civic gibi) onlar için far yıkama zorunluluğu yok ama aynı şey D1R/D2R xenon farlar için geçerli değil (Yeni Corolla ve Civic) far merceksiz de olsa xenon lu ise yıkama ECE standartları gereği olması gereken bir ekipman... 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 bi xenon olmayan merceklerde de far yıkama mecburi değil mi(örneğin yeni civic, megane 2 xenonlu seri)?Soruda bir gariplik var. Xenonlu seri kısmından, Ben d1r d2r anladım. Lakin bi-xenon olmayan denilirken, halojen ve mercekli far da anlaşılıyor. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 (düzenlendi) xenonlu seri derken megane 2 ye özel kastedmiştim.şöyle sorayım, mesela kia ceed, halojen merceğe sahip bir araç. bu araçta mercek var, xenon yok, far yıkama şartı yok. aynı farda xenon kit takılı olsa far yıkama şartı aranacak. xenon ışığı merceğin önü kirli iken kırılıyor, sapıtıyor da, halojen ampulün ışığı merceğin önü kirlenince ışık kırılıp sapıtmıyor mu? 29 Ocak 2013 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 (düzenlendi) Sapıtıyor elbet. Biri 1200 lümen diğeri 3200 lümen. Aralarındaki fark, biri kör eder biri göze çarpar. Ayrıca gidip halojen için üretilmiş bir merceğe xenon takılırsa, hem aydınlatma kötü olur hemde halojen ışınlarını kıracak şekilde optiği ve geçirgenliği ayarlanmış olduğundan xenonun ışıma açılarının farklı olması nedeniyle yine göz alacaktır. Kirli olsa da olmasa da. Yolda giderken özellikle megane 2 xenonlulara bak. standart merceksiz halojenden bile fazla rahatsız ettiğinin farkına varacaksın.Yani kısacası ışık şiddeti ve kırılma açısı en büyük etken. xenonun yaklaşık 3 kat güçlü ışık şiddetinde olması büyük etken. 29 Ocak 2013 tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Otomatik seviye ve far yıkamanın zorunlu olmasının tek bir kriteri var. Farda kullanılan ışık kaynağı 2000 lümenden fazla ise zorunludur değilse zorunlu değildir.Farın mercekli, merceksiz, halojen, xenon bilmemne olması bir kriter değil.Yani 1500 lümenlik halojene zorunlu değil, 3200 lümenlik xenona zorunludur. Yeni geliştirilen 25W xenona da zorunlu olmayacak.Elbette ki, bu çok da iyi seçilmiş bir kriter değil, bunun kaldırılması için çeşitli ülkelerden uzmanlar ECE komisyonuna raporlar sunuyorlar, özellikle göz kamaşmasının engellenmesi için 2000 lümen kriterinin kaldırılması, otomatik seviyenin her araçta zorunlu olması teklifi önerildi ancak henüz pek aşama kaydedilmiş değil. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 Geçen hafta aracı muayeneye götürdük çift projektör taktığım için parkları iptal etmek zorunda kalmıştım. Doğal olarak muayeneden geçmedi.Gaz deşarj ampülü otomatik yükseklik ayarı yok. Ağır KusurÖn park amulleri yok veya işlevini yerine getiremiyor. Ağır KusurReflektör, ilkyardım çantası, yangın söndürücü olmaması. Hafif KusurFar yıkama hakkında herhangi bir bilgi yoktu gözden kaçmış olabilir.Valeo d2s projektörlü eski far tasını ve projektörlere de h7 ampul taktım ve park ampulleride takılı olunca muayeneden geçti. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Mayıs 2013 Paylaş 2 Mayıs 2013 Geçen hafta aracı muayeneye götürdük çift projektör taktığım için parkları iptal etmek zorunda kalmıştım. Doğal olarak muayeneden geçmedi.Gaz deşarj ampülü otomatik yükseklik ayarı yok. Ağır KusurÖn park amulleri yok veya işlevini yerine getiremiyor. Ağır KusurReflektör, ilkyardım çantası, yangın söndürücü olmaması. Hafif KusurFar yıkama hakkında herhangi bir bilgi yoktu gözden kaçmış olabilir.Valeo d2s projektörlü eski far tasını ve projektörlere de h7 ampul taktım ve park ampulleride takılı olunca muayeneden geçti.Sen de pek ciddiye almadan gitmişsin anlaşılan Far modifiyelerinde orjinal farı saklamak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 3 Mayıs 2013 Paylaş 3 Mayıs 2013 Sen de pek ciddiye almadan gitmişsin anlaşılan Far modifiyelerinde orjinal farı saklamak lazım.Doğrudur Selçuk abi Bi umut gittik aslında o an farları tekrar açıp değiştirmek zor geldi desem daha doğru olur Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz1679652603 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Bu konu çok faydalı oldu, çünkü TÜV'ün ne tür şeylere dikkat ettiğini tüm ayrıntısıyla ortaya çıkardı.Geçen sene 2008 Ford Fiesta ile TÜV muayenesine gittiğimde tecrübesizdim, aracımda hiçbir sorun yoktur diye düşünüyordum (hakkaten de yoktu) ancak TÜV'deki eleman sol fren lambasının yanmadığını söyleyip ağır kusur yazdı, yaptır tekrar gel dedi. Git gel yapmak koymuştu. Şimdiki aracımda Xenon var fakat far yıkamasını daha hiç kullanmadım bile, çalışıp çalışmadığı belli değil. TÜV'e muayeneye gittiğimde far yıkama çalışmasa sorun yaşatabileceklerini şimdiden öğrenmiş oldum. Onları bir tetkik edeceğim ilk fırsatta. Yorum bağlantısı
Recommended Posts